Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Coltescu en Sovre niet onder artikel 14, maar onder artikel 11 aangeklaagd

Laatste update:

De UEFA heeft geoordeeld dat er bij het incident rond de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir géén sprake was van racisme, zo meldt de Roemeense krant ProSport, die het rapport van de Europese voetbalbond in handen heeft. Wel worden vierde official Sebastian Coltescu en grensrechter Octavian Sovre aangeklaagd voor het overtreden van de algemene gedragsregels.

De Champions League-wedstrijd tussen PSG en Basaksehir werd op 8 december na veertien minuten stilgelegd. De Roemeense vierde official Sebastian Coltescu wilde scheidsrechter Ovidiu Hategan wijzen op wangedrag van Webó en duidde hem daarbij aan als 'negru'. Arbiter Hategan gaf Webó vervolgens een rode kaart vanwege misdragingen langs de lijn. Webó voelde zich vervolgens racistisch bejegend en vroeg meermaals aan de officials: "Why do you say negro?" De wedstrijd werd definitief gestaakt en pas de volgende dag uitgespeeld met een compleet nieuwe, ditmaal Nederlandse arbitrage.

Op basis van de beschikbare video en audio is volgens de UEFA vast komen staan dat zowel Coltescu, de vierde official van dienst, als assistent-scheidsrechter Octavian Sovre het woord 'negru' in de mond heeft genomen om Webó aan te duiden. "De Roemeense uitdrukkingen kunnen vertaald worden naar 'die zwarte'", schrijft de UEFA in zijn rapport. "Volgens het taalrapport heeft de Roemeense uitdrukking 'negru' geen pejoratieve of negatieve connotaties."

De UEFA erkent in het rapport dat de uitdrukking als 'controversieel kon worden beschouwd in de context waarin ze werden gezegd en vanwege de vergelijkbare fonetiek tussen het Roemeense woord "negru" en de pejoratieve Engelse term "nigger". "Maar de uitdrukkingen kunnen niet worden gezien als discriminerend of racistisch. Bijgevolg is het geen strafbaar gedrag." Desondanks wordt wel een tuchtrechtelijke zaak geopend tegen official Sebastian Coltescu en grensrechter Octavian Sovre. De zaak is niet gebaseerd op artikel 14 van de reglementen van de UEFA, waar racisme onder valt, maar op artikel 11, dat gaat over algemene gedragsregels. Het is niet bekend wanneer de hoorzitting zal plaatsvinden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heftig! Hier leek het alle schijn van te hebben.
Goed dat het is onderzocht, dan is het dus Geen racisme.

Hoop dat iedereen nu weer vooruit gaat met zijn leven en ook accepteert dat het zo is.
Racisme is zeker aanwezig maar laten we niet overal iets achter zoeken.

11 februari 2021 om 14:40

Er was wel degelijk sprake van discriminatie, want Webo maakte die man uit voor zigeuner. Misschien zou je dat zelfs racisme kunnen noemen? Een grotere belediging dan zigeuner kun je een Roemeen niet aandoen. Dat pas zeker in het rijtje indiaan, eskimo en dat n woord. Dat wist Webo ook, daarom heeft hij zo'n scene staan schoppen en heeft het geen aandacht meer gekregen. Missie geslaagd voor Webo.

11 februari 2021 om 14:47

Dan wil ik ook graag benoemd hebben dat racisme wereldwijd aanwezig is onder alle kleuren van de regenboog. Verwacht dat we met elkaar veel verder komen wanneer we het niet enkel van wit naar zwart willen zien.

11 februari 2021 om 14:53

Nou, ik hoop eigenlijk juist niet dat iedereen weer gewoon vooruit gaat, maar dat iedereen die hem heeft uitgescholden en uitgekotst nu ook zo groot is om deze man excuses aan te bieden. Zou wel op zijn plaats zijn. Daarnaast hoop ik vooral dat les getrokken wordt uit dit incident en dat van Cavani en mensen kappen om conclusies te trekken over talen die ze zelf niet spreken.

11 februari 2021 om 15:06

Pewcies. Mbappe bijvoorbeeld. Was er als de kippen bij om 'racisme' op zijn socials te plaatsen. Kijken of die nu ook een grote meneer is en zijn woorden terug durft te nemen.

11 februari 2021 om 15:05

"goed dat het is onderzocht, dan is het dus Geen racisme."

Het is een beetje ook wie het onderzoekt. Zou Sylvana Simons in de commissie hebben gezet, zou dit 100% racisme zijn geweest. Met een Thierry Baudet in de commissie zou de kans op racisme waarschijnlijk 0% zijn geweest.

11 februari 2021 om 15:07

Je mag er van uitgaan dat een commissie die dit onderzoekt een neutrale kijk op de zaken heeft.

11 februari 2021 om 15:12

Ik ga nergens meer 'standaard' vanuit; wie is tegenwoordig in nou echt neutraal (daarom mijn extreme en ietwat grappig bedoelde voorbeeld)? Heel veel dingen zijn voorgekookt en daarom wordt in commissies vaak gevochten om de voorzittersplek, zodat je invloed kan uitoefenen. Waarom zou je invloed willen uitoefenen als je er neutraal instapt?

11 februari 2021 om 15:59

Maar daarom is het een commissie. Als je, om in jou voorbeeld te blijven, Sylvana en Thierry samen wat laat onderzoeken krijg je 1) gigantische ruzie tussen die twee en 2) als ze tot een compromis moeten komen, komen ze mooi ergens in het midden uit.

11 februari 2021 om 16:01

Ik denk dat ze nergens uitkomen en met slaande deuren vertrekken

11 februari 2021 om 16:41

Tegenpolen trekken elkaar aan. Denk dat het een wilde nacht wordt tussen die twee.

Sterk en krachtig signaal; niet mee in de waan van de dag. Hoe sterk racisme ook aangepakt moet worden uiteraard

Ik vind dat de FA deze zelfde uitspraak had kunnen doen inzake de casus van Cavani. Ik denk dat het ongelukkig was en zeker niet de bedoeling van de vierde official.

11 februari 2021 om 14:32

Nou inderdaad, ik zag vorige week Varela (oud keeper Ajax) hetzelfde woord gebruiken om Onana te steunen met zijn schorsing. Daar hoor je vervolgens helemaal niemand over, echt een hele hypocriete wereld.

11 februari 2021 om 14:49

Consy, maar dat is naar elkaar en dat mag dan wel (???). Zelfde dat Jans niet het n-woord mag zingen als blanke man..... raar allemaal.

11 februari 2021 om 15:06

@formus

Als ik mijn beste vriend een oetlul noem kan dat, maar tegen een wildvreemde in de supermarkt komt het wel wat vreemd over.

11 februari 2021 om 15:09

Maar maak jij er een probleem van als je een wildvreemde in de supermarkt ‘oetlul’ hoort zeggen tegen een andere wildvreemde?

11 februari 2021 om 15:12

Situatieafhankelijk, Lierse ...

11 februari 2021 om 15:13

@formus Canani stuurde het ook naar een vriend.

11 februari 2021 om 15:13

Het n-woord is na de slavernij toegeëigend door donkere mensen als protest nadat ze zelf jarenlang zo genoemd werden door de blanke onderdrukkers. Het is dus voor hen een soort geuzennaam die ze onder elkaar gebruiken. Als een blank iemand naar een donker iemand refereert met het n-woord, roept dit logischerwijs die gevoelens van onderdrukking en discriminatie weer op. Daar is dus helemaal niet hypocriets aan. Het zijn compleet andere situaties. Gebruik het woord gewoon niet, en laat donkere mensen het gewoon wel gebruiken. Donkere mensen hebben al genoeg belemmeringen om zich zorgen over te maken.

11 februari 2021 om 15:21

@njfromvol, uiteraard. Maar die nuance ligt ook niet echt in je reactie op @formus.

11 februari 2021 om 15:23

@e013willem, ik gebruik het zelf niet, maar als je echt denkt dat een bepaalde groep een woord niet meer gaat gebruiken terwijl je het zelf wel blijft gebruiken in allerhande situaties dan gaat het toch fout.

11 februari 2021 om 15:47

Njfromvol
"situatieafhankelijk"
Exact! Situatieafhankelijk!! Dus dat er geen sprake kan zijn van racisme als een witte man een zwarte man 'nigger' noemt, want 'ze noemen elkaar toch ook niggers' dat is daarmee toch gewoon een uitgemaakte zaak?
Kom op, jij bent een behoorlijk realistische kerel, zoals ik je ken. Het is toch gewoon pure dwaasheid als je uit je strot durft te krijgen dat juist de overgrote meerderheid van witten mannen momenteel zwaar gediscrimineerd wordt? Dan gaat er echt niets mis in je inbeeldingsvermogen.

Ik vind dit politiek correcte statement van de Uefa heel zielig en daarmee kan de eigen campagne dat men tegen racisme is en dat wil uitbannen gewoon in de prullenmand. Als het normaal is om 'wie moet ik geel geven?' 'ja, die zwarte daar!' te mogen zeggen, dan is de politiek corectheid hier weer de grote winnaar.

11 februari 2021 om 15:53

Lierse
De reactie van Njfromvol is wellicht minder genuanceerd. Maar hij slaat de spijker toch gewoon op zijn kop! Het is absurd dat mensen menen een scheldwoord te kunnen gebruiken omdat anderen dat ook doen. Het gegeven voorbeeld zegt exact waar het over gaat! Dat jij je vrienden of je vriendin op een bepaalde wije aanspreekt wil niet zeggen dat een wildvreemde dat dus ook zomaar mag doen. En diegenen die vinden dat dit wel zo is lullen uit hun nek. Want in feite zouden zij het dus prima vinden dat ik hun vriendin, waar ze bij staan, beledig. Want hey, hij zegt dat zelf ook! Wat een totale onzin!

Of pas dit toe bij Ajaxfans. Dan is daarmee ook direct het gehele voetbal gezuiverd van anti-semitisme! Want ze noemen zichzelf joden. Dus dan mogen wij ze zo ook noemen dus en dan is dat dus geen anti semitisme??? Ik snap dat de gemoederen door Corona nogal verhit zijn en mensen een beetje de weg kwijt aan het raken zijn. Maar om racisme, anti semitisme en xenofobie gewoon op te lossen door te stellen dat ze niet bestaan, dát gaat wel heel erg ver hoor.

11 februari 2021 om 16:06

@consant Kante je slaat de plank volledig mis in je betoog. Je gaat een uitspraak die gedaan wordt in een latijnse taal letterlijk vertalen.

In de case van Cavani is 'negro' een koosnaam. Denk dat er al voldoende topics op dit forum zijn geweest waarin wordt uitgelegd dat negro een koosnaam is die niet gerelateerd is aan huidskleur. Blanken kunnen ook zo genoemd worden. Verschillende taal experts hebben dit bevestigd in de media.

In het geval van die Roemeense arbiters: ook hier wordt een uitspraak in het latijns letterlijk vertaald. In die translatie kan de betekenis van de uitspraak veranderen. Zwarte is trouwens gewoon een objectief feit. Er zit geen waarde oordeel aan vast. Net zoals 'witte' of 'blanke' gewoon een constatering is. Zonder waarde oordeel.

Mensen gebruiken het woord racisme heel erg snel, terwijl ze niet op de hoogte zijn wat racisme betekent. Door 'die zwarte' te zeggen, voelt de arbiter zich daardoor superieur aan Webo? Geeft de arbiter daarmee aan dat Webo minderwaardig is op basis van zijn huidskleur/afkomst? Dacht het niet, dus is het geen racisme.

Wat vind je er trouwens van als Webo 'zigeuner' tegen die arbiter heeft gezegd? Dat is wel oke? Want dan is het geen racisme?

11 februari 2021 om 16:07

Ik begrijp niet helemaal wat je mij verwijt in je eerste reactie, Constant?
Dat geef ik toch juist aan, zoals je ook in je tweede reactie betoogt?

11 februari 2021 om 16:21

@constant, Maar het n-woord is gewoon een enigma in de taal. Voor iedereen met een donkere huidskleur is het een soort geuzennaam die continue gebruikt wordt (in het gemiddelde rapnummer zit het meer dan bijna elk ander woord) en bij mensen die niet tot die groep horen is het zowat het ergste dat gezegd kan worden. Nu dat is an sich al een contradictio naar mijn idee. Maar zoals gezegd ik gebruik het niet en ik heb daar ook geen probleem mee. Alleen gaat het nooit gebeuren dat alle niet donkere mensen het niet meer gaan gebruiken (wat toch het einddoel lijkt te zijn) omdat het zo frequent voorkomt. En dat is een nog grotere contradictio in terminis. Namelijk dat het woord enerzijds vermeden moet worden, maar anderzijds wel continue gebruikt wordt.

11 februari 2021 om 16:37

Njfromvol
My bad, ik had je reactie verkeerd geinterpreteerd.

11 februari 2021 om 14:35

Ik moest ook meteen aan Cavani denken. Dát is natuurlijk wel racisme (niet dus) hoe scheef wil je de verhoudingen hebben........

Helemaal geen verrassing. Maar die vierde man is nu wel voor het leven getekend omdat bepaalde spelers het nodig vonden hem te slachten op social media. Ken je verantwoordelijkheden denk ik dan, benieuwd of er ook excuses komen voor die aantijgingen.

11 februari 2021 om 14:39

Nee natuurlijk niet, dan hoor je die mensen niet. Wel zonder enig vorm van bewijs destijds op social media notoracism etc roepen maar als er bewijs is zoals nu blijft het altijd verdacht stil. Best eng.

11 februari 2021 om 15:07

Dit gaat een zeer onpopulaire mening zijn voor op Voetbalzone, aangezien hier letterlijk iedereen aan 'de kant van' de 4e man staat, maar wat men zich niet lijkt te realiseren is dat Webo óók voor het leven lijkt te zijn getekend door dit voorgeval. Terwijl, wat er in essentie gebeurde, hij voor zichzelf op dacht te komen. Dat vind ik ook heel eng. De argumenten tegen Webo over het 'zigeuner' roepen vind ik wel terecht, want daar deed hij absoluut iets fout, maar 90% van de reacties hier en op andere fora gaan puur over de reactie van Webo op de 4e man, en daarin geef ik hem, gezien de context (hij dacht dat hij racistisch werd bejegend), best gelijk. Hij had natuurlijk achteraf zijn excuses moeten aanbieden aan de 4e man, maar gezien de 'shitstorm' die hij over zich heen kreeg (waar, zelfs hier op Voetbalzone, daadwerkelijk racistische comments langskwamen), snap ik ook ergens dat hij radiostilte houdt.

11 februari 2021 om 15:12

Maar jij vindt racisme (of discriminatie) dus best oké als het een reactie is op racisme (of discriminatie) of snap je alleen dat hij heel kwaad werd op die vierde man?

11 februari 2021 om 15:17

@usofdude Dat zal wel meevallen. Denk dat de consensus op dit forum was dat Webo de vierde official verkeerd verstaan had. Of dat die tussen al die Roemeense woorden het woord "negru" oppikte.

Als Webo idd Zigeuner tegen een vn de officials gezegd heeft dan tekent dat hem wel voor het leven, want dan is hij een gore hypocriet: zelf een racistische opmerking maken, maar gaan huilen als je denkt dat iemand er een tegen jou maakt.

11 februari 2021 om 15:25

Inderdaad impopulaire mening vooral omdat het een onzinnige mening is. Webo gaat als een idioot uit zijn plaat over iets wat dus niets blijkt te zijn. Mocht hij zelf ook nog het woord zigeuner hebben gebruikt, is het helemaal van de zotte natuurlijk. Je mag best stennis schoppen, maar dan wel zeker weten waar je het over hebt.

11 februari 2021 om 15:25

Hoe komen jullie erbij dat Webo de scheids uit heeft gemaakt voor zigeuner? Er is letterlijk geen een beeld of geluidsfragment waar dat uit blijkt. Deniz Turuc gebruikte dat woord toen de scheidsrechter zich verweerde met ‘is ons land spreken ze zwarten aan als negru’, hierop zij Deniz Turuc dat in zijn land Roemenen zigeuners worden genoemd en hij dit ook niet zomaar kan roepen.

11 februari 2021 om 15:39

Dat levert ze niet de likes en aandacht op die ze willen, slappe persoonlijkheden die geen ballen hebben wanneer ze zich mans moeten tonen. Ben ook benieuwd of dit effect heeft op de gestaakte wedstrijd. Immers blijkt er geen sprake te zijn van racisme of zwaarwegende reden om het veld te verlaten. Normaal gesproken is dat een reglementaire nederlaag. Dat signaal mag ook wel afgegeven worden dat er niet geoordeeld mag worden voordat er duidelijkheid is. De racisme-kaart is gewillig en snel getrokken, daar mag best een rem op want het onterecht gebruiken heeft zoveel impact.

11 februari 2021 om 15:58

Spijkenisser
"de racisme-kaart is gewillig en snel getrokken, daar mag best een rem op want het onterecht gebruiken heeft zoveel impact."
Kiezen tussen de 'racismekaart' (wat een nare en vreselijk veroordelende term trouwens zeg!) of het openlijk toestaan van racistische, (plus homhofobe en anti-semitische) uitlatingen, dan valt de keuze heel makkelijk uit bij het tegengaan van die bewegingen die onze samenleving vergiftigen. En niet van het goedpraten daarvan en het wegkijken bij de feiten. Racisme bestaat! Ben daar tegen! Als je praat over racismekaarten, ben je dus niet 100% tégen racisme. Want die 'impact' die jij benoemt, is vele malen groter aan de kant van hen die dagelijks nog moeten horen dat ze 'beter de boot kunnen nemen als het ze niet bevalt', dan die impact die racisme bestrijding heeft voor jou.

11 februari 2021 om 16:32

@constant: ik vind je conclusie nogal kort door de bocht om eerlijk te zijn. Als ik je goed begrijp is het dus beter je mond open te trekken dan af en toe je mond te houden wanneer er sprake is van racisme. Ik ben het daar volmondig mee eens. Als ik Spijkenisser goed interpreteer ageert hij juist echter tegen mensen die ten onrechte zeggen of vinden dat ze gediscrimineerd worden. Die mensen zijn er namelijk ook meer dan genoeg. Juist doordat zij het op dat onterechte moment gebruiken verliest het woord aan waarde wat mij betreft.
Voorbeeldje uit mijn dagelijkse omgeving: Mensen met een buitenlandse achtergrond en naam afwijzen op een vacature. Het interesseert mijn werkgever geen reet welke kleur of naam je hebt, als je maar zorg en aandacht aan je sollicitatie besteedt. Iedereen met een gebrekkige of onvolledige reactie wordt sowieso afgewezen. Met regelmaat zie ik het verwijt voorbijkomen van mensen die zijn afgewezen dat we racisten zijn.

11 februari 2021 om 16:33

@constant. Het is nonsens dat praten over een racisme-kaart een reden is om aan te nemen dat iemand niet 100 tegen racisme is. Dat lijkt op populistisch gedrag waarbij je de zetel kiest waarin je mensen mag veroordelen. Die zetel heeft Webo ook gekozen en waarbij heel wat mensen vroegtijdig zijn standpunt klakkeloos hebben overgenomen. Uiteindelijk komt er wat anders uit dus kan je inderdaad spreken van een getrokken racisme-kaart. Ik veroordeel trouwens niks he, laat dat duidelijk zijn. De hoofdrolspeler zelf heeft geoordeeld dat er sprake is van racisme terwijl er hier sprake is van culturele spraakverschillen en afgeleiden van woorden (negru, negro, neger, negra). Als ondernemer ben ik juist een staander in het tegengaan van racisme en eerlijke kansen, maar ik ben tegen mensen die mij ongewild betichten en verwijten. Mijn advies voor jou: zie het grote geheel en blijf bij de feiten. Je roept veel als afleiding maar het zijn zaken waar ik niet eens over oordeel. Ik weet, dat is des huidige tijd maar mij overtuig je niet ermee.

11 februari 2021 om 16:46

"mijn advies voor jou: zie het grote geheel en blijf bij de feiten."
Mijn meningen zijn, op een hele kleine uitzondering na, consequent gestoeld op feiten en passend binnen de context en de kaders van het grote geheel. En daárom zeg ik juist wat ik zeg.
Het is geen nonsens wat ik zeg. In a racist society it is not enough to be against racism. We must be anti racism! Dáár gaat het om! Zodra jij vindt dat jij mag bepalen hoe een ander zich moet voelen bij racistische uitlatingen, ben je dus niet meer aan het strijden tegen racisme. Het is heel erg makkelijk om tegenwoordig je zinnen standaard te beginnen met 'ik ben géén racist hoor, maar,......' en die te laten volgen door een racistische getinte opmerking. En dat is minstens zo erg als dat je zegt 'ik ben tegen racisme, maar nou trekken ze de racismekaart'. Hoezo mag iemand die racistisch benaderd wordt niet zeggen dat hij dat racistisch vindt eigenlijk? Is dát de huidige tijd? Poltieke correctheid??

Gure uitspraak. Ben benieuwd naar de reacties vanuit de clubs/voetballers. Iets zegt me dat ze het er niet mee eens zullen zijn.

Godzijdank! Misschien onhandig van hem, maar vond het destijds allemaal erg overdreven. Voor hun zelf natuurlijk vreselijk. Zijn voor alles en nog wat uitgemaakt en mensen hadden hun oordeel al klaar. Mag best een vergoeding tegenover staan vind ik. Op zijn minst excuses van diegene die hem met de grond gelijk maakte. Hypocriete wereld af en toe!

11 februari 2021 om 21:09

Zou er niet op rekenen dat Mbappe en dergelijke hun excuses gaan maken, hebben even lekker makkelijk gescoord over de rug van die man en nu weer gewoon doen alsof het nooit is gebeurd gok ik zo

Lekker dan, maar de beste man is de afgelopen maanden wel voor racist uitgemaakt. En ik heb het gevoel dat mensen hem nog steeds als racist zullen zien. Het zou mooi zijn als de mensen die hem destijds van racisme betichtten zich zullen verontschuldigen. Helaas, zie ik dat niet zo snel gebeuren.

11 februari 2021 om 15:22

En Webo heeft waarschijnlijk net zo veel last gehad van het incident. In de eerste plaats omdat hij zich racistisch bejegend voelde, dat is uiteindelijk niet zo beoordeeld maar zo voelde het wel voor hem en dat doet pijn. Vervolgens heeft hij, ik ken social media langer dan vandaag, waarschijnlijk na het incident een stroom aan berichten gekregen die wel racistisch zijn want iedere racist voelt zich geroepen om anoniem een duit in het zakje te doen. En na deze uitspraak van de Uefa zal er ook wel weer een stroom van negativiteit zijn kant op komen. Dit incident was voor niemand positief en het is ook niemands schuld. Het is niet interessant om nu slachtoffers uit te gaan kiezen, want iedereen is hier slachtoffer.

Ik denk dat dit de enige juist conclusie is en ben dan ook blij dat de Uefa de betekenis van dat woord in het Roemeense ook heeft meegenomen in hun conclusie.

Gaan ze nou serieus de onderscheid maken omdat die geen Negro heeft gezegd maar Negru? Wat een grap, is toch overduidelijk dat hier sprake is geweest van racisme.

11 februari 2021 om 14:37

Webo misdraagt zich. 4e official gebruikt in zijn eigen taal en die van de scheidsrechter het woord zwart om aan te duiden wie het was. Webo gaat zich enorm aanstellen. Voetballers liften hier op mee om te laten zien hoe erg ze deugen. Aandacht van absurde gedrag Webo (4e official steeds zigeuner noemen omdat hij uit Roemenie komt) wordt afgeleid en 4e official zou hier de racist zijn???

11 februari 2021 om 14:42

Dus jij wilt zeggen dat als een Webo een blanke meneer was geweest, de 4e official in zijn Eigen Taal had gezegd ja rode kaart voor die blanke hier achter? Geloof je dit nou echt zelf?

11 februari 2021 om 14:45

Als hij de enige blanke man was geweest wel ja... Als ik onderscheid moet maken in een groep en iemand voor iemand moet aanwijzen, dan is voor mij de huidskleur ook de makkelijkste indicator. Of zou ik dan helemaal moeilijk moeten gaan doen en verschillende kledingstukken op gaan noemen? Donker is gewoon iets wat opvalt, vooral als je als enige donker bent in de groep. Het zelfde geldt voor iemand die als enige blank is. Kijk het niet meteen vanuit een vijandig oogpunt is mijn advies. Maakt het leven een stuk aangenamer.

11 februari 2021 om 14:46

Nee, maar Webo was volgens mij de enige donkere man op de trainersbank.

11 februari 2021 om 14:48

Daar ligt toch het hele probleem, waarom moet we mensen onderscheiden dan op huiskleur. Hij heeft toch ook rugnummer benoem die, misschien heeft die wel een roze schoenen benoem die. Of roep hem bij je en wijs hem aan van dat is de gene die zich zo aan het misdragen is. rode kaart en weg ermee. Ik schrik hier echt van hoe veel mensen dit proberen recht te praten maar ieder zijn mening natuurlijk.

11 februari 2021 om 14:48

Er was laatst een docu over top scheidsrechters op Ziggo. Tijdens Ajax - Real met die moment met die blunder van Courtois zei de VAR letterlijk; de witte speler van Ajax maakte een overtreding. Dat was te horen in de audio. Dus ja, ze zeggen ook de blanke of de witte. Er kijken miljoenen mensen naar dit spelletje en ze weten niet altijd de namen van de 35 spelers en tegenwoordig 20 stafleden en moeten snel handelen. Trouwens, niemand die er ook maar een probleem van maakte.

11 februari 2021 om 14:54

@Jozef, in welke wereld heeft de assistent een rugnummer? Het is gewoon zowat het duidelijkste uiterlijke kenmerk van Webo in deze situatie.

11 februari 2021 om 14:56

Wat voor jou makkelijk is kan voor een ander heel erg pijnlijk zijn. Donker is iets wat opvalt, we hebben het hier wel over mensen he niet over objecten. Ik bekijk dit ook niet als vijandig oogpunt, probeer is een te denken hoe een ander zich zou voelen, maakt het leven een stuk gelukkiger voor iedereen.

11 februari 2021 om 14:56

@Jozef-7. Van mensen zoals jij die overduidelijk het hele incident nooit gezien hebben en zich zelfs overduidelijk niet eens ingelezen hebben over wat er is gebeurt vraag ik mij wel eens af wat nou de echte motieven zijn om hier te posten. Kom je gewoon om de boel op te ruien? Blijf vooral dingen zeggen zoals hij heeft toch een rugnummer. De man zit ten eerste op een bank dus lijkt me knap als je überhaupt zijn rug ziet. Ten tweede kan ik mij zelf niet heugen dat de assistenten van Basaksehir rugnummers hebben maar jij ziet dat misschien anders. Ten slotte dragen al die assistenten ook nog eens clubkleding maar dat heb je natuurlijk allemaal gemist. Is ook lastig te volgen hoor soms voetbal.

11 februari 2021 om 14:56

Jozef-7. Ben je nou aan het grappen of ben je serieus? Wat is er in vredesnaam mis mee om iemand aan te wijzen op zijn huidskleur? Om in je eigen woorden te spreken: ik schrik hier echt van. Het is gewoon een menselijke kenmerk. Jij wilt een hele complexe wereld creëren waar iedereen bang moet zijn. Volgens mij ben jij zo diep in de racismebubbel getrokken dat alles wat ook maar met huidskleur te maken heeft heel eng is. Hij heeft een rugnummer? Tja, alla assistent? Hij heeft wellicht roze schoenen? Ja, zoals waarschijnlijk 5 spelers op de bank? En zo kan je nog wel even doorgaan. Weet jij trouwens wat zijn misdragingen waren? Daar hoor ik je dan weer niet over. Als wij straks al geen uiterlijk kenmerken mogen noemen om iemand te beschrijven, nou dat gaan leuke en effective vermissings oproepen worden, of mag je dan wel de huidskleur benoemen mocht iemand vermist zijn?

11 februari 2021 om 14:57

Ik heb het over de rugnummer van Webo? Of spelen de voetballers in jou wereld zonder rugnummer?

11 februari 2021 om 15:01

Dan weet je dus niet waar je over praat want Webo is de assistent en die dragen geen rugnummer. Doe nou niet of iemand anders het fout heeft, je zit er zelf naast.

11 februari 2021 om 15:01

Webo is geen speler.....

11 februari 2021 om 15:01

Dat is helemaal niet waar. Als hij de 4e official heeft uitgemaakt voor gypsy moet je hem ook bestraffen absoluut. In mijn ogen moeten we geen onderscheid maken op huidskleur, hier sta ik achter.

11 februari 2021 om 15:02

In mijn wereld is Webo vooral een assistent en dus geen voetballer...

11 februari 2021 om 15:02

@jozef als hij de enige blanke man in de dug out zou zijn, dan zou hij dat zeker in die bewoordingen doen.

11 februari 2021 om 15:04

@jozef

Die rooie, kale, die gast met die baard, die gast met die sik, zijn gewoon bepaalde kenmerken om iemand snel te pinpointen.

11 februari 2021 om 15:05

Als je nou had opgelet had je geweten dat Webo assistent trainer is

11 februari 2021 om 15:05

Ik betwijfel het..

11 februari 2021 om 15:06

Waarom onderscheiden op huidskleur? Waarom niet? Het gaat hier niet om iets vijandigs of discrimerends. Of is er iets inherents aan zwart zijn dat je er nooit naar mag verwijzen, ongeacht context? Dat lijkt mij veel racistischer. Om iemand te beschrijven gebruik je wat diegene onderscheid van anderen. Iemand die 15 jaar gelesen Eminem zou moeten beschrijven, zou dat doen met blanke rapper. De meesten weten dan wel wie je bedoeld. Niks mis mee. Als je tupac zou beschrijven met die zwarte rapper, dan weten we nog niks. Jij bent zo iemand die, als er een groep is van 5 blanke mannen en 1 zwarte man, en je moet de zwarte man beschrijven, jij moeilijk gaat lopen doen met, ja die ene met die gele schoenveters. Doe gewoon normaal, dat respecteert een ieder veel meer dan dat krampachtige gedoe.

11 februari 2021 om 15:06

Ik heb het verkeerd gelezen ik dacht de Webo nog voetbalde excuses voor mijn reactie hiervoor!

11 februari 2021 om 15:06

Haha het feit dat hij met een donkere huidskleur is geboren zou voor hem pijnlijk moeten zijn? Ik weet niet wat voor moraalridder je hier probeert te spelen of waarvoor je probeert te compenseren. Maar jouw gedachtegang is eerder racistisch dan de mensen waarop je reageert. Een uiterlijk kenmerk opnoemen zonder waardeoordeel kan onmogelijk racistisch zijn. Ik vraag me soms echt af waar we de mist in zijn gegaan in het onderwijs om dit soort gedachtegangen terug te zien.

11 februari 2021 om 15:27

@jozef-7 wat is er zo erg aan om een donkere huiskleur te hebben? Of t nou zwart is of bruin. Is toch fantastisch mooi en niets om je voor te schamen of om verdrietig over te doen. Als die donkere huidskleur betekent dat je racistisch bejegend wordt, dan is er een probleem.
Maar de huidskleur op zich is toch fantastisch.

En als je iemand aan wilt duiden maak je toch altijd onderscheid op dingen die opvallen.
1 donkere tussen 5 blanken valt op
1 met een bril, de rest niet...bril valt op
rood haar valt op.
heel lang, heel dik, heel klein valt op.
Allemaal dingen die opvallen, zonder dat het gelijk een negatieve betekenis heeft, tenzij je die er zelf aan geeft.

11 februari 2021 om 14:37

Dat doen zij inderdaad. Het is namelijk een ander woord, met een andere context en een andere lading. Ben wel blij dat er is een organisatie is die niet meegaat om het racismegeclaim van een bepaalde groep en gewoon rustig naar de feiten lijkt en zo een oordeel vellen ipv hen oren laten handen naar een overactieve slachtofferrol zodoende groep waar rationeel denken compleet verdwenen is.

11 februari 2021 om 14:41

Het onderscheid wordt toch duidelijk uitgelegd in de tekst. Negru heeft een compleet andere lading dan negro. Deze man is nu beschadigd door een stel opgefokten die overal racisme in zien.

11 februari 2021 om 14:57

Heel woke dit, maar ja: Er is geen sprake van racisme. Als er iemand bestraft moest worden dan was het Webo wel die de official voor 'gypsy' uitmaakte.

11 februari 2021 om 15:01

@Jozef-7: Kijk, door dit soort reacties, krijgt echt racisme minder aandacht. Overal racisme achter zoeken, daar worden mensen helemaal gek van. Er is hier 0 sprake van racisme, wat gelukkig veel mensen ook wel door hadden, maar een groep verongelijkten trokken dat direct naar racisme en tekenden deze man zwaar onterecht. Ga je druk maken om echt racisme, dit was alleen maar een opmerking om aan te duiden om wie het ging. Het was een blanke bank op Webo na. Als dat precies omgedraaid was, had de 4e man hoogstwaarschijnlijk 'de blanke man' gezegd. Daar was dan niemand over gevallen. Nogmaals, ga je aub bezig houden met echt racisme, dat moet de wereld uit. Maar ga niet racisme zoeken in zaken die niets met racisme te maken hebben.

11 februari 2021 om 15:28

@ 4ever4ajax, precies de spijker op zijn kop. Als ik als enige blanke in Afrika rondloop zonder rugnummers en tussen allemaal donkere mensen zouden ze waarschijnlijk ook die witte/blanke zeggen. Zou ik daarover vallen? Lijkt me niet...

11 februari 2021 om 15:53

Nee want dan eten ze je op. O oeps, je mag zulke grapjes natuurlijk niet meer maken nu...

11 februari 2021 om 16:36

4ever
"@Jozef-7: Kijk, door dit soort reacties, krijgt echt racisme minder aandacht."
Alleen bij Johan Derksen, zijn aanhangers, stemmers op Wilders en Baudet en de FVD jeugd die racisme, anti semitisme en homohaat tot hun partijideoligie hebben gemaakt. En ook bij een hoop reageerders hier op de site. Maar er wonen méér mensen in Nederland. Mensen die empatischer zijn, die geen absurditeiten roepen, die gewoon xenofobie en racisme herkennen als dat plaatsheeft en die, net als voornoemden, gewoon een recht op een vrije meningsuiting hebben. Die riedel dat 'dit juist alleen maar tegen ze werkt' berust op een hardnekking misverstand.
Daarnaast houd ik je graag voor dat er helemaal geen onderscheid is tussen racisme en 'echt racisme'. Ofwel je bent tegen racisme, of je bent daar niet tegen. Zó eenvoudig is het namelijk. En in jouw bijdrage, zoals bij wel meer in dit topic, zie ik vooral dat je niet tegen racisme bent. Ja, dan gaat het niet verdwijnen. En dan woekert het dus rustig voort en gaat het niet de wereld uit. Niet die mensen die terecht een punt maken van racistische uitingen houden racisme in stand, maar mensen die menen dat een betje racisme wel moet kunnen en dat zij wel bepalen wat 'echt racisme' is en wat niet. Juist dat soort politieke correctheid, wel heel apart van juist die groep die zelf vortdurend tegen anderen zegt dat politieke correctheid de wereld kapot maakt, dát is een ernstige zaak.

11 februari 2021 om 21:10

Konstant, Ik vraag me toch echt af waarom jij de teksten van een ander steeds zo uit het verband moet rukken. Je snapt heel goed dat 4ver4ajax helemaal niet zegt er onderscheid is racisme en echt racisme is want dat is er inderdaad niet. 4ver4ajax wil alleen zeggen dat er in het geval van deze Roemeense arbitrage geen sprake is van racisme en dat weet jij best wel maar je probeert je weer eens interessanter voor te doen dan dat je daadwerkelijk bent. Als jij uit de reacties van 4ever4ajax kan opmaken dat hij niet tegen racisme is dan beschik je over een flinke portie fantasie en noem je hem dus eigenlijk een racist en dat vind ik nogal een aantijging.

11 februari 2021 om 15:32

@jozef -7

In het roemeens is zwart negru. Dat is al sinds de romeinse overheersing zo, 2000 jaar geleden. Dus zo raar is het niet dat die man daarmee de zwarte speler bedoelt van Psg. Het is de taal daar, dus ja. Als je dat wilt veranderen zul je wel een hele grote inspanning moeten leveren.

Dan zijn ze dus ook zonder reden van het veld gestapt, wat een reglementair 3-0 verlies had moeten betekenen. Ik vind ook dat dit alsnog zo de boeken in moet gaan, want de hele zaak was een farce. Racisme en discriminatie móét uit het voetbal, maar als je een half woordje in een vreemde taal opvangt en dan per direct van het veld loopt en niet meer terug komt dat kan niet. Ze wilden een statement maken, maar dit was dus totaal onzinnig. Daarbij is die Roemeense scheidsrechter, en daarmee de Roemeense bond, onnodig besmeurd. Ik vind niet dat men dit af mag doen met: foutje, bedankt!

Blijft een lastig onderwerp. Ik geloof ook wel dat deze man het allicht niet zo bedoeld had zoals het werd opgevat. Maar heel handig is het niet.

In deze tijd moet je goed opletten wat je zegt. De racismekaart wordt tegenwoordig zeer snel getrokken.
En dan doel ik over het algemeen. (vrouwen vinden dat mannen worden voorgetrokken, Men vind dat er racisme is omdat er te weinig donkere trainers te vinden zijn in het topvoetbal) etc....

Snap beide kanten in deze situatie. Negru is niet per definitie racistisch bedoeld in Roemenië.
Zou je het zo kunnen opvatten, absoluut....

11 februari 2021 om 14:41

Nee, 100% mee eens. Wij moeten eens leren respect te hebben voor andere culturen en talen. Negru kan helemaal niet racistisch worden opgevat in Roemenie, want dat betekent gewoon zwart. Daar heeft het de connotatie van racisme simpelweg niet. Dat wij met onze ethnocentrische en egocentrische denkwijze niet bij kunnen, is ons probleem, niet die van heel Roemenie.

En dit is niet enkel een Roemeens probleem. Heel Zuid Amerika moet er straks ook aan geloven als wij niet korte metten maken met deze onzin. Of Zuid Korea, waar "ik" wordt uitgesproken als "naega." Ja, waar klinkt dat op? Mag een Zuid Koreaan straks zijn eigen taal niet meer spreken omdat wij als imperialistische westerlingen het vertikken om respect op te brengen voor andere landen. We moeten gewoon kappen met deze onzin. Niets met deze "het is niet handig." Niets met "andere moeten zich aanpassen aan ons." Nee, het moet van twee kanten komen. Dat is het verhaal hier.

11 februari 2021 om 15:21

@fabian1986 hoor je nu wat je zelf zegt? We moeten goed opletten met wat we zeggen???

Nee, je moet heel goed opletten wanneer je de racisme kaart speelt.
Ik weet precies wanneer ik iets racistisch zeg of niet, dat doe ik niet onbewust, maar dat zou ik met opzet doen. Dus dan weet je ook precies wanneer je de racisme kaart mag trekken.

11 februari 2021 om 15:59

Mensen gaan nooit stoppen met een kaart te trekken, dit wordt juist steeds erger.
Deze situatie is een passend voorbeeld. deze man zegt Negru wat overigens niet racistisch is, alleen Webo vat het anders op en vervolgens heb je een heel onderzoek op je dak.
Zlatan noemt Lukau en Donkey en veel mensen zweren erbij dat hij Monkey zei(overigens onterecht).

Als ze 1 woord vinden wat in de buurt komt of klinkt als racisme komt dan is de kaart al getrokken.

Waarom moet alles altijd het een of het ander zijn? Het wordt Negro kan in the heat of the moment anders klinken of overkomen. Vanuit dat perspectief snap ik de woede in eerste instantie. Als je later de context en uitleg hoort vd 4de man is het toch weer klaar. Woede Webo begrijpbaar in geval van een misvatting. Scherp blijven op racisme en indien er niks aan de hand blijkt te zijn dit ook accepteren. Beide partijen gehoord en begrepen. Geen ongelijk of gelijk voor beiden. Twee mensen, twee verschillende werelden (ongeacht afkomst).

11 februari 2021 om 15:19

Ja, maar nu weet Webo dat het een misvatting is. Biedt hij dan ook even zn excuses aan, net als Mbappe en al die andere lui die gelijk stonden te schreeuwen

Nou FA, misschien nog maar eens een blik werpen op het dossier van Cavani?

Netjes van de Uefa. Wat het aanstellerij van een eenling wel niet kan veroorzaken. En dan waren er nog veel bekende mensen die het initiatief gebruikten voor hun eigen agenda en steunden met notoracism. Gelukkig gerechtigheid voor die Roemenen, want je kon er in eerste instantie wellicht van uitgaan dat ze zouden worden geslachtofferd.

En terecht ook. Deze man is helemaal geen racist. Ipv dit soort mensen te straffen mogen ze ook wel de mensen gaan straffen wie om iedere scheet de racisme kaart gaan trekken, dat soort mensen zijn juist de racisten. Prima gehandeld door de UEFA.

11 februari 2021 om 15:57

Rechtzaak wegens laster zou best wel een kans maken.

Hopelijk doet die vierde official aangifte van smaad en verdient hij behoorlijk wat immateriële schade terug.

11 februari 2021 om 14:43

Dit hoop ik ook. Volledig door de slijk gehaald puur omdat hij het aandurfde zijn eigen taal te spreken. Het moet niet gekker worden.

Vroeger op het voetbaplpleintje riepen we schele, rooie, sproetenkop, witte, zwarte, bruine, gele, etc. naar elkaar. Iedereen hoorde erbij.

11 februari 2021 om 15:30

@ Indojood Klopt, daarmee ben ik ook opgegroeid, maar ik ken genoeg mensen die daar toen ook al niet van gediend waren. En daarbij hing het er ook vanaf wie het zij, binnen een vriendengroep kan iets als normaal beschouwt worden, maar dat wilt niet zeggen dat het opeens universele "waarden" zijn. Ik ben bijvoorbeeld geadopteerd en mijn broertje kon tegen mij wel bepaalde grappen maken, maar dat betekend niet dat hij diezelfde grappen naar een wildvreemde kon maken. Iets waar hij zelf hardhandig een aantal keer is achter gekomen. Ondanks dat jij en ik in Nederland op een bepaalde manier zijn opgegroeid wilt niet zeggen dat mensen in andere landen er hetzelfde er over denken. Ik heb veel gereisd in mijn leven en kwam er heel snel achter dat dit echt geen universele waarden zijn. Dus helemaal nieuw is het niet, maar door social media heeft iedereen de mogelijkheid om zijn of haar mening/gevoelens/ervaringen direct wereldkundig te maken en daardoor lijkt het alsof zaken een nieuw verschijnsel zijn. Dit onderzoekje van de Uefa zegt mij echt totaal niets, omdat het de gebruikelijk vage uitkomst van "de interpretatie" is die autoriteiten altijd graag gebruiken omdat ze het hoe dan ook altijd opnemen voor hun "werknemers". Tegenstanders zullen dit als het gebruikelijke gebrabbel beschouwen van instituties, en de anti sjw's zullen het erkennen als "onderzochte waarheid". Als ik eerlijk ben, heb ik het altijd wel raar gevonden dat wanneer het gaat om iemand met een kleurtje waar men de naam niet van weet of vergeten is; dat men dan maar zegt die zwarte, bruine, gele, rode (indianen) maar dit niet gebeurd wanneer het een blank persoon betreft. Nu zeg ik niet dat daar altijd racistische motieven aan ten grondslag liggen; maar ik blijf dit wel apart/enig sinds storend vinden. Wat dat betreft moet ik zowel niets hebben van sjw's en anti sjw's/links vs rechts, ik vind beide bewegingen zo hypocriet als het maar kan; met hun eigen vorm van politieke correctheid. Beide groepen dragen totaal niet bij aan echte verdraagzaamheid, waarvan ze beide beweren voor op te komen. Het heeft bepaalde onderdelen betreffende dit onderwerp alleen maar vertroebelt, en op andere onderdelen een nihilistische uitwerking gehad. Waardoor er totaal geen ruimte meer is voor enige nuance, of het inleven in een ander. Deze twee groepen vergoten de ellende alleen maar dan dat ze bijdragen aan een oplossing of een common ground.

Goh, als de gemoederen bedaart zijn en iedereen zijn kant van het verhaal kan doen blijkt er toch weer helemaal niks aan de hand te zijn afgezien van een taalbarriere.

Ik vind het goed dat ze bij de UEFA naar de totale context hebben gekeken en niet alleen naar het woord 'negru'. Ik kan mij dan ook volledig vinden in de uitslag. Hopelijk worden de vermeende daders alsnog in ere hersteld. Wordt er overigens nog onderzoek gedaan naar de vermeende uitspraken die door de staf van Basaksehir zouden zijn gedaan? Ik heb gelezen dat er gesproken wordt over het gebruik van het woord zigeuners door de staf, als het ging over het arbitrale kwartet. Ik weet niet of het waar is, maar het zou ook een grondig onderzoek waard zijn.

Goede conclusie. Lieden zoals Pierre Webo die elke vorm van verantwoordelijkheid en volwassen handelen afwijzen, maar liever om elke zonnepit racisme roepen, die moeten juist aangepakt worden. Smaad heet dat. Als iemand zich schuldig maakte aan racisme dan was het Dhr. Webo zelf. Een Roemeen een zigeuner noemen is niet taal of cultuur gebonden.

Ondertussen is die man al helemaal kapot gemaakt op sociale media door zowel fans als spelers, ging Wébo als ik het goed had als statement met de Sjeik van PSG op de foto, werden (oud)-spelers en analisten die de boel enigszins wilden nuanceren ook met de grond gelijk gemaakt, etc.... Niemand wist er het fijne van, iedereen vond er wat van. Goed dat het nu is uitgezocht, hopelijk leren we er wat van (maar dat zal wel niet),

11 februari 2021 om 14:57

Dat kenmerkt het gebruik van Social Media en onze huidige wereld. Iedereen bemoeit zich overal mee en heeft overal een mening over. Of ze nou verstand hebben van de kwestie, kunnen nuanceren of het volledige verhaal kennen is niet meer belangrijk. Het word de ondergang van de mens. Dit soort lieden zijn namelijk zelf debet aan polarisatie en verschijnselen zoals bij het Capitool. Terwijl ze denken "moreel oh zo goed bezig te zijn en geven om hun medemens". Het enige wat men doet is de wereld uit elkaar laten groeien en andere benadelen om er zelf goed op te staan. Zeer populair ook in Nederland bij een aantal linkse denkers.

11 februari 2021 om 15:56

Inderdaad en nu, hoe gaat men dit naar de beste man nu rechtzetten? Ik ben benieuwd wat de uitkomst van een rechtzaak tegen mensen als Mbappe wegens laster (valse beschuldiging) zou zijn, mijn steun heeft de beste man.

Het probleem van de wereld op dit moment; Alles word tegenwoordig gezien als racisme. Als donker persoon noemen ze elkaar continu "nigger" . Doe je dit als blank persoon dan ben je een racist. Heb je commentaar op de discussies rondom racisme, dan ben je een racist. Hij heeft hier een woord gebruikt wat in zijn taal gewoon normaal is. Maar Webo mag hem wel ongestraft een zigeuner noemen?!

Ik mag toch hopen dat Webo en al die andere voetballers (en bekende personen met een groot bereik) die deze man zonder onderzoek volledig hebben geschoffeerd nu ook mans genoeg zijn om publiekelijk hun excuses aan hem aan te bieden. Een aantal zullen dat misschien wel doen, maar heel eerlijk ben ik er bang voor dat we een groot gedeelte van die roeptoeters nooit meer gaan horen met excuses. En ergens hoop ik dat in ieder geval Webo en die teamgenoot (was dat niet Demba Ba?) aangeklaagd worden voor smaad en met een fikse schadevergoeding over de brug moeten komen. Deze man deed gewoon zijn werk, hij communiceerde in zijn eigen taal en werd vervolgens volledig afgemaakt voor heel de wereld.

En dat die Webo zei dat ze in zijn land Roemenen zigeuners noemen? Wordt daar nog naar gekeken of is de huidskleur belangrijker omdat dit meer aandacht oplevert?

Gaan alle bekende mensen die racisme riepen op hun social media nu ook 'sorry' zeggen dat ze te vroeg hun conclusie getrokken hebben? Bijvoorveeld een Mbappe zou het sieren als die zijn woorden zou terugnemen.

11 februari 2021 om 15:07

Gaat niet gebeuren. Een aantal zal het misschien wel doen, maar het merendeel zal nu helaas stilblijven.

11 februari 2021 om 15:30

Ik wacht ook nog steeds op de excuses van Wijnaldum aan de man bij FC den Bosch die volgens Wijnaldum een Hitlergroet zou gemaakt hebben. Daar is ook onderzoek naar geweest, en gebleken dat het geen Hitlergroet was. Heb ik Wijnaldum nooit weer over gehoord, dus verwacht dat ook maar niet van de rest.

Goed dat er een onderzoek is gedaan. Ik ga ervanuit dat de UEFA niet over een nacht ijs is gegaan en dat het grondig en objectief is onderzocht. Hopelijk kan iedereen de uitkomst van het rapport accepteren

Wellicht voor sommigen geen verrassing dat de Uefa een UEFA-official vrijspreekt...
Ik vraag me alleen af wat het verschil is met hetgeen Cavani heeft gezegd. Kwam dat niet op hetzelfde neer, die zei toch ook 'zwarte'? Zo ja, waarom hij wel straf en deze man niet...

11 februari 2021 om 15:22

de uefa vs de Fa... Andere organisaties. De FA zijn malloten. Om even een heel simpel antwoord te formuleren

11 februari 2021 om 15:24

Ahhhh, kijk zo dus. Thanks!
Ik betwist je stelling overigens niet... ;-)

imo absoluut de juiste beslissing. Helaas te laat en is de beste man zijn carriere en leven al voor een stukje om zeep geholpen door malloten die zichzelf analist noemen of zelfs mensen die er niet eens voor betaald worden om onzin te verkondigen maar het toch niet kunnen laten. Jammer genoeg komen die mensen daar ook gewoon mee weg...

Goed nieuws, uit t eerste oogpunt was t zo van oh nee, naarmate de feiten naar buiten kwamen heb ik meer t idee dat de scheids zelf racistisch is bejegend. Hoop dat die man gewoon weer CL mag fluiten, dit kan je carriere verkloten.

Fijn dat dit opgehelderd is, voor mij weer een voorbeeld waar men veel te snel oordeelt en de racisme kaart te snel speelt, dat doet de strijdt tegen het Echte racisme geen goed. Mensen moet juist wel met elkaar blijven praten in plaats van bang worden iets verkeerds te zeggen, daar gaan we heen als we niet oppassen.

Een flinke klap in het gezicht van al die BLM aanhangers en moraalridders, die allemaal moord en brand riepen dat hier toch wel sprake was van vreselijke racistische uitingen door de assistent arbiter in kwestie. Een van de vele gevalletjes spijkers zoeken op laag water. Dat hele gedoe kan mij in ieder geval gestolen worden. Al die hypocritische racisme jagers van Sylvana Simons tot Akwasi. Ze maken meer kapot dan je lief is...

Ik vind dit een vrij overtrokken incident, maar hier over discussieren op VZ, meh, weinig ruimte voor nuance.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren