Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zorgen in Marokko richting Afrika Cup: ‘Messi kan het ook niet alleen’

Laatste update:

Aankomende vrijdag begint in Egypte de Afrika Cup. Marokko geldt als een van de favorieten voor de eindzege, maar de ploeg van bondscoach Hervé Renard heeft zijn topvorm nog lang niet bereikt. Anouar Diba stelt dat Marokko op dit moment simpelweg te afhankelijk is van Hakim Ziyech.

Ziyech heeft een fantastisch seizoen achter de rug met Ajax, waardoor de verwachtingen in Marokko enorm zijn. "Ik denk dat er bij Marokko te veel afhangt van Ziyech. Een fantastische speler, voor mij iemand die op dit moment overal naartoe zou kunnen. Maar niemand kan het alleen: Messi kan het ook niet alleen", vertelt Diba, ex-speler van onder meer NAC Breda en FC Twente en tegenwoordig in Qatar actief bij Al Kharitiyat Sports Club, maandagavond bij FOX Sports.

“Het maakt een groot verschil of Marokko met of zonder Ziyech speelt. De verdediging moet eerst goed gaan staan en dan denk ik dat ze ver kunnen komen", vervolgt Diba. Marokko kende een onstuimige voorbereiding op de Afrika Cup: oefenduels met Gambia en Zambia gingen afgelopen week verloren. "Ik denk dat het goed is dat ze nu twee oefenwedstrijden hebben verloren, zodat ze weer met beide benen op de grond staan."

Toch zijn de verwachtingen in eigen land onverminderd hoog, geeft Diba aan. "De mensen vinden dat Marokko sowieso de finale moet halen. Tijdens de laatste Afrika Cup hebben ze zonder Ziyech de kwartfinale kunnen halen. Men is ervan overtuigd dat Marokko de Afrika Cup toen had kunnen winnen als Ziyech erbij was geweest. Het WK was niet zo best, maar de mensen zien echt een ster in Ziyech en dat is hij in mijn ogen ook. Maar hij kan het niet alleen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk eigenlijk dat het Ivoorkust of Senegal Gaat worden. (Mijn mening)

18 juni 2019 om 00:23

Ivoorkust denk ik niet, die vallen mij best tegen. Zelf denk ik ook Senegal of Egypte die spelen namelijk wel thuis en hebben nog een redelijk team.

Wel valt me op dat van de west Afrikaanse teams nog maar weinig over is, ik vind alleen Senegal progressie geboekt hebben over de laatste 5 jaar.

Zorgen in Marokko, of zorgen bij een oud-speler van Nac? Ik vraag me altijd af waarom bepaalde oud-voetballers voor een hele gemeenschap denken te mogen spreken. Sinouh zie ik dat ook regelmatig doen.

17 juni 2019 om 23:45

Dat doen De Boer, Gullit, Mulder etc etc toch ook altijd? Ik zie het probleem niet zo.

17 juni 2019 om 23:56

Het lijkt me meer dat de Boer, Gullit en Mulder uitspraken doen uit eigen naam. Ik heb ze in ieder geval nooit een uitspraak horen doen waarin ze de mening van 'nederland' denken te verkondigen.

18 juni 2019 om 00:03

Wat is er trouwens met Ayoub el Kaabi gebeurt? Liet een goede indruk op mij achter in de Wk kwalificaties / vriendschappelijke wedstrijden?

18 juni 2019 om 00:29

El Kaabi besloot voor het geld in China te kiezen, ondanks interesse van meerdere Europese clubs. Jammer inderdaad, want hij zou veel meer uit zijn carriere kunnen halen.

18 juni 2019 om 00:37

Zelfs al doen ze het, lijkt me enigszins gerechtvaardigd dat ze spreken voor een land dat ze kennen en in wonen. In het geval van Diba vind ik het juist merkwaardig, sinds hij -afgezien van de afkomst van zijn ouders- toch niet de sterke banden met het land heeft om voor de bevolking te spreken.

18 juni 2019 om 00:50

El Kaabi heeft voor het geld gekozen maar dat zou je ook kunnen zeggen over Hamdallah die er voor zijn fratsen wel bijzat. Lijkt mij ook moeilijker voor El Kaabi als Marokkaan uit Marokko om niet voor een groot aanbod te zwichten (ten opzichte van Marokkanen uit Europa). Verder kijken de meeste Europese teams ook wel naar de buitenlandse spelers in China, omdat die vaak snel openstaan voor een transfer als blijkt dat China toch tegenvalt of wanneer ze voorlopig genoeg hebben verdiend.

18 juni 2019 om 01:33

@Regulator, helemaal met je eens. @Goonerkid, Klopt. In het geval van el Kaabi kan ik het goed begrijpen. Schijnt ook uit een armere familie te komen. Hij heeft wel laten doorschemeren inderdaad terug naar Europa te willen. De keuze tussen Hamdallah en Kaabi is lastig, maar Hamdallah is echt een garantie op doelpunten en scoort er eigenlijk altijd op los. Dit seizoen bij meer dan 40 goals betrokken in 26 wedstrijden. Daartegenover heeft el Kaabi wellicht meer potentie.

18 juni 2019 om 17:00

Ik zie Hamdallah ook als de beste spits die Marokko momenteel heeft rondlopen, maar de keuze tussen iemand als Boutaib die misschien niet evenveel talent heeft maar zich wel volledig inzet en een Hamdallah die het keer op keer voor zichzelf verpest is snel gemaakt.

18 juni 2019 om 08:21

Waar haal je vandaan dat hij voor een hele gemeenschap denkt te spreken. Door de titel die voetbalzone verzint? Zelf begint hij volgens mij iedere zin met '' ik denk "

18 juni 2019 om 11:28

Ondere andere hier: ''de mensen vinden dat Marokko sowieso de finale moet halen. Tijdens de laatste Afrika Cup hebben ze zonder Ziyech de kwartfinale kunnen halen. Men is ervan overtuigd dat Marokko de Afrika Cup toen had kunnen winnen als Ziyech erbij was geweest.''

Hoop echt dat Marokko haar vorm snel weet terug te vinden. Ziyech is een wereldspeler, maar het kan zeker niet alleen van hem komen.

Marokko had wat meer jonge en nieuwe spelers moeten selecteren, El Ahmadi, Belhanda, Dirar en Boussoufa hebben hun beste tijd gehad, zelfs Benatia is niet meer de oude.

Egypte gaat denk ik aan de haal met de afrika cup. Egypte heeft de beste talenten van afrika. En hebben een sterke ploeg. Met salah als kers op de taart.

18 juni 2019 om 00:24

Senegal is ook een gevaarlijke ploeg hoor, met een aantal wereld toppers zoals Mane en Koulibaly

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren