Koploper Roda JC ondanks gemiste penalty Demouge naar zege in Brabant

Roda JC Kerkrade dreigde punten te verspelen tegen Helmond Sport, maar pakte zaterdagavond in de slotfase toch de volle buit. Op slag van rust was de thuisploeg op voorsprong gekomen, door een benutte penalty van Stanley Elbers, maar Wiljan Pluim maakte in de tweede helft gelijk. Nadat Frank Demouge de kans liet liggen om de gasten vanaf de strafschopstip op 1-2 te zetten, deed de zojuist ingevallen Rigino Cicilia dat tien minuten voor tijd wél.

/

De Limburgers, samen met collega-degradant NEC gedeeld koploper in de Jupiler League, gingen voortvarend van start in het Lavans Stadion. Johan Plat schoot al na enkele minuten op de lat, terwijl ook Mitchel Paulissen en Demouge zich lieten zien voor het doel van de tegenstander. Aan de andere kant trof ook Oumar Diouck de lat, zodat het erop leek dat er voor de pauze niet gescoord zou worden. Een overtreding van Nathan Rutjes leverde Helmond in de 44e minuut evenwel een penalty op, en Elbers gaf Roda-keeper Bram Verbist het nakijken: 1-0.

Het elftal van trainer René Trost, dat er in de strijd om de KNVB Beker afgelopen week nog in slaagde om sc Heerenveen uit te schakelen, moest zodoende op jacht naar de gelijkmaker in de tweede helft. Dat lukte met dank aan een uitstekende combinatie tussen Tom Van Hyfte en Pluim, die door laatstgenoemde werd bekroond met een doelpunt: 1-1. Waar Rutjes voor rust nog een strafschop veroorzaakte, kreeg hij er daarna een mee. Demouge mocht aanleggen vanaf elf meter, maar faalde. Toch ging Roda er met de winst vandoor, want een minuut nadat hij mocht invallen tekende Cicilia voor de 1-2. NEC gaat zondag op bezoek bij De Graafschap en kan dan weer op gelijke hoogte komen met Roda.

Denk je dat Roda JC Kerkrade volgend seizoen weer in de Eredivisie speelt?

1
2

Het gaat tussen NEC en Roda dit seizoen dat is onderhand wel duidelijk. Vind NEC toch een stuk volwassener en betere spelers tot hun beschikking hebben. We zullen zien. Beide zijn iig in staat de play-offs te winnen of de titel

1 oktober 2014 om 00:00

Want de laatste jaren wordt de club die op het begin bovenaan staat ook echt kampioen in de Jupiler League?

In 2010/2011 Haalt RKC Zwolle pas in een van de laatste speelrondes in, terwijl Zwolle in de winterstop ik weet wel niet hoeveel punten los stond.

In 2012/2013 Wordt Cambuur pas op de laatste speeldag kampioen

In 2013/2014 Haalt Willem II FC Dordrecht pas in de 34e speelronde bij, terwijl Dordt in de winterstop 10 punten los stond.

Denk dus dat de strijd nog lang niet gestreden is!

soms zie je een wedstrijd en dan is er eigenijk maar één reactie die in je opkomt. Waarom?
Waarom gaat Roda na 10 minuten en 3 uitstekende kansen kiezen voor een andere systeem. Het veldspel, zij het wat traag, was uitstekend verzorgt. En dan opeens gaan ze meer dan een half uur kiezen voor de lange bal met 0,0 rendement.
Waarom zijn Trost en zijn staf als mede ook de ervaren spelers niet instaat op dit zelf in te zien en de speelstijl aan te passen.
Waarom mag van Boekel op het WK fluiten? Geeft tot twee keer toe een penalty waarbij helemaal niks aan de hand is en lijkt wel wat meer dingen te hebben gezien die er niet waren of niet zien wat er wel was.

Over de hele wedstrijd gezien wel een terechte overwinning met nog aardig wat kansen die er niet ingingen en soms zeer goed veldspel. Tempo mag hoger in de passing en het zou fijn zijn als kansen wat beter benut gaan worden.

Waar NEC steeds met 4-0 van zulke teams wint, doet Roda het met minimale uitslagen. Zijn een goed team, denk persoonlijk dat NEC iets verder is. Kan in ieder geval niet wachten op Roda - NEC, worden geweldige wedstrijden.

Knap dat Roda blijft winnen. Ook erg goed voor de Jupiler League dat je nu 2 clubs hebt die er duidelijk bovenuit steken. Dat zorgt voor een beter niveau van andere promotiekandidaten want die moeten dan ook wel winnen. Zie FC Eindhoven afgelopen vrijdag. Ik ben daarom ook erg benieuwd wat FC Volendam en Sparta Rotterdam gaan doen dit weekeinde. Maar ik hoop vooral toch een zege voor Nec.

Ja de Jupiler League begint erg leuk en is kwalitatief ook goed voor Nederlandse begrippen.

Er zullen wel een hoop mensen zeggen dat het terecht was dat Roda won... Maar ik denk dat helmond en Roda vandaag niet veel voor elkaar onder deden.. Roda was zwakker dan verwacht en helmond sport speelde naar behoren... Zeker toen Roda op op 1-2 kwam was het alles weg roeien.. Ze voetbalde totaal niet meer. Als helmond sport supporter maar zeker ook als voetbal supporter vond ik dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende.......

27 september 2014 om 20:11

Welke wedstrijd heb je gezien?

27 september 2014 om 21:20

Roda was 100% de verdiende winnaar. Kijk de wedstrijd nog maar eens terug en dan tel je de kansen voor beide partijen.

Kan iemand mij vertellen hoeveel wedstrijden er in de eerste periode gespeeld worden. Dank u

27 september 2014 om 19:53

9 Als het goed is.

Roda was vandaag weer niet al te best, maar de drie punten zijn toch weer binnen, dat is ook een kwaliteit. Het voetbal is misschien niet altijd mooi, maar de drie punten worden telkens weer over de streep getrokken. Ik vond het overigens wel vreemd dat Demouge de penalty nam. Had eerder iemand als van Hyfte of Pluim verwacht.

Als het zo doorgaat vraag ik me ook af hoelang Plat of Demouge nog zeker zijn van hun basisplaats. Cicilia was dinsdag tegen Heerenveen al man of the match en vandaag maakte hij ook weer het verschil.

28 september 2014 om 22:34

Weinig aan toe te voegen behalve dat ik denk dat Demouge zijn plek gaat verliezen.
Cicilia heeft het verdiend ondertussen, maakt een zeer frisse indruk.
Die lange halen naar voren hebben nauwelijks rendement en bovendien moet Butcher blijven hameren op positiespel. Met alle respect voor Koempel Frank, hij voegt zeer weinig toe ook al doet hij zijn best.

Ik hoop dat Trost dit ook ziet en aanstaande vrijdag start met Cicilia.

30 september 2014 om 20:43

Ik vind dat Demouge wel fungeert als breekijzer en dus wel degelijk iets toevoegt. Je zag ook in deze wedstrijd weer dat hij gemakkelijk twee verdedigers bezig houdt en alsnog het duel wint of een inworp/corner weet te verdienen. Moet je wel gelijk geven over Cicilia, die jongen doet het goed als je naar de laatste twee wedstrijden kijkt. Hopen dat hij deze vorm volhoudt en inderdaad meer minuten mag maken. Beetje concurrentie in de voorhoede is alleen maar goed.

beste mensen....moeizame maar terechte overwinning. Verschil tussen Roda en Nec. Roda speelt veel behoudender en zuiniger. NEC gaat vol gas. Je ziet het ook bij de thuiswedstrijden. Als Roda eenmaal op 2-0 staat gaat het de wedstrjid (te) rustig uitspelen en komt de ploeg vaak nog in de problemen.

Een punt voor Helmond was dik verdiend geweest. Eersre helft was Helmond sterker. Tweede helft ging gelijk op. Helmond kreeg te weinig. Punten en goals komen nog wel.

Jack Tuyp lijkt me iets te zwaar.

Net de samenvatting nog terug gekeken. Dit zijn de belangrijke wedstrijden voor Roda, toch goed dat ze een mindere wedstrijd naar zich toe weten te trekken. Complimenten voor die (tweede) doelman van Helmond Sport, die speelde echt heel goed.