Vitesse wordt na rust wakker en mag eindelijk weer eens juichen

Na een serie van vijf wedstrijden zonder zege (en de laatste drie zonder gemaakte doelpunten) heeft Vitesse weer eens drie punten gepakt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz was in eigen huis met 3-1 te sterk voor laagvlieger RKC Waalwijk, dat bij rust nog met 0-1 leidde. Vitesse speelde zonder Lucas Piazón, die door de oefenmeester geslachtofferd was na de matige prestaties van de voorbije weken.

/

Vitesse had al vijf wedstrijden op rij niet meer gewonnen in de Eredivisie en een duel met RKC Waalwijk leek de ideale mogelijkheid om het tij te doen keren. De Arnhemmers hadden het echter bijzonder lastig met de laagvlieger. Vitesse had in de eerste helft weliswaar zo’n zeventig procent van het balbezit, maar keeper Jan Seda van RKC hoefde zich geen moment echt druk te maken. Piet Velthuizen aan de andere kant moest dat wel en de sluitpost van Vitesse werd zelfs verslagen. Na een vlijmscherpe counter via Evander Sno was Kenny Anderson het eindstation (0-1).

De thuisploeg had in de laatste drie wedstrijden niet gescoord en op basis van het vertoonde spel in de eerste helft zagen de fans de bui alweer hangen. Een striemend fluitconcert viel de spelers van Vitesse ten deel en na rust tapten de mannen van trainer Bosz uit een ander vaatje. Mike Havenaar, die in de eerste helft ook al een keer kansrijk was met een volley, tekende op fraaie wijze voor de gelijkmaker. De lange spits kroop voor zijn man en volleerde het ding tegen de touwen.

/

De supporters in GelreDome waren niet uitgejuicht of men mocht opnieuw in de benen komen. Dit keer was Valeri Qazaishvili de doelpuntenmaker en de manier waarop de Georgiër scoorde was fraai: hij krulde de bal prima om sluitpost Seda heen. Qazaishvili was een invaller; Bosz had na 45 minuten namelijk genoeg gezien en hij had naast Qazaishvili ook Renato Ibarra gebracht. De eveneens gepasseerde Lucas Piazón zat op dat moment nog wel op de bank.

Vitesse had Piazón niet nodig om verder weg te lopen bij RKC, dat niet meer in een goed resultaat leek te geloven. Na een mooi hakje van Davy Pröpper werd het schot van Ibarra nog geblokkeerd, maar Christian Atsu kwam op de juiste plek ingelopen om de 3-1 binnen te werken. Na dat doelpunt had de wedstrijd eigenlijk wel afgefloten kunnen worden. Vitesse was sterker, maar hoefde het vierde doelpunt niet meer zo nodig. RKC probeerde nog wel het nodige te forceren, ware het niet dat de ploeg van coach Erwin Koeman daar te zwak voor was.

Maakt Vitesse nog kans op de titel?

1
2

Denk dat als Twente verliest ajax al kampioen is eigenlijk. Vitesse heeft het na de winterstop echt vergooit.

23 februari 2014 om 16:35

Ajax moet nog komende weken tegen feyenoord, vitesse en twente. Twente heeft ook een goede kans als ze vandaag winnen.

Jammer voor ons rkc want 1e helft was goed van onze kant en vitesse bracht nauwelijks wat. 2e helft wij slechter en vitesse zeer goed. Al met al wel een terechte uitslag zeg ik als rkc'er. Alleen dat publiek zeg man man na de 1e helft fluiten terecht maar doe dan bij de 2-1 niet als of je tegen barca op voorsprong komt

23 februari 2014 om 16:47

Jullie 1e helft was goed? 1 kans 1 goal.. hoe kun je goed spelen als je de bal niet eens hebt gehad?

23 februari 2014 om 19:55

1e helft was goed ja 1 kans??? Kijk fox ff terug. 4 goeie uitbraken waarbij er veel meer mogelijk was indien de eindpass goed was of de afronding. En bij onze uitbraken kwam meer dreiging dan van jullie de gehele 1e helft. 2e helft was gewoon een ander vitesse en waren ze een klasse beter.

23 februari 2014 om 16:51

Die 2e goal waren we blij omdat het gewoon een geweldig belangrijke goal was na zo lang moeizaam voetbal

23 februari 2014 om 19:56

Ik snap je maar er is dan ook iets als gepaste vreugde zoals men ook wel eens spelers verwijt.

23 februari 2014 om 21:09

Gepaste vreugde, wat een onzin. Na 4 wedstrijden van 90 minuten afzien ben je reteblij dat er eindelijk weer eens gevoetbald wordt en dat ze het goal vinden. Gek dat het publiek dan gek van vreugde is. Alsof dat bij een andere club anders zou zijn.

23 februari 2014 om 21:22

Laat ons lekker juichen man! Haha erger jij je nou maar aan het zwakke spel van jouw ploeg! Trouwens wat heeft het publiek met goed of slecht voetbal te maken??

24 februari 2014 om 09:03

Record aantal bezoekers, gisteren in het stadion van Vitesse. Was de eerste helft niet te merken. Muisstil.
Vind het ook vreemd, dat niemand praat over de overtreding van v.d. struik. De wedstrijd had er voor Vitesse er toch eventjes anders uitgezien, als de scheids gewoon zijn best had gedaan.
Maar rkc had sowieso in de eerste helft kans op de 0-2.

Heerlijk om na 6 wedstrijden weer die 3 punten te pakken. Gelukkig ook verdiend in de tweede helft

Eerste helft was echt een drama aan de kant van Vitesse alles mislukte zowat, en terecht dat Kashia na rust gewisseld werd, hij speelde echt bagger, na rust speelde vitesse een stuk beter en dat kwam vooral door invaller Qazaishvili, die echt goed speelde en een mooie goal heeft gemaakt.

23 februari 2014 om 17:38

Ik vond dat ibarra ook een belangrijk aandeel had. Met hem is er altijd wel wat te beleven, hij gaat rennen en meteen gevaar.

23 februari 2014 om 17:54

Inderdaad Ibarra was een stuk drijgerder dan Troare voor rust, Ibarra hoort ook gewoon de volgende wedstrijd weer in de basis, met zijn snelheid en dreiging

Wat was die overwinning hard nodig zeg. Eerste helft heb ik me zitten opwinden over het spel, maar nog meer over bepaalde supporters die liever fluiten dan aanmoedigen. Gelukkig pakten de wissels goed uit in de tweede helft en werd er leuk gespeeld. Na al die weken afzien eindelijk weer eens genoten van het spel.

Mooi dat Vitesse eens wint. De reeks van hiervoor is echt zonde voor ze. Ik zag ze dan ook als de grootste concurrent van Ajax voor de titel.

Terechte wissel! Alle voetballende ploegen spelen met een doordchuivende centrale verdediger in balbezit. Dat deden vd heijden en vejinovic om beurten erg goed tweede helft. Dat kon rkc niet oppakken en er kwam daardoor ruimte. Ibarra en vako deden het iid goed maar traore piazon en alle andere hadden in de tweede helft t ook goed gedaan omdat er zoveel meer ruimte kwam. Daarbij als er een centrale verdediger doorschuift sta je bij balverlies achter 1op1. Kashya is daar gewoon te traag voor. Uitstekende wissel in de rust!

Zeer goede wissels van Bosz dit keer. Al had ik Guram naar rechts toe geschoven. Achente deed het leuk vandaag met een belangrijke voorzet op de 1-1 verder vond ik hem vrij veel ballen inleveren. Stond net als Struik te vaak aan de verkeerde kant te dekken. Beste man en beste wissel Vako brengen. Deze jongen brengt altijd gevaar en kan spelen in de kleine ruimte. Ze moeten hem ook veel vaker brengen wanneer de tegenstander zich ingraaft. Ik hoor nu niemand over de supporters aantallen. Je zou verwachten na veel gelijken spelen en verlies partijen dat de supporters zouden wegblijven. Helaas na zoveel leed en leedvermaak door de overige supporters zijn er meer supporters bijgekomen. Of zijn het allemaal successupporters natuurlijk.

24 februari 2014 om 07:39

Ook al zit het stadion nokkie vol.. Interesseert me niks. Laat die nepsupporters die alleen komen als een kaartje 7,50 kost maar wegblijven ipv een halve wedstrijd te gaan zitten fluiten.. Heb ik t dus niet over kinderen en moeders die ook een keer mee kwamen. Volgende week zaterdag maar eens kijken hoeveel "supporters" er blijven hangen!

Zaterdag zal het wat rustiger zijn ivm avond wedstrijd, een 20.000 verwacht ik er zeker wel. Het spel was helaas ook niet aan te zien de eerste helft. Vitesse moet proberen weer baas te zijn in eigen huis en de Vitesse supporter is thuis nog niet echt verwend geweest dit seizoen. Hopen op betere resultaten en wat betreft de 2e helft mogen ze a.s zaterdag met die opstelling beginnen. Al hoop ik dat Piazon voor Labyad gaat spelen. Labyad brengt niet veel mee als Piazon. Hopen dat leerdam weer speelt ipv Frenkie.

24 februari 2014 om 12:46

20.000 ga je niet redden denk ik. Roda is niet echt een aantrekkelijke tegenstander en de carnavalsvakantie begint, dus er zullen mensen aan het carnavallen zijn of op vakantie gaan.

Ik vond Labyad een verademing in vergelijking met Piazon. Die is al weken uit vorm en bijna niets lukt bij hem en hij trekt altijd naar binnen waardoor het een trechter wordt en men elkaar in de weg gaat lopen. Daarnaast verdedigt hij onvoldoende mee. Labyad wil zich bewijzen, de tweede helft liep hij overal en bij balverlies schakelt hij tenminste snel om. Een Piazon in vorm is een aanwinst, maar zoals hij de laatste weken speelt mag van mij Labyad de kans krijgen.