‘Ik ben boos over de manier waarop het in Heerenveen is gegaan’

Zondag, 6 januari 2013 om 00:15Erik van Dam • Laatste update: 23:55

Tarik Elyounoussi kijkt niet met veel genoegen terug op zijn jaren in de Eredivisie. SC Heerenveen haalde hem in de zomer van 2008 naar Nederland, maar liet hem in de winterstop van het seizoen 2010/11 weer gaan. De Noorse aanvaller had niet weten te overtuigen en werd de deur gewezen. Elyounoussi keerde terug bij zijn eerste club Fredrikstad en nam daar zijn sportieve revanche.

/

Nog meer dan in zijn eerste periode liet de in Marokko geboren Elyounoussi zien wél over talent en een doelpunteninstinct te beschikken: in zijn eerste seizoen legde hij er dertien in en daar kwamen er het seizoen daarop nog eens zeven bij: toen wist Rosenborg BK genoeg en nam het de Noors international over. Terugkijkend op zijn tijd bij sc Heerenveen weet Elyounoussi dat het niet aan hem lag, dat het er niet helemaal uitkwam bij hem.

“Ik ken veel mensen die in mijn situatie mentaal zouden zijn gebroken en uit het voetbal zouden zijn verdwenen. Maar ik ben enorm gemotiveerd door revanche. Ik ben boos over de manier waarop het in Heerenveen is gegaan. Het was echt een goede kans voor mij. Het was een fantastische club”, weet de aanvaller. In Dagbladet duidt hij het probleem. “Het enige probleem was het gebrek aan speeltijd en trainerswisselingen.”

“Ik had vier verschillende trainers in twee jaar”, ziet hij terug op Trond Sollied, Jan de Jonge, Jan Everse en Ron Jans. “Sindsdien ben ik enorm gemotiveerd geweest om terug te keren op het hoogste niveau. Daarvoor ben ik teruggegaan naar Frederikstad en nu in Rosenborg.” De droom om buiten de Noorse landsgrenzen nog succes te boeken heeft Elyounoussi niet laten varen, zegt hij. “Als ik de kans krijg, wil ik weer naar het buitenland.”


Poll

Heeft Tarik Elyounoussi voldoende kansen gehad in Heerenveen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door frisianreds)

Toen ik de titel las wist ik gelijk dat het om hem ging.

6 januari 2013 om 00:18

ik dacht over die trond sollied zou nooit op hem zijn gekomen

6 januari 2013 om 00:19

Ben je niet de enige ! kwam hier binnen als 1 van de grootste talenten , maar heeft het helaas nooit kunnen (of mogen?) waarmaken !

6 januari 2013 om 00:37

Hij kreeg nooit echt een kans terwijl het een supertalent was.

6 januari 2013 om 00:22

Nou, weten we dat ook weer...

Deze meneer was veelte licht voor Heerenveen. Had een redelijke techniek maar bij tegenwind kwam die al amper vooruit, laat staan dat er nog een verdediger bij stond. Daarnaast is hij in 2/3 jaar bij Heerenveen ook totaal niet sterker geworden qua fysiek. Lijkt me wel degelijk dat het 'probleem' gewoon bij meneer zelf lag.

6 januari 2013 om 11:27

Ja pcies en zoals hij het beschrijft klopt het wel, het is was en is een fantastische club en een goede kans voor hem geweest, maar dan moet je met de kansen die je krijgt(want die heeft hij zeker gehad) hem ook pakken en dat heeft hij niet gedaan, zoals jij hierboven ook beschrijft. Dus vind het een beetje makkelijke achteraf praten. Op zijn positie waren er gewoon betere spelers en dat weet hij zelf ook. Gun het hem van harte dat het er nu alsnog uitkomt(heeft Heerenveen het toch wel goed gezien) maar geef nu niet de schuld aan Heerenveen.

@golo, dat is knap. Ik d8 Van Basten ofzo.

Ja, je moet ook een beetje geluk hebben. Waar zou Messi zijn geweest als hij bij Ajax in de jeugd had gezeten?

6 januari 2013 om 04:03

Ook in de top. Absolute top talents breken altijd door, anders ben je geen wereld talent. Je kan wel vinden dat je er 1 bent of bepaalde mensen kunnen jou zo wel noemen maar dan ben je het nog niet. Ik ken deze speler, ook nooit wat van gehoord maar Blijkbaar geen supertalent. Als hij echt een super talent zou zijn geweest en hij brak niet door bij Heerenveen had top club hem wel genomen, zeker Ajax, PSV of Feyenoord.

Er is een tijd geweest bij de club dat er ook teveel de zelfde type spelers waren en deze man dat ook was in die tijd .
Elie was best op zijn plek geweest in de Nederlandse comp .
Ik vind hem een beetje type Overtoom van Heracles en bij die ploeg zou hij ook niet misstaan als Willy zou vertrekken .
Maar dit gebeurt vaker en niet bij Heerenveen alleen spelers die het bij de eene club niet reden
kijk naar Schone was een aantal jaren terug niet goed genoeg voor Heerenveen ........ nu Ajax
Narsingh niet geschikt voor Ajax nu Psv
Hasselbaink niet geschikt voor Telstar later top in Engeland
Grote selectie concurentie brengen dit met zich mee het hoort bij voetbal

6 januari 2013 om 12:55

Leuke opmerkingen totaal niet onderbouwd. Deze jongen bewijst in Noorwegen dat hij heus wel kan voetballen. Vond het een leuke speler met redelijke techniek, maar alleen fysiek zwak en dat is niet verbeterd in zijn tijd bij Heerenveen. Vraag me af hoe het nu zou gaan als hij terug kwam naar Nederland.

Als je niet in staat bent om de fouten bij jezelf te vinden en een mislukt avontuur afschuift op externe factoren, dan ben je in mijn ogen niet uit het goede hout gesneden om een topvoetballer te worden. Ik haal altijd de schouders op bij spelers die achteraf gaan lopen janken dat ze 'geen kans hebben gekregen van de trainer'. De waarheid is dat een trainer altijd zijn beste spelers zal laten spelen, puur uit eigenbelang. Als je dus niet in het eerste team speelt, ben je gewoon (op dat moment) niet goed genoeg. Dat spelers bij een club mislukken om vervolgens via een andere weg een mooie carriere op te bouwen, zegt niets over het inschattingsvermogen van de technische staf aangezien het heel goed mogelijk is dat een speler de benodigde mentale kracht pas op kan brengen als hij een stukje ouder is.
Deze speler was nog maar 22 toen hij Heerenveen verliet, maar hij zal mentaal nog een stukje moeten groeien om een buitenlands avontuur te kunnen overleven.

6 januari 2013 om 15:35

Helemaal mee eens. Hij heeft in totaal 39 wedstrijden voor Heerenveen gespeeld. Met alle trainingen erbij heeft hij voldoende kansen gehad om zich te bewijzen. Ik heb voldoende wedstrijden van hem gezien. Daarin liet hij simpelweg veel te weinig zien. Als hij toen echt goed was, had hij ook bij Heerenveen in de basis gespeeld. Dat was hij echter niet. Hij werd niet voor niks wel 'el you pussy' genoemd.

Deze uitspraken getuigen wat mij betreft van een groot gebrek aan zelfreflectie.

Ik heb hem eens zien spelen bij Jong Noorwegen tegen Jong Oranje in Kerkrade. Stond lange tijd 1-0 voor Nederland totdat hij een beslissende pass geeft en Noorwegen scoort in de laatste minuten. Speelde het gehele duel wel goed en aardig dus ik denk dat de club niet het maximale uit hem gehaald.

6 januari 2013 om 22:45

Dus op basis van een potje van Jong Noorwegen kun jij concluderen dat Heerenveen niet het maximale uit hem heeft gehaald? Knap. Zou het ook kunnen dat Heerenveen er alles aan heeft gedaan de investering van 4,5 miljoen eruit te halen, maar dat Elyounoussi destijds simpelweg tekort kwam?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rosenborg BK

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Molde FK3623
Voor de complete stand: Tippeligaen
SpelersPositieW
E. HovlandVerdediger181
C. HolseAanvaller173
A. HansenKeeper180
V. HoffMiddenvelder160
E. CeïdeAanvaller143
A. AnderssonVerdediger170
D. IslamovićAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina Rosenborg BK.

0 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren