Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kluivert wist door gezamenlijke periode bij Ajax hoe hij Onana kon verschalken

Laatste update:

Justin Kluivert scoorde zaterdag namens Bournemouth in de thuiswedstrijd tegen Manchester United (2-2). De vleugelaanvaller merkte na afloop van het gelijkspel in het Vitality Stadium op dat hij door hun gezamenlijke periode bij Ajax wist hoe hij doelman André Onana moest verschalken.

Kluivert ontving de bal in de 36ste minuut en begon direct aan een individuele actie. De buitenspeler trok vanaf links de zestien in, om vervolgens raak te schieten in de linkerbenedenhoek. Bournemouth kwam hierdoor op een 2-1 voorsprong, al bleek dat uiteindelijk niet voldoende om Manchester United te verslaan.

De Nederlandse doelpuntenmaker analyseerde zijn doelpunt na afloop op verzoek van Viaplay. "Ik wachtte op deze pass, want ik had al gezien dat er veel ruimte lag. Dus toen ik de bal kreeg, had ik maar een ding in mijn hoofd. En dat was op doel schieten."

"Het grappige hieraan is dat ik herinnerde wat de manager (Andoni Iraola, red.) zei. 'Onana, en ik ken hem van Ajax, korte hoek'. Dus toen ik de bal kreeg wist ik dat ik in de korte hoek ging schieten. En het was uiteindelijk een mooi doelpunt. De manager geeft mij tips en ik luister ernaar. Perfect", aldus Kluivert.

Voor Kluivert was het zijn zesde doelpunt in de Premier League van dit seizoen. De voormalig Ajacied was daarnaast ook eenmaal trefzeker in de FA Cup en EFL Cup en behoort deze jaargang tot de uitblinkers van Bournemouth.

The Cherries kenden een stroeve seizoensstart, maar zijn na een sterke reeks opgeklommen naar de twaalfde plaats in de Premier League. Het elftal van Iraola heeft met nog zes speelronden voor de boeg uitzicht op een plaatsje in het linkerrijtje in Engeland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doet het vrij aardig bij Bournemouth. Mag van mij een kans krijgen in Oranje na het EK, want spelers als Wijnaldum, Weghorst en ook Memphis moet je vroeg of laat passeren.

14 april 2024 om 10:34

Memphis is een spits, en weghorst ook. Die hebben weinig met Kluivert van doen. Verder is Memphis echt met afstand je beste spits. Hoe jammer iedereen dat ook vind. Het is klote hoe hij van blessure in blessure valt, maar hij liet in de korte maand dat hij fit was direct zien hoe goed hij kan zijn zoals tegen Inter.

Ik ben ook niet echt fan van de speler, omdat ik vind dat hij teveel balverlies lijdt, echter zijn er gewoon geen betere spitsen momenteel. Zirkzee en Brobbey zijn (nog) niet beter, al is Zirkzee door zijn meevoetballen in mijn ogen al een zekerheidje in de selectie. Brobbey lijkt qua speelstijl meer op Memphis, maar Memphis is beter.

14 april 2024 om 10:51

Het is ook niet de bedoeling dat Kluivert ze 1 op 1 vervangt. Er komen natuurlijk plekken voorin vrij, en op de spitspositie heb je jongens als Brobbey en Zirkzee die eraan komen. Maar op andere aanvallende posities heb je wel invulling nodig, zeker als 433 weer gehanteerd gaat worden. De bezetting op de flanken is vrij dun met alleen Gakpo, Malen en Lang. Kan geen kwaad om jongens als Kluivert en Summerville uit te testen.

14 april 2024 om 11:07

Memphis is ook een mix van een buitenspeler en spits, en “met afstand” is wel een beetje overdreven, we hebben het over een bankzitter van Atletico, niet over prime Van Persie of Van Nistelrooij hier.

In de periode 2014-2022 was er idd weinig beters (Dost, Van Wolfswinkel, Siem en Luuk, Babel), maar op dit moment is het verschil met zijn concurrenten een stuk kleiner. We zagen kort geleden op het WK nog hoe Weghorst een stuk sterker voor de dag kwam dan Memphis.

Ik denk dat Memphis nog steeds onze eerste keus is, maar erg veel verschil is er niet meer.

Eigenlijk bizar dat een professionele keeper, een keeper met de kwaliteit van Onana, een zwak punt heeft als zijn korte hoek en dit na jaren op niveau, nog steeds niet voldoende heeft verbeterd.

14 april 2024 om 10:59

Doet het inderdaad prima bij Bournemouth. Zweefde tot ongeveer oktober een beetje tussen bank en basis, maar sinds eind oktober heeft hij een vaste basisplaats veroverd en speelt hij vrijwel alles vanaf het begin. Maar hij heeft nu ook een andere plek, want hij begon bij Bournemouth als linksbuiten waar hij tussen bank en basis zweefde en daar heeft hij bij zijn vorige clubs ook altijd gespeeld uiteraard. Sinds hij een vaste basisplaats heeft veroverd, speelt hij juist als nummer 10 en dat doet hij prima: sinds hij als 10 speelt heeft hij 18 wedstrijden gespeeld, daarin 6 goals gemaakt en heeft hij ook zeker een aandeel in het spel.

Nog altijd 'maar' 24-jaar, dat is nog niet heel oud en gewoon een prima leeftijd. Ik hoop dat hij nu eindelijk wat stabiliteit kan creëren en sowieso nog 1 of 2-jaar bij Bournemouth blijft, en dan hopelijk een mooie stap kan maken. Bij AS Roma, RB Leipzig, OGC Nice en Valencia heeft hij iedere keer leuke periodes gehad waarin hij zeker goed presteerde maar kon hij naar mijn idee iedere keer de laatste stap niet zetten doordat hij gehuurd werd (bij Roma stond hij uiteraard onder contract, maar had hij uiteindelijk weinig toekomst ondanks dat hij zeker prima momenten heeft gehad) en afgelopen zomer hoopte ik dat hij terug zou keren bij Ajax aangezien hij ook op rechtsbuiten prima uit de voeten kan maar blijkbaar dus ook op 10.

Maar helaas, nu speelt hij gewoon definitief bij een club in plaats van op tijdelijke basis dus dan kan hij zich beter doorontwikkelen. En zou ook zeker een kans verdienen bij het Nederlands-elftal. Niet direct als basisspeler, maar je kan hem gewoon kansen geven en uitproberen en nu zeker als 10 aangezien Simons bij het Nederlands-elftal helaas tegenvalt maar ook als je met vleugelaanvallers speelt, de vleugelaanvallers nou ook niet overduidelijk beter zijn dan Kluivert.

Ergens ben ik wel benieuwd naar zo'n formatie (zie opstelling). Hier stel ik Kluivert dan toch als 1 van de 2 aanvallers op, maar dat kan hij ook gewoon prima. En ik zou dan toch eerder voor de combinatie Brobbey en Kluivert kiezen ipv Zirkzee. Die zou ik er ook zeker bijhouden, maar met Brobbey als aanspeelpunt en zijn fysiek en Kluivert met zijn snelheid en beweging ernaast en Timber op 10 creëer je ook best wel wat voetbal.

Verbruggen
van Dijk
de Ligt
Ake
Dumfries
Reijnders
Schouten
Maatsen
Timber
Brobbey
Kluivert
14 april 2024 om 12:20

De korte hoek was voor de verdediger. Maar die staat het midden af te dekken, onderwijl het zicht te ontnemen van Onana.

Wellicht een gekke gedachte, maar is het een idee om Justin Kluivert op te roepen voor het Nederlands elftal als vervanger van Hartman? Hij heeft bij AS Roma de verdedigende kneepjes van het vak meer onder de knie gekregen en in een 5-3-2 systeem zoals Nederland wil spelen is verdedigen op de wingback-positie (in mijn ogen) van secundair belang. Daarnaast is hij tweebenig wat betekent dat hij zowel buitenom als binnendoor kan gaan. Persoonlijk zie ik hier meer heil in dan Daley Blind op de wingback positie die in mijn ogen gewoon centraal hoort te staan.

14 april 2024 om 11:07

Blind is echt een wereldspeler als ie maar niet 1 tegen 1 komt te spelen. Met ake in zijn rug is dat by far de beste speler van oranje. Die is zo slim en ziet het spelletje als geen ander

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren