Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wellenreuther hint op vertrek bij Feyenoord; ‘ideale opvolger’ al benaderd

Laatste update:

Timon Wellenreuther wil, waar hij ook speelt, volgend seizoen eerste keeper zijn. Dat geeft de Feyenoord-goalie aan na afloop van het duel met Fortuna Sittard (0-1 winst). Wellenreuther ziet het niet zitten nog een seizoen tweede viool te spelen, waardoor een vertrek dreigt. Feyenoord heeft zijn beoogde opvolger al in het vizier.

Wellenreuther behaalde zondag zijn twaalfde clean sheet van het seizoen en zijn negende sinds hij Justin Bijlow in februari afloste in het doel. Laatstgenoemde raakte toen geblesseerd aan zijn onderbeen en keerde afgelopen weekend terug in de wedstrijdselectie.

Hoewel Arne Slot al aangaf Wellenreuther te zullen opstellen in de bekerfinale, lijkt Bijlow normaliter de voorkeur te krijgen. Reden genoeg voor ESPN om de Duitser (28) het hemd van het lijf te vragen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Ik ben erg blij minuten te krijgen", zegt Wellenreuther zondag in de mixed zone. "Zoals ik altijd al zeg. We hebben het erg goed gedaan de laatste tijd, dus daar ben ik blij mee. Nu gaat de meeste focus op de bekerfinale, die willen we winnen."

Dat Wellenreuther daarin een basisplaats toegezegd is, voelt echter niet als beloning. De sluitpost is overtuigd van zijn kunnen, en wil dat volgend seizoen elders of bij Feyenoord als eerste keus bewijzen.

Dat zou bij PSV kunnen, dat volgens het Eindhovens Dagblad belangstelling heeft. "Ik heb iets gehoord, maar ik weet het niet", zegt Wellenreuther daarover. "Ik ben niet iemand die op de bank wil zitten. Ik denk dat niemand die voetbalt dat leuk vindt. Niemand vindt het leuk om elke dag te trainen en in het weekend op de bank te zitten. Maar soms moet je je rol accepteren."

Vaessen


Feyenoord houdt stiekem al rekening met een vertrek en oriënteert zich daarom op opvolgers. Een van de belangrijkste kandidaten is Etienne Vaessen, die uit zijn contract loopt bij RKC Waalwijk. In navolging van FCUpdate bevestigt ook De Telegraaf dat de Rotterdammers geïnformeerd hebben naar de Bredase doelman. Saillant genoeg is ook PSV in de markt, maar Wellenreuther staat er beter op in het Philips Stadion.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benitez staat dit seizoen ook zeer goed te keepen. Kan je wel naar PSV gaan, maar ik zie geen enkele aanleiding om Walter uit doel te halen daar in dat lampengat.

15 april 2024 om 07:41

Het is geen zekerheidje dat Benitez wil blijven.

15 april 2024 om 08:13

Willen vertrekken en daadwerkelijk vertrekken is een wereld van verschil. Zolang Benitez niet vertrekt zie ik Wellenreuther geen eerste keeper worden.

Bijlow wilde afgelopen zomer ook vertrekken en dat zal dit seizoen niet anders zijn. Die wilt en zal waarschijnlijk ook de laatste 4 wedstrijden keepen om zo nog ff in de etalage te worden gezet.

15 april 2024 om 08:27

@4fredondo,

Zou persoonlijk Wellenreuther gewoon eerste keeper maken, doet op geen enkel vlak onder voor Bijlow en is altijd beschikbaar. Het succes van Feyenoord is mede echt te danken aan een enorm sterke tweede keeper voor de fragiele Bijlow.

Met de gedachte dat Bijlow misschien wilt vertrekken, en in zijn gehele carriere letterlijk 50% van alle wedstrijden heeft gemist. Is het toch een no brainer om gewoon Wellenreuther nummer 1 goalie te maken?

Hij kost geen transfersom, hij is bekend met de ploeg en trainer, en hij is (meer dan) goed genoeg!

15 april 2024 om 08:29

Zeggen dat wellenreuther op geen enkel vlak onder doet voor bijlow is echt wel onjuist. Heb je beide voetballend wel is bekeken? Kan het mij niet voorstellen.

15 april 2024 om 08:34

@arsenal890

Bijlow zijn piek ligt misschien hoger, toegegeven... Alleen het aantal wedstridjen dat Bijlow die piek haalt in 1 seizoen zijn 5-10 wedstrijden maximaal. Van de 40 wedstrijden is hij er 20 geblesseerd, 5-10 wedstrijden om in vorm te komen en vervolgens 5-10 wedstrijden top is.

Dat betekent dat Bijlow in 5-10 wedstrijden over een geheel seizoen beter presteert dan Wellenreuther. De overige wedstrijden is Bijlow of geblesseerd of gelijkwaardig.

Dan is Wellenreuther simpelweg over het gehele seizoen de stabiele keeper die altijd een 7+ tot 8 scoort gewoon een betere keeper.

15 april 2024 om 08:46

D-Bergkamp ik weet de exacte statistieken niet, maar ik vind juist altijd dat bijlow praktisch gelijk weer goed keept na lange blessures. Ben het wel met je eens dat wellenreuther extreem belangrijk is geweest met zo'n blessuregevoelige 1e keeper.

15 april 2024 om 08:56

@ironmanutd

Ik heb ook geen statistieken bij de hand, zullen vast wel op te zoeken zijn.
Het is voor mij ook meer op basis van wat ik zie en daardoor baseer ik het op.
Er zullen genoeg statistieken zijn die of bevestigen dat ik gelijk of bevestigen of ongelijk heb.

Persoonlijk vind ik dat Bijlow vroeger een groot potentieel had, en terecht omhoog geschreven werd. Vind ik nu juist dat hij onterecht nog steeds omhoog geschreven word. Het zijn over het algemeen (uitzondering daar gelaten) alleen nog Feyenoord suppoters die hem als bijvoorbeeld eerste keeper van Oranje zien etc.

Daarnaast vind ik ook dat het presteren van Wellenreuther veel te weinig gewaardeerd en erkent word. Elke keer jezelf maar opladen om op de bank te gaan zitten, er elke keer gaan staan als Bijlow weer eens een (gegarandeerde) blessure krijgt. Elke keer maar gelijk die stabielitiet tonen.

Nee in mijn ogen is Wellenreuther een veel geschiktere keeper voor Feyenoord. Het zou goed zijn

15 april 2024 om 09:14

vind ik altijd zo een flauwekul opmerking dat een keeper voetballend goed moet zijn. Deze man is een stuk betrouwbaarder dan Bijlow en is ene fantastische keeper! Al zijn twaalfde cleansheet he, vind ik een mooier cijfer dan voor de twaalfde keer weer geblesseerd (hoe lullig ook voor Bijlow)

15 april 2024 om 09:18



@ironmanutd

Wellenreuther bij Feyenoord afgelopen twee seizoenen.
38 wedstrijden, 37 tegen goals en 14 clean sheets.
Gemiddeld 1 tegen goal per wedstrijd, 36 van de wedstrijden een clean sheet.
Hier in zitten 4 europa league en 2 champions league wedstrijden. Wat 15,7 van de gekeepte wedstrijden is.

Bijlow bij Feyenoord afgelopen 2 seizoenen
23/24: 20 wedstrijden, 20 tegen goals, 7 clean sheets
22/23: 34 wedstrijden, 33 tegen goals, 15 clean sheets
Totaal: 54 wedstrijden, 53 tegen goals, 22 clean sheets
Gemiddeld 1 goal per wedstrijd tegen, 40,7 wedstrijden een clean sheet.
Hier in zitten 8 europa league en 4 champions league westrijden. wat 22 van de gekeepte wedstrijden is.

Er zijn uiteraard nog diverse nuances toe te passen op deze statistieken, zoals wie keepte tegen de top 5 en wie niet. Hoeveel minuten gaat het om per speler. Wat waren de teams in de Cl/el etc etc etc.

Al met al ontlopen ze elkaar bitter weinig op basis van de eerste statistieken. En in mijn ogen wanneer je als tweede keeper dusdanig goed presteert terwilj je concurrent om de haverklap in de lappenmand ligt (en ook wilde vertrekken) dan zou ik mijn tweede keeper toch maar eens eerste keeper gaan maken. Met oog op komend seizoen.

Want op basis van statistieken doet Wellenreuther niet onder tov Bijlow. Alleen is Bijlow de helft van de tijd geblesseerd en wil hij graag vertrekken. Dus is Wellenreuther je nieuwe keeper voor komend seizoen in mijn ogen.

15 april 2024 om 09:20

arsenal890

Maar welke van deze 2 keepers maakt de meeste fouten ? Volgens mij is dat toch echt bijlow. Zijn piek is misschien hoger, maar de kans dat hij een heel seizoen keept is vrij klein en de kans dat hij wel eens een blunder maakt is juist weer groter. Dan zie ik persoonlijk liever een betrouwbare keeper waar je weet wat je aan hem hebt.

15 april 2024 om 09:32

@superfarmers: dat lijkt zo omdat alle supporters van andere clubs iets tegen Bijlow hebben en vanalles roepen,maar Wellenreuther heeft echt niet minder fouten dan Bijlow

15 april 2024 om 09:44

Een voetballende keeper is gewoon heel belangrijk voor het type spel van slot. Daarnaast moet je niet doen alsof Bijlow zoveel blunders maakt want dat is helemaal niet het geval. Bijlow is op het moment dat hij weer terug is altijd foutloos geweest. Dit seizoen maakt Wellenreuther ook geen fouten, in tegenstelling tot vorig seizoen.

Ik zelf zou kiezen voor Wellenreuther en Bijlow te verkopen ivm blessures. Maar om te doen alsof Wellenreuther veel beter is dan bijlow vind ik overdreven.

15 april 2024 om 09:46

Dankjewel @der alte
Als het voetballend vermogen zo belangrijk is, waarom waren bijv Buffon en Vd Sar dan zo goed?

Overigens vind ik Wellenreuter zwaar onderschat. Deze man pakt gewoon punten voor je

15 april 2024 om 09:51

D-Bergkamp ik doelde eigenlijk meer op de statistieken over hoe snel hij weer op topniveau keept, nav je opmerking "5-10 wedstrijden om in vorm te komen".

Dat vind ik persoonlijk altijd vrij snel gaan. Verder wel met je eens.

15 april 2024 om 10:14

@arsenal890,

Ik ben een grote fan van Bijlow. Er is duidelijk een verschil als Bijlow in ritme zit of als wellenreuther in ritme zit.

Alleen na zijn laatste blessure geloof ik er toch niet zoveel meer in Bijlow. Je kan niet bouwen op een keeper die 2 of 3 keer per seizoen geblesseerd raakt. In de conference league met Marciano in de goal was toch altijd wel super spannend.

Ik denk dat Feyenoord nu moet gaan onderzoeken wat ze willen en op wie ze kunnen bouwen.

15 april 2024 om 10:50

@madmarcel

Als alle supporters van alle andere clubs gezamelijk iets zien, dan is het eerder realiteit. Het aantal supporters is dan veel groter en over het algemeen tezamen een veel objectievere schatting dan van 1 supporters groep.

Want alle supporters zijn gekleurd, dus kies je er dan voor om de voorkeur van 1 supporters groep (feyenoorders) te keizen. Of van 17 andere supporters groepen waarvan er een groot aantal helemaal geen hekel hebben aan Feyenoord.

Lijkt mij duidelijk dat statistisch gezien de laatste groep veel serieuzer genomen moet worden. Aangezien de kans statistisch oneindig veel groter is dat deze groep veel dichter bij de realiteit zit door de diversiteit en het verschil in de mate van gekleurde mening veel beperkter is.

15 april 2024 om 10:52

@ironmanutd,

Die statistieken zijn vast wel te vinden, alleen ff geen tijd voor
Daarnaast wanneer je dat op zoekt zou je ook Expected goals etc moeten gaan rekenen. Welke tegenspelers er waren, hoeveel minuten. Dat word een enorm gereken

Het is meer een gevoel, net zoals jij dat ook hebt, wie er gelijk heeft I dunno.

15 april 2024 om 11:29

Waarom ligt de piek van Bijlow precies hoger dan? Grappig dat mensen altijd denken dat jonge voetballers (alhoewel Bijlow helemaal niet meer zo jong is) alleen meer beter kunnen worden. Of zijn we de Ligt bijvoorbeeld vergeten die zijn beste seizoen op 18-jarige leeftijd heeft gespeeld? Sindsdien elk jaar een stukje minder geworden..

Ik vind Wellenreuther gewoon de betere keeper. 1 van de belangrijkste eigenschappen voor een keeper is betrouwbaarheid, en laat Bijlow juist in dat kader nou (helaas voor hem) onvoldoende zijn.

15 april 2024 om 08:10

Benitez schijnt weg te gaan. Dan heb je nog Drommel, maar daar zou ik niet vrolijk van worden. Logisch dat ze dan op zoek naar een vervanger gaan.

15 april 2024 om 09:03

Als psv nog geld wilt verdienen dan zouden ze benitez moeten verkopen. (Of contract verlengen).
Anders zou dit wel een prima opvolger zijn.

15 april 2024 om 09:10

4fRedondo@ . Ik zie Benitez ook liever dan Wellenreuhter. Maar hun zijn wel de betere van de eredivisie. Dus als er een ander moet komen bij psv dan liever hem.

15 april 2024 om 14:57

Nou dit dus. Is het al 100% zeker dat Benitez weggaat? Anders wordt Wellenreuther ook bij PSV gewoon 2e keeper.

Die moet lekker richting de subtop gaan, waar die wss wel 1e doelman wordt.

Ik zie hem graag naar Ajax komen. Klasses beter als wat we nu hebben.

En terecht momenteel zijn piek van de carriere. Kan een leuke stap maken al vraag ik me af wat voor kaliber club hem als eerste keeper zou halen. Benitez ofzo keept hij er ook niet uit, denk ik?

Benitez zelf lijkt een volgende stap te willen maken.

Een goede opvolger voor Wellenreuther hebben ze bij Feyenoord uit de jeugd, ene "Bijlow". Veelbelovend talentje!

Als Benitez stopt, meteen doen!

Ik vind dat Az hier werk van moet maken.
Ik vind Owusu er op de een of andere manier (nog) niet klaar voor.
Een goede keeper pakt punten voor je als het nodig is en ik zie in Owuse nog geen puntenpakker.
De 2e keeper van Utrecht mag ook wel van mij, die liet toch in zijn NEC tijd een heel goede indruk achter.

16 april 2024 om 01:02

Precies dat . Owusu zou veel van Wellenreuter kunnen leren. Hoop echt niet dat Az die fout gaat maken en Owusu volgend seizoen eerste keeper maakt. Maakt nog te veel foutjes en oogt soms nog te onrustig. Wellenreuter zou een droom zijn.

Timon heeft gedaan wat hij moest doen als tweede keeper en dat is er staan wanneer nodig, al twee seizoenen lang. Nu is hij 28 en wil hij zijn huidige reeks verzilveren met een transfer, dan moet je hem die ook gunnen.

Ik zou persoonlijk afscheid nemen van beiden, Bijlow vanwege zijn blessuregevoeligheid en Wellenreuther vind ik persoonlijk geen eerste keeper voor CL niveau. Tijd voor verandering onder de lat, denk dat dit Bijlow ook goed zal doen.

15 april 2024 om 09:08

Je kan wel afscheid willen nemen van een speler als Bijlow maar vraag me af of er daadwerkelijk grote clubs dan Feyenoord intresse hebben in een keeper die zo vaak geblesseerd is.

15 april 2024 om 09:21

Hancko werd ook de man van glas genoemd totdat hij naar Feyenoord ging. Zoals ik al zei, verandering zou ook voor Bijlow goed kunnen uitpakken, al is het alleen al zodat niet de hele pers bovenop je springt bij een nieuwe blessure.

In Nederland zal hij altijd onder een vergrootglas liggen.

Wellenreuther heeft het als stand-in van Bijlow (zeker dit seizoen) echt heel erg goed gedaan en Bijlow in zekere zin doen vergeten. Echter vind ik het toch altijd vreemd dat wanneer spelers ergens in stappen en het plan duidelijk is dat ze 2e viool zullen zijn hier achteraf al snel op terugkomen, zie nu ook weer Wellenreuther.

Bijlow zal zolang die bij Feyenoord speelt altijd de nummer 1 zijn, en terecht. Al zijn blessures doen daar niets aan af en kan die daar vrij weinig aan doen. Er heerst hier in Nederland toch een soort van aversie tegen Bijlow terwijl het zeker gewoon een goede keeper is.

15 april 2024 om 10:13

Als je eenmaal eerste keeper bent en lekker in je vel zit, wil je toch niet anders?

15 april 2024 om 11:18

Het lijkt mij niet dat een club als Feyenoord vast heeft gelegd dat Wellenreuther nooit en te nimmer eerste keeper zou kunnen worden. Dat lijkt me ook totaal niet wenselijk voor een competitieve ploeg.

Als er gecommuniceerd wordt dat hij 'in principe' tweede keeper is, laat dat altijd ruimte om voor een plek hoger te strijden. En dat doet hij dan ook. Het is gezien zijn prestaties daarnaast absoluut niet vreemd om een basisplek te wensen, gezien de onbetrouwbaarheid van Bijlow.

Ik denk persoonlijk dat die aversie wel meevalt. Heb genoeg reacties gezien van supporters van andere ploegen die Bijlow Oranje in praten zolang hij fit is.

Feyenoord is de enige club in heel Nederland die nu terug zou vallen op Bijlow!

Als Bijlow gekocht was en niet uit de jeugd kwam van Feyenoord was Wellenreuther 100 procent zeker blijven staan.

En nu sla ik hem plat: Dit is geen topsportklimaat!

Feyenoorders zullen hier wel op reageren, maar stel dat dit de situatie bij Ajax was weet ik zeker dat dezelfde Feyenoorders hier op deze manier naar zouden kijken!

Lastige kwestie. Ik ben persoonlijk fan van Bijlow en vind hem een fantastische keeper, zeker voor Feyenoord. Ik vind hem op vrijwel alle facetten beter dan Wellenreuther, behalve op het allerbelangrijkste vlak fitheid. En juist dat laatste kan eigenlijk niet voor een keeper.

Toch vind ik Wellenreuther net niet goed genoeg om permanent eerste keeper van Feyenoord te zijn. Hij doet het nu natuurlijk prima, maar als je echt eens inhoudelijk gaat kijken heeft hij behalve die redding in de Arena vorig seizoen toch niks fenomenaals of onuitwisbaars laten zien. Voor die redding was de kritiek zelfs niet van de lucht en hoorde je hier en daar zelfs stemmen om die Marciano er weer in te zetten.

Voor Feyenoord zou Vaessen top zijn. Dan kan of Wellenreuther of Bijlow vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren