Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oude bekende haalt Jan Wouters na drie jaar terug naar Eredivisie

Laatste update:

Jan Wouters krijgt per direct een ondersteunende rol binnen de technische staf van Fortuna Sittard, zo maakt de club zaterdag bekend. De 61-jarige Utrechter werkte in 2014 in de Domstad al samen met hoofdtrainer Sjors Ultee en assistent-trainer Robby Alflen.

Ultee kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking met de oud-international, die in 1988 het EK won. “Jan zal zowel onze staf als spelers gaan helpen met al zijn voetbalkennis”, licht de hoofdtrainer toe. “Hij neemt een berg aan ervaring op topniveau met zich mee, als speler en als trainer. Dat we met Fortuna Sittard gebruik kunnen gaan maken van zijn kennis is van enorme toegevoegde waarde voor ons.”

Wouters speelde in zijn actieve carrière ruim 450 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan het leeuwendeel voor FC Utrecht en Ajax. Tevens kwam de oud-prof, die een verdedigende middenvelder was, zeventig maal in actie voor het Nederlands elftal. Na zijn actieve carrière bekleedde Wouters verschillende functies bij onder meer FC Utrecht, Ajax, Feyenoord en PSV.

Wouters was eind jaren negentig hoofdtrainer van Ajax en was nadien assistent-trainer bij Rangers en PSV. Hij was ook twee maanden interim-trainer van PSV toen Ronald Koeman naar Valencia vertrok. Tussendoor was Wouters tijdens het EK van 2004 in Portugal, assistent-bondscoach bij Oranje onder Dick Advocaat. Tussen 2009 en 2014 werkte hij als assistent-trainer en hoofdtrainer bij FC Utrecht.

Wouter was een jaar werkzaam voor het Turkse Kasimpasa, waar hij eerst hoofd jeugdopleiding was en vervolgens interim-trainer na het vertrek van Shota Arveladze. Tussen 2015 en 2018 was hij, net als Jean-Paul van Gastel, de rechterhand van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. Het aflopende contract van de assistent-trainer werd vevolgens niet verlengd door de Rotterdammers. De reden hiervoor was 'het behouden van dynamiek in de technische staf'.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man met veel ervaring. Lijkt me fijn persoon om als assistent naast je te hebben.

Een prima versterking voor de staf van Fortuna!

Goede keuze, behalve ervaren staat Wouters ook bekend als uitstekende veldtrainer. Daar gaan ze in Limburg vast veel plezier aan beleven.

Soms vind ik het treurig dat bepaalde oud gedienden gewoon niks meer doen of willen doen in het voetbal. Fijn dat Wouters terug is. Vanenburgh als techniektrainer bij Ajax volgens mij. Was ook een tijd verdwenen en veel in Zuid-Afrika. Mooie docu van gezien.

Toch wel verrassend nieuws dit. Uiteraard een hele goede zet van Fortuna, hier kan Ultee wederom ontzettend veel van opsteken. Bovendien is Jan een van de betere veldtrainers die je kunt wensen. Ook voor spelers mooi om met zo'n man samen te werken, top!

Goeie voor Fortuna lijkt me. Bij Fortuna was het altijd wat rommelig naar mijn idee (o.a. met de aanstelling van Ultee) maar als Wouters serieus genomen wordt heeft hij met zijn ervaring veel toe te voegen en kan dat alleen maar negatieve effecten hebben op Fortuna.

Oom gefeliciteerd met je nieuwe baan ,je weet het ik blijf fc utrecht supporter, maar zal nou zeker fortuna volgen heel veel plezier bij je nieuwe club ,ze hebben een goede aan je 😘

Neef succes met jou nieuwe baan we zullen.ons ooit wel eens zien bij fortuna sittard
Groetjes je nicht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren