Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boskamp maakt keuze tussen Bijlow en Wellenreuther: ‘Hij moet spelen’

Laatste update:

Jan Boskamp heeft ondanks de goede prestaties van reservedoelman Timon Wellenreuther een voorkeur voor eerste keeper Justin Bijlow, zo laat de Feyenoorder in hart en nieren weten in het YouTube-programma Koffie met Boskamp van Vandaag Inside.

Wellenreuther werd door Feyenoord in de zomer van 2023 definitief overgenomen van Anderlecht als stand-in van jeugdproduct Bijlow. Doordat laatstgenoemde echter met de nodige blessures heeft gekampt stond de 28-jarige Duitser vaak binnen de lijnen in het elftal van trainer Arne Slot. Zo ook de afgelopen tien wedstrijden, daar Bijlow tijdens het competitieduel met AZ in februari een spierblessure opliep.

Bij Feyenoord is Wellenreuther, bij afwezigheid van Bijlow, een dusdanig betrouwbare doelman gebleken dat de discussie is opgelaaid wie een betere keeper is. Aankomende zondag speelt Feyenoord de bekerfinale tegen NEC Nijmegen en in die wedstrijd krijgt Wellenreuther het vertrouwen van Slot, dat terwijl Bijlow inmiddels wel weer bij de selectie zit van de Rotterdammers.

Ook Boskamp ziet dat het tweetal erg gelijkwaardig is, maar heeft wel een duidelijke voorkeur. “Allereerst vind ik het wel goed dat Slot direct duidelijk heeft gemaakt wie er gaat keepen in de bekerfinale. Hij heeft gelijk gezegd dat Wellenreuther gaat spelen." Boskamp had gehoopt op een andere keuze. "Als Feyenoorder vind ik dat Justin (Bijlow, red.) moet spelen. Puur omdat hij van Varkenoord komt."

“Wellenreuther keept fantastisch voor ons, maar ik ken hem ook van zijn tijd bij Anderlecht, daar heeft hij niet het niveau gehaald wat hij bij Feyenoord gehaald heeft. Ik verwacht ook dat Bijlow na de bekerfinale weer gaat spelen”, vertelt Boskamp.

Transferperikelen


Mocht Wellenreuther opnieuw tweede viool moeten spelen achter zijn collega ligt een vertrek voor de hand. De sluitpost heeft geen trek in een nieuwe reserverol en de situatie wordt door diverse clubs in binnen- en buitenland in de gaten gehouden. PSV is één van die clubs, maar is nog niet echt concreet geweest voor de doelman, zo schreef Rik Elfrink, journalist van het Eindhovens Dagblad begin april. Wellenreuther kwam dit seizoen al achttien keer in actie namens Feyenoord en wist daarin tien keer zijn doel schoon te houden.

Feyenoord lijkt op zijn beurt ook bezig te zijn met een vertrek van de Duitser. FCUpdate liet enkele dagen na het bericht over een mogelijk aanstaand vertrek van Wellenreuther weten dat de Rotterdammers hebben geïnformeerd naar RKC Waalwijk-doelman Etiënne Vaessen, die deze zomer uit zijn contract loopt bij de Geelblauwen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat mij betreft gewoon Wellenreuther. Die is tenminste betrouwbaar en vond bijlow in potentie beter, maar die is ook alweer 26 of zoiets. Er is niet echt een beduidend beter als de ander dus ga je voor betrouwbaarheid lijkt mij.

Blijft toch bizar dat er zo word vastgehouden aan een doelman die onbetrouwbaar qua blessures is en gemaakt van glas. Terwijl Wellenreuther echt GENOEG heeft laten zien op alle niveau’s dat hij gewoonweg een zeer stabiele en goede keeper is.

17 april 2024 om 14:11

Toen Wellenreuther het overnam van Bijlow uit bij AZ, stond hij er gelijk en speelde hij echt een reeks sterke wedstrijden. Die vorm heeft hij hiervoor bij ons niet aangetikt. Meestal vond ik juist direct het verschil wel merkbaar als Bijlow het stokje weer overnam. Het geschuif blijft wel telkens irritant. Wat dat betreft hoop ik dat Bijlow misschien een keer vertrekt, al lijkt me dat haast onmogelijk.

17 april 2024 om 16:52

Was hij niet belangrijk in de kampioensstrijd vorig jaar? Voor mijn gevoel tikte hij oten ookal een hoog niveau aan. Kan mij een geweldige redding tegen Ajax herinneren.

Iedereen die elke week Feyenoord kijkt weet dat Bijlow een betere keeper is, maar die eindeloze blessures ben ik persoonlijk echt klaar mee. Ik vind Wellenreuther een prima keeper, maar niet goed genoeg als eerste doelman, daarvoor is ie met zijn voeten echt veel te matig. Je kan nauwelijks van achteruit opbouwen met hem en z'n lange trap is ook ondermaats. Wel ontzettend dankbaar voor de uitstekende optredens als we hem nodig hadden overigens.

17 april 2024 om 14:24

Zeker vorig seizoen was het verschil groter. Wat ook terug te zien was in de onderlinge statistieken. Dit seizoen liggen die statistieken dicht bij elkaar. (Reddingpercentage, goals tegen vs exp goals tegen etc) Beiden wel een andere stijl. Waarbij Bijlow vooral heel goed is in de 1 op 1, en Timon af en toe juist weer een wat spectaculairdere redding heeft. Ik heb ook het idee dat veel supporters Wellenreuther daardoor beter vinden op het oog. Maar na die vergelijkbare cijfers ga je richting het voetballende gedeelte. En daar springt Bijlow mijlenver boven Wellenreuther uit ja. En dat is precies de reden dat ik denk dat Slot, en de staf, Bijlow weer eerste keeper gaan maken. En zeker de laatste wedstrijden dit seizoen komt daar ook nog de motivatie voor het EK bij. Persoonlijk kan ik met beide keuzes heel goed leven. De ene trainer staf zou mogelijk juist weer voor Wellenreuther kiezen omdat die niet zo snel geblesseerd raakt en je daar beter op kunt bouwen. Ja, daar kan ik me ook wel weer in vinden. Sowieso is Wellenreuther gewoon een hele goede keeper. Maar het lijkt vooral aan te komen op persoonlijke voorkeur.

17 april 2024 om 14:30

Ik gun Wellenreuther wel de bekerfinale sowieso en het maakt mij ook niet bijzonder veel uit qua ballen tegenhouden, maar zoals je zegt, Slot wil voetballen en dat kan Timon niet.

17 april 2024 om 15:19

Wat zou jij graag zien gebeuren dan? Dat Feyenoord zowel Wellenreuther als Bijlow verkoopt en op zoek gaat naar een nieuwe eerste- en reservedoelman? Of tegen beter weten in hopen dat er een keer een seizoen komt waar Bijlow geen last heeft van een blessure?

17 april 2024 om 16:24

Twee keepers tegelijk vervangen lijkt me nogal een gok. Ik zou Bijlow houden en een jonge talentvolle 2e keeper zoeken die hem op termijn kan vervangen. Wel makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

17 april 2024 om 17:04

Dat lijkt mij ook een gok, daarom vond ik het ook interessant dat je ze allebei min of meer af leek te schrijven voor de nabije toekomst. Bijlow zal toch wel een hoofdpijndossier zijn voor Feyenoord. Een jonge keeper halen die als back-up moet fungeren belemmert dienst groei ook weer. En je zal rekening moeten houden met potentieel puntverlies door fouten voortkomend uit een gebrek aan ervaring.
Dus dat ze bij jongens als Vaessen of Olij uitkomen snap ik wel. Misschien dat je Noppert zelfs kan halen, mocht je een goede psycholoog aan boord hebben.

Wel zo fijn dat het sentiment van Jan niet zo gedeeld wordt binnen de club. Allemaal leuk en aardig, maar de statistieken geven aan dat Wellenreuther bij bijna alles een stuk zekerder keept en dus het team beter maakt.

Op deze manier jaag je gewoon een sterkhouder weg omdat ze een veelvuldig geblesseerd jeugdproduct zo nodig in de basis moeten zetten. Het riekt sowieso naar favoritisme omdat het gerucht rondgaat dat Justin na de bekerfinale ¨gewoon¨ weer op doel staat.

Wellenreuter doet het echt meer dan prima. Dan ga je bijlow weer voor max 3 wedstrijden het vertrouwen geven. Raakt geblesseerd en heb je een gedemotiveerde Wellenreuter....

Bij Ajax hebben ze nog wel een redelijke reserve keeper die graag weg wil ....

Ik had ook niet het idee dat Boskamp een Duitser zou kiezen boven een Nederlands product van de Feyenoord jeugdopleiding...

Alsnik Wellenreuther was zou ik wel klaar zijn daar. Spelen l, presteren de redding vorig jaar maken in de Arena die het kampioensfeest heeft ingeleid en zo weinig krediet omdat jij niet het kind van de club bent.

Ik zou gewoon met Wellenreuter verder gaan.
Ze zijn qua niveau gelijkwaardig maar Wellenreuter is veel minder blessure gevoelig, en kun je daardoor beter op bouwen.
In het Nederlands elftal vind ik ook dat de 'keeper van glas' geen eerste keeper zou moeten worden.

Wellenreuther gewoon keepen , Bijlow lekker bank misschien kan ie zo goed herstellen. Fysiek als mentaal. Het lijkt dat hij niet gemaakt is voor de top.Zie ajax . Rulli was goed tot hij geblesseerd dan kwam Ramaj (nu geblesseerd) hele serie gekeept nu mag Rulli weer aan de gang.Wellenreuther is stabiel , Bijlow kraakt helaas elke keer .Drommel is ook gratis op te pikken

Ik ben het als Ajacied eens met Boskamp. Ze ontlopen elkaar niet veel, maar Bijlow is een Nederlander en een echte clubman waar je van op aan kan. Feyenoord dient hem het hoogste salaris aan te bieden in de eredivisie en dat kan bekostigd worden door te besparen op de reservekeepers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren