Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse-captain steekt enorme tirade af: ‘We zijn dit shirt niet waard’

Laatste update:

Mica Pinto kan zijn teleurstelling nauwelijks in woorden omschrijven na de bekeruitschakeling tegen SC Cambuur (3-1). De dertigjarige linksback, gelegenheidsaanvoerder door de afwezigheid van Marco van Ginkel, zegt bij ESPN zich diep te schamen, en net als de rest van zijn team 'het shirt niet waard te zijn'. Pinto schrijft de nederlaag toe aan een mentaliteitsgebrek. "Het heeft niets met kwaliteit te maken."

Hoewel het bij tijd en wijle spannend was in Leeuwarden, was het uiteindelijk Cambuur dat aan het langste eind trok. Een dubbelslag van Milan Smit en een goal van Fedde de Jong maakten de aansluitingstreffer van Anis Hadj Moussa ongedaan.

Vooral het verschil in scherpte tussen beide ploegen viel daarbij op: Cambuur won meer duels en scheen meer te willen geven voor de overwinning dan de Arnhemse bezoekers.

Concludeerde ook Pinto. "Alles wat ik nu zeg, gaat niet helpen", begint de Luxemburger tegenover de camera. "Het is niet genoeg wat we doen. Cambuur won meer duels en heeft alles beter gedaan. Dit is Vitesse onwaardig."

Daarbij pleit Pinto zichzelf niet vrij van schuld. "Wanneer ik dit zeg, gaat dat over iedereen. Als je uit deze positie wil komen (naast de bekeruitschakeling is Vitesse ook hekkensluiter in de Eredivisie, red.), moeten we veel meer brengen. We kunnen duizend excuses hebben, maar het enige wat ik wil zeggen is 'sorry', tegen de fans. Ze hebben een lange reis gemaakt."

Pinto denkt dat het vooral een mentaliteitskwestie is. Volgens de linkspoot zou er genoeg kwaliteit en ervaring in de selectie rondlopen. "Je moet gewoon de duels winnen. We verliezen elke tweede bal, we zijn nooit in de wedstrijd gekomen. Ik ben echt gefrustreerd, dit is allang zo. We waren slechts twee duels verwijderd van de finale."

"Je moet positief blijven. Ik snap dat het moeilijk is, maar er moet verandering komen."

Ook onder Edward Sturing, die in november het stokje overnam van Phillip Cocu, blijft de sportieve malaise aanhouden in Arnhem. Vitesse koerst op regelrechte degradatie af en behaalde slechts twaalf punten in twintig Eredivisie-duels. Komende zaterdag staat een ontmoeting met Heracles Almelo op het programma. Dat was ook de club waar Vitesse het laatst van won in competitieverband, op 10 december (2-0).

Gaat Vitesse dit seizoen degraderen uit de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje bijzonder om het niet winnen van duels aan te schrijven aan de mentaliteit. Heeft Luuk de Jong dan zon geweldige mentaliteit dat hij al zn kopduels wint? Dit heeft meer met kwaliteit te maken.
Vandaag hoop je als vitesse supporter dat je gewoon wint, maar na 90 minuten besef je dat de selectie dit jaar wel heel triest is.
Voor volgend jaar in de kkd waar je bijna met 50% kans play offs kan halen, heb ik er voor nu nog geen vertrouwen in. Hopelijk kan de nieuwe eigenaar Vitesse volgend jaar uitkleden, en helemaal opnieuw laten bouwen. Potentie is er in Arnhem genoeg, denk aan het mooie sportcomplex op papendal, wekelijks bijna 15k man op de tribune. Toch altijd wel een redelijke jeugd, al zijn de grootste talenten van de o16 alweer vertrokken..

8 februari 2024 om 07:45

Ik denk dat Luuk de Jong echt een winnaar is die vol voor elk duel gaat ja. Hij is geen geweldige voetballer maar hij is juist HET voorbeeld dat je met mentaliteit ver kan komen. Zelfs in Barcelona werd hij daardoor door het publiek op handen gedragen, terwijl er heel lacherig werd gedaan over zijn komst omdat hij niet kon voetballen.

8 februari 2024 om 09:26

Luuk de Jong op handen gedragen? Dat is wel heel erg overdreven... Kwam natuurlijk veel te kort, wat niet vreemd is. Hij heeft 1 of 2 hele belangrijke doelpunten gemaakt in de laatste minuten maar dat was het ook wel. Het was meer een soort cultheld voor het publiek maar dat vind ik wat anders dan op handen gedragen.

8 februari 2024 om 09:31

Luuk is zeker een cultheld in Barcelona, heeft in z’n korte periode daar genoeg indruk achter gelaten.

8 februari 2024 om 07:47

@vitesseasr; je kunt kwaliteit hebben, maar zonder mentaliteit heb je aan kwaliteit ook niets.

8 februari 2024 om 07:51

Sorry maar hier ben ik het totaal niet mee eens.
Als ik een voorbeeld strek naar mijn eigen club zitten jullie nu in hetzelfde vaarwater.

Bij ons werd er ook gezegd dat het een gebrek aan kwaliteit is, en vervolgens speel je wel tegen PSV gelijk in eigen huis. Dat komt omdat van t schip het A anders heeft neergezet, maar er zeker ook een bepaalde mentaliteit in is gestampt. Hameren en discipline erin gooien om de gemaakte afspraken na te komen. Jongens moeten voor elkaar door het vuur gaan. Je gaat mij niet vertellen dat je met dit Vitesse 18e hoort te staan in de Eredivisie. Bij Ajax is het toen ook in de koppies gaan zitten onder Steijn en er werd toen ook weinig tot niets aan de afspraken gehouden, jongens wouden die extra meter niet lopen. En als het we verschil nu bekijken is het ineens anders met dezelfde selectie.

Ik ben van mening als Vitesse de koppen bij elkaar steekt, er inderdaad een andere mentaliteit heerst binnen de selectie en je een wedstrijd weet te winnen, je die lijn kan voortzetten en niet hoeft te degraderen.

8 februari 2024 om 08:00

Mijn visie op werklust en mentaliteit ligt net wat anders. Ik koppel werklust, fitheid en kwaliteit aan duels winnen. Als fysiek fit bent, ben je een stap voor, als je net wat slimmer bent (kwaliteit), nog een stap. Daarnaast is het oneindig blijven gaan altijd goed. Ik denk dat het extra meters maken van de Ajax jongens ook te maken heeft met vertrouwen, vrijheid en achter het plan staan. De kwaliteit tov de tegenstanders van Ajax zat natuurlijk al een verschil in, dus Ajax raakte vanzelf wel weer aan de praat. Vitesse heeft dat voordeel natuurlijk niet. Ze moeten hopen snel goede resultaten te boeken, want ze hebben op bepaalde posities natuurlijk gewoon prima spelers lopen.

8 februari 2024 om 08:13

Ik denk dat je hier in je mening tekort schiet. Je geeft aan dat Ajax vanzelf weer aan de praat raakte, dat ben ik niet met je eens. De selectie heeft ontzettend hard moeten werken om het weer aan de praat te krijgen. Datzelfde geld voor technische staf.

Wat je zelf al beschrijft fysiek fit zijn, dat heeft met mentaliteit te maken. Je wilt zelf winnen en fysiek in orde zijn om te bereiken wat je wil bereiken. Dat kan alleen als je mentaal goed in je vel zit. Er hangt nu een terneergeslagen sfeer.

Cocu vatte het goed samen bij Rondo afgelopen uitzending. Omdat het zoon grote chaos is bij Vitesse en niemand weet waar ze aan toe zijn, sijpelt dit door naar de selectie en prestaties op het veld. Nadat de bestuurlijke chaos bij Ajax langzaam weer vorm kreeg werden de resultaten ook weer beter, op de uitzondering van de bekerblamage na.

De rust moet terugkeren binnen de gehele club. En misschien is de stap naar de KKD niet zo verkeerd. Met een schone lei beginnen, bestuurlijk de problemen oplossen en weer bouwen aan een selectie. Het blijft eeuwig zonde, want als Gelderlanders vindt ik Vitesse een leuke club die in de Eredivisie thuis horen.

8 februari 2024 om 07:52

Mentaliteit is ook een kwaliteit. Je voorbeeld van LDJ is misschien niet heel treffend, maar ik snap wat je bedoelt. Je ziet heel vaak dat spelers het wijten aan inzet, terwijl het veel vaker gewoon een collectief gebrek aan kwaliteit of tactiek is waardoor je vaak achter de feiten aanloopt. Bij Vitesse geldt met name dat laatste geloof ik (kwaliteit en tactiek).

8 februari 2024 om 08:14

Het is triest dat normaal Vitesse een sup topper is. Maar zulke slechte spelers bij elkaar heb ik nog niet gezien. Dat kan wel eens gebeuren een slechte periode maar deze is een drama deze elftal.

8 februari 2024 om 08:59

2 seizoenen geleden kwamen ze nog best ver in Europa Conf League. Alleen zijn vrijwel alle sterkhouders van dat elftal gratis vertrokken. Erbovenop alle financiële ellende en dat er geen geld uitgegeven mag worden, krijg je een selectie van vrijwel alleen maar gratis spelers, aangevuld met wat jeugd. Zo'n Manhoef gaat nu weg voor een paar miljoen, maar als Vitesse in de hogere middenmoot meedoet en richting Europees ging, gaat die ook voor het dubbele weg (te meer omdat hij dan betere statistieken kan overhandigen). Op deze manier blijf je arm en is degradatie een logisch gevolg.
Overigens weet ik niet wat een Van Ginkel en Pröpper bijvoorbeeld verdienen, maar dat lijken me niet de goedkoopste jongens. Wellicht wat korting omdat ze clubliefde hebben, maar lijken me toch de grootverdieners daar. Presteren er, mede door blessures, ook niet naar.

8 februari 2024 om 09:54

Zo goed als bijna gratis vertrekken was toch ook logisch met het beleid dat gevoerd werd? Een groot aantal huurlingen, een paar huursoldaten uit allerlei uithoeken op korte contracten die puur voor het geld kwam (geld wat er eigenlijk niet was) met korte contracten…

8 februari 2024 om 13:40

Ben het eens hoor dat het de eigen schuld is van Vitesse, maar het kromme hieraan is dat als er geen oorlog was geweest in Oekraïne, Vitesse er niet zo belabberd bij had gestaan als nu het geval is…

8 februari 2024 om 09:08

Hard Work Beats Talent, When Talent Doesn't Work Hard. Kei harde quote die niets dan waarheid bevat.

8 februari 2024 om 09:37

Jij hebt denk ik nooit aan sport gedaan?
Prestaties in de sport is voor 80% te danken aan mentaliteit. Zeker in competatieve sporten..

Door mentaliteit kun je kwaliteit verbeteren

8 februari 2024 om 11:30

@VitesseASR met alle respect voor je beredenering maar het niet aan gaan van een duel is echt wel een mentaliteit isue kwalitatief gezien heeft Vitesse een betere selectie dan Volendam, Almere, Excelsior en RKC bijvoorbeeld hoeven niets of nauwelijks onder te doen voor de selecties van FC Utrecht en SC Heerenveen

8 februari 2024 om 13:00

Bij de 1-0 wordt er een duel verloren waarbij er daarna nog zat ruimte is om te herstellen of eventueel een overtreding te maken. Die mousa ofzo, die loopt heel hard met bal, maar die laat zich als een slappe zak aftroeven bij de 2-1 en stopt daarna gewoon met lopen. Bij de 3-1 doet die spits het handig in eerste instantie, maar daarna heeft die verdediger kans om te herstellen maar hij blijft er gewoon achter staan.. Dat zijn 3 goals waar er een over mijn lijk mentaliteit mist en die hebben niets met kwaliteit te maken.

Je reactie is best tekenend voor de situatie. Speler verliest de bal of een duel en geeft dan op... volgend jaar nog een kans in de kkd.

Je hoort nu voor het eerst een Vitesse speler die zijn bek los trekt, dit is wel wat je wilt zien. Je moet kritisch zijn op elkaar om er nog wat van te kunnen maken. Ik hoop dat dit wat losmaakt binnen de tot nu toe tamme selectie. Als je niet kan voetballen moet je op zijn minst mentaliteit tonen en de duels aangaan. Het bloed moet er vanaf spatten en dat is precies wat ik het hele seizoen al mis.

8 februari 2024 om 07:54

Ik heb Vitesse, onder Cocu, tegen ploegen als Excelsior en PEC zien spelen. Ze waren hier echt veel beter, maar zonder een speler die een goal kan maken wordt het ook wel heel lastig. Leuk dat ze Mootje Meerdink halen, maar de energie die Visser erin bracht moet een teken voor de rest zijn. Helaas wordt hij nu alweer naar de bank verwezen...

8 februari 2024 om 08:47

Is toch van den zotten dat een speler als Visser, die vorig seizoen nota bene bij de amateurs speelde, het wel kan brengen en de rest van die watjes niet??? Dat zegt genoeg… en dat zegt Pinto nu ook gelukkig. Vitesse heeft momenten in wedstrijden dat ze misschien meer de bal hebben, net als gisteren, maar dat wil niet zeggen dat ze beter zijn. Ik heb de wedstrijden tegen PEC en Excelsior ook gezien. Tegen PEC had je het gevoel dat er wat meer in had gezeten met wat meer geluk, niet omdat we beter waren. Je bent pas beter als je de bal hebt en er ook wat mee doet, en dat verzuimde Vitesse. Zodra de bal de middellijn over ging waren we hem al weer kwijt. Tegen Excelsior was een gelijkspel het hoogst haalbare.

Achja, de gemiddelde kijker wilt ook niet dat Almere snel gaat degraderen, dan Vitesse maar. Soms moet je een stap terug zetten om twee stappen vooruit te kunnen maken.

8 februari 2024 om 07:54

Persoonlijk zie ik liever Almere degraderen dan Vitesse. Daarnaast ben ik bang dat je laatste theorie in dit geval niet opgaat voor Vitesse, maar dat degradatie de genadeklap zal zijn in hun al penibele situatie.

8 februari 2024 om 08:18

Tsja Cheesie, voor heel veel mensen van buiten de Flevopolder is Almere een lelijk eendje. Ook ik ben bevooroordeeld, maar dan in positieve zin. Als je ziet hoe Almere in de afgelopen decennia is gaan groeien en waar het nu met degelijk voetbal en goed beleid staat, kan ik alleen maar trots zijn en heel veel respect hebben.

8 februari 2024 om 08:25

Ik zie persoonlijk toch liever NAC, Vitesse, Groningen, Willem 2 en ADO in plaats van Almere, Excelsior, of RKC bijvoorbeeld.

Ze verdienen hun plek in de eredivisie maar naar mijn idee zitten er momenteel wel erg veel grote clubs in de KKD. Dat wordt er met Vitesse niet beter op.

8 februari 2024 om 08:36

De halve KKD heeft meer toeschouwers dan Volendam, Almere, Excelsior etc. Zo een Roda, Willem II, Groningen, NAC, Graafschap, ADO etc. halen in de ED fluitend 12-18K toeschouwers.

8 februari 2024 om 09:02

Roda! Die horen wat mij betreft echt in de Eredivisie.

8 februari 2024 om 09:33

Dat is ook afhankelijk uit welk jaar je komt. Toen ik jong was, waren Roda, Willem II, Groningen, maar ook De Graafschap, MVV en Den Bosch vaste gasten in de Eredivisie.

8 februari 2024 om 09:52

Volgens mij zit niemand op Almere te wachten

Ik hoop heel erg dat Vitesse een (steeds zeker lijkende) degradatie kan overleven. Je moet er toch niet aan denken dat zulke clubs verdwijnen.

8 februari 2024 om 08:26

Ja dat is de vraag. Sowieso kunnen ze niet in het GelreDome blijven voetballen met de onlangs afgesproken huursom. De gemiddelde begroting van KKD ploegen ligt rond de 2 miljoen per seizoen, de huursom die Vitesse per seizoen neer moet leggen is 1,9 miljoen. Dat ga je never nooit niet op kunnen brengen, daar hebben ze nu al de grootste moeite mee. Met de perikelen die ze afgelopen tijd hebben gehad met de directeur van het GelreDome zit daar ook geen ruimte in, die houdt zijn poot stijf. Dan ligt het eraan of die Amerikaan wil blijven als Vitesse degradeert en de overname goedgekeurd is. Parry is veel vermogender dan plan B (vermogende Vitessenaren) dus dat bepaalt ook of je kan blijven voortbestaan of faillissement aan moet vragen…en hoe snel je weer kan promoveren. Zoveel onzekerheden en scenario’s waar je rekening mee moet houden…

8 februari 2024 om 09:36

Eigenlijk komt het kort neer op het volgende bij degradatie:

OF faillissement
OF overname door een investeringsmaatschappij en dan speelbal worden van grote clubs. Welkom RB Vitesse of Vitesse City.

Overigens ben ik wel benieuwd naar het exploitatiemodel van het Gelredome als Vitesse geen huurder meer is.

8 februari 2024 om 10:22

Welk stadion gaat Vitesse dan eigenlijk heen? Of is dat niet duidelijk?

8 februari 2024 om 10:27

Op dat gebied is niets duidelijk. Enige dat Vitesse heeft is de accomodatie op Papendal.

Terecht dat Pinto eindelijk zegt waar het op staat. Er worden gewoon te veel domme fouten gemaakt. Vaak vallen doelpunten door fouten aan de kant van Arcus en Isimat, waarbij Arcus de tegenstander veel te veel ruimte geeft. Vandaag maakte Hendriks naar mijn mening een fout door Cornelisse aan te spelen, die verkeerd aan nam doodat ie in dubbele dekking stond. Daarnaast stond Meerdink bijna de gehele wedstrijd overal behalve in de spits. En van de volwassen, ervaren spelers lijkt er verder geen aansturing te worden gegeven. Ook vraag ik me af waarop er überhaupt wordt getraind als je ziet hoe weinig er gescoord wordt

8 februari 2024 om 08:29

Als je zo al niemand meer aan mag spelen, kun je beter meteen maar alle ballen naar voren rossen. Cornelisse moet in eerste instantie de bal goed aannemen, daarnaast moet ie slimmer zijn, hij kreeg een duw in zijn rug, als ie zich laat vallen krijgt ie een vrije trap mee.

Ik vond dit echt een mooi interview. Hij was echt stuk, en boos.

Mica werd op handen gedragen bij sparta wou zelf ook graag blijven gaf hij aan maar het lag bij zijn zaakwaarnemer. Maar als je zelf ergens wil blijven zeg je tegen je zaakwaarnemer ik wil blijven dus regel het maar nee de zaakwaarnemer brengt je voor waarschijnlijk iets meer salaris naar vitesse en daar sta je dan onderaan. Snap er echt geen reet van dat als je naar zijn situatie bij sparta kijkt en wat voor seizoen hij/ze draaide dat hij voor vitesse koos maar goed het gaat je goed mica.

Ik als NEC-supporter heb gemengde gevoelens. Vind het geweldig dat ze eruit liggen en kan ook deels genieten van de stand van de eredivisie. Al eeuwen is er strijd tussen NEC en Vitesse en gunnen vele supporters het licht bij de ander in de ogen niet.
Toen NEC degradeerde sprongen sommigen in Arnhem een gat in de lucht en vrienden van me die voor Vitesse zijn bestormde mijn telefoon met de gemeenste berichtjes en foto’s 🥲
Ik zou het leuk vinden als Vitesse degradeert maar dat ze wel uit die ellende, dat speelt op de achtergrond komen!

8 februari 2024 om 10:21

Eeuwen strijd valt mee. Sinds jaren 90 is het met het PGEM verhaal en een onhandige uitspraak van Aalbers pas echt scherp geworden. Kan mij herinneren dat ik als jochie (12 , 13?) in de jaren 80 op een doordeweekse avond gewoon met de strippenkaart in lijn 31 stapte om uitwedstrijd Goffert te pakken. Nu totaal ondenkbaar. En als wij zo doorgaan zal het wel helemaal niet meer voorkomen 🫣😇.

8 februari 2024 om 16:38

Precies, zo’n strijd was het niet. Dat wordt denk ik meer daar beleefd dan in Arnhem. De rollen waren eigenlijk wel duidelijk de afgelopen decennia. Ik vond het destijds zelfs jammer dat ze degradeerden en er geen Gelderse derby meer was. Dat daar nu verandering in kan komen is zeer aannemelijk, maar alles valt of staat met een eventuele overname door de Common Group en/of degradatie. Het kan bij Vitesse nog alle kanten op, zowel op als naast het veld dus daarom is het zo moeilijk te voorspellen hoe de toekomst van Vitesse eruit gaat zien. Nacompetitie is lastig te ontlopen denk ik, directe degradatie kun je wel ontlopen. In de nacompetitie kan het nog alle kanten op… spannende en zenuwachtige tijden voor ons…

Bizar dat een club als Vitesse het zo doet… tijd voor een andere aanpak nog voor het einde van het seizoen. “De grote jongens” van de selectie hebben zichtbaar geen energie en motivatie om te vechten voor degradatie. Nieuw vlees en jongens vanuit de jeugd door selecteren en er een verdienmodel van bouwen. Bij de 021 lopen zat talentvolle jongens die vol zitten van energie en motivatie…. Jongens als Mats, Tom (Keeper), Omar, Enes.. #AllesOfNiets

De vuist op tafel, zal tijd worden! Is het nog op tijd?

Een keer op de blaren zitten is niet erg. Zo heeft NEC dat ook meerdere malen moeten doen de laatste jaren. Van 0 weer iets moois opbouwen met een vaste kern spelers en supporters. Het zij zo, te lang boven je stand geleefd. Het elftal is dit seizoen verre van goed en lijkt 'terecht' te degraderen. Als je er tegen Cambuur al 3 tegen krijgt ga je het niet redden...

Ik reageer puur vanuit de titel, zonder de inhoud gelezen te hebben (maar wel her en der dit seizoen Vitesse gevolgd); maar inderdaad, de betreffende man heeft gelijk. Hoe kan je wekelijks zo'n wanprestatie op het veld laten zien, zonder tot zover enige verantwoording te nemen? Strijdlust alsmede denkend vermogen lijkt te ontbreken bij dit huidig elftal. Als jullie eens letterlijk gaan werken voor jullie geld en supporters gingen werken, hadden jullie wellicht meer punten gepakt.


Normaal gesproken vind ik degradatie altijd leuk om naar te kijken. Het is een soort leedvermaak en tegelijkertijd een oplichting dat FC Utrecht tot op heden het nog niet overkomen is. Maar dit seizoen baal ik toch wel dat Vitesse aan de onderkant staat. Heb Vitesse altijd als gelijkwaardig beschouwd t.o.v. Fc Utrecht... ik hoop dat een positieve verandering alsnog komt bij Vitesse!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren