Opnieuw Italiaanse trainer in opspraak: ‘Voetbal is niet voor homo’s’

Woensdag, 18 februari 2015 om

Fabio Capello is na Arrigo Sacchi de tweede Italiaanse trainer die deze week met controversiële uitspraken de krantenkoppen haalt. De bondscoach van Rusland werd in gesprek met Onda Cero gevraagd wat hij vindt van het harde spel van Atlético Madrid.

/

“Atlético is geen gewelddadig team. Voetbal is geen sport voor mariquitas.” Mariquita is een Spaans verkleinwoord voor marica, een woord dat vaak als scheldwoord tegen homo's gebruikt wordt. “Atlético is een team met een toegevoegde waarde, niet zoals Real Madrid of Barcelona. Atlético heeft namelijk veel zin om te lijden, om te winnen, als team.”

“Een gewelddadig team, dat bestaat niet. Geweld is wanneer iemand met een tackle jouw been in tweeën hakt. Voetbal is een fysieke sport. Dat is het altijd al geweest.” Capello maakte zich jaren geleden, als coach van Real Madrid, al niet populair door te zeggen dat hij ‘de orde en duidelijkheid die Franco heeft achtergelaten in Spanje’ bij Real Madrid miste. Dat laatste was tegen het zere been van de mensen die decennia onder de dictatuur van de Spaanse leider hadden geleefd.


Poll

Is Atlético Madrid een gewelddadig team?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

0 reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Atlético Madrid

Stand
Actuele wedstrijden

16 fans
Coach, 73 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Manchester United gaat zich mogelijk opnieuw met veel geld bij Leicester City melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren