Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Webó reageert op vermeend racisme-incident: ‘Ik heb slaappillen gekregen’

Laatste update:

Pierre Webó heeft de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de gestaakte wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir als 'zeer stressvol' ervaren. De assistent-coach van de Turkse topclub voelt zich racistisch bejegend door een van de Roemeense officials, die hem aanduidde als 'die zwarte'. "Het is heel stressvol. Ik heb van de dokter slaappillen gekregen", zegt Webó in gesprek met de BBC.

Webó noemt de afgelopen dagen 'de zwaarste' uit zijn carrière. "Ik denk dat er een tijdperk vóór 8 december en een tijdperk erna is", aldus de assistent van trainer Okan Buruk bij Basaksehir. "Dit zal herinnerd worden. Ik hoop dat mensen zich niet focussen op mij, want het zou jammer zijn als ik hierom herinnerd zou worden. Ik schaam me ervoor om eerlijk te zijn."

Met het staken van de wedstrijd hoopt Webó een anti-racismestatement te hebben gemaakt dat gevolg kan krijgen. "Kun je je voorstellen wat er gebeurt als er twee, drie, vier wedstrijden worden gestaakt door dit soort dingen?", aldus de voormalig aanvaller. "Ik denk dat er iets moet gebeuren bij de UEFA. Het belangrijkste voor mij is de solidariteit van de spelers die inzien: wow, dit kan opnieuw gebeuren op het voetbalveld. Ik ben de controle niet verloren, maar ik was heel boos en verdrietig over de situatie. Ik zei: 'Waarom, waarom ik?'"

De wedstrijd tussen PSG en Basaksehir werd een dag later hervat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie en met 5-1 gewonnen door de Fransen. De Roemeense arbitrage, die het duel aanvankelijk leidde, werd van de wedstrijd afgehaald en mag ook in Roemenië geen duels leiden tot het onderzoek van de UEFA is afgerond. De Roemeense officials claimen dat ze tijdens de wedstrijd voor 'gypsy' ofwel 'zigeuner' werden uitgemaakt door Webó. Laatstgenoemde is door de BBC niet gevraagd naar die beschuldigingen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Super journalistiek, alleen maar slachtoffer verhalen maar geen confrontatie met de eigen discriminerende woorden.

11 december 2020 om 19:30

Hij heeft ook geen discrimerende woorden gebruikt richting de 4e man. Zie mijn comment hier onder.

11 december 2020 om 19:33

De 4e man ook niet richting hem. Dat is t hem dus

12 december 2020 om 01:58

Het is altijd weer verfrissend om witte mensen te horen bepalen wat discriminerend is of niet. Ja, ik ben sarcastisch.

12 december 2020 om 02:04

@Leonov - Wat noem je ons nou wit dan. Ben je een racist ofzo?

12 december 2020 om 13:28

Rare reactie Leonov. Ik dacht dat iedereen een mening mocht hebben. Niet alleen blanke, zwarte, gele of rode mensen

12 december 2020 om 13:54

@leonov: wat is er precies racistisch aan het woord zwart? Kun je dat eens uitleggen? Als je ietsje verder kijkt dan je neus lang is zie je dus dat hij de racismekaart trekt om de aandacht van die rode kaart af te leiden want daar heeft niemand het meer over

11 december 2020 om 19:45

Ja denk je dat de BBC zich daaraan gaat branden haha

11 december 2020 om 20:15

De BBC is zelf een van de meest discriminerende bedrijven op aarde met hun diversiteitsquotum, die doen echt alles om maar politiek correct over te komen

11 december 2020 om 21:03

Nog niet zo lang geleden konden we van de BBC horen dat we alleen maar emoji's met onze eigen huidkleur mochten gebruiken want anders waren we vreselijk racistisch bezig. Zelf maken ze series over Troje waarin Achilles zwart is. Ik ga niet meer proberen ze serieus te nemen.

11 december 2020 om 21:45

Ach echt Amerikaans was Achilles ook niet hè 😉.

11 december 2020 om 21:48

Ja precies. De zigeunervolkeren hoor je niet zoveel. Die kampen hier al meer dan duizend jaar mee, dus dit was safe voor de Bbc. Geen idee of Webo ook gypsy gezegd heeft, maar volgens mij weet niemand wat er nou echt precies gezegd is.

12 december 2020 om 02:20

Zeker. Maar hij had wel lang blond haar. Eerder maakten ze al een serie waarin ie kaal was, dat vond ik al even debiel.

11 december 2020 om 19:51

Haha echt he. Lekker kritisch ook die zogenaamde journalist. Wat een huilie huilie verhaal man. Wat een kutleven moet je hebben als iemand zegt over jou: "die zwarte man, die zwarte" en dat de zwaarste dag van je carrière is. Hahaha echt ongelogelijk dat politiek correcte gedoe waar geen media meer kritisch zich durft op te stellen.

11 december 2020 om 21:03

Jij bent ook niet bepaald van dat super journalistiek. Een Roemeens medium meteen geloven en Webo niet. Dit neigt heel veel naar...

11 december 2020 om 21:16

Alleen staat er niet in zijn reactie dat hij Webo niet gelooft. Met wat meer geduld had je dat ook kunnen bedenken maar voor de derde dag op rij illustreert Somagunner dat sommige mensen gewoon simpelweg niet kunnen wachten om de deugbarricades te bemannen.

11 december 2020 om 21:21

Hij zegt letterijk dat Webo geconfronteerd moet worden met zijn eigen discriminerende taal. Dat betekend dat Webo gypsy heeft gezegd. Of lees je iets anders?

11 december 2020 om 21:38

Ik lees in elk geval niet dat hij Webo niet gelooft, want dat staat er niet. Dat maak jij ervan.

11 december 2020 om 21:50

Wat een non-discussie maak je ervan. Tussen de zinnen lezen is niet je sterkste vak of wel?

12 december 2020 om 12:41

Je zou die politie serie eens moeten kijken 040 ofzo, daar zegt die agent mooi; elk verhaal heeft 2 kanten ook al staat de 1 met bebloed gezicht en lijkt overduidelijk het slachtoffer. Ik vind het dus ook slechte journalistiek 50/50 kansen geven en in het midden blijven als je gaat oordelen. Jij ziet nu voor je gevoel iemand die aan een kant staat en neemt dan de andere kant in? Dat is niet objectief.....

12 december 2020 om 18:10

Waar neigt het naar? Ga je weer net als de vorige keer strooien met nazi uitspraken soma? Spreekt je uit als een kerel ipv dingen insinueren en wegduiken. Klassiek slachtoffer.

12 december 2020 om 21:03

Ik blijf zulke uitspraken doen totdat mensen een beetje normaal kunnen doen. Want waarom moet Webo geconfronteerd worden met zijn eigen woorden? Heb je een beeld- of geluidsfragmenten dat hij gypsy zei? Totdat die tijd ga ik ervan uit dat je conclusies al hebt getrokken op de persoon Webo. En dan kan ik maar 1 ding bedenken. Dat je een vooroordeel onbewust of bewust meeneemt tot het concluderen van je reactie.

Nou er was een hele mooie thread van een journalist die alle gesprekken heeft bestudeerd. Hij was er 3 uur mee bezig en na afloop kun je concluderen dat niemand iets verkeerd zei. Zowel de assistent als de 4e man. Zand erover en door gaan. Edit: de journalist komt uit Roemenië en heet Emanuel Rosu. Twitter thread te vinden op: @emishor.

11 december 2020 om 19:33

Heb je een paar zoektermen die naar dat artikel verwijzen? Ik zou het wel eens graag lezen namelijk 😉.

11 december 2020 om 19:33

Ja heb ik zojuist in de edit gezet.

11 december 2020 om 19:33

Als er een conclusie is dat er niks verkeerd is gezegd dan gaat er niet zomaar zand over. Dan mag de aanstichter door het stof, als zijn interpretatie fout is dan mag en zal hij zonder moeite dat openlijk kunnen accepteren en daarbij zijn zeer welgemeende excuses aanbieden. Het zou schandelijk zijn als iemand publiekelijk veroordeeld en vergruisd wordt op een valse en incorrecte beschuldiging. Overigens wil ik me niet branden aan wijzen wie of wat aangezien daar professionele comissies voor zullen zijn, mijn speculatie voegt niks toe behalve dan dat ik mezelf voor lul zou zetten.

11 december 2020 om 19:36

Vind je? Er is simpelweg een misverstand, dus wat mij betreft gaan beide partijen vrij uit. Ik zou niet weten waarom je iemand zou moeten straffen omdat hij iets verkeerd heeft geïnterpreteerd. Een openbaar excuses naar de 4e man vind ik wel dat hij moet doen. Maar dat moet natuurlijk van hem zelf komen.

11 december 2020 om 19:40

Een misverstand met zware gevolgen wel natuurlijk. Als ik jou een mep verkoop door een misverstand dan lijkt de kans me klein dat ik er gewoon van af kom met “het was een misverstand”.

11 december 2020 om 19:53

Als je door een misverstand iemand door het slijk haalt mag je flink door het stof als je daarmee fout zit. Die man krijgt de hele wereld over zich heen, en ook al heeft ie gezegd "die zwarte man" zie ik het probleem nog niet eerlijk gezegd.

11 december 2020 om 20:02

Ik denk dat die 4e official al genoeg bestraft is nu... jammer dat mensen tegenwoordig geen genoegen meer nemen met excuses die ook nog eens gemeend waren imo.

11 december 2020 om 20:18

Het gaat niet over de 4e man straffen, maar openlijk te vertellen als webo/club zijnde dat hij niks verkeerds deed en het een zeer ongelukkig misverstand was. Dan is de naam van de beste man ook weer hersteld

11 december 2020 om 20:57

De naam van de beste man zal nooit 100% hersteld worden, dit blijft hem zijn hele carriere achtervolgen als die al niet voorgoed om zeep is geholpen.

11 december 2020 om 21:03

Net zoals de naam van Webo altijd zal worden geassociëerd met deze gebeurtenis, en ik neem aan dat hij daar ook niet van kan genieten.

12 december 2020 om 10:17

Maar Webo heeft daar met zijn eigen overdreven reactie voor gezorgd, waar de 4e man er door een ongelukkige woordkeuze weinig aan kan doen.

12 december 2020 om 02:00

Dat is jouw conclusie en die is geheel niet objectief. Het probleem van witte mensen is dat ze denken dat zij objectief kunnen zijn en anderen niet. Newsflash: you ain't, biyatch.

Het terugbrengen van iemands identiteit tot zijn huidskleur is discriminerend. Leer dat en hou verder je mond over zaken waar je geen verstand van hebt.

12 december 2020 om 09:23

Poh en jij bent zo “niet-wit” dat je dat die ‘problemen’ niet hebt en het dus wel kan? Zeer geloofwaardig en knap van je... Vraag aan jou als expert, hoe zie jij het terugbrengen van een nationaliteit tot een bevolkingsgroep waar in de tweede wereld oorlog miljoenen mensen van zijn vermoord - zigeuners?

12 december 2020 om 10:19

Je doet zelf precies hetzelfde. "Het probleem van witte mensen"...of telt het weer niet als het andersom is?

12 december 2020 om 11:03

Eerlijk is eerlijk leonov.
Roemenen zijn bepaald niet de witte mensen die institutionele macht hebben, of hebben gehad. Want racisme komt vanuit een positie van macht als ik het goed heb, toch?
Nou, daar kun je de Roemenen moeilijk van beschuldigen. Die kennen helemaal geen witte privileges

12 december 2020 om 11:54

Ik heb een lichte huidskleur, en heb niet het gevoel dat mensen met dezelfde huidskleur als ik als enige objectief kunnen zijn en mensen met een andere kleur niet. Maar fijn dat je mijn identiteit en denkwijzen terugbrengt tot mijn huidskleur. Newsflash: je doet zelf waar je een hele groep mensen van beticht, ook ben je, als we jouw maatstaven voor discrimineren even aannemen, aan het discrimineren, "biyatch".

12 december 2020 om 11:59

"Het probleem van witte mensen is dat ze denken dat zij objectief kunnen zijn en anderen niet." Vervolgens 1 regel verder: "Het terugbrengen van iemands identiteit tot zijn huidskleur is discriminerend." Ik denk niet dat ik vaak iets ironischers dan dit heb gezien? Zit je nou te trollen of ben je oprecht zo dom dat je niet door hebt dat jij exact doet waar je anderen van beticht, Leonov..??

12 december 2020 om 16:58

Achja.. De tijd dat de intentie van woorden van een persoon nog belangrijk waren is ver en ver in het verleden. Ik neem ontzettend aanstoot van het feit dat jij mensen categoriesieerd als 'witte' en ze in één zin benoemd met het scheldwoord 'biyatch'. Dit is ontzettend polariserend en draagt bij aan discriminatie in de wereld..

Goh ik ben echt benieuwd naar het onderzoek over de beschuldigingen van de Roemeense arbitrage. Mocht het waar zijn, dan is Webo echt een extreme hypocriet. Tot dan zouden er geen conclusies getrokken mogen worden

11 december 2020 om 19:35

Zo hypocriet als maar zijn kan. De ware toedracht komt nog wel boven water.

11 december 2020 om 20:20

Het kwaad is al geschiet, wat er verder gebeurd haalt het nieuws toch niet in de mate waarbij dit incident plaats vond. Er moet gewoon een openlijk statement komen dat het niets meer dan een misverstand was, de reputatie van de official heeft namelijk nogal wat schade opgelopen, wat blijkbaar onterecht is

11 december 2020 om 19:57

En een aansteller bovendien. Hij kan er niet meer van slapen, er is een tijdperk van voor 8 december en na 8 december en zwaarste dag van zijn carrière. En gewoon ook de BBC die het slikt voor zoete koek. Als zo'n iemand dit tegen je aan staat te blaten dan zeg je toch stel je niet aan man.

De zwaarste dagen uit z'n carrière. Kom op man, doe effe normaal. Die jankjurk speelt wel héél erg de slachtofferkaart. Voor de goede orde, ik keur elke vorm van racisme af.

11 december 2020 om 19:50

"Ik keur elke vorm van racisme af", maar als iemand zich gekwetst voelt door een vermeend racistische uitlating boeit het je geen mallemoer. Woorden zeggen dus niet zo heel veel denk ik.

11 december 2020 om 19:57

Bij selectief racisme haak ik inderdaad af. Wat dat betreft had ik het beter moeten formuleren.

11 december 2020 om 20:01

De vraag is: wat is selectief racisme? Wat de een kwetst, kwetst de ander totaal niet. Dat maakt de hele discussie enorm moeilijk en zorgt ervoor dat harde bewoordingen en het innemen van ferme standpunten erg star, onbeholpen en onvolwassen overkomt. Maar dat is mijn bescheiden mening.

11 december 2020 om 20:06

Ja maar als iemand zo reageert, terwijl nu al duidelijk dat in Roemenië het woord zwart betekend. Dat kan je toch niet serieus nemen? Ik ben het eens met wonderspits, deze jankjurk wil makkelijk scoren met zijn zogenaamde racisme in de hype die nu gecreëerd is. Het enige wat je bereikt door dit is dat mensen het heel snel zat worden. Terwijl juist nu de tijd is om racisme echt hard aan te pakken.

11 december 2020 om 20:09

Het is nogal duaal. Het een lokt het ander uit. In mijn optiek wordt hier racisme geopperd puur voor de bühne. Hij zal zich best gekwetst voelen maar dan denk ik: hoe had je gereageerd zonder camera?
Ik vind het een staaltje goedkoop scoren.

11 december 2020 om 20:12

Ik snap dat je het vindt, het is je goed recht om dat te vinden en ik ben geneigd om zelfs gedeeltelijk met je mee te gaan, maar enig begrip voor de situatie van mr Webo zou je toch sieren. De nuancering dat je je niet altijd kan inleven in een ander en dat het toch kwetsend kan overkomen.

11 december 2020 om 22:29

Dit dus, hier snap ik echt geen reet van. Dit heeft alles zo scheef getrokken. Racisme heeft helemaal geen kneiter te maken met wie wat kwetsend vindt. Racisme gaat over de ene cultuur of etniciteit inferieur of superieur aanschouwen en/of behandelen tov de andere. Niet 'ik vind dit als zwarte/gele/groene/oranje/witte/... man/vrouw kwetsend en bijgevolg is het racisme. Ik kan er met alle wil van de wereld niet bij hoe racisme zo geevolueerd is.

Krijg een beetje het idee dat deze hele situatie uitgemolken word, Hoop dat het onderzoek snel afgerond word. Beide kanten worden beschuldigt. De een maakt een paar voor zigeuners uit en de ander voor een zwarte. Lijkt me beide heel erg ongepast en niet wenselijk.

"Ik schaam me ervoor om eerlijk te zijn" Is dat om wat hem is overkomen of geeft hij hier mee eigenlijk toe dat hij wel degelijk zelf ook heeft beledigd. Overigens vind ik het slecht dat de BBC niet doorheeft gevraagd over dat vermeende "gypsy verhaal" Elk verhaal heeft 2 kanten. Wellicht spreekt die 4de official wel de waarheid en is Webo weldegelijk schuldig aan belediging. Het wordt hem nog niet eens gevraagd

Het is een beetje lastig om in deze situatie meneer Webo niet te kunnen herinneren gezien het leed en de impact die dit op hem heeft gehad. Vergeten hoeveel stress meneer Webo hierdoor heeft gehad, waardoor de dokter zelfs slaappillen voorschreef, zou toch ook wel afbreuk doen en vorm van minachting zijn voor hetgeen is voorgevallen. Ik bedoel hoe vaak wordt een assistent trainer of andere willekeurige clubman dermate racistisch bejegend dat 2 ploegen van het veld lopen om niet meer terug te keren? Ik kan het mij niet herinneren. Dan vergeet je echt niet de persoon die dit over zich heen heeft gekregen.

11 december 2020 om 22:31

Complete onzin ook natuurlijk. Geen arts met een greintje verstand schrijft een patient 3 dagen na zo'n voorval slaappillen voor tenzij er misschien een voorhistorie van slaap/stressproblemen is.

12 december 2020 om 02:01

Gelukkig ben jij een arts en weet je ook verder precies hoe zaken zitten. Oh, nee wacht, dat klopt natuurlijk helemaal niet. Jammer.

12 december 2020 om 11:39

Hoe weet jij wat ik doe? Nee klopt overigens, ik ben geen arts. maar die hebben gewoon heel duidelijke regels/richtlijnen bij het voorschrijven van substanties die misbruikt kunnen worden hoor. Slaappillen is niet iets dat een arts zomaar even voorschrijft. Dus dat doen ze absoluut niet zo snel. Nogmaals, tenzij er een bepaalde voorhistorie is. Dan is het ook wel vrij scheef om te doen alsof dit voorval de enige reden is

Heb ook de indruk dat hij het een beetje aandikt. De zwaarste dagen van zijn leven lijkt me sterk overdreven. Als iemand een paar dagen geen eten kan kopen en dan zegt het waren de zwaarste dagen van mijn leven dan heb je recht van spreken maar in dit geval een stuk minder.

12 december 2020 om 11:39

Dat gebeurt ook in rechtbanken dat aandikken om de dader een hoger straf te laten krijgen. Toch wordt een slachtoffer de volgende keer weer geroepen om zijn verhaal te vertellen.

Voor sommige mensen is het niet kunnen kopen van eten niet het zwaarste wat ze kan overkomen, je weet dan gelijk hoe miljoenen mensen zich elders in de wereld voelen.

Maar dit is het probleem in Nederland dat voor een ander wordt bepaald wat discriminerend is en wat niet.

Na alles wat ik heb gelezen wil ik ook er iets over kwijt als donkere man:Wat er dinsdag is gebeurd met de 4de official leek op het eerste oog erg heftig. Ook ik was in het begin een beetje geschokt en boos. Maar na een tijdje alles te hebben gehoord en alles op een context te zetten is deze situatie onnodig groot gemaakt. Tegenwoordig wordt alles met racisme bestempelt, mede door Black lives matter. Mensen roepen meteen dat je een racist bent na elke misvatting. Waar is de tijd gebleven dat je elkaar op een normale manier kan corrigeren?Ik geloof oprecht dat de 4de official het niet racistisch heeft bedoeld. Was zijn woordkeuze onhandig? Zeer zeker, maar dit heeft voornamelijk te maken met de taalverschil. Gelijk vallen iedereen hem aan alsof hij een echte racist is wat ik echt oneerlijk vind.BLM is een goede zaak, want racisme bestaat en wat er in the USA en in mindere maten in Europa is racisme nog altijd gaande. Ook ikzelf heb racisme een aantal keer hevig meegemaakt. Maar door BLM wordt er in sommige gevallen alles heel erg overdreven en onnodig heisa gemaakt.Ik mis de tijden waar we met zijn alle onder elkaar een dolletje en grapje konden maken. Ook ik geef weleens een persoon aan als blanke of Tata of rooie en dergelijke. Maar dat ligt ook aan de context, want je hoeft natuurlijk niet iedereen op zijn huidskleur te benoemen. Daarom ben ik ook geen fan van Johan Derksen want hij komt vaak denigrerend over. Ook ben ik geen fan van zwarte Piet, maar dat komt vooral doordat het gewoon onlogisch is ( volledig zwart door schoorsteen etc) en de kinderen daar echt niet naar kijken. Ik zal 95 procent van de voorstanders van zwarte Piet ook nooit een racist noemen, want dat zijn ze ook niet maar ik vind dat mensen wel op een normale manier moeten luisteren naar elkaar en elkaar meer moeten begrijpen.Ik vind het jammer hoe de samenleving nu met elkaar omgaan, zeker door al het (social) media. Het voelt alsof er steeds meer een wedstrijd wordt tussen zwart en wit, wat in een land als Nederland gewoon erg zonde en onnodig is. Dit is de eerste keer dat ik zo iets schrijf, want ik heb het liever graag alleen over voetbal, bijvoorbeeld over het NL elftal waar een mooie mix met donkere en blanke spelers zitten en we voor iedere speler juichen ongeacht zijn huidskleur.Peace out✌🏾

11 december 2020 om 21:05

Prima verhaal.

11 december 2020 om 21:15

Goede reactie! Nice! Denk alleen dat het probleem veel groter is stiekem. Een menselijk dialoog is voor mijn gevoel als even zijn draagkracht kwijt. Zie bijvoorbeeld de covid discussie. De tijd van hoor en wederhoor is voorbij. Tegenwoordig ben je meteen een racist, m*ng**l, schaap, dwaas etc....

12 december 2020 om 01:17

Fantastische reactie. Spijker op zn kop in mijn ogen.

12 december 2020 om 04:52

Klasse reactie, kan me 100% in je verhaal vinden. Heel goed, er moet een balans zijn, maar mensen moeten zich niet blind staren en moeten ook normaal met elkaar omgaan

12 december 2020 om 06:29

Top reactie en helemaal mee eens

12 december 2020 om 08:24

Wat een goed verhaal! Dit is precies de kant die vaker uitgelicht zou moeten worden. Dan zou je de hele zwarte Piet discussie niet meer hebben, dan heb je namelijk veel meer begrip. Mooie woorden, complimenten.

12 december 2020 om 12:47

Dit artikel van deze meneer vat alles correct samen. Ben t helemaal er mee eens. Erg opgeblazen allemaal.

Wat een gejank. Waarom ik, waarom ik. Racisme is walgelijk, maar je zag hier goed hoe dom veel voetballers zijn, en hoe ze niet in staat zijn tot enige nuance. Die 4e man was opeens de duivel, terwijl aan de context volledig voorbij werd gegaan. Als je 10 man op een rijtje hebt zitten met compleet dezelfde kleding aan, hoe omschrijf je dan iemand? Door z'n wenkbrauwboog, of door z'n huidskleur? Iemand zwart noemen is geen racisme.
En het echt racistische waren deze bewuste opmerkingen richting de scheids: 'hey! In ons land noemen ze Roemenen zigeuners! Bij ons noemen ze jullie zigeuners!!'
Ik ben zo klaar met die voetbalwereld eigenlijk, wat een enge sukkels zijn het. Niemand kan normaal nadenken, maar dat maakt niet uit want iedereen verdient enorme sloten met geld.
En tot slot: ik snap best dat Webo uit z'n vel springt wanneer hij denkt dat hij wordt gediscrimineerd. Zijn reactie begrijp ik dus wel. Maar deze aftermath, waarin mensen hebben kunnen nadenken over wat er is gebeurd, valt me vies tegen (of eigenlijk niet, het is vrij voorspelbaar). Zo'n Nigel de Jong, wat een gore hypocriet is dat. Maar goed, excuses, ik wind me weer veel te veel op.

11 december 2020 om 19:43

Even ter verbetering: iemand een zigeuner noemen is niet racistisch maar discriminerend.

11 december 2020 om 21:03

En wat is dan het verschil volgens jou Arsenalfanehv? Ik lees zo vaak dat racisme erger is dan discriminatie maar er bestaan geen verschillende mensenrassen. Er is slechts 1 mensenras. Het vermeende racisme is niks anders dan discriminatie op basis van uiterlijke kenmerken.

11 december 2020 om 22:36

Er is geen verschil. Racisme is gewoon een ondertak van discriminatie. Puur semantiek. Een van de vele problemen die ik heb met veel onderdelen van de BLM beweging. Alsof die bevolkingsgroep de enige is die het zwaar heeft en onjuist behandeld wordt. Het Black lives noemen is in essentie racistisch, alsof al die Aziatische en Zuid/midden Amerikaanse mensen inde VS niet vaak even slecht behandeld worden. Alsof hier in Nederland en Belgie de jongeren van Noord-Afrikaanse of Turkse afkomst het niet even zwaar te verduren krijgen als zwarte jongeren. Alsof racisme daarnaast de enige dan wel de ergste vorm is van discriminatie.

12 december 2020 om 02:04

Beste Aad, het probleem is dat je een mening hebt zonder dat je kennis hebt. Wat Buruk zegt is dat het woord Roman in het Turks staat voor Zigeuner en dat dit to misverstanden zou leiden als hij het dus zou gebruiken. Gelukkig kun jij je een mening vormen zonder deze kennis én anderen verwijten dat ze niet in staat zijn tot nuance. Begrijp je nu hoe weinig je mening waard is? Dat zou mooi zijn, maar ik vrees van niet.

12 december 2020 om 09:26

Beste leonov, weer zo’n goed doordachte reactie van je. Je weet dat Roma en Sinti zigeunervolkeren zijn hè? Bovendien werd er ook gewoon in het Engels wat geroepen... of je wilt schijnheilig doen en ondanks dat het 4x geroepen werd, het ‘helemaal niet de bedoeling was’ dat de officials de connotaties zouden maken...

Is er echt niemand die hem gaat confronteren met zijn uitspraken, dezelfde manier zoals de 4e scheidsrechter werd geconfronteerd? Waar ik echt van walg is dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan het ene, en het andere kan niet genoeg worden gepubliceerd. Double standards. Echt walgelijk.

11 december 2020 om 20:03

Die vierde man heeft niet de juiste kleur om daarvoor op de knieën te gaan. Webó wordt direct geloofd door iedereen vanwege zijn huidskleur. Zo zit de wereld tegenwoordig helaas in elkaar.

11 december 2020 om 20:11

Nee hoor. Webo wordt direct geloofd omdat er geluiden ervan zijn. Er is geen geluid van wat er door de Roemeense pers geclaimd wordt. Ik hoop dat iemand Webo publiekelijk vraagt of hij de scheids idd een zigeuner heeft genoemd.

11 december 2020 om 22:11

Ehm er stond eergister een topic met een videofragment hier op vz. Daar hoor je iemand op de achtergrond praten over dat Roemenen gypsies zijn. Weet niet wie het zegt, dat zie je niet. Maar kan mij dan niet aan het idee onttrekken dat het zeker wel geroepen is.Edit: https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=381270

11 december 2020 om 20:53

Daarvoor is BBC de verkeerde adres voor, maar ben het verder wel helemaal met je eens. Snap ook niet dat iedereen een aanduiding als "die zwarte man" meteen als rasicme ziet zonder naar de intentie te kijken. Als Webo de 4e official zigeuner heeft genoemd vind ik dat wel erger. Dat kan alleen beledigend bedoeld zijn. Aan Webo kan je zien dat het een donkere man is, maar kan Webo aan het gezicht van de 4e man aflezen dat het een zigeuner is?

Elke vorm van racisme is fout, laat dat duidelijk zijn. Maar als je de namen niet weet wijs je op een kenmerk. Dat kan van alles zijn, die kale of die dikke of die flapoor of die met bril of die witte of die blanke of die zwarte. Niet alles is gelijk racisme.

11 december 2020 om 22:14

Iedereen is van nature racistisch dan wel discriminerend. Dat is evolutie. Mensen zoeken groepen op waar ze zich veilig en vertrouwd bij voelen. Laat dat nou net zijn bij mensen die het meest op jezelf lijken. Is al sinds het ontstaan van de mens. Dus er zit altijd een vooroordeel bij mensen die anders eruit zien dan jezelf. Het gaat erom of je handelt naar de vooroordelen of niet.

Man man wat een gejank. Zijn we nu kerels of niet. Slaappillen omdat het zo heftig is, echt al dat overdrijven om een woordenwisseling. Beetje mensenkennis weet dat Oostbloklanden nog wel eens dit soort dingen zeggen. Deze reacties zorgen alleen maar voor tegenreacties en ergernis. Lost het probleem niet op.

Maar Negru betekent in Roemenië zwart/zwarte en ook Neger xD haha. Sorry oor maar hoedafuQ weet je dan of deze man Negru “ Zwarte bedoelt of gewoon Neger bedoelt xD. Als je elke andere speler en wie dan ook bij de naam/rugnummer etc benoemt en dan bij de zwarte speler/assistent trainer gelijk Negru moet zeggen dan zou ik jou ook niet zomaar geloven als je roept van ja maar in Roemenië betekent het dat. Ja het betekent ook gewoon Neger dus wtf. Je bent op een internationale podium je bent niet in Roemenië al helemaal in deze tijd met spelers die niet uit Roemenië komen etc dan moet je niet van opkijken als mensen zich hierdoor beledigd voelen vind ik. Als je echt een professionele scheidsrechter/grensrechter bent zou je in deze situatie beter moeten weten.

Pff ik snap ondertussen wel dat bepaalde woorden heel gevoelig liggen.. maar zo zielig doen om wat hier gebeurd is, wat volgens mij geen kwade bedoelingen had van de 4e official. En ondertussen wel ‘white men’ zeggen hypocrisie ten top webo heel treurig

11 december 2020 om 21:44

Yup. Racisme is er dat valt niet te ontkennen maar mensen die van racisme ‘bestrijden’ willen profiteren om het zo maar te zeggen, die mensen zijn echt lager dan laag

Onbegrijpelijk dat die Webo zelf niet vervolgd wordt, hij is de echte racist in deze zaak.

11 december 2020 om 21:05

Is dat zo? En je denkt dat Webo iemand een gypsy heeft genoemd omdat een Roemeens medium dit meld?

Iedereen gelooft meteen de Roemeens medium en het verhaal van Webo niet. Weet ik meteen wat voor kleur dit website af en toe kleurt

11 december 2020 om 21:18

De Roemeense arbiter hoeft voor
mij niet gestraft te worden. Het gaat mij om dat mensen op Webo afreageren. Hij mag toch van slag zijn of niet? Of mogen mensen bepalen wanneer iemand gekwetst mag zijn?

11 december 2020 om 21:20

Nu beschuldigt ie ook gewoon de hele site van racisme :` Kan niet op met deze man. Een attitude zoals die van Somagunner is exact wat dit soort 'incidenten' veroorzaakt. Als je altijd zoekt naar het kwaad, dan is kwaad het enige wat je ooit gaat vinden.

11 december 2020 om 21:27

Ik zet erbij af en toe. Je hebt echt moeite met begrijpend lezen. Je kon de bovenste reactie ook niet lezen

12 december 2020 om 10:03

@ somagunner: Ik heb eigenlijk echt moeite met jouw reacties.

Eerst en vooral is het niet omdat je "af en toe" erbij schrijft dat je daarom de context veranderd. Een persoon die af en toe racistisch is is gewoon een racist.

Ten tweede heeft tactloos gewoon gelijk in zijn reactie hierboven. Nergens geeft hij een standpunt aan maar geeft hij gewoon aan dat het raar is dat Webo een podium krijgt om zijn ongenoegen te uiten maar dat er geen enkel kritische vraag is gesteld geweest.

En als laatste speel je constant op de man als er iemand een andere mening heeft. Om een paar voorbeelden te geven:
' Wat een non-discussie maak je ervan. Tussen de zinnen lezen is niet je sterkste vak of wel?'
' Je hebt echt moeite met begrijpend lezen. Je kon de bovenste reactie ook niet lezen'
'weet ik meteen wat voor kleur dit website af en toe kleurt'
'lastig hé inleven met een ander.'

En dit alleen maar in dit topic.

12 december 2020 om 20:59

El dude. Er wordt bij mij ook genoeg op de man gespeeld. Vind je het gek dat ik zo reageer. Niet alleen bij dit topic.

Probeer wel een discussie aan te gaan maar walg iets te veel van anderen waardoor ik een beetje uit de bocht ben gevlogen.

Waar ik van walg is dat een donker persoon zijn ongenoegen uit en er gelijk mensen van uit gaan dat hij ook iets verkeerd zei. Zonder concreet bewijs. Waarom moet BBC Webo kritisch benaderen? Misschien heeft de BBC geen bewijs of vermoeden dat Webo ooit iets over de grensrechter zei.

Wordt een beetje spuugzat en dan boeit het me echt niet meer als ik zulke dingen zeg. Doe wat je er mee wilt.

En dan heb je lui zoals tactloos dat graag een punt scoren ipv de discussie met inhoud ingaan. Daarom zei ik dat het een non discussie was.

Zelf de Roemeense arbitrage uitschelden voor zigeuners en nu zielig doen.

11 december 2020 om 21:33

Niet bewezen wat Webo zei.

11 december 2020 om 21:52

Geen sterk bewijs. Webo zijn verhaal heeft geluidsfragmenten. Die van de Roemenen niet of die er komen zien we wel. De 4e official heeft spijt betuigd

11 december 2020 om 22:18

Er stond hier een dag geleden een videogragment met geluid dat iemand op de achtergrond roemenen gypsies noemt omdat in zijn land alle Roemenen gypsies zijn. Klonk als een beetje de rode kaart goed lullen. Zoek maar op.

11 december 2020 om 22:34

Dat is niet waar. De persoon zei dat zigeuners in zijn land zigeuners worden benoemd maar dat ze zoiets niet zouden zeggen tegen hem.

Je hebt alleen maar onthouden wat in je straatje past 😂

12 december 2020 om 00:54

Schijnbaar hebben we niets aan. Het is gevallen in de situatie die ik net beschreef. Op een ander manier is het niet bewezen.

12 december 2020 om 12:45

Lijkt alsof je zelf ook erg kijkt wat er in je straatje past?

12 december 2020 om 21:04

Ik pas ze aan voor spelfouten of iets meer nuance. Waarvoor bestaat een bewerk knop?

Ik had het hier vandaag met iemand over. Ik zag de beelden opnieuw. Ik heb oprecht medelijden met die 4e man. Hij is aan de schandpaal genageld voor letterlijk niks. Ik heb sterk t vermoeden dat onze grote vrienden Webo en Ba "negru" hebben verstaan als "nigger" en daarom zo tekeer gingen.

En nadat ze dan hoorden dat t negru was en t letterlijk zwarte man betekende, ze geen gezichtsverlies wilden lijden en daarom maar de verontwaardigde act bleven voortzetten en deden alsof "zwarte man" ook heel beledigend is.

Die 4e arbiter is wereldwijd kapot gemaakt en als racist neergezet, terwijl die niks fout heeft gezegd. Dit allemaal als gevolg van een zieke maatschappij dat ver aan het doorslaan is. Letterlijk bij alles staat er wel iemand op om zich beledigd te voelen.

Het is erg gesteld met heel veel mensen, soms vraag ik me af of men te dom is om het echt te begrijpen of dat ze het niet willen begrijpen. Als je iemand wil aanduiden die blank/wit is dan zeg je toch ook niet 'die blanke' of 'die witte'?? Neen, dan geef je eventueel een beschrijving of vermeld je de functie van die persoon (als het gaat om een persoon in functie zoals in dit geval de assistent trainer. Maar 'die zwarte' is volgens velen hier wel ok?! Inlevingsvermogen 0, allemaal maar medelijden hebben met de arbiter. Velen beseffen niet dat ze onbewust onwetend zijn en weigeren verder te zien dan hun neus lang is. Wake up people het is 2020

12 december 2020 om 00:51

Goed gezegd. Er wordt alleen maar gewezen dat Webo iets verkeerds zei, wat niet is bewezen. Mensen zijn erg bang voor hun persoonlijke vrijheid. Geen zwarte piet meer, BLM enzovoorts. Mensen die amper iets weten wat racisme is. Zolang je niet benadeeld kan worden dan kan het geen racisme zijn is iets wat ik hier heb geleerd en compleet bullshit is. Je kan racisme ook op andere manieren ervaren wat je kan kwetsen. Misschien leren sommigen het wel wanneer het bij hen gebeurt bij een plek waar ze de minderheid zijn.

Haha...als je hiervoor al slaaptabletten voor moet slikken is mijn vraag..wat heb je allemaal voor pillen moeten slikken toen je echt werd gediscrimineerd..ik ben geen rassist maar je altijd maar gediscrimineerd voelen.. daar heeft iedereen mee te maken welke huidskleur ook...

Ik vind het zorgwekkenste dat zo'n scheidsrechter tussen 10 uur 's avonds en in de 12 uur daarop compleet geruã¯neerd kan zijn en zijn leven niet meer zeker. Er is nog geen uitsluitsel van het onderzoek, puur modder gooien, gasten geloven die het 'uitgezocht' zouden hebben. Alle meningen staan dus op extreem los zand, maar we praten alsof we conclusies kunnen trekken.... fekin stupid vind ik dat. Wacht op het onderzoek, geloof niet zomaar de media en Webo of de scheidsrechter en wacht met kant kiezen. De meesten doen allemaal mee met het publiekelijk opstoken van dit gevaarlijk spelletje. Straks slaat er iemand door, vallen er gewonden en wat is de reactie dan? Oooh wat erg en dan gewoon weer verder met je leven....er zit iets goed mis bij velen.... Tegenwoordig ben je voor of tegen en als je geen kant kiest dan ben je tegen.... zucht...hoe dom ben je dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren