Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Ajacied Bojan Krkic staat voor bijzondere terugkeer bij Barcelona

Laatste update:

Barcelona wil Bojan Krkic een bestuurlijke functie aanbieden, zo melden diverse Catalaanse media. De voormalig huurling van Ajax moet Deco, die woensdag werd aangesteld als sportief directeur, gaan ondersteunen in een nieuwe organisatiestructuur. De 32-jarige Bojan zette in maart een punt achter zijn spelersloopbaan, maar zou graag buiten het veld aan de slag gaan in de voetballerij. Barça wil hem die kans bieden als opvolger van Mateu Alemany, die zijn werkzaamheden als directeur voetbal per 2 september neerlegt. Bojan staat zo voor een bijzondere terugkeer in het Spotify Camp Nou.

Woensdag maakte Barcelona eindelijk bekend dat Deco de opvolger is van de in mei vertrokken Jordi Cruijff. De 45-jarige Portugees was als speler tussen 2004 en 2008 actief voor Barça, met wie hij in 2006 onder leiding van hoofdtrainer Frank Rijkaard de Champions League won. Deco ontwikkelde zich na zijn spelersloopbaan tot zaakwaarnemer, maar heeft die werkzaamheden moeten neerleggen wegens zijn nieuwe functie in Catalonië. Deco blijft minstens tot medio 2026 aan als sportief directeur van Barcelona en werd achter de schermen al een tijd ingewerkt.

Mogelijk krijgt Deco bij Barcelona te maken met Bojan, die wordt gezien als opvolger van Alemany. De Spaanse grootmacht gaat vermoedelijk echter met een nieuwe organisatiestructuur werken, waardoor de functie van directeur voetbal officieel niet meer zal bestaan. Barcelona gaat in de komende weken meer duidelijkheid geven om de nieuwe bestuursvorm, al zou Bojan in ieder geval staan te popelen om aan de slag te gaan bij zijn jeugdliefde.

Bojan was als speler tussen 1999 en 2011 verbonden aan Barcelona, waar hij uiteindelijk 163 wedstrijden in de hoofdmacht zou voetballen. Daarin was de Servische Spanjaard goed voor 41 doelpunten en 19 assists. Bojan stond te boek als een van de grootste talenten van La Masia, maar wist zijn belofte nooit volledig waar te maken. Barça verhuurde Bojan in het seizoen 2013/14 aan Ajax, maar ook in Amsterdam wist de aanvaller niet te imponeren. Namens Ajax kwam hij tot 5 doelpunten en 6 assists in 32 officiële wedstrijden. In maart beëindigde Bojan zijn carrière na een dienstverband bij het Japanse Vissel Kobe.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tijdens Bojan zijn tijd bij Barcelona won hij verschillende titels, waaronder de UEFA Champions League. Bij Ajax een kampioenschap. Was geweldig op het EK 06 voor u17, als een vijftigjarige jochie gedeeltelijk topschutter met Necid. Echter is er nooit volledig uitgekomen wat er mogelijk in zat bij de jeugd. Zonde voor hem, maar toch nu bij zijn droomclub werken.

17 augustus 2023 om 12:08

Enorm bedankt voor je toelichting

17 augustus 2023 om 12:20

Jammer dat het succes uit de jeugd nooit is voorgezet bij hem.

Geen Probleem Josep. Mensen zoals jou die mijn informatie waarderen zijn prettig

17 augustus 2023 om 12:30

Vijftigjarig jochie 🙃 maar snap m hoor!

17 augustus 2023 om 14:15

Sommige mensen hebben al een hele oude geest in een jong lichaam

17 augustus 2023 om 14:17

Bedankt, scherp. Foutje

Poh Bojan, de nieuwe Messi. Zijn carriã¨re als voetballer is ook alweer voorbij. Wat gaat dat hard, weet nog dat hij bij Ajax debuteerde een jaar of 10 geleden. Zijn veel spelers die te boek staan als groot talent en zelfs de nieuwe Messi worden genoemd, maar het nooit waar kunnen maken.

17 augustus 2023 om 12:08

de nieuwe messi is eerder gestopt dan messi zelf

17 augustus 2023 om 12:09

Haha precies, bijzonder hoe zoiets dan loopt.

17 augustus 2023 om 12:09

Bojan Krkic, Giovani Dos Santos, Gai Assulin, Gerard Deulofeu. En recent Fati en nu Yamal. Men lijkt er maar niet van te leren. Iemand als Messi zal er niet meer komen.

Eerst Ramón Planes, nu vertrekt Mateu Alemany bij Barcelona. Onder leiding van Joan Laporta lijken er structureel vreemde machtsverhoudingen te zijn binnen de club. Ramón Planes was verantwoordelijk voor de komst van spelers als Araujo en Pedri, terwijl Mateu Alemany wonderen heeft verricht onder enorme financiële druk. In plaats van hen te belonen met meer beslissingsbevoegdheid, lijkt Joan Laporta krampachtig vast te houden aan de macht die hij heeft in Camp Nou. Wat mij betreft mogen we het vertrek van Alemany als enorme fout van Laporta bestempelen, net als het vertrek van Planes en Garcia Pimienta in de afgelopen maanden.

Dat gezegd hebbende, het is natuurlijk hartverwarmend om Bojan Krkic terug te zien keren in een rol waarin hij jonge talenten kan voorbereiden op de druk die komt kijken bij het eerste elftal. Als er iemand weet hoe zwaar de last kan zijn van een veelbelovend talent, dan is hij het wel. Om dan te horen dat hij in zijn periode in Japan eindelijk rust bij zichzelf heeft gevonden is bijzonder, hopelijk kan hij die wijsheid mee terug nemen naar Barcelona.

17 augustus 2023 om 12:35

Dat het een enorme fout is kan pas in verloop van tijd duidelijk worden natuurlijk. Weet jij (of een andere Barca fanatiekeling) of er spanningen waren tussen Laporta en de recent vertrokken heren?

17 augustus 2023 om 13:38

Het is een typische reactie op de ontwikkeling bij FCB. Ramon Planes was de rechterhand van Abidal onder het bewind van Bartomeu. Joan Laporta heeft schoon schip gemaakt wat bij elke (voetbal) organisatie gebeurt. Mateu Alemany behoort naar mijn mening tot de top 5 technische directeuren van de wereld en heeft puik werk geleverd. Echter liet hij maanden geleden zien dat hij niet voor de 100% gecommitteerd is aan FCB en haar bestuur. Dit heeft geen kwaad bloed gezet maar wel zijn positie verzwakt. Om die reden denk ik dat dit wederom een meesterzet is van Laporta. Na de transferperiode is Mateu vrij en met Deco heeft hij een hele sterke troef in de hand vanwege zijn relaties op de Braziliaanse markt (denk aan Vitor Roque en de TD van die club Scolari) en Jorge Mendes in het bijzonder die veel spelers van Barca in zijn stal heeft. Hier komt bij dat hij in de afgelopen 1,5 maand heeft aangetoond met visie doortastend te werken door Barca B enorm versterkt te hebben met een stel toptalenten.

17 augustus 2023 om 14:32

Bedankt! Hoe jij het beschrijft klinkt het in ieder geval vrij logisch!

17 augustus 2023 om 12:38

Inderdaad erg vreemd, volgens mij zitten er aardig wat lijken in de kast als je iedereen zo weg ziet gaan. Hoop niet dat Krkic wordt misbruikt als jonge, onervaren gast die daardoor makkelijk te controleren is, ben toch bang dat dat meespeelt als je ziet hoe het er bij Barça aan toe gaat.

Daar snap ik nu even niets van. Alemany is een ervaren TD met een breed netwerk en kan goed onderhandelen en die gaan we even vervangen door Deco (al heeft hij door manager te zijn toch al wat ervaring in de voetbalwereld) en Bojan die geen ervaring heeft?

Grappig om te zien dat er nu al een aantal "nieuwe Messi's" eerder gestopt zijn met voetbal dan Messi zelf. Zo werd Nasri bijvoorbeeld ook met Messi vergeleken, en ook Bojan natuurlijk.

Misschien lees ik erover heen, maar waarom is dit bijzonder? Heeft lang bij de club gezeten, is spaans (en servisch), en heeft van begin af aan duidelijk laten weten een hart voor barca te hebben, als dan is dit toch gewoon normaal/logisch?

OFF: ik ben wederom teleurgesteld in de niet voetbalgerelateerde berichtgeving van VZ. Zoveel geschreven over die onzin tussen v. Hooijdonk vs. Steyn, en uiteindelijk niets meer dan sensatie maar wel 3 - 7 berichten per dag... om vervolgens NIETS te schrijven sinda 2 dagen al over de transfer van Robin Gosens van Inter naar Union Berlin voor ca. 15 miljoen. Dat is denk ik relevant voetbal nieuws, die gozer speelde een paar maanden geleden nog de CL finale en is international. Had toch op zn minst 1 bericht mogen hebben?

17 augustus 2023 om 12:53

Qua transfers vind ik het deze zomer ook zwak, kijk ook af en toe op transfermarkt en zie daar veel transfers die ik compleet gemist heb. Zonde, ook gemiste kans voor VZ.

17 augustus 2023 om 13:40

Klopt idd, ik zit daar ook veel te kijken. echt heel jammer dat het kwa transfers dit jaar tegenvalt kwa berichtgeving hier. vond dat het vorig jaar beter was, had toen minder het gevoel dat ik transfers miste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren