West Ham United boekt eerste zege na rode kaart en laat doelpunt

West Ham United heeft zijn eerste overwinning van het competitieseizoen te pakken. Het team van manager Slaven Bilic verloor maandag met 2-1 van Chelsea en leek zondagavond opnieuw punten te verspelen. Michail Antonio maakte vijf minuten voor tijd echter het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Bournemouth: 1-0.

/

West Ham stelde in de eerste helft hevig teleur in het Olympisch Stadion en de kansen waren dan ook op één hand te tellen. Zo krulde Gökhan Töre de bal na zeven minuten over de dwarsligger en vijf minuten voor de pauze werd doelman Artur Boruc aan het werk gezet door Enner Valencia. West Ham had zonder Dimitri Payet en Andy Carroll duidelijk moeite om het de tegenstander moeilijk te maken en kwam niet veel verder dan bovenstaande mogelijkheden

In de tweede helft beet Bournemouth meer van zich af en kreeg men ook de eerste twee kansen: Adrián moest reddend optreden op een inzet van Brad Smith en de doelman tikte na 53 minuten een knal van Joshua King over de lat. West Ham werd na 58 minuten voor het eerst gevaarlijk na rust: Töre volleerde in het zijnet. Na de rode kaart voor Harry Arter sloeg West Ham dan toch toe: Antonio kopte op aangeven van Töre raak.