Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken

Laatste update:

Tjaronn Chery keert niet meer terug bij Maccabi Haifa, zo kondigen de 35-jarige Hagenees en de Israëlische topclub dinsdag gezamenlijk aan via sociale media. De aanvallende middenvelder speelt sinds januari op huurbasis voor NEC Nijmegen, waar hij zich wekelijks laat zien in de Eredivisie. Het is vooralsnog onduidelijk waar Chery na dit seizoen aan de slag gaat.

Chery ligt bij Maccabi Haifa nog tot medio 2025 vast, maar keert sowieso niet terug naar Israël. Of zijn geliefde werkgever hem vrijgeeft vanwege zijn bewezen diensten is nog niet bekend. Volgens Transfermarkt is Chery slechts 400.000 euro waard, waardoor hij een interessant doelwit lijkt voor veel clubs uit de Eredivisie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Het verlaten van deze geweldige club na vijf ongelooflijke jaren is een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb genomen”, schrijft Chery dinsdag. “Als aanvoerder heb ik mijn hart en ziel in elke wedstrijd gestort en elk moment gekoesterd met deze ongelooflijke club.”

Na het winnen van drie landstitels en twee nationale bekers komt er een einde aan Chery’s tijdperk in Haifa. “Hoewel ikzelf misschien verder ga, zal een stukje van mijn hart altijd hier blijven. De liefde voor deze club zal nooit vervagen. Ik ben de club voor eeuwig dankbaar.”

Maccabi Haifa nam Chery in 2019 transfervrij over van het Chinese Guizhou FC. Sindsdien speelde de linkspoot liefst 208 officiële wedstrijden namens de Israelische topclub, waarin hij goed was voor 56 doelpunten en 45 assists. Chery vertrekt dan ook als een clubicoon van Maccabi Haifa.

Tijdens zijn tijdelijke terugkeer in Nederland liet Chery de afgelopen maanden een uitstekende indruk achter. De routinier speelt een belangrijke rol in het elftal van trainer Rogier Meijer, dat nog altijd hoopt op plaatsing voor Europees voetbal. In de bekerfinale ging NEC nipt onderuit tegen Feyenoord (1-0).

Chery dacht in De Kuip de score te openen toen hij de bal via de binnenkant van de paal achter Timon Wellenreuther werkte. De smaakmaker van NEC begaf zich op dat moment echter in buitenspelpositie. In zijn eerste vijftien wedstrijden namens NEC was Chery goed voor vijf doelpunten en twee assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

35 jaar maar hij speelt nog alsof die 25 is leuke speler om na te kijken. Ik denk dat hij wel goed op zijn plek zit bij Nec hij is daar belangerijk en de club zit in de groei en maakt momenteel mooie stappen.

7 mei 2024 om 14:53

Absoluut. NEC is bezig aan iets moois dit seizoen, Chery heeft Mattsson heel snel bijna laten vergeten. Er zullen wat spelers vertrekken, maar Chery binnen boort houden zou toch wel lekker zijn.

7 mei 2024 om 16:20

Ik denk dat hij het vooral laat afhangen of NEC Europees voetbal haalt. Dan is met zijn leeftijd een club als NEC een goede plek voor hem.

Dit is de perfecte speler voor de top 6-9. Misschien zelfs als rotatiespeler bij Twente, daar zou ik hem ook graag zien. 1 jarig contract bieden en zien hoe het loopt. Steijn verkopen, mooie klapper van 22/23 terughalen met potentie en dan Chery erachter.

7 mei 2024 om 14:41

Waarom zou Twente Steijn verkopen om een 35 jarige ervoor terug te halen? Daarmee verdien je op korte termijn geld maar op lange termijn niet? Dat klinkt toch niet echt logisch?

7 mei 2024 om 14:43

Ik zou Steijn niet verkopen maar Chery wel halen. Nodige ervaring voor Twente in de CL of EL.

7 mei 2024 om 14:46

Ik zou eerder vlap in ruilen voor chery.

7 mei 2024 om 15:05

dan mis je een belangrijke tussenzin: "mooie klapper van 22/23 terughalen met potentie" Chery is dan backup achter de vervanger van Steijn.
Overigens zou ik Steijn verkopen wanneer je een redelijk bod krijgt. Zijn doelpunten verbloemen zijn voetbalkwaliteit en zoveel als hij dit seizoen scoorde zie ik hem niet snel weer doen. Zacht gezegd kan hij niet veel meer dan af en toe een afvallende bal binnenwerken

7 mei 2024 om 15:38

Ik vind dat wel te hoog gegrepen voor Chery. Hij begint toch op zn einde te lopen en zal zeker geen 3 wedstrijden in de week gaan kunnen spelen.

Lijkt me meer een speler voor Het niveau Almere city tot aan Heerenveen. beetje een middenmoter van dit seizoen

7 mei 2024 om 16:51

Sorry maar Chery is echt nog veel te goed om bij een club als Almere te spelen. Als ie geen gekke dingen doet loopt ie bij geen enkele subtopper in de weg.

Over het geheel tevreden met de komst van Chery. Hij verkeerde in een vormdip na zijn goede start, maar heeft hoe dan ook er voor gezorgd dat niemand in Nijmegen met weemoed terugdenkt aan Magnus Mattsson, die ontzettend op dreef was tot aan zijn vertrek. De drie punten gisteravond zijn in mijn ogen ook volledig op Chery's naam te schrijven.

Hoop dat hij gewoon blijft, ook voor de continuiteit van de selectie en met het oog op de mogelijke vertrekken van enkele basisspelers, zoals Sandler en Proper. Ik schat de kansen van NEC prima in, maar het blijft de voetballerij. Voetballend is hij voor iedere Eredivisie-club een aanwinst.

Edit: was niet op de hoogte van de contractontbinding. Transfervrij zou ik als top-5 in Nederland zijnde de gok wel durven wagen.

Nou NEC, dan weet je wat je te doen staat. Meteen vastleggen voor volgend seizoen.Prima kerel in de groep zoals ik begrijp en een mooie sierlijke aanvallende speler met een hele goede trap.

Ik vind m een soort Payet Light. Technisch, sterk, uitstekend schot.

7 mei 2024 om 15:12

Aardige vergelijking, waarbij Payet's schot natuurlijk nog een stuk beter was, maar hij dan meer werk levert als speler.

Leuk en ook wel begrip voor. Hoop dat die nog een keertje terug kan komen voor een waardig afscheid. Ben Maccabi Tel Aviv fan, maar deze gozer heeft het geweldig gedaan in het Sammi Ofer stadium en was ook erg belangrijk in hun Europese campagnes van de laatste jaren. Als je ziet hoe goed zijn rendement was bij NEC en daar ook van belang was, hoop ik dat die nog 2 jaartjes door gaat bij NEC. Je merkt ook niet echt dat hij 35 is, ik heb ze wel eens slechter en minder fit gezien op die leeftijd. Leuke gozer en prima speler!

Enorm onrealistisch gezien de sportieve en financiële situatie waar wij op dit moment inzitten, maar wat zou ik deze man graag nog een keer in het Groningen shirt in actie willen zien.

Ik denk eerder dat een club als Antwerpen of Stutgart wel wat voor hem zou zijn. Denk namelijk dat binnen Nederland NEC het hoogst haalbare voor hem is qua club, zeker nu NEC meedoet om plekken 5-8.

7 mei 2024 om 16:36

Dat is toch wel bijzonder dat je clubs die hoger staan dan NEC linkt aan Chery en zegt dat NEC het hoogst haalbare is in Nederland.

7 mei 2024 om 16:59

Antwerpen en Stutgart spelen niet in Nederland, de laatste keer dat ik het checkte. Zie Chery niet bij een Ajax, Feyenoord of PSV voetballen. Jij wel?

13 mei 2024 om 16:33

Nee niet bij die 3 clubs maar wel bij een Twente, vooral als Steijn deze zomer zou vertrekken.

Geen idee of clubs als Ajax, PSV, Feyenoord dit soort kansjes pakken omdat hij al 35 jaar is.
Maar het niveau heeft hij zeer zeker!

Ik zou als Fc Twente hem direct terughalen!
Voorronde CL, met een routinier die het niveau zat aan kan, topfit is.

Ik zou hem best bij Twente terug willen zien. Net als Van Wolfswinkel op leeftijd nog niet afgeschreven en een enorm goede mentaliteit. Zeker mocht Steijn vertrekken, dan mag hij het daar met Vlap uitmaken.

Overmars, let je op? Misschien iets voor Ajax.

Lijkt er op alsof er nog geen sleet zit op hem. Mooi dat hij nog steeds belangrijk is.

Overmars zit thuis Joh.
Al weer wat jaartjes geleden hoor.

Was belangrijk voor m'n cluppie dit seizoen. Een bijna historisch goed seizoen en hij speelde een grote rol hierin. Lijkt me inmiddels onhoudbaar, alhoewel 35 zou sommige clubs toch kunnen afschrikken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren