PSV kan streep zetten door de naam van Van Marwijk

Zaterdag, 4 februari 2012 om

Marcel Brands hoeft Bert van Marwijk niet te benaderen voor de erfenis van Fred Rutten bij PSV. Ondanks het feit dat de bondscoach van het Nederlands elftal onlangs zijn contract bij de KNVB verlengde, werd Van Marwijk meermaals met PSV in verband gebracht. De keuzeheer noemt de club uit Eindhoven een ‘mooie vereniging’, maar heeft geen interesse in de baan van hoofdtrainer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Bert van Marwijk was de ideale trainer voor PSV geweest


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door sentinel prime)

Een verstandige en verwachte reactie van Bert. In Nederland zijn er trouwens ook maar 2 clubs waar Bert weer trainer zou worden, Feyenoord of Fortuna S.
Ook PSV heeft er slim aan gedaan toch even te informeren bij Bert, je weet maar nooit. Brands zal nu waarschijnlijk verder gaan met optie Cocu hoofdtrainer, Faber assistent.

4 februari 2012 om 09:29

Cocu wil komend seizoen een jeugdploeg gaan trainen dus die zal het sowieso niet worden. Daarnaast zou hij denk ik eerder asssistent van Faber zijn geworden dan andersom.

4 februari 2012 om 09:34

Volgens mij had cocu al aangegeven dat hij de A1 wil trainen.

Ik ga er nog steeds vanuit dat Dick Advocaat de nieuwe trainer gaat worden van Psv. Van Gaal zou daar gewoon absoluut niet passen, Co Adriaanse heeft gewoon de drive niet meer en Cocu heeft gewoon zelf al aangegeven er nu nog niet aan toe te zijn en langszaam toe te werken als hoofdtrainer. Al zou van Marwijk natuurlijk wel goed passen bij een club als Psv.

4 februari 2012 om 09:37

Kon me al niet voorstellen dat Bert zijn pas verlengde contract bij de Knvb zou gaan verbreken om bij een club als PSV gaan te werken. Al ben ik wel van mening dat een slecht EK alles kan gaan veranderen voor Bert. Het blijft de voetbalwereld, dus dan kan de gehele situatie snel gaan veranderen.

Ik kan me overigens niet voorstellen dat dit voor PSV nieuws is. Ben wel benieuwd wie nu nog echt de serieus overgebleven kandidaten zijn. Ben er namelijk als de dood voor dat PSV die oirdinaire zakkenvuller van een Advocaat aan wil gaan trekken. Dit zou ik echt jammer vinden.

4 februari 2012 om 12:10

Net of Dick Advocaat er wel past. Dick is totaal geen man die zich met de jeugd bezig houdt, en net op het moment dat de jeugd bij PSV zo goed aan het doorbreken is. Zou zonde zijn deze man aan te stellen.!

4 februari 2012 om 11:38

Ja daar ben ik het mee eens, Van Marwijk was de ideale trainer voor PSV geweest.
We horen de ene trainer na de andere die het waarschijnlijk niet gaat worden, maar wie word het wel?
Van Gaal past niet bij de Clubcultuur, Advocaat ziet velen ook niet komen, (hoopik ook niet), Cocu gaat A1 trainen, en nu dit met van Marwijk,

Ik denk dat we tot de conclusie moeten komen dat er geen top / PSV - Waardige trainer met de Nederlandse nationaliteit rondloopt. want met alle respect, trainers als Ron Jans en Erwin Koeman zijn niet PSV - Waardig.

Dus ik ben bang dat we net als Twente met Mcclaren naar een buitenlandse toptrainer moeten zoeken, hoe vervelend dat ook is.

Als PSV overigens slim handelt, hebben ze volgend jaar we een fantiastisch team, dat is het lichtpuntje. Toivonen voor 8 miljoen verkopen, Tadic voor 6 miljoen halen, (want Tadic heeft nog 1 - jarig contract bij grongingen., alles aan doen om Labyad te laten blijven, Van Bommel Terug halen (anders hoeft het niet meer) en natuurlijk hebben we Zanka al gehaald.
Als enige zou ik dan nog een vervanger voor Manolev halen, dan heeft PSV volgend jaar een Champions League.

Zo zou mijn opstelling er voor volgend jaar uitzien: Met op de Bank: Zoet, Willems, Marcelo, Hutchinson, Lens, en tadic/mertens.
Zo te zien ook een uitstekende bank!

Tyton
Aankoop
Zanka
Derijck
Pieters
Van Bommel
Strootman
Labyad/Lens
Wijndum
Tadic/Merten
Matvaz
4 februari 2012 om 11:49

robiepsv

je hebt gelijk
maar ik zie het nog wel gebeuren dat Guus Hiddink nog komt
zal mooi zijn
maar psv moet Tadic niet kopen
ze hebben mertens al
tenzij labyad weggaat
dan doen ze er wel slim aan
en toivonen,lens en pieters verkopen

4 februari 2012 om 12:37

Ja Guus Hiddink zou helemaal mooi zijn, maar ik verwacht het niet.
Maar ik vind wel dat PSV tadic moet kopen, Mertens kan voor een heel goed bod weg, en Tadic zorgt ervoor dat Matavz beter gaat spelen, dus eigenlijk is Tadic een dubbeltransfer! Matavz heeft namelijk voorzetten nodig, en dan krijgt Matavz er ook een goede vriend bij uit buurland servie. het is altyd fijn als je als Matavz zijnde iemand uit je buurland en of een vriend Tadic bij je hebt die je bijstaat met aanpassen, daar ga je beter van Presteren!

4 februari 2012 om 14:17

Vriend, Tadic heeft in principe nog een contract voor 3 jaar. Groningen heeft een eenzijdige optie tot verlenging (van 2 jaar) en die wordt gewoon gelicht als hij niet eerder wordt verkocht.... is al vaak genoeg gezegd.

4 februari 2012 om 14:25

Okeee, ja dan zal PSV de hoofdprijs voor Tadic moeten betalen...

Ik vind het een slimme actie van Bert want hij heeft nog wel een contract liggen bij het Nederlands elftal. maar er zit wel een clausule in voor een topclub en dat is psv nog niet echt, overigens heel de Nederlandse competitie niet.

Ik denk ook niet dat iemand had verwacht dat hij naar psv zou gaan nadat hij zijn contract had verlengd,daarvoor was er nog enige hoop en zou ook een goeie trainer zijn voor psv denk ik. Ben erg benieuwd wie het nu word. Van Gaal is wat mij betreft absoluut Niet welkom,die past niet bij psv. Advocaat staat me ook niet aan want hij speelt behoudend en laat geen jeugd doorstromen wat zonde zou zijn voor de goeie lichting die er is.. Cocu heeft aangegeven nog geen hoofdcoach te willen zijn,jammer had hem graag met faber gezien. Zou Adrie Koster of Van Veldhoven. Koster heeft oog voor de jeugd,is rustig en speelt aanvallend en van Veldhoven heeft bewezen om het maximale uit zijn spelers te halen en heeft een realistische kijk op t spel. Ja ben zeer benieuwd wie het nu zal worden bij psv..

4 februari 2012 om 15:31

Ik had ook niet verwacht maar snap de geruchten wel. Cocu en Eijkelkamp zijn zowel assistenten bij PSV en Oranje, terwijl Faber ook echt een PSV jongen is. Strootman en Wijnaldum zijn twee spelers die Van Marwijk al selecteerde voor Oranje toen ze nog in de subtop speelde, en daarna zijn ze door PSV gekocht. Pieters is ook een vaste kracht bij Oranje en PSV en schoonzoon Van Bommel heeft aangegeven graag terug te willen keren naar Psv. Daarnaast kan Van Marwijk gewoon in Limburg blijven wonen. En bijvoorbeeld Egid Kiesouw is de fysio van PSV en Oranje (en vroeger met Van Marwijk samen bij Dortmund en Feyenoord), en PSV fysio Luc van Agt werkt op de achtergrond ook nog voor Oranje. Daarnaast krijg je PSV vaak wel de rust en de ruimte om aan een team te bouwen iets wat mij ook best fijn lijkt.

Jammer,hij was echt mijn favoriet.
Denk dat hij ook het best bij de club zou passen.

Ben echt benieuwd wie onze nieuwe trainer word.

Van Marwijk noemt nu net de clubs waar hij niet heen zal gaan. Hij wil geen ''passant'' zijn en wil werken met jonge talenten en waar gezonde middelen aanwezig zijn. Het is algemeen bekend dat Van Marwijk een zwak heeft voor de Bundesliga. Feit is ook dat Heynckes met zijn 67 jaar al heeft aangegeven dat de tijd om te stoppen als trainer is aangebroken. Intern worden er namen genoemd als Fink en Van Marwijk. Ga er maar vanuit als Bayern zich meldt, dat Van Marwijk al een huis heeft gevonden in Beieren.

Jammer had hem graag zien komen, nu dan maar richten op Advocaat? Cocu doet het nog niet, Faber alleen is niet verstandig dan Advocaat en Faber en Cocu.

Ik denk dat psv van Marwijk wil hebben vooral om zijn schoonzoon...ik denk sowieso dat van Marwijk nog best een clubavontuur in het buitenland wil. Zou hij oranje verlaten dan heb ik het gevoel dat grotere en vooral meer rijke clubs dan psv wel naar Bert's telefoonnummer gaan vragen...neem bijvoorbeeld Chelsea.

4 februari 2012 om 10:20

natuurlijk heeft PSV interesse in van Bommel (maar zeker niet tegen elke prijs gezien het talent van Strootman) maar daar gaan ze echt de trainer niet op selecteren hoor. Een trainer met kaliber van Marwijk stel je niet aan met een korte termijn doelstelling, een voetballer als van Bommel wel.

4 februari 2012 om 10:46

van Bommel is een geweldige speler, maar hij is ook al op z'n retour. Hij begint nu ook langzaam minder te worden, en Psv heeft in mijn ogen met Strootman en Atiba 2 goeie controleurs, maar Wijnaldum krijgt nu de voorkeur, dus dat wordt even afwachten in de zomer wie er allemaal gaan/blijven.

ik denk ook niet dat iemand echt had verwacht dat bert naar psv zou komen.
ben wel benieuwd wie het uit eindelijk zal gaan worden. jammer dat cocu nog niet wil.

Van Marwijk houdt nog steeds de deur op een kier Een slecht EK en hij kan zomaar op het veld op de Herdgang staand

Zou mooi zijn maar als ik eerlijk ben zie ik het helaas niet gebeuren.

4 februari 2012 om 12:04

Ik denk niet dat PSV zo lang zal wachten.

PSV zal voor het EK al een nieuwe trainer benoemen, In ieder geval dat lijkt mij het logische en niet dat je de prestaties van Oranje gaat afwachten.

Volgens mij sluit van Marwijk met deze woorden PSV helemaal niet uit. Ik had namelijk ook niet verwacht dat hij zou zeggen dat hij wel even naar PSV zou gaan. Als hij het met oranje gewoon goed doet zal hij waarschijnlijk gewoon blijven. Van Marwijk moet eigenlijk kampioen worden om de interesse te wekken van hele grote clubs. Bij een slecht EK zou PSV een hele goede optie kunnen zijn.

4 februari 2012 om 11:36

Potverdorie, jij hebt VI gezien!

4 februari 2012 om 12:08

Haha!! Ja, dat klopt Zo blijf je een beetje op de hoogte van al het voetbalnieuws.

4 februari 2012 om 12:05

Ik denk niet dat PSV gaat wachten op de resultaten van Van Marwijk.

Ik denk dat PSV zo snel mogelijk iemand wilt benoemen en gaat denk ik niet wachten tot het EK is afgelopen , want dan zitten we al in Juli.

Nou heeft Psv mazzel ! Krijgen ze Louis van Gaal nu. Valt er tenminste wat te lachen.

Alle namen die bij PSV vallen zijn domweg niet op realiteit gestoeld:
van Marwijk
van Gaal
Advocaat
Verbeek
Hiddink

Streep ze alle door en ga naar de categorie Ron Jans, Harm van veldhoven.

Helaas, ik had hem wel bij PSV willen zien. Ik hoop in ieder geval dat het niet Dick Advocaat zal worden. Die man kijkt niet om naar de jeugd en dat is toch wel essentieel bij een club als Psv.

Ik zou nu ook niet meer weten wie er als trainer aangesteld moet worden, ik zag het liefst dat Rutten bleef maar dat kan nu natuurlijk niet meer. Misschien Faber, maar die heeft weinig ervaring.

4 februari 2012 om 11:45

Ik hoop Faber!

Als je ziet wat hij heeft gedaan met een selectie waarvan je zegt: 10 plek halen is knap. En nu gewoon tweede staan, erg knap met zo´n selectie.

Ik denk Faber juist de perfecte coach is, weliswaar nog niet echt veel ervaring, maar daardoor kan het juist goed uitpakken. Hij is qua salaris ook niet zo hoog als de rest, dus financieel ook goed. En de ervaring zit hij momenteel op te doen bij het Nederlands elftal.

Ik zou het een erg mooie aanwinst vinden.

4 februari 2012 om 11:50

Hij presteert inderdaad heel goed bij FCE maar daar is minder druk en het verwachtingspatroon is totaal anders. Ik zou het met Faber wel aandurven, maar dan wel met goede assistenten ernaast. Hij is in ieder geval wel een echte clubman.

Zou vmarwijk echt serieus denken dat clubs als Real, Liverpool enzo ooit bij hem uitkomen? Dromen mag best, maar een coach die zoveel goede voetballers zo slecht laat samenspelen zal natuurlijk nooit een topclub coachen. Misschien kan ie nog een keer wat geld pakken bij een subtopper uit Duitsland of Portugal, maar meer echt niet.

4 februari 2012 om 12:08

Hij liet Oranje inderdaad zo slecht samen spelen dat ze bijna het WK wonnen.

4 februari 2012 om 12:29

Inderdaad, Nederland was nergens op het WK. Ze behaalden alleen maar de finale. Ik bedoel: wat is een WK finale nu? Dat is niks. Slechts het grootste toernooi ter wereld.

Hij speelde niet fantastisch voetbal, daar ben ik het over eens. Ze speelden alleen echt goed in de tweede helft tegen Brazilië. De rest was het meer zakelijk voetbal. Alleen zullen meerderen het met mij eens zijn; we behaalden de finale. Als Robben zijn dag had gehad, hadden we die ook nog gewonnen. Dit EK zullen we zien wat Nederland ervan bakt. Je kan er nu niks over zeggen. Ze speelden tegen Zweden en Duitsland nu ook niet zo goed.

Hopelijk zijn Pieters en Affelay dan terug. Dat zijn toch twee onderschatte waarden van Nederland. Pieters is niet een wereldback. Echter is hij wel veruit de beste linksback die we hebben. Braafheid komt echt kilometers tekort. Misschien kan van Persie op de linkerflank, alleen acht ik me dat niet mogelijk. Hij zal in de spits willen spelen. Het liefst toch Affelay, mits hij compleet fit is.

PSV zal nog even door moeten zoeken. Cocu bleek al geen optie meer, en dan zijn er niet veel goede, geschikte kandidaten over. Van Marwijk leek mij al niet mogelijk. Hij heeft net bijgetekend. Misschien is van Gaal een optie, maar die heeft nu nog een contract bij Ajax.

4 februari 2012 om 14:13

Ik vind het wel een verschil. Dit was het ten eerst het slechtste WK ooit. Geen enkel land haalde zijn normale niveau, alleen Duitsland. Zelfs spanje was niet echt in vorm.

Ten tweede spelen we nu tegenwoordig wel echt heel slecht, met 1-0 winnen van Moldavie, vernederd door duitsland. Dat mag gewoon niet. Dat komt volgens mij omdat hij zo halstarrig vasthoudt aan het systeem, dat hij heilig heeft verklaar, terwijl de belangrijkste spelers daarvoor gewoon totaal uit vorm zijn (hoewel je je ook zou kunnen afvragen of sneijder niet gewoon 1 seizoen in supervorm heeft verkeerd).

OT: Voor psv hoop ik dat Hiddink of Advocaat komt, anders Faber. Van Gaal zie ik niet echt zitten, alhoewel de jeugd dan wel een kans zou krijgen.

Valt het jullie ook niet op dat als hij het over grote clubs heeft hij het eigenlijk altijd over Liverpool en Valencia heeft. Duidelijk dat hij daar het liefst aan de slag gaat. Daar zou hij ook gewoon een prima trainer kunnen zijn. Als Daglish weg gaat over 1 of 2 jaar dan kan hij daar een prima opvolger worden.

Ik vind het nogal arrogant van PSV om te speculeren op een trainer die net zijn contract heeft verlengd met de Knvb. Logisch dat hij niet komt. Dat geldt ook voor Van Gaal, niet realistisch. Zal waarschijnlijk Dick Advocaat wel worden maar of je daar nu zo blij mee moet zijn.

4 februari 2012 om 15:43

Wat is daar arrogant aan? Als jij de ideale speler ziet voor jouw elftal om jouw elftal helemaal compleet te maken en de puzzel in elkaar te laten vallen, zeg je dan ook al bij voorbaat nee sorry hier bieden we niet op, want die heeft pas net een nieuwe club? Zelfde geldt voor Psv, zij denken aan hoe zij het beste de boel op de rit kunnen krijgen en welke nieuwe coach het meeste in het plaatje past, nou van Marwijk kan dat volgens hen heel goed, dus t zal ze een worst wezen of van Marwijk net een nieuw contract heeft, en groot gelijk hebben ze! Je gaat toch niet denken oh nee dat kan wel slecht zijn of da komt nooit goed, lekkere instelling dan..

Was toch ook wel te verwachten dat hij niet naar PSV zou gaan.

Alleen als we in de groepsfase van het EK eruit liggen en de Knvb besluit dat niet goed te vinden, dan kunnen ze hem ontslaan en dan zullen er ook geen Topclubs in de rij staan en dan zou PSV een mogelijkheid zijn, maar PSV gaat heus niet zo lang wachten om een trainer aan te stellen.

Dus hier kan een streep onder.

Ik hoop op Guusje Hiddink.
Maar dat zal moeilijk worden denk ik..
Advocaat lijkt me ook wel prima, zolang het v Gaal maar niet wordt,

Hij is toch een goede bondscoach en als hij het op het EK weer goed doet met Oranje komt er vast wel een mooie club en zo niet dan kan hij gewoon bondscoach blijven. Het is iemand die volgens mij goed teams kan smeden en sfeer kan stichten en het lijkt me ook zinloos hem weg te sturen als we vroeg uitgeschakeld worden, iets wat natuurlijk wel te verwachten is dan, maar ik hoop het niet.

Ik zou van marwijk wel bij Liverpool willen zien,.
Dagelish koopt alleen mindere spelers zoals carrol, hendersonn en adam.
Van marwijk kan er meer een team van maken.
Bij dagelsh is het altijd maar afwachten wie er weer speelt.

Waarom halen ze van Veldhoven niet?
hij kan het maximale uit de groep halen
mijn keus zou van Veldhoven zijn

Toch houdt hij de deur op een kier. In feite zegt v Marwijk, als er geen grote club komt voor mij en mijn werksituatie veranderd bij Oranje (stel ze komen de poule niet door) en hij heeft er geen goed gevoel meer bij, dan wil hij nadenken over Psv.
Echter vraag ik me af of de staf van PSV zo lang gaat wachten met het aanstellen van een trainer.

adrie koster wordt de nieuwe trainer, let maar op!

4 februari 2012 om 13:47

Adrie Koster hahaha dat lijkt me sterk. Die kerel heeft niks gepresteerd en waarschijnlijk ging die al bbij de Knvb in dienst om een jeugdelftal te trainen. Ik denk eerlijk gezegd ook Dick Advocaat. Bertje moet lekker naar Spanje gaan. Goed leven daar ;

4 februari 2012 om 14:31

Ja dat denk ik eigenlijk ook. Die man heeft het redelijk gedaan bij Club Brugge, is rustig en hij heeft oog voor de jeugd. Ook spelen zijn teams aanvallend. In mijn ogen zijn Koster best goed bij PSV kunnen passen, en is hij niet trainer geweest bij RKC toen Brands daar Technisch directeur was?

Trouwens Van Veldhoven vind ik ook een redelijk kandidaat. Die man presteert buitengewoon goed met Roda, heeft een realistische kijk op het spel en Roda speelt best aardig voetbal, wel 4-4-4-2 maar ik denk dat ook hij wel bij PSV zou passen.

Is Pastoor van NEC geen optie??
Ik vind pastoor echt een goede trainer en probeert zijn team altijd mooi te laten voetballen.

dennisvg ik denk dat pastoor teweinig ervaring heeft dan kan je nog beter robert maaskant hale als nieuwe trainer;

als bertje 4 miljoen salaris krijgt tekent ie ook bij psv, is puur een geld kwestie.
bert wil nog een keer goed chachen in het buitenland

dan blijft louis van gaal over op de lijst,al zie ik hem niet passen bij psv,maar het wordt afwachten

Ik heb nog niemand gehoord over een nederlandse trainer die volgend seizoen vrij komt.
Hij heeft bewezen bij minder grote clubs met aantrekkelijk voetbal ook goed te presteren.
en met de selectie van PSV en met wat er misschien nog bij gaat komen heeft hij een behoorlijk team volgend seizoen. Ik heb het over Ron jans.
Als ik PSV was nam ik de gok en pas over 2 seizoenen denken aan Faber of Cocu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 26 mei
Niet alleen Phillip Cocu is in beeld bij Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren