Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona bevestigt: Bojan Krkic keert terug in Catalonië

Laatste update:

Bojan Krkic gaat een bestuurlijke functie bekleden bij FC Barcelona, zo maken de Catalanen woensdagochtend bekend. In het nieuwe Catalaanse bestuursorgaan zal Bojan aan de slag gaan als coördinator op voetbalgebied. Oud-speler Deco is de nieuwe directeur voetbalzaken van los Azulgrana, die overigens bevestigde dat een contractverlenging van Xavi, Alejandro Balde en Lamine Yamal aanstaande is.

In augustus werd Bojan al genoemd om een rol in het bestuur van FC Barcelona te vervullen. Het was toen nog niet bekend in welke hoedanigheid hij precies werkzaam zou worden bij de Catalanen, daar zij de organisatiestructuur van de club aanpasten. Nu is dat dus wel duidelijk: hij wordt coördinator op voetbalgebied.

Hij zal fungeren als verbindingspersoon tussen het eerste team en de sportieve directie. Bojan gaat werken met Xavi en zal zich voornamelijk bezighouden met de jeugdspelers en de verhuurde spelers. Daarnaast neemt hij plaats in de sportcommissie, waar hij rapporteert aan Deco, vicepresident Rafael Yuste en president Joan Laporta.

Bojan gaf in maart dit jaar te kennen te stoppen met voetballen. Als speler was hij tussen 1999 en 2011 verbonden aan Barcelona, waar hij uiteindelijk 163 wedstrijden in de hoofdmacht zou voetballen. Daarin was de Servische Spanjaard goed voor 41 doelpunten en 19 assists. Bojan stond te boek als een van de grootste talenten van La Masia, maar wist zijn belofte nooit volledig waar te maken. Barça verhuurde Bojan in het seizoen 2013/14 aan Ajax, maar ook in Amsterdam wist de aanvaller niet te imponeren. Namens Ajax kwam hij tot 5 doelpunten en 6 assists in 32 officiële wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat lollig gedaan van Barcelona. Ik zou willen dat dit soort kaartjes voor meer clubs beschikbaar zouden zijn, dat zou een heleboel verwarring schelen. Misschien zelfs wel een hoop verduidelijken.

13 september 2023 om 15:23

Feyenoord had dit laatst ook gepubliceerd (of 1908). Hierdoor wordt het direct duidelijk welke personen welke verantwoordelijkheden hebben. Interessant!

Prima eerste functie voor Bojan. Eerst ervaring opdoen zonder al te veel eindverantwoording. Altijd mooi als spelers terugkeren in bepaalde functies bij hun cluppie.

Leuk voor hem, heeft toch in aardig wat Europese keukens kunnen kijken qua voetbalstructuur. Kan mij herinneren dat ik grote verwachtingen van hem had toen Ajax hem binnenhaalde, daarna een beetje uit de picture verdwenen.

13 september 2023 om 13:58

Ook ik had hoge verwachtingen toen hij bij Ajax tekende. Bojan is natuurlijk een lastig geval aangezien hij openlijk heeft toegegeven dat hij tijdens zijn loopbaan met mentale problemen kampte. Echter wil ik ook wel met een vinger naar de Boer wijzen. Van laatstgenoemde weten we ondertussen ook wel dat hij totaal geen kijk had op wat de meest ideale positie voor een speler kon zijn. Zo stond El Ghazi meerdere keren in de spits en stond Lasse Schone structureel als rechtsbuiten opgesteld. Om nog maar te zwijgen over de voorkeuren die Sightorson boven Milik kreeg. Ook Bojan werd steeds als rechtsbuiten opgesteld terwijl hij bij Barca vaak op links speelde. Ook later bij Stoke werd hij vooral als aanvallende middenvelder gebruikt. En laten we wel wezen, Bojan zijn succesperiodes waren vooral bij Barca en Stoke. Dus waarom hem dan als rechtsbuiten opstellen?

13 september 2023 om 14:08

Bojan heeft het nergens laten zien behalve een klein beetje bij Barca en Stoke.
Raar om dit op De Boer af te schuiven.

13 september 2023 om 14:31

Ik leg ook niet de volledige schuld op de Boer. Maar je kunt wel vraagtekens zetten over zijn selectiebeleid. Feit blijft ook wel dat Bojan bij Barca en Stoke meer scorend vermogen had. Dan kan je toch concluderen dat de Boer hem niet op de juiste positie heeft gebruikt. Vanwege zijn mentale problemen zou Bojan nooit de top bereikt hebben, maar achteraf kan je wel concluderen dat de Boer er veel te weinig uitgehaald heeft.

13 september 2023 om 14:34

Ik denk niet dat je alles op de Boer kan afschuiven. Er zijn genoeg spelers die wel onder hem hebben gerendeerd. Ik denk dat de verwachtingen voor Bojan veel te hoog waren voordat hij echt begon

13 september 2023 om 14:52

Bojan was vooral een FM-held en zijn torenhoge verwachtingen kwam ook omdat de media heb aankondigde als het scorende monster ala Haaland nu. Omdat hij er 900 in had gelegd in de jeugd. Hype was groter dan zijn talent.

Frank de Boer had al meerdere jaren een middelmatige selectie, maar perste er wel bijna 5 landskampioenschappen op rij uit.

Dat Bojan het bij Stoke en Barca zo goed deed, heeft alles te maken met de selectie om hem heen die ook goed rendeerde. Het scheelt wel of je Hoesen of Sana naast je hebt staan ipv Arnautovic en Diouf.

13 september 2023 om 16:06

Je moet wel die vergelijking met Stoke wel in perspectief plaatsen he. Je kan ook weggen dat het in de PL veel zwaarder is dan in de eredivisie. Bovendien noem je met Sana en Hoesen ook nog eens twee spelers die nooit in de basis stonden bij Ajax. Hoe je het wendt of keert, Ajax had toen gewoon de beste selectie.
Ik ben het wel met je eens dat de hype gigantisch was. Toch had hij wel de kwaliteiten. Het probleem was gewoon dat het mentaal helemaal niet goed bij deze jongen zat.



Toch een mooie rol voor Bojan, wat voorheen ook ontbrak. Er zijn meermaals geluiden geweest dat verhuurde spelers het idee hadden dat Barca ze uit het oog was verloren. Dat helpt ook niet echt voor de motivatie van dat soort spelers. Op het moment zijn er ook best wat jeugdspelers verhuurd, die zeker nog wel toekomst kunnen hebben bij Barca als ze de juiste stappen in hun ontwikkeling zetten (torre, Nico Gonzalez, Abde misschien, Fati natuurlijk, Garcia misschien, en Pedrola, Valle en Julian Araujo).

Ook wat betreft van begeleiding van jeugdspelers in het eerste elftal zijn stappen nodig, aangezien Fati door zijn blessures nu gewoon drie keer minder is geworden, en ook Pedri enorm met blessures blijft kwakkelen. Het is toch best waarschijnlijk dat dit bij beide spelers deels voorkomen had kunnen worden. En dan hebben we het nog niet over de mentale druk die jeugdspelers misschien voelen.

Mooi dat Bojan dit soort dingen kan gaan doen, aangezien die er zelf ook alles vanaf weet. Het lijkt me toch een heel geschikt iemand om jeugdspelers hiermee te begeleiden.

Toch een redelijk belangrijke functie, maar eentje waar hij wel in kan groeien en nog ondersteuning heeft van Deco. Ik had vorige maand nog kritiek op dit nieuws omdat er toen werd gesteld dat Bojan eigenlijk naast Deco zou staan. Dit had ik onbegrijpelijk gevonden aangezien Bojan totaal de ervaring niet heeft om zulke belangrijke functie te vervullen. Nu is het eigenlijk meer ter ondersteuning van Deco waar ze samen het sportief pad zullen uittekenen.

Wel blij dat het Barça DNA wel intact blijft met oud-spelers die verschillende functies uitoefenen.

Benvingut Bojan!

Oh dat was toch die jongen die steevast op een verkeerde positie werd misbruikt door de Boer?

Dit was toch al lang bekend? Hij was zelfs aanwezig bij de loting van de CL namens Barcelona...

13 september 2023 om 14:49

Het was zeker al bekend dat die bij Barca een rol kreeg, de precieze invulling was nog niet geheel duidelijk. Zeker na alle verschuivingen de afgelopen tijd (vertrek Alemany, vertrek Jordi, tijdelijke terugkomst Alemany en dan zijn er nog een paar, waaronder een verandering bij de scouts volgens mij), is zo'n overzicht opzich wel eventjes handig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren