Roda JC neemt afscheid van vier routiniers en twijfelt nog over tweetal

Dinsdag, 26 maart 2013 om 11:56Peter Nusselder • Laatste update: 11:58

Roda JC Kerkrade neemt na afloop van dit seizoen afscheid van vier ervaren voetballers. De Limburgse club heeft dinsdagochtend aan de verdedigers Robbie Wielaert en Jimmy Hempte, middenvelder Laurent Delorge en aanvaller Adil Ramzi laten weten dat er komend seizoen geen plaats meer voor hen is in de selectie van Ruud Brood.

/

Het viertal beschikt over een aflopend contract, dat volgens Dagblad De Limburger niet verlengd wordt. Voor twee andere spelers is het afwachten of ze na de zomer nog bij Roda zullen spelen; de club had de mogelijkheid om opties te lichten in de verbintenissen met Mikolaj Lebedynski en Bryan Roox, maar ziet hier vooralsnog van af.

Algemeen directeur Marcel van den Bunder geeft daarbij wel gelijk aan dat de kans bestaat dat de 22-jarige spits uit Polen en de doelverdediger de komende maanden toch een aanbieding voorgeschoteld zullen krijgen. Roda loopt wel het risico dat de twee in de tussentijd transfervrij vertrekken nar een andere club. “Door de optie niet te lichten zijn ze vrij om zelf verder te kijken”, erkent Van den Bunder.


Poll

Vind je dat Roda JC Kerkrade juist gehandeld heeft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door superroda)

Mooi oude vervangen door jongeren alleen dan kun je weer hogerop!

26 maart 2013 om 14:36

Probleem is alleen dat dit slecht kan uitvallen. Als ze in de Eredivisie blijven en je doet de ervaren spelers weg kan dat voor de jonkies een probleem worden. Die moeten ineens een elftal gaan dragen en zullen sneller bakke met shit over zich heen krijgen

Ik hoop dat roda het red, was dit seizoen al zwaar en ik denk dat het volgend seizoen niet anders zou zijn...

Dat zijn niet de minste spelers.

Zijn te duur voor wat ze toevoegen op dit moment, alle vier kunnen door eigen jeugd opgevolgd worden.

Vind alleen Delorge wel een gemis als hij weggaat, de rest mogen inderdaad wel weg. Blijft alleen altijd de vraag wat je ervoor terug kan halen als je aangewezen bent op transfervrije spelers..

26 maart 2013 om 12:05

Ben ik het volledig met je eens, alleen wat vervelend is aan Delorge dat hij zo vaak geblesseerd is.
Bijvoorbeeld tegen NEC thuis hij zat overal maar dan ook echt overal tussen.
Blijft hard werken zeker als je hem nu samen centraal zet met Bonevacia heb je echt een blok op het middenveld.

26 maart 2013 om 12:15

Delorge is een goede speler, maar erg duur en zelden fit. Als hij fit is dan is het een goede speler, maar helaas is hij dat maar paar keer per jaar en dat zijn de kosten niet waard.

Ik vind het de juiste keuze.
Wielaert: Paar seizoen lekker gedraaid maar is nu toch iets te oud.
Jimmy Hempte: Speelde 1 seizoen lekker en dat kwam vooral door zijn teamgenoten
Laurent Delorge: Blijft altijd werken alleen is helaas te vaak geblesseerd, zeer bruikbare speler mits hij fit is. Wat niet zo heel vaak is.
Adil Ramzi: Was vooral vorig seizoen belangrijk, je zag aan hem dat hij wat aan de oude kant was maar hij stuurde zijn teamgenoten goed aan. Kan me nog herinneren dat hij Eriksen vorig jaar (4-1 verloren) uit de wedstrijd speelde.

Nu eens wat jonge jongens binnenhalen vanuit de eigen jeugd en Jupiler League.
Deze spelers verdienden ook veel meer vergelijken met de andere jongens dus financieel is het ook niet heel slecht.

Ik dacht dat Lebedynski het nog wel aardig deed? Heeft toch al een aantal goals gemaakt.

26 maart 2013 om 12:06

Ja precies. Ik vind die Lebedynski een betere om te houden dan om Frank Demouge aan te trekken.. Gaat echt nergens over daar in Kerkrade.

26 maart 2013 om 12:08

Dat zijn contract nu niet word gelicht betekent niet dat dat volgend jaar niet kan gebeuren.
Hij heeft na dit seizoen nog een contract van een jaar dacht ik en met een optie voor nog een jaar.

Ik kan het fout hebben maar in de zomer is hij nog niet transfervrij.

26 maart 2013 om 12:09

Er staat in de tekst duidelijk dat zij door het niet lichten van de optie de keuze hebben om ergens anders aan de slag te gaan. Neem aan dat ze dan transfervrij zijn.

26 maart 2013 om 12:10

Demouge heeft ook een hoger salaris. Dus inderdaad vreemd. Van de andere genoemde spelers kan ik het me voorstellen dat ze die weg doen.

27 maart 2013 om 00:17

Jullie weten niet allemaal waar jullie over praten, lebedensky heeft geen toegevoegde waarde, hij maakte 3intikkers is niet snel geen techniek. Wielaert is te oud. Delorge te vaak geblesseerd. Hempte kan geen zak ervan. Ramzi is wel goed maar echt te oud. Hierdoor komt er geld vrij voor jonge spelers. Roox weet ik niet, heb hem nog nooit zien keepen. Wel beter als die drollenvangers Kurto en Prus.

26 maart 2013 om 12:12

Hij is een paar wedstrijden belangrijk geweest, maar heeft toch niet kunnen overtuigen. Hij is erg langzaam en voor zijn lengte vind ik hem fysiek niet erg sterk. Hij werkt wel hard, maar het is geen jongen die niet vervangen kan worden.

26 maart 2013 om 12:18

Ik dacht dat deze 4 voornamelijk wegmogen omdat ze te duur zijn. Maar dan willen ze wel Demouge aantrekken, die duurder is dan Lebedynski. Lebedynsky is 23, en kan misschien nog beter worden. Demouge is al in de 30, daar valt geen cent meer aan te verdienen. Ik vind dit eerlijk gezegt niet slim van Roda.

26 maart 2013 om 12:37

Ze proberen Demouge ook alleen aan te trekken als hij flink inleverd op salaris. Dan zal hij nog redelijk prijzig zijn. Demouge is wel iemand, van wat ik zie op het veld, die de jonge jongens goed coacht. Of ze hem moeten halen? Naar mijn mening niet, mits hij flink wilt inleveren.
Over Lebedynski snap ik wel waarom ze hem (misschien) willen laten gaan. Zit toch al paar jaar bij Roda,maar heeft nooit kunnen overtuigen.

26 maart 2013 om 12:47

Allemaal leuk en aardig, maar wat gaan ze er voor terughalen? Zijn wel vier spelers van aardig niveau die ze 'gewoon' laten gaan. Transfervrije spelers zullen niet veel beter zijn. En geld om echte versterkingen te halen is er dus niet.

26 maart 2013 om 13:00

Enige van de 4 die nog enig niveau haalt is Delorge, maar is altijd geblesseerd. De rest is of geblesseerd of heeft het niveau niet. Hempte is volledig weggezakt, Wieleart en Ramzi zijn te oud en hebben het niveau niet meer.ze spelen nauwelijks meer. Wat heb je aan deze spelers als ze geblesseerd zijn of het niveau niet meer halen.
Transfervrije spelers zijn vaak goedkoper en zeker niet slechter dan deze mannen. Verder kunnen nu andere jongens die plekken overnemen, bijvoorbeeld Djoum en Pluim. Er zijn paar jongens van de jeugd die nu een paar keer bij de selectie hebben gezeten.

Roda heeft geen eigen jeugd, dus daar zal weinig vandaan komen.

26 maart 2013 om 12:14

De komende jaren zullen waarschijnlijk een paar jongens doorstromen van de jeugd. Een aantal jongens hebben dit jaar al een paar keer bij de selectie gezeten. Het is nog niet wat het moet zijn, maar Roda is er gelukkig mee bezig na een lange tijd het verwaarloosd te hebben.

26 maart 2013 om 13:17

Roda is de laatste jaren steeds meer met de jeugd bezig en dat werd hoog tijd! Jaren lang hebben ze de jeugd laten verpieteren en maar exotische spelers gehaald van over de hele wereld. De A-jeugd staat bijvoorbeeld op promoveren naar de A-eredivisie. Hopelijk breken er nog een aantal plaatselijke talenten door.

De 4 die weggaan hebben geen basis plaats op het moment. Alleen Delorge heeft er één als hij fit is, maar dat is hij maar paar wedstrijden in het jaar. Het zijn logische namen die moeten vertrekken. Ze zijn al wat ouder en zijn redelijk duur.
Als de andere twee geen contract verlenging krijgen is ook geen ramp. Lebedynski is een paar wedstrijden belangrijk geweest, maar het is geen jongen die niet vervangen kan worden.

Waarom krijgt die Roox nooit een kans. Hij werd binnengehaald als een talent van Venlo. Maar speelt nooit terwijl we al niet de beste keepers hebben. Weet iemand hoe hij het op de training etc. doet?

26 maart 2013 om 12:38

In venlo was hij de gedroomde opvolger van zijn oom.
Waarom hij nu niet speelt weet ik ook niet.
Als je die twee ballenvangers uit polen daar ziet schutteren dan zie ik geen reden om deze jongen niet eens een kans te geven.

@pino2012

Roda geen eigen jeugd? Waar kom jij mee?

Niet de minste spelers, maar wel met een hoog salaris.

Laatste jaren heeft Roda natuurlijk niet bijster veel voortgebracht uit de jeugd, de enige die ik me nu zo kan herinneren is Hupperts die echt iets toevoegd(e) aan Roda.

Logische beslissing, het houdt een keer op voor deze spelers. Lebedynksi kan nog wel wat worden wellicht. En een nieuwe keeper kan ook wel nuttig zijn voor Roda, want die Kurto is denk ik de zwakste keeper van de Eredivisie.

Het probleem met Roda is de scouting.

Na Tyton denken ze dat iedere Poolse keeper een topkeeper is.
Clubs als Heracles en RKC doen het met een vergelijkbaar budget veel beter.

Richten op de Poolse en Belgische markt werkt niet voor Roda.

Ik ben er heilig van overtuigd, dat als Roda zich richt op de Nederlandse markt, ze verder kunnen groeien. Gewoon ieder jaar kijken welke contracten er aflopen van haalbare spelers (bijv. bij Jong Ajax, Jong Feyenoord en Jong Psv, concurrenten en uit de Jupiler League). Deze voor een paar jaar vastleggen en dan met winst proberen te verkopen.

26 maart 2013 om 12:37

Ik hoop ook dat er zo'n beleid komt.
Daarom is het misschien goed dat Ruud Brood nu trainer is.
Harm van Veldhoven was een hele sterke trainer alleen omdat hij zolang werkzaam was in Belgie waren zijn ogen ook gericht op Belgische spelers.
Hopelijk komt er nu verandering in,
Dat begint altijd met spelers weg te laten gaan zoals een Jimmy Hempte.

26 maart 2013 om 13:17

Als je van bovenaf aangeeft tegen een trainer: 'wij hebben een bepaald beleid, daarom halen wij bepaalde spelers en je moet het er mee doen' schep je duidelijkheid. Jarenlang is er geen beleid gevoerd en daardoor kreeg iedere trainer de volledige zeggenschap bij Roda. Harm van Veldhoven heeft het goed gedaan, maar door de korte termijn visie is Roda nu weer ver weggezakt. Zo kun je bij iedere nieuwe trainer compleet opnieuw beginnen.

Toch wil ik even afwachten of Ruud Brood de juiste man is voor Roda. Het type spel wat de supporters gewend zijn en verlangen is dan wel terug, maar aangezien hij waarschijnlijk de combi trainer/technisch directeur aangaat is het nog maar de vraag of Brood ook aan de langere termijn gaat denken.

Ik ben blij dat deze spelers weggaan, maar ik ben benieuwd wie ze gaan halen. Dan wordt het ook duidelijk welke koers ze gaan varen.

Weg ermee, geef de jongeren eens de kans!!

Lebedynski zal ik voor de club behouden. Roox lijkt me niet veel slechter dan die twee pooltjes in de goal. Ik vind Hempte een zwakke speler die verdedigend veel laat vallen. Wielaert heeft leuke jaren gehad en kan nu rustig afbouwen bij een club in de kelder van de Eredivisie. Ramzi vind ik al tijden overschat. Delorge is zonder twijfel de beste van dit kwartet maar heeft veel te maken met blessureleed. Hij is een creative speler die voor Roda van waarde is, jammer dat hij weg moet.

26 maart 2013 om 13:03

Je zou Delorge achter de hand kunnen houden voor Hupperts aangezien Delorge bijna nooit fit is, maar als hij speelt toch een meerwaarde heeft. Ramzi is gewoon veel te oud.

Ik kan Roda in zoverre volgen dat er idd verjonging moet plaatsvinden. Ook scheelt het weer wat in de beurs natuurlijk. Dat de tijd voor L. Delorge erop zit vind ik persoonlijk een drama! Altijd erg gecharmeerd geweest van onze zuiderbuur. Enorme drive en altijd een gevaarlijke actie in huis, mits fit absoluut een toegevoegde waarde aan elk Roda naar mijn mening. Maarja, daar heb je het probleem, niet fit te houden deze man. Ik vraag me af waarom? Kan zijn lichaam de hoge belasting niet meer aan of faalt de medische staf van Roda hier?

Lebedynski nog jong en niet onbelangrijk geweest zover. Wie niet of ze er spijt van krijgen mocht hij tussentijds eieren voor zijn geld kiezen.

Delorge kan mooi naar Twente als stand-in voor Bulykin.

26 maart 2013 om 14:26

Wellicht dat jij Delorge verwart met Demouge.. Zou Delorge niet in de spits zetten ^^

26 maart 2013 om 19:29

Ik denk dat je Delorge inderdaad met iemand anders verwart. Delorge is een middenvelder die op de vleugel speelt, geen spits.

Het zou wel heel krom zijn als ze dan wel Demouge aantrekken (wat financieel ook onverantwoord is).

Doorselecteren, eredivisie is prima bezig!

Hempte is nog steeds Carbal aan het zoeken.
Dat doorslecteren bij clubs is inderdaad een goede zaak.
Nieuwe talenten zullen komen en de eredivisie weer naar een hoger niveau tillen.

Waarschijnlijk halen ze dan Bryan Linssen van VVV als opvolger voor Delorge. Die is al een tijdje aan het roepen dat hij weg wil in Venlo.

Wel een goede zaak vind ik. Wielaert begint op zijn retour te geraken. Bij Ramzi is het beste ook al er vanaf, hij doet in het veld zijn werk wel, maar voegt niets meer toe. Hempte kan met zijn linkerbeen en crosspasses een gevaarlijke speler zijn, maar is verdedigend te zwak. Delorge voegt nog wel wat toe, maar kampt de laatste tijd veel met blessures en wordt ook alweer 34 dit jaar.

Lebedynski en Roox zou ik wel bij de club houden. Lebedynski heeft het goed gedaan in de speeltijd die hij heeft gekregen en je loopt altijd het risico dat Malki weggaat en Demouge niet definitief vastgelegd kan worden. En in het geval van Roox... beter dat ze Prus wegdoen lijkt mij.

26 maart 2013 om 21:38

Bij Vitesse is een goede keeper op te halen genaamd elroy room ... Goede keeper Nederlands op zoek na speeltijd beter dan die Prus en Kurto ... Zo zijn er verder ook nog wel wat talenten op te halen bij wat Eredivisie clubs

27 maart 2013 om 00:25

Ik denk idd dat het niet slim is om Demouge te halen, financieel gezien. Brian Linssen moeten ze proberen te halen. Of Leroy Labylle van MVV pas 20jaar oud.

27 maart 2013 om 12:31

Room vond ik wel een aardige keeper toen die bij Vitesse onder de lat stond. Als hij een aflopend contract heeft lijkt me dat helemaal niet verkeerd, want ik weet niet of Vitesse hem voor een appel en een ei laat vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Emmen4217
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger221
G. JoppenVerdediger220
R. de BoerKeeper220
S. MarzoVerdediger223
P. PflückeMiddenvelder228
N. VossebeltMiddenvelder222
A. AbsalemVerdediger220
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

België
0 fans
Middenvelder, 42 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren