Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eintracht Frankfurt wint in Marseille; thuisfans schieten met vuurwerk

Laatste update:

Eintracht Frankfurt heeft dinsdagavond een knappe 0-1 uitzege kunnen boeken op Olympique Marseille. Jesper Lindström werd de matchwinner met de enige treffer van het duel, waardoor de Duitsers sportieve revanche namen op het wangedrag van de Marseille-fans in de stad en in het stadion. Het is niet voor het eerst dat de fans van Marseille zich misdragen in Europees verband, want vorig jaar was het ook in het tweeluik met Feyenoord in de Conference League raak.

Marseille begon dinsdagavond met Sead Kolasinac als centrale verdediger omdat Chancel Mbemba nog geschorst was vanwege zijn rode kaart in het eerste groepsduel tegen Tottenham Hotspur (2-0 nederlaag). Voorin was Alexis Sanchez de spits, terwijl Dimitri Payet vanaf de linkerkant voor gevaar moest zorgen. Bij Frankfurt stond Mario Götze weer vanaf het eerste fluitsignaal in het veld. De creatieve middenvelder is sinds zijn komst van PSV een onbetwiste basisspeler bij die Adler.

In de beginfase van het duel was met name Marseille de ploeg die aanvallende intenties toonde. Via Sanchez was de Franse topclub in de dertiende minuut dichtbij, maar de Chileense sterspeler zag zijn poging naast het doel van Kevin Trapp verdwijnen. De Duitsers kwamen uiteindelijk vlak voor rust tegen de verhouding in op voorsprong in het Stade Vélodrome. Jesper Lindström kreeg de bal eigenlijk per toeval voor zijn voeten, waarna hij die zonder te twijfelen met zijn linker direct onder doelman Pau López schoot: 0-1.

Na rust was Lindström dichtbij de 0-2, maar via de handschoen van López belandde zijn inzet op de lat. Langzaamaan begon Marseille de druk op te voeren. De grootste kans kregen de Fransen in de zeventigste minuut via invaller Luis Suárez, die de bal op een presenteerblaadje aangeleverd kreeg van Cengiz Ünder, maar met een rollertje een makkelijke prooi voor Trapp produceerde. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal leek Franfurt de wedstrijd te beslissen via de Japanner Daichi Kamada, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Desalniettemin wisten de Duitsers stand te houden en de drie punten in Groep D mee te nemen naar Frankfurt. Het was tevens de eerste overwinning ooit voor Frankfurt in de Champions League.

In de tweede helft werd de wedstrijd ontsierd toen de fans van Marseille vuurwerk afschoten in het uitvak van Frankfurt, maar de wedstrijd werd uiteindelijk niet gestaakt. Sinds maandag ging het al los met ongeregeldheden in de Zuid-Franse stad. Na de rellen in Nice vorige week tussen supporters van OGC Nice en FC Köln hoopte de Franse politie het deze week onder controle te kunnen houden, maar met name de fans van Marseille waren sinds de ploeg op achterstand kwam niet meer te houden dinsdagavond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kunnen ze die Franse clubs niet een keer weren? Seizoen op seizoen alleen maar debiel gedrag...

13 september 2022 om 23:01

Gewoon 2 CL wedstrijden voor leeg stadion spelen, en elke keer opnieuw, op een gegeven moment leer je het wel. Zelfs ezels..

14 september 2022 om 09:57

Vind 2 aardig weinig voor zulk gedrag. 2 seizoenen lijkt me gepast

13 september 2022 om 23:02

Frankrijk is ten dode opgeschreven. Door en door verrot land. Niet meer te redden.

14 september 2022 om 00:50

Frankrijk is tenminste nog een land, dat kunnen we over Nederland B.V. toch een stuk moeilijker zeggen.

14 september 2022 om 02:15

Alle landen zijn Bv's, geregistreerd in het internationale handelsregister.

Een 0-1 overwinning lijkt me niet echt een stunt. Frankfurt heeft de EL gewonnen, en Marseille is ook geen wereldtop?

Mooi dat Frankfurt hier wint. Toch veel kansen gehad.

En tja Marseille fans is niets nieuws (moet zeggen dat de Eintracht Frankfurt fans ook niet altijd de liefste zijn), maar echt die Marseille fans zijn echt spoor bijster.

Franse clubs op PSG hebben weinig te zoeken in de CL.

14 september 2022 om 11:13

Pff nou meeste ban de Frankfurt supporters hadden zich uitstekend gedragen maar er zitten altijd randdebielen bij. Zoals enkele die de OM supporters treitterde met de hittlergroet. Ongelooflijk he...

Een stunt? Op papier heeft Frankfurt gewoon een betere selectie dan Marseille hoor. Daar doet een slechte seizoenstart niks aan af.

14 september 2022 om 00:56

Het is net als in Nederland, over het algemeen trekken voetbal wedstrijd toch meer simpele mensen aan, en dat zonder laatdunkend te zijn of een zwart wit beeld te willen schetsen. Het vertoonde gedrag tijdens de wedstrijd is daarmee dus alles behalve een graadmeter voor het normaal van de gehele bevolking van het land.

Wat een beelden. Vanmiddag mochten de Eintracht fans al niet in groepen verzamelen (wel gedaan natuurlijk) voor de wedstrijd liep het al uit de hand. Wat er in het stadion gebeurt is wel bizar haha. Wat een debielen. Achja wedstrijd gewonnen en hopelijk trekken ze het door. Eintracht mis wel een echte leider achterin nu Hinti weg is.

Gaat in Frankfurt gezellig worden tussen Frankfurt en saté prikkers uit Marseille. Man man

14 september 2022 om 09:59

@heide040

Die gaan niet. Net zoals ze ook niet naar Thessaloniki gingen, niet massaal naar Rotterdam kwamen (degene die er waren die zochten 12 uur bescherming van de politie/me) en ook Rome links lieten liggen.

Die gasten van Marseille stellen alleen wat voor in eigen stad, vooral door de lokale straatbendes daar. Europese uitwedstrijden stellen ze al jaren niets voor.

Ongelofelijk, zo ga je toch niet om met vuurwerk! Mensen kunnen verwond raken. Spannende groep tot zover, ben benieuwd wie er doorkomen.

Wat een debielen daar bij Marseille. Heerlijke overwinning voor Frankfurt. Laat ze maar lekker janken daar in Frankrijk.

Eintracht fans zullen de zielige Fransen wel even aanpakken in Frankurt. Dat kan je nu al opschrijven dat het gaat gebeuren.

Natuurlijk zijn de Frankurt fans ook niet de liefste, (met Rangers tijdens de finale) maar die Marseille fans even goed aanpakken in Duitsland zodat ze een lesje leren.

Vaag land, vaag volk, nooit iets gehad met Frankrijk.

13 september 2022 om 23:58

Je beseft toch zelf wel hoe denigrerend je bent richting Frankrijk he? Wat geeft jou het recht? Door een groep imbecielen? Man, gebruik je verstand toch een keer en let op je woorden.

Dat Marseille tuig is werkelijk het ergste schorem dat je in een stadion vindt. Elke wedstrijd zorgen ze voor problemen. Dat daar nooit tegen op wordt getreden is te belachelijk voor woorden.

AZ krijgt Vak X gesloten doordat enkele plastic bierglazen op het veld gegooit waren, maar OM fans kunnen met levensgevaarlijke vuurwerk schieten? Kom op UEFA

Pfff bij de Spurs was het ook al raak... Sjonge UEFA word een wakker en laatste ze nou gewoon alle wedstrijden zonder publiek spelen.

Gelukkig stonden er geen mensen op de trappen want dan zou de UEFA een dikke boete kunnen uitdelen....(sarcasme uit) Denk dat het tijd wordt dat de UEFA eens Marseille aanpakt en gewoon resterende Europese thuiswedstrijden en uitwedstrijden zonder publiek (van Marseille) laten spelen + mooie boete.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren