Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Payet tekent na emotioneel vertrek bij Olympique Marseille bij nieuwe club

Laatste update:

Dimitri Payet gaat definitief aan de slag bij Vasco da Gama. Dat maakt de Braziliaanse club bekend via de officiële kanalen. Vorige week meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano al dat de 36-jarige Fransman in gesprek was met die club. Payet zat sinds vorige maand zonder club, toen Olympique Marseille hem vertelde dat hij als speler geen toekomst meer had in het Stade Vélodrome. Hij mocht wel in een andere rol aanblijven bij zijn jeugdliefde, maar vond het zelf te vroeg om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Nu gaat de international van les Bleus dus aan de slag in de Braziliaanse Série A.

Vasco da Gama, dat in 2000 voor het laatste landskampioen werd, beleeft een moeizaam seizoen. Op dit moment staat de club op een teleurstellende negentiende plek in de Braziliaanse competitie, waardoor het vecht tegen degradatie. De komst van Payet is daarmee zeer welkom. Voor de 38-voudig Frans international is het de eerste keer in zijn carrière dat hij buiten Europa aan de slag gaat. Buiten zijn geboorteland Frankrijk speelde de stylist enkel voor West Ham United, waar hij tussen 2015 en 2017 furore wist te maken.

Met tranen in de ogen nam Payet vorige maand middels een persconferentie afscheid van Marseille. “We hadden een gesprek en de president wilde eerlijk zijn. Dit is niet wat ik had verwacht, maar het beste is om het besluit van de club te accepteren. Ik heb nog steeds plezier te geven.” Payet speelde in twee verschillende periodes voor de Franse topclub. In 326 officiële wedstrijden was hij goed voor 78 doelpunten en 95 assists. Door vele supporters wordt hij gezien als clubicoon.

Payet kreeg van president Pablo Langaria nog wel mooie woorden mee bij zijn afscheid. “Als ik je in twee woorden zou mogen beschrijven, zou ik zeggen 'geniaal' en 'talentvol'. Je hebt onze supporters veel plezier gegeven. Het is geen afscheid, maar een tot snel. Hier hoor je thuis”, aldus de Spanjaard. In de Engelse media sijpelden de afgelopen weken geruchten door over een terugkeer naar West Ham, maar dat is er dus definitief niet van gekomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een bijzondere speler is dat, geweldige trap en inzicht en maakt de mooiste goals. Prachtig ook dat hij na West Ham gewoon terug wilde naar Marseille, had namelijk makkelijk naar de absolute top kunnen gaan maar ging voor het land, de stad en club waar hij het meeste gevoel bij had. Van daar naar Vasco da Gama is ook weer een bijzondere move. Ik hoop wel dat hij als jeugdtrainer, assistent trainer misschien ooit hoofdtrainer terug komt bij Marseille.

12 augustus 2023 om 13:35

Denk je dat hij het fysiek had en constant genoeg was om in de absolute top te spelen? Ik vind/vond Payet echt een leuke speler om te zien met inderdaad een hele mooie trap en lef, maar had wel het idee dat hij als buitenspeler tekort kwam voor de top en voor op 10 te grillig was.

17 augustus 2023 om 17:33

Mooie move, onverwacht ook. Mijn gevoel zei Saoedi arabie.
Een zelfde soort move als seedorf destijds, ga ik ook zeker volgen

Payet is geboren in Réunion en heeft daar ook gevoetbald Voetbalzone.

Hoe lucratief is dat lucratief contract dan?

De ene vrijentrappenspecialist begeeft zich naar de club waar de allebeste groot is geworden, bijzondere move

Hoe kunnen clubs uit Brazilië dit betalen, aangezien het een lucratief contract is. Niet dat ik alle spelers naar de eredivisie wil praten, maar een club uit de top drie kan deze speler niet halen. Ik zou toch zeggen dat de traditionele top drie uit Nederland meer geld verdient dan de huidige nummer 19 uit Brazilië.

12 augustus 2023 om 13:42

Terechte vraag en soms vraag ik mij dat ook af, maar uiteindelijk krijgen ze aan sponsorgeld en tv geld ook gewoon 700-800miljoen per jaar in Brazilie. In Brazilie heb je traditionele topclubs natuurlijk, maar is het vanwege de verkoop van topspelers en het niet samenlopen met de Europese competities zo dat een team wat nu 19e staat, volgend jaar zich kan kwalificeren voor Zuid Amerikaans voetbal.. overigens weet ik niet of Payet uitgrblust is, de afgelopen jaren zijn de clubs in de Brasileirao juist heel sterk geweest in het aantrekken van ervaren spelers die nog top fit zijn en van toegevoegde waarde.

12 augustus 2023 om 13:55

Altijd maar afvragen hoe men betaald heeft, dit is zo'n akelige Nederlandse eigenschap ... Maar goed hier je antwoord: zij hebben mij een Tikkie gestuurd, die heb ik voldaan en zodoende is het gefinancierd. Verder nog vragen?

12 augustus 2023 om 20:03

Is toch geen akelige eigenschap. Gewoon een vraag.

12 augustus 2023 om 14:26

Brazilie is geen zimbabwe oid he haha.
Een groot land met veel inwoners, waar dus ook veel geld is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren