Inter en Feyenoord praten over samenwerking en Castaignos

Maandag, 6 december 2010 om

In de toekomst zijn er mogelijk enkele Italiaanse gezichten te zien in het eerste elftal van Feyenoord. De Rotterdammers zijn met Internazionale aan het praten over een toekomstige samenwerking. Tevens heeft Leo Beenhakker, technisch directeur van Feyenoord, maandag met collega Marco Branca gesproken over een mogelijke transfer van Luc Castaignos.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Feyenoord kan beter worden van zo een samenwerking


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door RamonDiaz)

Dan loopt Inter straks weg met Castaignos en Wijnaldum en Feyenoord krijgt Caldirola hehe

Castaignos is duidelijk nog (lang) niet klaar voor Inter.
Een samenwerking tussen Feyenoord en Inter kan succesvol zijn, maar de italiaanse clubs staan momenteel niet echt bekent om de vele talenten dus weet niet of die talenten beter zijn dan de talenten die we zelf hebben rondlopen.

6 december 2010 om 21:02

Natuurlijk is Castaignos nog niet klaar voor Inter.
Ik vind hem daarnaast ook nog ietwat te licht voor de Eredivisie, hij staat alleen noodgedwongen in de basis.
Het is ook de bedoeling dat Inter het voor toekomst wil gebruiken, en natuurlijk niet voor de basis.

Ga geen haatreactie geven dat je het weet, want dan moet je je eerste zin in je reactie maar veranderen.

6 december 2010 om 21:10

Kerel, ik ben zelf Feyenoorder..
Daarom juist, ik zie elke minuut en zie dus duidelijk dat hij lang niet klaar is voor Inter. Ik vind niet dat hij te licht is voor de eredivisie, hij maakt toch zijn doelpuntjes. Oké het zijn intikkertjes, maar hij vecht ervoor, heeft af en toe aardige actie in huis, levert veel ballen in ja dat klopt.. Maar hij krijgt ook wel erg weinig bruikbare ballen, denk niet dat een andere spits het momenteel veel beter zou doen bij Feyenoord, want zonder kansen kun je geen goals maken. En dat Inter hem voor de toekomst zou willen lijkt me logisch, dat staat er ook want ze willen hem eerst stallen bij Feyenoord, dat doen ze echt niet omdat ze zoveel van Feyenoord houden

6 december 2010 om 21:25

daarom hope ze dat feyenoord het kan doen want die hebben jeugd zat lope dat door stroomt ok het moet wel

maar ja ze hebben talent genoeg nu alleen het waar maken...

6 december 2010 om 21:30

De talenten van Feyenoord zijn bijna allemaal nog niet klaar voor de eredivisie, het valt echt allemaal reuze mee hoeveel talent deze jongens hebben. Af en toe stijgt er eentje boven zijn niveau uit, en dan zijn we hier weer direct in de zevende hemel, nou ik niet! Als je elke wedstrijd kijkt, zie je vanzelf dat het vies tegen valt. Er zijn er een paar die het wel gaan halen, of er al bijna zijn, maar dan denk ik aan Mokotjo, de Vrij en in mindere mate van Haaren en Cabral..

6 december 2010 om 21:35

daarom zeg ik meeste hebben talent genoeg maar ze moeten het ook waarmaken vind ik..

want fer en wijnaldum kome ook wel hoger hoor.

Zou mooi zijn voor Feyenoord, als er ook echt een paar goede spelertjes komen. Aan zo'n Caldirola hebben we niks (hoewel)

Ik zie alleen maar positieve punten. Ik denk dat we de spelers niet aan Inter zullen verkopen. Geen Italiaanse voetbalcultuur.

Wijnaldum zou een grote jongen kunnen worden mits hij goed begeleid word.

Dan word het hopelijk voor hem geen tram meer maar een auto he Luc.

Wat moet Inter nou met Castaignos?

6 december 2010 om 21:02

Opleiden tot een waardige spits voor het eerste elftal misschien?

6 december 2010 om 21:04

Ja maar hij heeft nu nog lang niet het niveau van Inter vind ik tenminste.

6 december 2010 om 21:09

Jongen is ook pas net 18 he, moet eigenlijk nog gewoon in 5 jaar 150 wedstrijden spelen voor Feyenoord

6 december 2010 om 21:17

koevermans, snap je nou nog niet wat ik bedoel?

Natuuuuuurlijk is Castaignos nog niet klaar voor het 1e elftal van Inter.
Alleen Castaignos heeft gewoon veel talent en kan uitgroeien tot een goeie spits voor Inter.

Zaak is eerst dat hij zich ontwikkelt voor hij bij Inter kan spelen.

6 december 2010 om 21:22

@thommo,

Zoals Wijnaldum dus al heeft? Hij wordt nou ook niet direct beter in dit Feyenoord. Als hij financieel en sportief wil verbeteren moet hij weg. Hoe triest het ook is.

ik ben niet echt enthousiast. Inter wilt duidelijk in de toekomst de eerste optie hebben op de grote talenten van Feyenoord en krijgen wij de afdankertjes. nee bedankt.

6 december 2010 om 21:24

Vanuit Inter gezien is het ook een goede deal ja. Ben benieuwd hoe het zit.

Aan de andere kant.. PSV heeft dankzij Chelsea ook heel veel plezier gehad aan Alex.

Zou goed uit kunnen pakken voor feyenoord, inter staat niet bekend om ze grote talenten maar wel om een brede selectie met een hoop {overbodige spelers voor inte niveau], maar goed genoeg voor feyenoord, zoals bv mariga en rivas.
Als feyenoord dat soort spelers zou kennen krygen worden ze zeker sterker

Je gaat toch niet een speler halen die het nog niet eens heeft waargemaakt bij het 1e van feyenoord? ik snap dat, dat gezien de situatie bij feyenoord niet makkelijk is maar dan nog als je zo graag een talent wilt speur dan gewoon even bij je eigen jeugd rond

Is echt belachelijk voor woorden dit. Feyenoord moet helemaal niet samenwerken met Inter Milan.
Ze hebben al geen geld. En nou geven ze hun belangrijkste bron van inkomsten(jeugdopleiding) letterlijk weg aan Inter. En aangezien er elk jaar wel talenten van Feyenoord weg worden geplukt, door andere grote clubs(chelsea,arsenal) ,hebben ze helemaal niks meer aan hun jeugd.
Het woord ''samenwerking'' slaat al helemaal nergens op.
Feyenoord Geeft de grote talenten aan Inter. En Inter stalkt hun zogenaamde talenten(die minder zijn dan die van Feyenoord) bij Feyenoord voor ervaring.

6 december 2010 om 21:29

Dat dacht ik ook al inderdaad. Grote talenten weg, en in ruil krijg je wat middelmatige spelers terug. Die zijn op dit moment misschien een versterking maar als Feyenoord weer terug is waar het hoort te zijn niet direct. Kortom, kijk naar de toekomst en niet naar de korte termijn (wat de laatste jaren alleen maar is gedaan)

6 december 2010 om 22:01

@corelone11
Praat er nou niet over alsof je er verstand van hebt wanneer dat niet zo is. Ten eerste hebben ze het vooralsnog alleen over Castaignos waar Benitez bij Liverpool ook al belangstelling voor had. Ten tweede is het zo dat engelse clubs jeugdspelers een contract aanbieden op een leeftijd dat nederlandse clubs dat nog niet mogen, kortom een situatie die je nooit kunt winnen. Ten derde: mocht het tot een samenwerking komen dan betaald Inter voor de spelers terwijl er nu goede jeugdspelers gratis de deur uit gaan. Ten vierde: Internazionale heeft niet veel jeugd in het eerste team maar ze hebben wel een uitstekende jeugdopleiding en draaien altijd bovenin de Primavera mee, spelers als Pandev, Balotelli, Santon, Martins, Frey, Biabiany en nog veel meer spelers hebben voor Internazionale in de Primavera gespeeld, er zijn nu ook een aantal heel grote talenten zoals Alibec, Benedetti en in mijn ogen één van de grootste talenten van italie te weten Lorenzo Crisetig dus ga niet praten dat de talenten van inter minder zijn. Voor Feyenoord is dit juist een gouden kans, ze kunnen geld binnenhalen en de spelers krijgen ook een aantal jaar in de Eredivisie de kans om te rijpen terwijl zoals het nu gaat contracten niet worden verlengd, de spelers vertrekken en Feyenoord nul komma nul euro binnenkrijgt.

6 december 2010 om 22:28

@ramondiaz

Hoezo ga jij nou weer beweren dat Inter Milan een betere jeugd heeft dan Feyenoord.feyenoord is kwa jeugdopleiding beter als Inter,milan en Juventus bij elkaar. Kijk alleen al die spelers die in jeugd hebben gespeeld bij Feyenoord :
Van Bronckhorst
Jeffrey Bruma
Van Persie
Willem van Hanegem

Elk jaar worden er jeugdspelers bij feyenoord weggehaald.bij inter worden er nooit spelers weggehaald omdat ze die uberhaupt niet hebben. oke, Balotelli kan het ver schoppen maar die kerel heeft maar één jaartje in de jeugdopleiding gespeeld.en ik heb over spelers die vanaf jongs af aan bij de club spelen.

Nederland heeft niets voor niets beste jeugdopleiding van Europa/wereld.

6 december 2010 om 23:27

Ikzelf ben Feyenoorder maar ik vind het rijtje Bergkamp, Kluivert, De boer, De boer, Davids, Seedorf, Sneijder, van der Vaart en van der Sar toch wat indrukwekkender.

7 december 2010 om 21:34

@corleone

Hoezo ga jij nou beweren dat je verstand hebt van de jeugdopleiding van Internazionale. Kijk alleen al die spelers die in de jeugd hebben gespeeld bij Internazionale:
Walter Zenga
Giuseppe Baresi
Bergomi
Sebastien Frey
Marco Delvechio
Obafemi Martins enz enz

Bij Internazionale worden inderdaad geen spelers weggehaald, niet omdat ze die niet hebben maar omdat Internazionale het zich kan veroorloven ze niet voor een appel en een ei van de hand te doen.

Dat Nederland de beste jeugdopleiding heeft van Europa/wereld wordt toch echt vooral in Nederland geroepen, de beste jeugdopleiding zit toch echt in Frankrijk.

Je word hier als Feyenoord zijnde niet beter van.

Groeibriljanten verkopen voordat ze zich hebben bewezen en zodoende meer geld opleveren ga je niet op vooruit.
Inter denkt voor een spotprijs de beste talenten over te nemen en later te verkopen en zelf plezier eraan beleven.

Voor jongens als De Vrij,castaignos en Wijnaldum is het voor hun ontwikkeling beter als ze blijven en als ze echt van Feyenoord houden moet je blijven totdat Feyenoord een goed bedrag voor die spelers kan vangen.

zou geweldig zijn voor feyenoord! Maar ik denk niet dat dit gaat gebeuren omdat Feyenoord de laatste tijd gewoon zo slecht speelt dat nog meer talenten het team niet op sleeptouw nemen!

Het is dus serieus!
Lijkt me een goed plan, Feyenoord houd er geld aan over en ze houden Castaignos nog een paar seizoenen in Rotterdam!
Als er nou ook nog talentjes uit Milaan op huurbasis naar Feyenoord komen is het helemaal mooi....

6 december 2010 om 21:47

Het geld dat we krijgen is niks vergeleken met de talenten die worden weggeplukt.

6 december 2010 om 22:08

Castaignos blijft eerst nog een paar seizoenen bij Feyenoord, en over de andere talenten: Inter stalt ook talenten bij Feyenoord.

6 december 2010 om 22:20

Jullie willen toch geen Excelsior worden? Hou dit team liever en bouw op dit team. Verder zou ik met die 1/4 miljoen die ze gekregen hebben van haar supporters scouten in Zuid-amerika of bij de Ghanese tak van Feyenoord kijken. Daar zijn vast wel talenten zo hebben ze Nana Asare en Adiyiah (AC Milan) laten lopen. Deze 2 spelers hadden ze gratis kunnen hebben.

ik denk dat dit juist goed is. Inter stalt overbodige spelers bij feyenoord en Inter heeft eerste Keus voor de talenten van Feyenoord. Het is volgens mij niet zo dat ze gratis naar Milaan lopen. als Club A bijvoorbeeld 4 miljoen biedt, dan moet feyenoord, als Inter dat ook biedt, eerst met Inter gaan praten. tenminste ik dacht dat dat zo in elkaar stak. Verbeter me waar nodig. Lijkt me interessant om dat precies te weten!

mooi plan vooral voor de toekomst aangezien feyenoord geld nodig heeft misschien een eventuele vriendschappelijke wedstrijd spelen in de zomerstop.. en ik hoop dat feyenoord een paar mooie spelers van inter dan kan lenen/huren beetje inderdaad als het model van psv/chelsea.

''de club uit de modestad wil met de Stadionclub gezamenlijk talenten opleiden.''

Feyenoord kan dit prima zelf! Opleiding van Inter is niet bepaald geweldig en daarom willen ze gebruikmaken van Feyenoord. Het zou een erg domme beslissing zijn van Feyenoord het laatste positieve aan de club weg te geven. Want dit geef je namelijk weg bij zo een samenwerking. Inter betaalt een relatief schijntje voor Feyenoord's grootste talenten en wat krijg je er voor terug? Een zelf jonge speler die mag komen rijpen bij ons. Pleurt alsjeblieft op met die corrupte Italianen en laat ze daar lekker zelf hun jeugd opleiden! Op de lange termijn heeft Feyenoord Inter helemaal niet nodig.

6 december 2010 om 22:08

@vit015
Jij weet helemaal niets van de opleiding van Internazionale, na AC Torino is Inter de beste club van italie in de Primavera. Verder is het zo dat bij grote talenten Inter gewoon altijd mag bieden oftewel bij een gelijk bod van een andere club gaat de speler naaar Inter is het bod van Inter lager dan krijgen ze de speler niet, lijkt mij voor Feyenoord een uitstekende deal wanneer dit door gaat. Overigens heeft Inter genoeg talenten die voor Feyenoord een rechtstreekse versterking zouden zijn.

6 december 2010 om 22:28

Hoe ruik jij dat ik niets weet van de opleiding van Internazionale? Op internationale jeugdtoernooien doen ze het echt niet beter dan gerenommeerde opleidingen als FC Barcelona en Sporting Lissabon. En Inter mag altijd bieden op talenten, wel of geen intensieve samenwerking, met geld kunnen ze immers toch alles. Op het moment is iedere speler een versterking, maar voor de lange termijn heeft Feyenoord hier helemaal niets aan. Feyenoord kan uit eigen kracht voortbrengen en daar heeft het Inter helemaal niet voor nodig!

7 december 2010 om 21:37

@vit015
Die jeugdtoernooien zeggen helemaal niks want italiaanse clubs hebben de gewoonte zodra spelers uit de Primavera goed presteren deze te verhuren aan serie B clubs of aan middenmoters en laagvliegers in de serie A, Inter heeft zelfs spelers verhuurd aan clubs in de Premier League en de Primera Division.

Het klinkt misschien als een goed idee, maar dit lijkt me toch voornamelijk een plan voor de korte termijn. Als je een samenwerking met Inter hebt, kun je misschien wel profiteren van het lenen van jonge spelers. Als daar tegenover staat dat Inter de jeugd van Feyenoord voor een prikkie kan overnemen, zal dat betekenen dat Feyenoord nooit een grote speler kan verkopen voor veel geld.

Je kunt dit eigenlijk uit verschillende oogpunten bekijken en boordelen. Aan de ene kant lijkt het voor Inter veel interessanter dan voor Feyenoord, omdat Feyenoord de grote talenten aan Inter zal kwijtraken. Aan de andere kant kan het ook een hele interessante samenwerking zijn voor Feyenoord. Veel talenten uit de jeugd van Feyenoord vertrekken nu al op een zeer jonge leeftijd naar clubs als Chelsea, Arsenal, etc. Een samenwerking met een club als Inter kan dat wellicht voorkomen. De spelers worden dan bij de club gehouden en in een later stadium voor veel geld verkocht (aan Inter). Zo kan Feyenoord langer genieten van de talenten en vervolgens ook nog lekker verdienen hieraan. Dit is naar mijn mening ook het hoogst haalbare voor Nederlandse clubs (langer vasthouden en voor veel geld verkopen).

Daarnaast kan Feyenoord ook profiteren van de brede selectie van Inter. Clubs als Inter hebben een selectie van 30 man, waarvan sommigen (nog) niet op het niveau van Inter presteren. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze jongens het niveau van de Nederlandse competitie niet aan kunnen.

Als Leo Beenhakker een goed plan op kan stellen, mag deze samenwerking wat mij betreft een feit worden. En om te starten mag Inter Luc in ruil voor Milito :D

Marco Matterazzi & Craig Bellamy van Cardiff.

Nou dat zouden pas helden in de Kuip kunnen worden.

Ik snap niet dat Inter nog iets van deze jongen wilt hebben als je ziet hoe hij bij Feyenoord presteert, ik zou hem dan ook graag verkocht zien worden voor een mooie prijs, maar ook weer niet voor te weinig, want wie weet gaat hij zich nog wel enorm ontwikkelen en leert hij daarmee ineens wel hoe je moet spelen als een spits.

Off: Iedereen die ook maar iets voelt voor Feyenoord, steun asjeblieft de club door een eenmalige donatie te doen via 'supporters steunen Feyenoord' ! Ze hebben al een kwart miljoen, maar dat kan natuurlijk nog veel meer worden. Dit is de eerste serieuze supportersinzameling dus steun je club, want ik denk dat iedereen de wanprestaties van Feyenoord nu wel zat is.

2 redenen waarom Feyenoord Castaignos niet moet verkopen:

1. Als we 2 á 3 jaar wachten, dan levert hij veel meer op.
2. Inter koopt hem in de winterstop. Wij kunnen hem een anderhalf jaar huren en als hij dan echt goed begint te worden, dan is hij dus weg. Dus kunnen we beter een andere talentvolle spits in de spits zitten, die we nog kunnen verkopen voor veel geld.

Een samenwerking met een Europese topclub is de perfecte oplossing voor het wegstromen van onze jeugd op hele jonge leeftijd. Vrijwel iedere superspeler van de jeugdteams wordt weggehaald voordat ze voor ons kunnen presteren en uiteindelijk geld kunnen opleveren. Door een samenwerking met Inter kan je hen een eerste optie op koop geven in ruil voor ervaren krachten die voor Feyenoord te veel op de loonkosten zouden drukken. Dit zou voor beide partijen prima uit kunnen pakken.

Het is te hopen dat Inter bij deze samenwerking niet de 1e optie op spelers krijgt en ze zo na 1 seizoen al gaat opkopen en ergens anders gaat stallen. Want dan gaat Feyenoord er sportief ook achteruit en financieel is die speler hun eigendom niet meer waardoor ze dus geen geld meer aan hen kunnen verdienen terwijl ze toch beter en meer waard worden. Ik denk dat Feyenoord dit niet nodig heeft. In Nederland weten we heus wel hoe we spelers moeten opleiden, daar hebben we clubs als Inter niet voor nodig die vrijwel niets opleiden.

Weer zoon kansloos gesprek als ze ook nog samenwerking gaan doen gaat inter net als feyenoord worden met die benitez hoe kun je inter zo kapot maken!

de vraag is niet wat Inter met castaignos wil doen, maar hoeveel zij willen neer tellen voor luc.

Deze man kan later zeker de 15 mil halen. maar nu waarschijnlijk net voor 3 de deur uit lopen.

Feyenoord moet dit soort jongens een goed contract geven, en aan ze hangen. want als deze jongens ook nog is de deur uit lopen voor weinig geld. dan kan je het helemaal schudden!

ik hoop toch niet dat dit niet gaat gebeuren.
als Luc door groeit dan kunnen we over 2 a 3 jaar 10 tot 25 miljoen aan hem verdienen, en zo als de club denkt binnen 5 jaar weer gezond te zijn dan kan dat heel goed helpen.

het is allemaal leuk en aardig dat alle grote clubs de grootste talenten weg kapen maar is slecht voor het nederland's voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
Eric BotteghinVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren