Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zoekend AS Roma ziet alternatief voor Alessio Cragno in Amsterdam’

Laatste update:

AS Roma zag Alisson afgelopen zomer naar Liverpool verkassen en de Italianen hengelden zelf Robin Olsen binnen als nieuwe nummer één tussen de palen. De Zweedse doelman voldoet echter niet aan de verwachtingen en de kans is groot dat de 29-jarige Olsen aankomende zomer de deur van het Stadio Olimpico alweer achter zich dicht zal trekken, waardoor i Giallorossi op zoek moeten naar een nieuwe sluitpost.

La Gazzetta dello Sport weet woensdag te melden dat Roma in zijn zoektocht naar een nieuwe keeper mogelijk bij Ajax uit zal komen. Alessio Cragno van Cagliari zou de eerste keus zijn in de Eeuwige Stad, maar als het niet lukt om de 24-jarige doelman los te weken op Sardinië komt André Onana in beeld. De Kameroener wordt net als de door Paris Saint-Germain aan Eintracht Frankfurt verhuurde Kevin Trapp gezien als een goed alternatief voor Cragno.

Of Onana haalbaar is voor de huidige nummer zes van de Serie A is echter maar de vraag, daar hij onlangs nog een nieuw contract heeft gesigneerd in de Johan Cruijff ArenA. De 23-jarige keeper zette eind maart zijn handtekening onder een tot medio 2022 doorlopende verbintenis, daarmee implicerend dat hij in ieder geval aankomend seizoen nog de kleuren van Ajax zal verdedigen. Onana werd in de afgelopen maanden genoemd bij zijn oude club Barcelona, terwijl in een eerder stadium ook onder meer Olympique Marseille geïnteresseerd was.

Als de Ajax-doelman inderdaad overstapt naar Roma, krijgt hij waarschijnlijk een andere verdediging voor zijn neus dan er dit seizoen op het veld stond in het Olimpico. Kostas Manolas lijkt vanwege zijn geringe transferclausule van 36 miljoen euro op weg naar een Europese topclub en Gianluca Mancini van Atalanta geldt als de voornaamste kandidaat om de Griek te vervangen. De Italianen gaan bovendien waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe rechtsback, aangezien Rick Karsdorp bijzonder blessuregevoelig is en ook niet altijd weet te overtuigen. Met de aan Cagliari verhuurde Luca Pellegrini heeft Roma mogelijk zelf al wel een geschikte kandidaat in huis.

Zou jij AS Roma een goede club vinden voor André Onana?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

AS Roma komt standaard uit in Amsterdam maar vraagprijzen kunnen of willen ze niet betalen

10 april 2019 om 14:59

Onana blijft in NL zodat hij na komend jaar als EU speler gezien wordt, levert veel meer geld op in bijvoorbeeld spanje waar beperkt aantal spelers kunt opstellen buiten EU. Los daarvan gaat Onana echt niet twee stappen achteruit doen. Ajax is Roma nu echt voorbij zowel in organisatie, resultaten en ook financieel

10 april 2019 om 15:08

Dit blijft toch zo bizar. Dat je zegt dat Ajax roma al voorbij is, is al discutabel maar om dan te zeggen dat het 2 stappen achteruit is, slaat echt alles. Leef jij in een ander universum?

Misschien is misschien dit seizoen gelijkwaardig qua prestaties. Vergeet niet dat roma vorig jaar halve finale CL stond. Laat Ajax dat eerst maar eens bereiken dit jaar. Verder is de competitie een betere dan de Nederlandse en is roma een topclub in Italië en niet in Nederland

10 april 2019 om 16:09

Ajax heeft een leuk seizoen en de hoogmoed komt weer tevoorschijn. Roma haalt de halve finale CL vorig seizoen en dit jaar weer de knock out fase dus hoe jij erbij komt dat de resultaten van Ajax beter zijn vraag ik me af.

10 april 2019 om 17:05

Je bedoelt het Roma dat vorig seizoen op een haar na de finale van de CL miste? Ook dit jaar zouden ze met iets meer geluk Porto gewoon uitschakelen.

10 april 2019 om 20:04

Roma heeft genoeg geld, Roma heeft een rijke eigenaar.. hij heeft Roma en Boston Celtics (NBA).. maar het probleem is dat hij niet veel uitgeeft max 40miljoen. Terwijl hij makkelijk bedragen over de 100 zou kunnen neerleggen, hoe ik dat weet? Iemand die al jaren een stadion wilt en uit zijn eigen zak(!) jawel uit zijn eigen zak 2 miljard in een stadion wilt pompen maar al jaren geen goedkeuring krijgt.. deze man heeft veel geld maar wilt het niet besteden in dit team helaas! Pallotta moet gewoon de club verkopen!!!

10 april 2019 om 15:04

Ze hebben toch echt betaald wat Ajax wilde hebben voor kluivert

10 april 2019 om 15:24

Gelukkig wel, daardoor kwamen ze schijnbaar geld tekort om ook Ziyech nog over te nemen. Komende zomer mogen ze Dolberg wel ophalen.

10 april 2019 om 15:37

of ze vonden Ziyech niet dat bedrag waard....

10 april 2019 om 15:46

@gloryunited.. Wat hun beweegredenen ook waren, het resultaat is hetzelfde en dat is dat we nog een jaar extra van Ziyech hebben kunnen genieten. Prima dus.

10 april 2019 om 15:54

Prima toch. Ik zou zeggen geef degene die dat oordeel gegeven heeft maar een loonsverhoging maar die hebben ze helaas al de laan uitgestuurd.

10 april 2019 om 15:59

het resultaat is inderdaad hetzelfde alleen de reden erachter dus niet.

Tussen geen geld hebben of het geld niet waard vinden zit weldegelijk een verschil.

10 april 2019 om 16:03

Hebben ze dat geld wel dan? Ik zou het persoonlijk niet weten. Dacht dat vele Italiaanse clubs geldproblemen hebben/hadden en dat ze daarom zover weggegleden waren afgelopen jaren. Wellicht dat er iemand beter op de hoogte is van de situatie bij Roma.

10 april 2019 om 16:09

ik weet ook niet of ze het geld hebben maar dat geeft nog geen reden om aan te nemen dat ze het niet hebben. Ze hebben in de laatste jaren wel voor veel verkocht. Omzet in 2017-2018 was 250 miljoen. en afgelopen zomer voor ongeveer 150 miljoen verkocht.

10 april 2019 om 16:23

Was natuurlijk overduidelijk met een knipoog. Door je reactie dacht ik even dat je er meer kijk op had. Niet te serieus hoor.

10 april 2019 om 16:30

Google helpt... 'roma financial problems'. You are welcome.

Jij neemt zomaar aan dat mensen zomaar aannemen dat ze geen geld hebben om Onana binnen te halen.

10 april 2019 om 16:31

Sorry haha. Soms is het hier op VZ moeilijk te zien wat wel en wat niet met een knipoog is. Er worden hier de gekste dingen beweerd die dan opeens wel serieus zijn

Onana blijft nog wel bij Ajax, vooral vanwege het feit dat hij volgend jaar overal terecht kan vanwege zijn EU status..

10 april 2019 om 15:11

Wat houd deze EU status in en hoe krijg je die?

10 april 2019 om 15:18

Volgens mij tel je dan niet meer als speler van buiten Europa, waardoor je goedkoper bent en niet drukt op het limiet aan spelers van buiten Europa. Kan het mis hebben.

10 april 2019 om 15:50

Die kan je krijgen na 5 jaar werkzaam te zijn geweest in hetzelfde EU land.

Arsenallz geeft al een voordeel voor een eventuele transfer naar spanje en ook in engeland moet je als niet EU speler een bepaald % van de interlands voor je land gespeeld hebben om aanspraak te maken op een werkvergunning. Door wat onenigheid met de vorige bondscoach Hugo Broos, komt hij daar nu ook nog niet aan. Dus nog een reden waarom de EU status nuttig kan zijn voor hem.

10 april 2019 om 16:07

Dit is per land toch anders? In Nederland heb je een bepaald salaris dat spelers buiten de EU moeten verdienen om de eigen competitie te beschermen. Echter in veel andere landen (oa Belgie) is die regel er niet of is soepeler. Hierdoor is het voor Nederlandse clubs vrij ongunstig om Afrikaanse talenten te halen.

10 april 2019 om 17:05

Zijn Europese regels, dus geldt voor alle landen binnen de EU. Omdat de salarissen in Belgie een stuk hoger zijn dan in Nederland is het in Belgie zelfs nog duurder om niet-EU spelers onder contract te hebben staan.

1 is geen sportieve stap omhoog. Financieel wel. 2 Ajax vraagt flink geld gezien huidige contractverlenging.
Gaat hem dus niet worden denk ik

10 april 2019 om 15:09

Hoezo geen sportieve stap? Roma stond vorig jaar CL halve finale en haalde net de finale niet. Laat Ajax eerst maar eens tot de halve finale doordringen.

10 april 2019 om 15:14

Daarbij is de kans groot dat Ajax volgend jaar sportief van een minder niveau gaat zijn als nu.

10 april 2019 om 15:19

We weten allemaal dat het voor Roma ook een uitschieter was dat jaar. Dit jaar is het weer drie keer niks. Ik vind Roma niet zo heel goed, een prima elftal hoor, maar ik denk dat Onana beter kan dan dit.

10 april 2019 om 15:30

Ja, en dat was tevens de eerste keer sinds 1984 dat ze verder dan de kwartfinale kwamen, laten we nou niet gaan doen alsof dat de standaard is bij AS Roma. Volgend jaar spelen ze zelfs helemaal geen Europees voetbal als ze niet uitkijken en dat is toch wel een belangrijk puntje voor Onana denk ik, leuk dat ze in 17/18 halve finale speelden, maar als ze in 19/20 niet eens in de Europa League staan is dat toch wel minder natuurlijk.

10 april 2019 om 15:40

Ik ben het zeker met je eens dat het van Roma een uitschieter was en neem dat ook zeker niet als standaard. Dit geldt echter ook voor Ajax. Wat Ajax dit jaar europees presteert is ook een uitschieter en niet de standaard.

Pogba is ook van Juve naar een United gegaan dat acteerde in de Europa League. Europees actief zijn is een pluspunt maar echt niet altijd een maker of een breker

10 april 2019 om 15:41

Alsof dit jaar bij Ajax geen uitschieter is? Begrijp me niet verkeerd, ik hoop echt dat we Onana nog een jaar kunnen behouden. Maar overall is Roma natuurlijk een stap vooruit. Ik sla de Serie A een stuk hoger aan de dan Eredivisie, ik denk alsnog dat internationaal Roma een grotere naam is dan Ajax, financieel loopt Ajax aardig in, al valt de begroting van Ajax natuurlijk redelijk in het niet bij die van Roma.

ON: Ik denk dat Onana beter kan blijven en volgend jaar de stap maken. Daarbij denk ik dat Ajax heel hoog in de boom voor hem gaat zitten en echt minimaal 30 miljoen voor hem wil, dat zie ik Roma niet betalen. Kan me niet voorstellen dat Cragno nog duurder is.

10 april 2019 om 15:59

Ik ben het ermee eens dat Roma een stap(je) vooruit is. Voornamelijk omdat Ajax in een kleinere competitie speelt. Echter is Roma niet de juiste stap vooruit voor onze beste spelers, die kunnen immers naar de echte top.

Bovendien heeft Sanderkoevoets een goed punt: Als ze volgend jaar niet eens Europees spelen (of Europa league) dan is het misschien helemaal geen stap vooruit.

Een ding is zeker, er is meer dan voldoende belangstelling voor de meeste spelers. Dan lijkt me dat er betere opties zijn dan Rome.

10 april 2019 om 16:07

@origineel

Welke beste spelers van Ajax kunnen naar de absolute top dan?
De Jong gaat al en de Ligt zal ook gaan naar de absolute top.
Verder dan deze twee kom ik niet.

De absolute top hebben allemaal al betere keepers dan Onana. Dus die zal wel naar de categorie daaronder gaan.
Als jongens als Isco en James het al moeilijk hebben bij Bayern en Real dan zie ik Ziyech ook niet slagen bij de absolute top en komt hij ook terecht in de categorie daaronder.
Tagliafico zal ook in de categorie daaronder komen. Is al relatief oud en speelt pas 1.5 jaar in Nl.

een stap naar een grotere club niet maken omdat ze 1 jaar niet europees spelen is erg kortzichtig. Als ze het jaar erop wel europees spelen is er niks aan de hand. De vooruitzichten zijn nu ook weer niet dat Ajac elk jaar zo ver zal komen. Dus ja dat is stuivertje wisselen

10 april 2019 om 16:21

Je noemt er zelf al 2 van de basis elf! Besef je wel dat dat al enorm veel is voor ons.

Wij weten allebei niet waar sommigen gaan eindigen. Laat ik het anders formuleren: De meeste basisspelers van Ajax kunnen naar betere en/of beter betalende clubs in betere competities dan Roma.

Nico is een topper op een positie waar kwaliteit schaars is. Die kan makkelijk naar een veel beter team dan Roma. Denk aan clubs als Atletico Madrid, Spurs, Arsenal etc.

Neres kan ook zeker naar betere clubs dan Roma. Er is al een torenhoog bod afgewezen en na zijn prestaties in Madrid en zijn debuut voor het nationale elftal is hij behoorlijk gewild.

Ziyech kon afgelopen jaar al naar Roma en heeft al aangegeven dat ze niet meer terug hoeven komen voor hem aankomende zomer dus die mikt ook duidelijk op een stapje hogerop.

"de vooruitzichten zijn nu ook weer niet dat Ajac elk jaar zo ver zal komen. Dus ja dat is stuivertje wisselen"

Dat is juist het hele punt. Die spelers die weg willen die willen geen stuivertje wisselen, die willen duidelijk hogerop. En dat is Roma voor de meeste spelers momenteel niet.

10 april 2019 om 16:28

Ik moet zeggen dat ik Spurs en Arsenal eigenlijk in dezelfde categorie schaar als Roma, Europees gezien. Neres kan ook niet terecht bij de absolute top. Hij komt ook in het rijtje spurs arsenal roma dortmund etc.

Echte absolute top heeft betere buitenspelers.

10 april 2019 om 17:01

Naar jouw verwachting. Dat is hier wel een belangrijke toevoeging. Met de vraagprijs voor Neres zullen dat rijtje clubs snel afhaken vermoed ik. Bovendien is Roma met Spurs vergelijken net zo krom als Ajax en Roma. De Italiaanse competitie is nou eenmaal beter dan de Nederlandse, en de Engelse is nou eenmaal een stuk sterker dan de Italiaanse. Bovendien betalen ze in Engeland ook nog meer salaris, lijkt me dus in alles een vooruitgang.

10 april 2019 om 17:35

40 miljoen werd wel door een Chinese club geboden, die bieden sowieso altijd al meer. En stel de vraagprijs van ajax is 40 miljoen en de subtop haakt dan af. Dat wil niet zeggen dat de top dan automatisch langskomt.

10 april 2019 om 18:20

GloryUnited AS Roma is niet meer dan een Europese suptobber en Roma strijd ook maar zelden voor de titel

10 april 2019 om 15:33

@knivyevad Roma is wel degelijk een stap omhoog we moeten niet na 1 jaar succes blind worden en denken dat we jaarlijks dit kunnen presteren

10 april 2019 om 15:36

Financieel wel? Dat valt reuze mee hoor! Los van de salarisverhogingen van Ajax heb ik de salarishuis van Roma gezien. Op Edin Dzeko na valt het ook reuze mee hoor.

10 april 2019 om 16:46

Dat zijn wel netto salarissen. Dus Dzeko verdient 4,5 miljoen euro netto. Dat is toch nog wel iets meer dan Ajax.

10 april 2019 om 17:36

En een De Rossi krijgt naast zijn loon volgens mij ook nog een percentage van alle merchandise die verkocht wordt. Ook wat Marc Juventus zegt: salarissen worden netto weergegeven in Italië. 4,5 netto zou hier in NL iets van 9 miljoen bruto zijn.

Nou die heeft net verlengd dus daar mag je wat mij betreft de absolute hoofdprijs voor vragen!

Komen ze weer met biedingen uit de jaren 90 zeker... niet serieus te nemen die club.

Naast dat ik Onana niet naar Roma zie vertrekken (ook goed bevriend met Ziyech, die kan wel meepraten over hoe dat soort ''transfers'' in het water kunnen vallen) en het geen stap omhoog voor hem is, denkt Roma volgens mij nog steeds dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang kunnen zitten. Het wordt tijd dat Ajax stopt met het gedrag van het braafste jongetje van de klas en zich gaat gedragen als een volwassen vent (we hebben inmiddels een bankrekening die dat ondersteunt) en de absolute hoofdprijzen gaat vragen aan clubs die spelers het hoofd op hol blijven brengen (spurs, Barca, Roma.. Psg?). Marc je kan gerust tegen Roma zeggen: Onana voor Cengiz Under, kijken of ze dan nog steeds zo graag willen.

10 april 2019 om 15:03

Under?? die raakt geen pepernoot meer zwaar overschatte speler.

10 april 2019 om 15:05

Haha Under is nu al drie klassen beter dan Kluivert en wordt alleen nog maar beter, zou een prima vervanger zijn van bijvoorbeeld Neres bij vertrek.

10 april 2019 om 15:17

Het is duidelijk dat jij geen verstand hebt van voetbal. Under is een van de beste bij Roma, hij is nog jong. Hij wordt alleen maar beter.

10 april 2019 om 15:37

Alleen speelt hij laatste wedstrijden weinig tot niet, in tegenstelling tot Justin.

10 april 2019 om 15:45

@mvbfan - dat klopt, hij is weer terug na een vervelende blessure. Volgens mij heeft hij 2 x op de bank gezeten. ( Roma heeft echt een nieuwe trainer nodig )

10 april 2019 om 15:57

Hij is dit seizoen een van de beste of in potentie?

10 april 2019 om 16:04

Uiteraard in potentie! Vorig seizoen was hij ontzettend goed. Maar om te zeggen dat hij zwaar overschat is, gaat mij te ver. Hij is pas 21 jaar oud.

10 april 2019 om 16:22

Dit seizoen is het bij heel Roma niet veel soeps, dus kiezen tussen de lamme en de blinde momenteel.

10 april 2019 om 16:37

Ja dat klopt. Ze hadden veeel eerder afscheid moeten nemen van Di Francesco. Ranieri doet het ook niet veel beter

Roma moet eens kappen met het steeds benaderen van spelers van Ajax want deze club probeert ieder jaar een goed team op de been te brengen maar dat is nu al lang afgelopen want geen speler wil meer na deze koopclub !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren