Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John van den Heuvel richt zich na veroordeling Promes tot Memphis

Laatste update:

Misdaadverslaggever John van den Heuvel vraagt zich hardop af waar Oranje-international Memphis Depay mee bezig is. De dertigjarige aanvaller van Atlético Madrid nam tot dusver nog geen afstand van de woensdag tot zes jaar cel veroordeelde Quincy Promes. Memphis sprak meermaals publiekelijk zijn steun uit aan Promes en dat begrijpt Van den Heuvel niet.

Het Openbaar Ministerie eiste in eerste instantie negen jaar tegen Promes, die woensdag werd veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor zijn rol bij de invoer van twee grote partijen cocaïne. Van den Heuvel duidt die vermindering in een video-item van De Telegraaf. “De rechter vergelijkt een aantal zaken en komt dan tot dit oordeel. Zes jaar is nog steeds niet een hele lichte straf natuurlijk...”

De 32-jarige aanvaller van Spartak Moskou stond woensdagochtend terecht voor zijn betrokkenheid bij de invoer van ruim 1.350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Promes was opnieuw niet aanwezig bij de uitspraak. De rechtspoot verblijft nog altijd in Rusland, waar hij tot medio 2024 onder contract staat bij Spartak Moskou. Volgens het Algemeen Dagblad is het goed mogelijk dat Promes nog in beroep gaat tegen de jarenlange celstraf in zijn geboorteland.

Promes zelf heeft tot op heden nog geen verklaring afgelegd over de feiten die hem ten laste zijn gelegd. Het OM concludeert dat hij veel geld heeft geïnvesteerd in de transport van de drugsinvoer. Volgens zijn advocaten ontkent de aanvaller betrokkenheid bij de smokkel. Promes stond in 2020, tijdens de invoer van de twee partijen cocaïne, onder contract bij Ajax.

De eerste partij, die werd verstopt in een container met zakken zout, is tot op heden niet gevonden. Een tweede partij werd wel onderschept. De rechtbank in Amsterdam neemt Promes zijn deelname aan dit proces behoorlijk kwalijk. “Cocaïne vormt een bedreiging voor de volksgezondheid en de grootschalige handel in cocaïne kan in verband worden gebracht met zeer ernstige geweldsdelicten. Door de invoer van deze partijen cocaïne hebben Promes en Marylio V. bijdrage geleverd aan deze aantasting.” Marylio V., de neef van Promes, krijgt eveneens 6 jaar cel.

Memphis Depay


Naast Hakim Ziyech was het Memphis die de afgelopen maanden foto’s deelde met Promes. “Je hoeft vriendschappen niet te verloochenen en als die twee goed met elkaar omgaan...”, begint Van den Heuvel. “Ik snap dat je een vriend bent in goede en slechte tijden, op het moment dat hij dit allemaal aan zijn broek heeft hangen hoef je niet meteen te zeggen: 'Ik gooi de deur dicht en ik wil niks meer met je te maken hebben.’”

Toch neemt Van den Heuvel de sterspeler van Oranje iets kwalijk. “Ik vind wel dat je dan voorzichtiger kunt zijn in je publieke uitingen, bijvoorbeeld op Instagram. Je hebt ook te maken met jonge fans, is dit nou allemaal wel zo'n goed voorbeeld? Ik denk het niet. Ik denk dat Memphis daar best wat voorzichtiger in zou kunnen zijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat Memphis na dit bericht van John vd Heuvel meteen zijn vriendschap met Promes opgeeft. Sterker nog, ik kijk niet gek op als Promes in het vliegtuig stapt om zich aan te komen geven.

14 februari 2024 om 15:53

"ik denk dat Memphis na dit bericht van John vd Heuvel meteen zijn vriendschap met Promes opgeeft."

Lees anders het artikel even helemaal...

14 februari 2024 om 16:15

De ironie spat ervan af...

14 februari 2024 om 16:28

@cabinessence, ik denk dat het sarcasme is.

14 februari 2024 om 19:27

Behalve dat vd Heuvel juist zegt dat die niet gelijk de vriendschap op moet geven.

14 februari 2024 om 15:54

Dan doet Memphis dus precies het omgekeerde van wat vd Heuvel in dit artikel zegt? Kijk gewoon uit met het publiekelijk steunen van criminelen... that's it.

Tja, Memphis is net zo dom als Promes dus die zal hier de ernst niet van inzien.

14 februari 2024 om 15:55

Maar waarom zou hij zich moeten uitspreken?

14 februari 2024 om 16:03

Heb jij het artikel gelezen? Van den Heuvel zegt juist dat ie z'n mond moet houden.

14 februari 2024 om 16:21

Nee. Want je triggerde met je enorm simpele comment. Waarom is het nodig om in dit soort artikelen constant de intelligentie van Memphis aan de kaak te stellen? Vrij kansloos. Vindt dat altijd wat treurigs hebben. Laat die jongen lekker.

14 februari 2024 om 16:32

@tinus, nou ja, er zijn een hoop voetballers wiens talent zich beperkt tot voetbal. Dat is niet erg, maar dat zie je dan terug in oa hun gedrag op social media. Dan is het de vraag of het heel nuttig is om je daar als Van den Heuvel druk over te maken. Ja, het is niet een fijn voorbeeld voor kinderen, maar wat moet je dan doen? Iedere speler die niet goed kan inschatten wat de impact is van sommige reacties verbieden dingen te posten? Ik zou het lekker laten gaan persoonlijk, en er geen aandacht aan besteden.

14 februari 2024 om 16:44

Hoe kun je weten of mijn comment enorm simpel is als je de context niet eens begrijpt omdat je het artikel niet hebt gelezen?

Moet niet gekker worden hier.

14 februari 2024 om 16:56

Het is een rolmodel. Wanneer beseft die zelfgeiler dat eens? Koop een hoed erbij, dat moet ie idd lekker zelf weten, maar met zijn lijger en die fijne 'broederschap' met die veroordeelde crimineel moet ie gewoon verstandiger omgaan

14 februari 2024 om 17:01

Ik hoef het artikel niet te lezen om de simpelheid van je comment te zien, over '' moet niet gekker worden hier '' gesproken.

Maar goed, als jij er blij van wordt iemand - die je waarschijnlijk niet kent - dom te noemen. Doe vooral je ding.

14 februari 2024 om 17:59

@amsterdam

Dat geld voor het overgrote gedeelte van de samenleving dat intellect niet de meest vooraanstaande kwaliteit zou zijn en dat maakt het ironisch genoeg onnodig en dus dom om te benoemen.

Intelligentie is vooral heel abstract. Hoe slim iemand 'klinkt' of 'handelt' en in wat voor vorm een persoon zijn intelligentie zich uit zijn twee verschillende dingen.

Ik vind in ieder geval dat ik het over het algemeen geen 'slimme uitspraak' mag benoemen om mensen op onderbuikgevoel tot dom te verklaren.

14 februari 2024 om 15:56

Memphis is niet de enige hoor. Ik kan me nog heel goed herinneren dat van Gaal het opnam voor Depay omdat hij zijn vriend steunde.

Het leukste hiervan is dat Memphis met een statement gaat komen om nog meer steun te betuigen voor Promes.

14 februari 2024 om 16:20

Iemand steunen omdat hij een vriend steunt in "slechte" tijden is natuurlijk wel iets anders dan openlijk een vriend steunen die familieleden neersteekt en betrokken is bij cocainesmokkel

14 februari 2024 om 16:56

Het is alleen smokkel, omdat de overheden niet willen zien dat alle geweldige delicten direct zijn opgelost indien men het legaal maakt.

14 februari 2024 om 17:34

#freepromes

14 februari 2024 om 23:53

'Herinneren' als in: toen was Promes nog niet veroordeeld en dus 'onschuldig'?

Van de Heuvel zegt het goed. Hij hoeft geen vriendschap te verbreken maar kan wel wat slimmer omgaan met alles op sm gooien

14 februari 2024 om 16:11

Nou ja, ik zou als KNVB en als bondscoach ook niet blij zijn als je internationals hebt lopen die zich inlaten met criminelen.

14 februari 2024 om 17:39

Weet je altijd van tevoren wat een vriend allemaal uitspookt? Zou wat mij betreft geen rede zijn om de vriendschap te verbreken. Het gaat er vooral om hoe je het allemaal naar buiten brengt. Zeker als bekend persoon

14 februari 2024 om 16:38

Jongens zoals Memphis zijn ver van de realiteit verwijderd. Als je ziet wat hij op allemaal op sm plaatst, alsof het een filantroop is die de nobelprijs voor de vrede verdient. Ik weet dat ze bij PSV bezig zijn om (jeugd)spelers aan te leren wat ze wel en niet op sm moeten plaatsen maar misschien is dit wel een landelijk probleem.

14 februari 2024 om 17:44

Ja joh, vreselijk.
Als ik zie waar mijn kinderen nu naar kijken op sm, en eigenlijk niet beter weten. Los van de algoritmes.
Je wordt er niet leuker/gelukkiger van lijkt mij. Integendeel denk ik zelfs.

Memphis heeft tenminste loyaliteit en steunt ze vriend in goede en slechte tijden. Dat is John niet gewend in zijn wereldje.

14 februari 2024 om 15:54

Volgens mij ben je vergeten dit stukje te lezen.

“Je hoeft vriendschappen niet te verloochenen en als die twee goed met elkaar omgaan...”, begint Van den Heuvel. “Ik snap dat je een vriend bent in goede en slechte tijden, op het moment dat hij dit allemaal aan zijn broek heeft hangen hoef je niet meteen te zeggen: 'ik gooi de deur dicht en ik wil niks meer met je te maken hebben.’”

14 februari 2024 om 16:01

John is het ook niet gewend dat mensen commentaar geven op een stuk dat ze niet volledig hebben gelezen, beste Sharky222.

Overigens, 'ze' is geen bezittelijk voornaamwoord.

14 februari 2024 om 16:08

Ach, als je je inlaat met dit soort figuren, heb je het moraal kompas gewoon de verkeerde kant op wijzen. Dit heeft niets met goede of slechte tijden te maken. Je laat je dan in met een verrot persoon, een crimineel

14 februari 2024 om 16:09

“In goede en slechte tijden” Tja als Promes nou z’n celstraf zou uitzitten en spijt zou betuigen van z’n daden en ze leven zou beteren wellicht dat de steun dan terecht zou zijn, maar daar is op het moment alleszins spraken van. Memphis heeft natuurlijk onlangs ook z’n halfbroer gesteund die vrij is gekomen na een overval.

Deze tiktok generatie kent totaal geen schaamte. Hun moraal compas wordt bediend door faam en geld. Wat de buitenwereld van hun vinden dat kan ze een reet roesten.

Prima hoe Van de Heuvel dit communiceert. Prima dat je vrienden wil blijven met een grootschalige dealer en die iemand iemand met een messteek heeft verwond. Maar het is absoluut geen goed voorbeeld om dit zo groot uit te meten op je Socials...

Kwamen die foto’s niet voordat Promes werd veroordeeld? Als Depay na de veroordeling hem nog steeds publiekelijk steunt is dat een ander verhaal.

lijkt me sterk dat depay na de veroordeling nog op de foto gaat met promes.
sowieso lijkt het mij (voor depay zelf) niet slim om nog wat over promes te tweeten, instagrammen of wat dan ook.

Die hele kritiek op Wijnaldum en Van Dijk over dat gedoe met VI destijds vind ik werkelijk lachwekkend, maar in deze mag je best heel kritisch zijn. Ik vind het zelfs reden tot het niet meer selecteren als spelers van het nationale elftal zich inlaten met beroepscriminelen, want zo kun je Promes inmiddels makkelijk omschrijven. Het lijkt me dus wel zo handig van de bondscoach om even te polsen hoe spelers er nu instaan. Wat dat betreft brengt Van Den Heuvel het nog mild.

14 februari 2024 om 16:59

Het is totaal niet relevant wat men in hun vrije tijd doet. De beste spelers die te worden geselecteerd. Ik ben geen fan van Menphis, maar zolang er geen betere spelers zijn, dan hoort hij er gewoon bij. Promes nu meer, want hij is veroordeeld (voor zijn veroordeling vond ik ook dat hij gewoon moest worden geselecteerd).

16 februari 2024 om 00:25

Daar zijn we het dan over oneens. Ik snap wel waar jij met jouw argument vandaan komt en dat respecteer ik ook. Mijne staat daar alleen haaks op.

Depay zat ook al in over Mendy, omdat hij wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken is wil dat nog niet zeggen dat iemand niet schuldig is, dat dingetje begrijpt Depay niet helemaal.

14 februari 2024 om 16:21

De wereld wil hen gewoon niet goed zien fanaticus, snap dat dan!

Tja, ik heb veel liever dat dit soort jongens niet meer worden uitgenodigd voor Oranje. Naast goed te kunnen voetballen heb je ook nog een voorbeeldfunctie als speler van een nationaal team. Om Depay hangt al langer een bepaald aureool van een beetje ver weg van normaal gedrag. Niet alleen dus met zijn warm uitdragen van positieve gevoelens voor de gedragingen van Promes. Maar ook op vele andere momenten. Laat ik zeggen dat ik nog nooit fan van deze jongen ben geweest en ook nooit zal worden. Dus zonder hem zie ik een leuker Oranje...

15 februari 2024 om 13:55

"Ik heb veel liever dat dit soort jongens niet meer worden uitgenodigd voor Oranje"
Ik vind dat dit niet zou moeten uitmaken, omdat de 'grens' te onduidelijk is.
Het is te onduidelijk wanneer een persoon dan 'te fout' is om hem/haar niet meer uit te nodigen is voor een wedstrijd.

15 februari 2024 om 17:08

Nou, voor mij is dat heel simpel, als je openlijk sympathiseert met veroordeelde drugssmokkelaars ben je voor mij niet welkom in Oranje. Maar goed, zo denk ik er over. Een ander kan daar best wat anders over denken, ieder zijn/haar mening....

15 februari 2024 om 21:02

Mijn punt is niet dat ik pro-Depay of pro-Promes ben, ik bedoel te zeggen is dat de grens te onduidelijk is. Jouw mening is dat als je 'openlijk sympathiseert met veroordeelde drugssmokkelaars, niet meer welkom in Oranje bent'. Maar wanneer dan wel en wanneer dan niet?
Stel dat iemand bevriend is die veroordeelt is (recent of 10 jaar geleden) met iemand is bijvoorbeeld iemand heeft geslagen (mishandeling), is hij dan wel welkom? Of iemand bevriend is met iemand die een statement maakt pro-Isreal of pro-Palestina. Is hij dan welkom?
Het wordt te moeilijk gemaakt als je al die factoren moet mee wegen. Want mijn mening kan natuurlijk anders zijn als die van jou Pinko, of weer van iemand anders weer.
En dat is mijn mening :P

Als mijn beste vriend voor whatever wordt veroordeeld zal ik hem ook niet laten vallen. Ik zal echter niet zijn onschuld bepleiten. Dat is een verschil.

14 februari 2024 om 16:37

Als mijn beste vriend iemand neersteekt en een grootschalige drugscrimineel blijkt te zijn zal ik mij vriendschap wel heroverwegen.

14 februari 2024 om 17:01

Ik zou direct de vriendschap verbreken. Iemand die dat soort zaken uitspookt wil ik geen vrienden mee zijn.

Hij hoeft zijn vriendschap niet op te zeggen. Maar als nu de rechter heeft gesproken, ook niet uit de docu van Memphis blijkt hij ook contact te houden met iemand in een TBS kliniek. Prima. Misschien wel teken van echte vriendschap. Maar ontkennen dat hij iets heeft gedaan lijkt me lastig, maar goed ook dat zie je Memphis niet doen. Wat Memphis niet moet doen is openbaar steun betuigen alsof Promes slachtoffer is. Want hij is dan wel slachtoffer van zichzelf. Dat is wat het is als ze 90 zijn en nog steeds met elkaar omgaan prima. Keuzes. Mooi voor Promes dat er mensen zich in die je niet laten vallen. Maar Memphis moet gewoon niet laten blijken also het allemaal Promes is overkomen en dat hij geen domme keuzes heeft gemaakt. Dus downplayen.

14 februari 2024 om 16:33

Beetje snel en zonder controle getypt. Slotsom mooi voor Promes dat er mensen zijn die hem niet laten vallen. Maar Memphis moet niet doen alsof Promes ergens het slachtoffer van is. Want hij is slachtoffer van hem zelf. Straf uitzitten en aanvaarden en door.

"de eerste partij coke is tot nu toe niet terug gevonden". Geloof mij maar: als dat in 2020 al is ingevoerd is dat inmiddels verdwenen in heel veel neusgaten

14 februari 2024 om 17:06

Precies, zo'n partij gaat er tijdens een editie van ADE vrij rap doorheen hoor.

Ik heb graag dat Koeman naar Memphis duidelijk is dat hij geen publiekelijke associatie mag hebben met Promes. Spelers in Oranje hebben een voorbeeld functie. Als international moet je niet met drugshandelaren op de foto. Daarnaast hebben we Memphis niet nodig.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren