Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voortekenen zijn slecht voor Schreuder: Twente meedogenloos voor Ajax

Laatste update:

Het duel met FC Twente wordt zaterdagavond een cruciale voor Alfred Schreuder. De trainer van Ajax zit al een tijdje op de schopstoel en wist de laatste vier Eredivisie-wedstrijden niet in winst om te zetten. Bij een nederlaag zou het zomaar afgelopen kunnen zijn voor de vijftigjarige Barnevelder. Het zou niet de eerste keer zijn dat uitgerekend FC Twente een trainer van Ajax het laatste zetje geeft richting de uitgang.

Jan Wouters, Co Adriaanse en Marcel Keizer kunnen er allemaal over meepraten. Laatstgenoemde werd het meest recente 'slachtoffer' van FC Twente. Keizer kwam in 2017 aan het roer bij Ajax als opvolger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz. Heel lang hield hij het echter niet vol. Samen met assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp moest hij na de bekernederlaag tegen de Tukkers het veld ruimen. Ajax verloor het duel na strafschoppen.

Adriaanse beleefde eveneens zijn laatste wedstrijd als trainer van Ajax tegen FC Twente. De Amsterdammer wist weliswaar met 3-2 te winnen na een 2-0 achterstand, maar werd onder meer verantwoordelijk gehouden voor de mislukte kwalificatie voor de Champions League en de uitschakeling in de Europa League. In het seizoen 2011/12 zou Adriaanse aan het roer staan bij de kwelgeest uit Enschede, waar hij na een half jaar ontslagen werd na een moeizame relatie met uitgerekend assistent-trainer Schreuder.

De derde oud-Ajax-trainer die zijn congé kreeg na een wedstrijd tegen Twente is Wouters. Na uitschakeling in de UEFA Cup en een teleurstellende vijfde plaats op de ranglijst was de 0-1 nederlaag tegen de Enschedeërs de spreekwoordelijke druppel. Jan Vennegoor of Hesselink bezegelde het lot van Wouters met de enige treffer van de wedstrijd. Uitgerekend in het jubileumjaar - Ajax vierde in 2000 zijn honderdjarig bestaan - kwam er een vroegtijdig einde aan Wouters' avontuur bij de Amsterdammers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou zeggen geef dat zetje ,win met 3-1 ofzo en schreuder rot op . Zou het heel erg prettig vinden !

14 januari 2023 om 13:14

Zou voor Ajax het beste zijn denk ik, maar heb geen idee wie zijn opvolger zou moeten worden. Iemand daar een idee over?

14 januari 2023 om 13:32

Geen people manager maar een van de systemen. Deze spelers hebben nu sturing nodig, geen aai over de bol.

Hopelijk stappen we ook bij de coaches af van het idee dat het een nederlander moet zijn. Die onzin van de rvc heeft al voor genoeg ellende gezorgd (promes, Bergwijn, Brobby, Schreuder).

14 januari 2023 om 13:59

Wat is er mis met Brobbey? Voor de rest heb je 100% gelijk

Jan Wouters en Co Adriaanse met zijn kerstboom, dat waren pijnlijke tijden..

14 januari 2023 om 13:35

Co pijnlijk? Die speelde erg goed voetbal en is er puur op resultaat uit gegoooid. Ik vond het jammer want dat goede voetbal zou zich op den duur wel uit betalen. Later kwam hij nog met Benfica (of was het Porto?) in het Amsterdam toernooi en die speelden fantastisch.
Ondergewaardeerde coach, net als Keizer.

15 januari 2023 om 19:25

Helemaal mee eens!

Twente gaat relatief eenvoudig winnen en Schreuder blijft zitten. Dan verliezen we ook nog de Klassieker, dan mag Schreuder ook blijven zitten. In februari wordt hij er dan toch eindelijk een keer uitgedonderd, maar tegen die tijd zijn we al uitgeschakeld in de titelstrijd.

14 januari 2023 om 12:38

Wat dat betreft kan je het al niet meer goed doen. Ontsla je hem niet dan zet je jezelf voor lul. Ontsla je hem wel, dan zet je jezelf ook voor lul, na een break van twee maanden, een vertrokken clubicoon en slechts een voetbalweek verder.

14 januari 2023 om 13:30

Daar heb je eigenlijk wel gelijk in inderdaad. In dat geval lijkt het me beter om het dan maar zo snel mogelijk achter de rug te hebben

14 januari 2023 om 15:52

Dus dat. Blijft bizar in Amsterdam. Ze kunnen beter de stoute schoenen aantrekken en Marc Nettomars terughalen die zorgt dat er binnen een jaar weer alles klopt.

14 januari 2023 om 12:56

Denk toch wel dat na vanavond het doek gaat vallen voor Schreuder. Je loopt dan te veel averij op in de titelstrijd om hem nog geloofwaardig te laten zitten. Ook zal de hele arena zich roeren vanavond , en dat gaat nog meer worden natuurlijk als ze hem na vanavond laten zitten. En ja, dit hele stuk is geschreven met een verlies in het hoofd, want dat gaat ook gebeuren vanavond.

14 januari 2023 om 13:27

Tja. Die geloofwaardigheid is al weg. Van de laatste 14 wedstrijden er 4 gewonnen. Al een hele lange reeks in de eredivisie niet gewonnen. Gewoon bizar dat hij er nog zit. Het laatste puntverlies voor het WK was een goede gelegenheid. Veel tijd om weer wat op te bouwen. Edwin moet eens op zoek gaan naar zijn ballen en deze clown er uit gooien. Heeft nog niks goeds gedaan.

14 januari 2023 om 14:46

Ajax blijft tot het eind meedoen voor de titel, daarvoor zijn psv en Feyenoord ook te middelmatig bezig met puntverlies om de wedstrijd. Maar met een betere coach, stond Ajax nu een straatlengte voor op iedereen.

@vz Keizer was in 2017 de opvolger van Bosz, niet Wouters .

On: hopelijk weten we weer eens te winnen in de Eredivisie. Al snap ik dat er genoeg Ajacieden op een verlies hopen zodat Schreuder weg gaat, en dat laatste hoop ik ook van harte.

14 januari 2023 om 18:20

Één troostvolle gedachte voor Ajax supporters.
Spelers of clubs die in een negatieve flow zitten doorbreken dat meestal tegen Twente. Spitsen die al 8 wedstrijden niet gescoord hebben doen dat plots wel als Twente de tegenstander is.
Helaas denk ik dat Ajax de trend van niet winnen vandaag doorbreekt.

Waarom heeft Schreuder méér krediet dan een Wouters of Keizer? Die vlogen er eerder uit dan deze clown.

Hoop op een 0 - 7 , als je blijft aanmodderen met zon middenveld win je nooit weer. Zelfde geld voor Tadic, heeft natuurlijk veel betekend voor Ajax, maar dicteert het tempo van het team en je kont erin draaien op Eredivisie niveau kan gewoon niet. Op het middenveld is er geen 1 die fatsoenlijk een bal op doel kan schieten vanaf een meter of 20, Alvarez is de enige die een bal op doel kan koppen. Tel daar bij op dat je 2 zwakke backs hebt, geen enkele voorzet aankomt kun je niks anders dan verliezen.

14 januari 2023 om 14:03

Elke wedstrijd dat ongefundeerde gezeik op Tadic (en Blind) toch weer. Lees je eerst eens in eer je je zo belachelijk maakt. Laatst nog een lijstje gezien van Gakpo. Meeste goals, meeste assists, meeste kansen gecreerd, meeste offensieve passes aangekomen, meeste aangekopen voorzetten, meeste aangekomen corners... En in dat lijstje stond Tadic in elke statistiek opo de tweede plaats. Gakpo wordt omhoog geschreven en de speler die het amper slechter doet moet gaan banken. Bizarre conclussies toch altijd weer. Tadic is al jaren de MVP van de eredivisie en zal dat ook dit jaar zijn mits hij geen blessures oploopt. By far. En die moet dan er uit voor een niets zeggende speler die het alleen maar slechter zal doen. Ik snap al niks van de haat op Tadic van andere supporters, echt op niks gebasseerd, maar dat de eigen supporters hem willen laten banken is echt te bizar voor woorden. Tadic is de eerste naam die op de opstelling verschijnt, als links buiten, en dat is meer dan terecht.

Verder hoop ik idd dat alfred op mag rotten.

De verwachtingen van Twente zijn wel erg hoog hoor. Een beetje te hoog. Ajax heeft nog altijd een veel betere selectie.

14 januari 2023 om 12:50

De verwachtingen rond Ajax zijn vooral heel erg laag. Tegen elke ploeg zou de sfeer negatief zijn, maar aangezien Twente een concurrent is maar niet echt zien veel Ajacieden dit als een welkome laatste druppel. Vanuit Twente moet het doel gewoon een resultaat zijn, en dat is haalbaar denk ik

14 januari 2023 om 14:22

We hebben ook een veel betere selectie dan Vitesse, NEC, GAE of Emmen... Daar haalden we ook geen goede resultaten tegen. FC Twente heeft een betere selectie dan die ploegen en heeft veel meer vertrouwen dan Ajax. Ik snap dat je er als Twente supporter niet zeker van bent, maar de kans op een goed resultaat voor Twente is best wel groot.

De verwachtingen van ajax zijn nu wel heel erg laag zeg. Verwacht niet dat Twente in de arena kan winnen. Maar zou heel mooi zijn dat wij het laatste zetje kunnen geven voor Schreuders ontslag. Voor mij de slechtste trainer die ik ooit bij Twente heb meegemaakt.

Schreuder weg,….
Maar wie er dan voor in de plaats ???

14 januari 2023 om 13:37

Pochitino, Low, Tuchel, Zidane.... keus genoeg.

Dit punt hebben Kale en Kokkie, misschien hier wel bekend ook uitgebreid besproken. En ik denk dat veel ajax supporters met het dilemma zitten wat deze mannen bespraken.

De vraag is wel wie gaat Schreuder ontslaan? H2 denk ik niet. Aangezien Overmars hem nog heeft aangesteld dus dan kom ik toch uit bij Van der Sar. Maar waarom zou Sar schreuder ontslaan? Dan gaat er ook naar zijn eigen functioneren gekeken worden uiteindelijk en Edwin wil natuurlijk lekker blijven zitten op zijn plek.

En stel schreuder wordt ontslagen. Hoe ga je dan verder? Die Duitser zal er dan ook uit gaan. Wie neemt het dan over? Neem je een interim tot het einde van het seizoen of meteen een permanente hoofdtrainer. En wie gaat die aanstellen aangezien er nog geen Directeur voetbalzaken is. Zorg er eerst eens voor dat het rustig wordt in de burelen van de Arena. En zet in de directie en de RVC de goede mensen neer. In de RVC de goede mensen met kennis van zaken. En een goede directeur voetbalzaken. En dat Van der Sar zijn verantwoordelijk neemt. De club staat in brand. Maar je kunt Schreuder pas ontslaan als je een goed plan hebt liggen hoe je verder gaat. En in denk niet dat Ajax dat op dit moment heeft.

14 januari 2023 om 14:20

Heb het gevoel dat Schreuder nu de taak krijgt om door te selecteren en de onpopulaire beslissingen moet maken.

Begin van het jaar liep het uitstekend, toen hadden ze Anthony echter nog en was Bergwijn redelijk goed in vorm. Op de flanken is het nu gewoon matig en op het middenveld is er weinig vastigheid.

Berghuis en Alvarez zouden gewoon als eerste op het formulier moeten staan, maar met Taylor en Klaassen moet je dan ook gaan rouleren, gewoon een keuze maken, prima toch? Maar nee, de dokter moet de oplossing vinden. Teveel van hetzelfde, gewoon slecht ingekocht en een trainer die niet resoluut is.

14 januari 2023 om 17:10

Dat er moest worden.doorgesellecteerd dat had Schreuder al moeten zien toen hij tekende, dus dan kan je beter zeggen hij heeft zich laten gebruiken.

Kansloos die Schreuder —> out!
Als spelers op de bank zitten kan je er ook mee starten. Niet fit is niet op de bank.

Deze goede man snapt er helemaal niets van. Nu weer Bassey die ook geen bal goed raakt op links. Geef Wijndal vertrouwen en niet na 1 keer weer wisselen. Bassey er uit. Kin Fitsz er in laten. Berghuis er in, Bergwijn er in, Brobbey als kan anders mag Tadic en rechts de kleine dribbelaar. Nee hoor weer alles door elkaar gooien...

Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden. Het kan alle kanten op maar hopelijk kunnen we na vanavond op zoek naar een nieuwe trainer in Amsterdam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren