Voetbalzone in Zuid-Afrika: het Bafana Bafana-beautification-project

Woensdag, 2 juni 2010 om
/

Het is onvoorstelbaar wat er ineens allemaal kan als de gehele wereldpers het vizier op een land richt. Projecten waar eerder geen stuiver voor kon worden opzij gelegd, krijgen met oog op het naderende WK ineens alle ruimte en zoveel geld als maar nodig is. Zuid-Afrika is aan het vermooien, beautification. Toeristen die denken te kunnen zien hoe het land echt is, komen bedrogen uit: voor de mondiale eindronde wordt geprobeerd elke smet weg te poetsen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.9 reacties (laatste reactie door BafanaBafana)

Sterk artikel, het is tenslotte wel de harde realiteit.

Misschien de waarheid wel, maar vanuit een verschrikkelijk negatief oogpunt geschreven.

2 juni 2010 om 13:09

waarom zou je mooi maken wat lelijk is. Dit is een uitstekend voorbeeld van objectieve journalistiek, wat trouwens ook nog plezierig lezen is.

2 juni 2010 om 20:12

Het is een goed, maar uitermate negatief artikel. Er zijn 1001 redenen waarom het goed is het WK in Zuid-afrika te houden. Ik lees er weinig van terug. De sfeer die door de journalistiek wordt gecreeerd is angstaanjagend, beschulgend en daarom onjuist. Al deze individuele waarheden betekenen nog niet dat er een r├╝cksichlose visie achter het WK zit. Maar goed, het is altijd eenvoudig iets onderuit te halen waaraan gebouwd wordt. Het bouwen, dat is pas moeilijk.

Het leest heel lekker weg. Jammer dat de titel naar mijn idee niet heel erg aansprekend is: ik heb er al een paar keer overheen gekeken....

De eerste keer dat ik het las leek het alsof de Zuid Afrikaanse regering werkelijk niets goed kan doen. Terwijl er toch wel dingen zijn die goed zijn gegaan. Wat de schrijfster hier vertelt, klopt natuurlijk wel allemaal. Misschien waren een paar extra positieve punten wat meer op zijn plaats geweest.

2 juni 2010 om 20:15

Helemaal gelijk, zie mijn reactie hierboven.
Alsof het WK slecht is voor Zuid-afrika en het een land is waar je beter niet kunt komen: dat is gewoon onzin ondanks de idd beperkingen.

Ze kan gelukkig bevestigen wat veel mensen niet onder ogen willen zien.

De arme Zuid-afrikaan profiteert helemaal niet van het WK. Alleen de rijkeren in Zuid-afrika krijgen de gelegenheid om nog iets rijker te worden. Verder zullen de Fifa en de Zuid-afrikaanse regering alle zeilen bij moeten zetten om moord, verkrachting, ontvoering en diefstal uit het nieuws/ wereldnieuws te houden. Zonder het goed te praten, kan ik me goed vinden in de redenen van die mensen om tijdens het WK op hun manier mee te profiteren (diefstal).

De meeste Zuid Afrikanen zien het WK als een kans om rijk te worden. In Sandton waar ook het Hilton is gevestigd worden appartamenten voor 10 keer de normale prijs verhuurd hotel kamers gaan ook 3 keer over de kop. Hierdoor hebben bedrijven moeite om appartamenten te vinden voor hun personeel. Ik zat zelf nog 2 nachten in het Hotel waar Bafana Bafana verblijft. De bewaking is flink aangescherpt en geluks zoekers zoals de grote hoeveelheid prostituees die normaal in de hotels rond hangen word de toegang geweigerd. Het hotel is er flink op verbeterd vergeleken met November. Het hotel is daanaast nog geen 100 meter van het Hilton waar Oranje verblijft. Conclusie van het artikel dat er veel aan word gedaan om de problemen van Zuid Afrika te verbergen klopt wel alleen lijkt me dit niet haalbaar aangezien het hele politie aparaat corrupt is en je constant word aangehouden door agenten die geld van je af willen trogelen.........

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
De vader van Neymar heeft een ontmoeting met de clubleiding van Juventus op het programma staan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren