De Koolsingel is niet in zicht voor de Hakman

Woensdag, 18 december 2013 om 15:51 door FRLdorp

De afgelopen weken rechtte Feyenoord zijn rug. De overwinningen op PSV, Heerenveen en Groningen kwamen vooral tot stand met veel strijd en de bevliegingen van toptalent Jean-Paul Boetius. Als Groningen en Heerenveen iets scherper waren in de kansen afmaken, dan stond Feyenoord aanzienlijk lager op de ranglijst. Het lukt Feyenoord in fases om goed druk te zetten, waardoor de tegenstander enige tijd overrompeld wordt, maar daarna weet Feyenoord vaak niet het balbezit om te zetten in volledige dominantie. Tegen Psv, Heerenveen en Groningen zie je dat de ploeg na een tijdje te statisch is en te weinig kwaliteit heeft om een hoog baltempo te blijven hanteren.

Hakman Ronald Koeman houdt al bijna anderhalf seizoen vast aan een statisch Feyenoord. Lex Immers (waar veel supporters idolaat van zijn) is nuttig, maar hij vertraagd het spel wel vaak. Immers komt weinig in de bal en blijft vaak diep staan naast Graziano Pelle, om een afvallende bal te verwerken. Hierdoor mist het middenveld en ook de verdediging met de vleugelspitsen een aanspeelpunt. Als Immers is balbezit is, dan tikt hij vaak de bal breed of terug in plaats van open te draaien en de bal naar voren te spelen. Het ballen veroveren en vaak goed druk zetten (maar ook blind) zijn goede eigenschappen van een middenvelder, maar technische bagage en branie mist Immers.

Tonny Vilhena speelt ook al een redelijke tijd erg zwak, maar dat komt vooral omdat hij verzuipt in de ruimte tussen Jordy Clasie en Immers. Die jongen is nog pas achttien jaar oud en moet teveel onnodige meters lopen, waardoor hij niet in zijn spel komt. Daarbij mist Vilhena het fysiek en de ervaring om zijn man goed uit te kunnen schakelen. Bij Jong Oranje speelt Vilhena al tijden op de '10 positie' en hij doet het daar geweldig, met veel goals. Ondanks dat Vilhena niet helemaal de fluwelen techniek heeft draait hij wel vaak goed open om met een creatieve aanvallende oplossing te komen.

Ruud Vormer valt bijna altijd wel goed in. De vraag is of hij misschien nu wel in staat is om de linkshalf positie in te nemen? Dan zou Vilhena eindelijk door kunnen schuiven naar zijn beminde '10 positie'.

Ik ben zelf aanhanger van een middenveld met een controleur die zich tussen de twee centrale verdedigers laat zaken. Een pendelaar die tussen de controleur en de nummer 10 veel meters maakt en duels wint, met een redelijke basistechniek. Louis Van Gaal en Co Adriaanse hebben ook allebei de voorkeur bij zo'n middenveld. Bij AZ zie je ook dat het middenveld met Celso Ortiz als controleur, Nemanja Gudelj als pendelaar en Maarten Martens als 10 heel goed werkt.

Een ander voorbeeld is het succesvolle middenveld uit het verleden van Feyenoord, met Shinji Ono, Paul Bosvelt en Jon Dahl Tomasson. Zij werkten ook goed samen met een statische spits als Pierre van Hooijdonk. Daar omheen stonden creatieve vleugelflitsers Bonaventure Kalou en Robin van Persie.

Hopelijk ziet onze Hakman Koeman toch nog het licht in de winterstop, anders is de ''Koolsingel'' voorlopig nog geen realistisch doel.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 5 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 910+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door frldorp)

Vind het wel een heel kort stuk, heb hem even in Word gezet maar 507 woorden is wel heel weinig. Probeer jezelf een limiet te stellen van 650 . Dat doe ik altijd, dan is je stuk niet in een oogopslag door te lezen om zo te zeggen.

Verder vind ik het stuk niet echt boeiend, je vertelt weinig nieuws. Maar je geeft wel je eigen mening en daar houd ik van.

3,5 ster, afgerond naar 4.

Edit: Ik heb nu al 2x op 4 sterren gedrukt, maar ik zie nog niks, probeer het dalijk nog eens. .

18 december 2013 om 16:58

Het gaat toch om de boodschap? Als de boodschap in 507 woorden duidelijk is, waarom zou je er dan 150 woorden bijlullen?

18 december 2013 om 17:02

Het is een tip die ik hem wil meegeven, het is aan de schrijver om daar iets mee te doen. Ik vind zo'n stuk gewoon erg kort als het maar 507 woorden bevat, maar verder heeft hij tot nu toe goede beoordelingen dus is het een prima klein stuk.

Bedankt voor de tips!

Ik ben van nature niet echt een getalenteerde schrijver. Clubexpert gebruik ik om mijn taal- en schrijfvaardigheid te verbeteren voor mijn studie.

Paar puntjes van kritiek. Punt 1: Het is toch Coolsingel ipv Koolsingel? Punt 2: Ik vind dat je alinea-gebruik nogal te wensen overlaat. Zo is je inleiding veel te groot voor je andere alinea's van bijvoorbeeld 4 á 5 regels. Punt 3: Persoonlijk vind ik je stuk erg saai om te lezen en komt het nogal gemaakt over. Kan geen punt geven vanaf telefoon anders kreeg je 2/5

18 december 2013 om 23:47

Misschien Kool van Rode Kool, misschien omdat Koeman daar reclame voor maakt?

19 december 2013 om 08:29

Dan had dat er nog wel even bij gezegd mogen worden voor de mensen die daar niet vanaf weten (ik) of had er HAK-man van gemaakt,

19 december 2013 om 17:58

Dan heb je wss onder een steen geleefd de afgelopen maanden want dit is toch wel veelvuldig op de TV geweest. Voor mij was het meteen duidelijk over wie het ging.

19 december 2013 om 23:52

Nee, ik heb niet onder een steen geleefd. Ik kijk alleen nooit televisie behalve voetbal en de reclames kijk ik dan ook nimmer.

Dan nu nog wat commentaar over je spelling en woordgebruik wat me ook ergerde. 1. Hij vertraagd - vertraagt 2. Als Immers IN balbezit is 3. Een verdediging met vleugelspitsen? Je had het beter in een andere volgorde kunnen zetten. 4. Fijner om te lezen vind ik persoonlijk als je er vervolgens "in plaats van dat hij opendraait" van maakt. 5. Hoe zet je goed blind druk? 6. Je zegt dat het middenveld bij AZ zo goed loopt? Zo goed gaat het de laatste weken anders niet met AZ? 7. De combinatie aanhanger van een middenveld vind ik persoonlijk ongelukkig misschien is voorstander van een middenveld beter. 8. Het is een voorkeur Voor zo'n middenveld ipv. Bij.

18 december 2013 om 23:49

Als je het allemaal zo goed weet, ga dan lekker zelf een CE schrijven. Altijd dat domme gezwetst over de spelling!

On: Leuk stuk, leest lekker weg!
5 sterren!

19 december 2013 om 08:32

Dan kun je het allemaal wel weer gezwets vinden, maar de schrijver geeft zelf aan dit stuk geschreven te hebben voor verbetering van zijn schrijfvaardigheid.

19 december 2013 om 15:57

Waarom reageer jij zo aanvallend op Metaalzaag? Ja, hij heeft veel (opbouwende) kritiek, maar de schrijver geeft zelf aan graag zijn taal- en schrijfvaardigheid te willen verbeteren; leren doet hij het meest aan de hand van kritiek.

Verder ben ik het over het algemeen eens met de mening van Metaalzaag, alleen zijn zijn eigen voorkeuren die hij wel probeert aan te stippen wat onduidelijk.

Zoals ik het zie moet je letten op alinea-indeling (alinea's behoren van ong. dezelfde lengte te zijn), opletten met witregels (deze laten het stuk er heel onsamenhangend uit zien, inspringen is beter). Werkwoordspelling heb ik vooralsnog niet opgelet maar een correctie door Word haalt 90% eruit.

Vooral een tip: Laat het door verschillende andere personen lezen, die halen er veel idngen uit die jij niet zult zien omdat je de tekst al zovaak hebt gelezen.

19 december 2013 om 00:39

Volgens mij kun jij zelf ook niet spellen, je hebt alle d/t fouten compleet gemist.

19 december 2013 om 08:30

Wijs maar aan

25 december 2013 om 17:52

Vertraagd : alinea 2
Dat is de enige d/t fout die ik er uit op kon maken. Misschien heb ik tijdens het scannen een gemist maar "al die d/t fouten" is enorm overdreven

Er is inderdaad op het taalgebied veel winst te boeken, met name op het gebied van voorzetsels, verbindingswoorden en alinea-indeling. Maar de taal is zeker niet zo slecht dat het een discussie waard is, echt niet.

Ik ben het volledig eens met de auteur van dit stuk. Ik, als liefhebber en aanhanger van de Hollandse school, erger me mateloos aan Immers. Na anderhalf jaar met Immers gespeeld te hebben moet Koeman toch inzien dat hij voor combinatievoetbal in de top ongeschikt is. Niet dat Feyenoord de spelopvatting van Ajax moet kopiëren maar Koeman wilde dit seizoen minder de lange bal hanteren. De verzorgde opbouw is kennelijk niet mogelijk met Immers. Hij vertraagt het spel aanzienlijk en mist het vernuft wat ik gisteren wel bespeurde bij Cziommer. Daarnaast geeft hij in de topwedstrijden nooit thuis. In die wedstrijden komen zijn tekortkomingen schrikbarend aan het licht. Zeker als Feyenoord snel kan toeslaan in de tegenstoot maakt hij zelden een goede keuze en handelt veel te traag. Ik opteer net als de auteur ook voor Vilhena op 10 en Vormer/Goossens op linkshalf. Dan kan Feyenoord echt de stappen qua veldspel maken, hetgeen al anderhalf jaar stagneert. Op de Coolsingel zie ik ze niet eindigen want ik verwacht dat Ajax met een ruime voorsprong kampioen wordt maar deze opstelling biedt wel perspectief voor de toekomst. Met of zonder Koeman.

Weer dat gezwam over Immers. Mensen, Immers blijft gewoon in de basis staan en ook op nr 10. Volgens mij deed hij dat afgelopen wedstrijd heel aardig. Je kan nou eenmaal niet altijd opendraaien op het middenveld. Het is dan beter balbezit te houden en dat tikkie terug of breed te maken. Niet iedere nr 10 hoeft een Kaka of Ozil te zijn. Immers is nuttig met zijn eigen spelwijze.
Ik me af of jij en sommige bezoekers hier zelf wel voetballen. Feyenoord doet het gewoon redelijk goed de laatste weken. Denk je nou echt dat Koeman de boel om gaat gooien? Dan snap je er weinig van volgens mij. Gewoon mee blijven doen en voor top 3 gaan.. Wie weet wat er dan nog mogelijk is!
Kortom; ik ben het grotendeels niet met je eens en er staan een boel onjuistheden in. Spelling ook niet best.
2 sterren.

24 december 2013 om 18:09

Erg jammer dat je zo emotioneel reageert en ook qua beoordeling. Ik heb een paar kleine foutjes gemaakt. Je beoordeling is voor mijn gevoel erg gebaseerd op je eigen mening. Zelf voetbal ik vrij hoog en de meeste mensen om mij heen zijn niet positief over Immers. Ook in het stadion zijn veel mensen niet positief over hem.

Op 10 hoort geen werkpaard te staan maar een voetballer. Vormer en Clasie winnen al erg veel duels op het middenveld. Dan kan er makkelijk een voetballer staan op 10.

Die Kaka en Ozil vergelijking slaat ook nergens op. In de Eredivisie hebben we ook een Tadic, Ziyech, Maher etc. rondlopen die bijna altijd direct opendraaien en de steekpass versturen.

Immers heeft bijna geen assists op zijn naam rara hoe komt dat?

30 december 2013 om 11:45

Mijn beoordeling is uiteraard subjectief, maar niet alleen uit emotie gemaakt. Ik heb gekeken naar inhoud, opbouw, onderbouwing en grammatica. Op alle vlakken vind ik het zwak.
In de algemene voetbaloptiek hoort er inderdaad geen 'werkpaard' op 10 te staan. Clasie wint veel duels, Vormer wat minder.
Mensen onderschatten de waarde van Immers in dit elftal. Daarbij zou het onverstandig zijn om nu te gaan schuiven met spelers en lijkt Vilhena hopeloos uit vorm.
Jij stelt dat Koeman met een andere nr 10 moet gaan spelen, anders wordt men nooit kampioen. Met mijn (tegen)argumenten haal ik je verhaal onderuit.
Ik maakte geen vergelijking Kaka, Ozil met Immers, maar was bedoeld als voorbeeld.
Verder slaat jouw voorbeeld met AZ helemaal de plank mis, maar dat hoef ik niet uit te leggen lijkt me..

30 december 2013 om 17:27

Hierboven zeggen de mensen meeste dat mijn grammatica geen discussie waard is. Ook in mijn vorige Ce´s was de spelling en grammatica voldoende.

Jouw tegenargumenten zijn vrij zwak en je leg amper uitgebreid uit in je argumentatie.

Clasie en Vormer winnen voldoende duels op het middenveld waardoor Immers in feite niet nodig is. Ajax speelt ook zonder ballenveroveraars en staan bovenaan.

AZ speelde wekenlang met het middenveld Ortiz, Gudelj en Martens heel goed tot er blessures kwamen. Daarna moesten de simpele werkers zoals Henriksen en Elm worden opgesteld.

Je bent gewoon iemand die zich identificeert met Immers en daardoor zeer subjectief reageert.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Chelsea wil als het transferverbod is opgeheven direct zaken doen en denkt aan Real Madrid-middenvelder Marco Asensio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren