Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbijstering om Onana: ‘Dat je dan niet even je trots opzij kan zetten’

Laatste update:

Dat André Onana het WK per direct heeft verlaten, komt best wel als een verrassing voor Urby Emanuelson. De voormalig speler van onder meer Ajax en het Nederlands elftal snapt niet waarom de doelman tot deze beslissing is gekomen. Onana werd gepasseerd voor het groepsduel van Kameroen met Servië (3-3) en uit zijn statement lijkt hij Qatar te hebben verlaten vanwege een conflict met bondscoach Rigobert Song.

"Het is best wel bizar eigenlijk", doelt Emanuelson in Leeuwen van Voetbalzone op het plotseling vertrek van Onana uit het trainingskamp van Kameroen. "Dat je er op een WK met de trainer niet kan uitkomen, terwijl hij denk ik voor die ploeg wel belangrijk is. Het is gewoon een uitstekende keeper. Maar dat je dan ook niet even je trots opzij kan zetten. Zo van: 'Oke, de trainer vraagt dit, ik doe dat wel even'. Het is toch een WK. Ik bedoel: een speler droomt ervan om een WK te spelen", zo klinkt het vanuit de analistenstoel. "Ik denk dat je op dat moment je trots opzij moet zetten. Als een trainer vraagt om wat minder risico te nemen, dan doe je dat."

Collega-analist Jos Hooiveld is het volledig eens met de analyse van Emanuelson. "Het is net wat Urby zegt: ik vind het zó jammer, zoiets. Ik denk ook dat hij, toen hij ervoor koos om naar huis te gaan. Elk moment van de dag zou je toch denken van: Oke, wat zijn de jongens nu aan het doen? Het is hetzelfde als dat je weleens geblesseerd bent geweest en je zit niet bij de selectie. En ze spelen een uitwedstrijd. Dan kijk je op de klok en dan denk je: Oke, de jongens hebben ontbijt. Oke, het is 13.00 uur: ze zijn nu aan het eten. Nu liggen ze te slapen, nu zijn ze een warming-up aan het doen."

"En dat gevoel moet denk ik wel 10x100 zijn", gaat Hooiveld verder. "Het is net wat je (Emanuelson, red.) zegt: het is hét podium waar de hele wereld naar kijkt. En daar loop je dan van weg. Ja, ik begrijp dat echt niet. Die trots heb ik ook nog nooit gehad, dat ik ergens voor weg was gelopen. Dat is ook echt zo, maar dan zit je jezelf wel in de weg hoor", zo besluit de voormalig verdediger van onder meer FC Twente, Celtic en Southampton.

Zien we André Onana ooit nog terug op een WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als het verhaal waar is dat Onana opeens in een andere stijl moet gaan keepen dan geef ik Onana groot gelijk.Je keept zoals je keept, die reflexen zitten in je. Als je dan opeens anders moet gaan keepen dan gaat Onana straks af in de goal, niet de coach en dan krijgt Onana heel Kameroen over zich heen. Iemand die stijf links is kan je ook niet verplichten om alleen nog maar met rechts te schieten

30 november 2022 om 00:21

Als Onana zijn eigen verdedigers voorbij loopt om een bal te ontvangen en breed te leggen, dan mag een coach daar best iets van zeggen. Dat straalt lekker veel vertrouwen uit naar zijn eigen verdedigers. Hij doet af en toe hele vreemde dingen en dat heeft niets met stijl te maken maar met teamgeest.

30 november 2022 om 00:29

Als de coach dat bedoeld dan snap ik de coach, maar als Onana opeens anders moet gaan duiken ofzo dan snap ik Onana

30 november 2022 om 00:47

We kunnen echter wel concluderen dat de uitkomst, een vertrek van onana, niet echt professioneel over komt.. Daar zal in het thuisland het laatste woord nog niet over zijn gesproken... Zowel de coach als Onana kan hier wel op worden aangesproken.

30 november 2022 om 10:27

Je hoeft niet ineens anders te gaan duiken (dat is vrijwel niet aan te passen, aangezien dat is aangeleerd) maar wat IkWeetAlles11 al zei, hij liep zover op met de bal dat ie zijn eigen verdediging telkens voorbij liep. Ik kan me voorstellen dat Song daar iets van zegt of hem vraagt om iets meer in de 16 te blijven en hem af te spelen aan een van de verdedigers om hem heen. Als je het dan zo laat escaleren en je de spullen pakt op het WK dan gaat er echt iets niet goed met je. Onbegrijpelijke actie van Onana.

30 november 2022 om 00:29

Ook als die manier van spelen het uittrappen van ballen betreft? zoals het verhaal nou weer gaat heeft Onana geweigerd om lange ballen te spelen en wilde hij liever opbouwend spelen. Dan heb je als keeper natuurlijk wel heel veel effect op de speelwijze van het team en zou je gewoon moeten luisteren wat mij betreft.

Echter ben ik er ook niet bij geweest dus is het momenteel vooral speculeren natuurlijk.

30 november 2022 om 06:30

Hij hoeft niet in een andere stijl te keepen. Hij moet gewoon kappen met overdreven mee voetballen. Hij ging gewoon voor zijn verdedigers lopen met de bal. Je bent verdorie keeper. De coach mag daar iets van zeggen. Hij is de baas

30 november 2022 om 07:11

Onana heeft altijd “raar” gekeept, zelfde als Neuer. Als je dat als trainer niet wil, dan moet je iemand anders opstellen. Onana lijkt er geen groot probleem van te maken en de coach ook niet. Het lijkt mij erop dat ze gewoon hebben gezegd, dit werkt niet. Dat mag ook in de grote mensen wereld toch, en daar kan en mag iedereen iets van vinden natuurlijk.

Mooi hoe uiteindelijk toch altijd de ware aard van het beestje naar voren komt. Onana is gewoon een trots mannetje met zoveel eigendunk dat hij op momenten totaal voorbij gaat aan de werkelijkheid. Gevaarlijke eigenschap is dat, vooral omdat het je vermogen tot zelfreflectie aantast. Dat hebben we gezien bij de dopingaffaire bij Ajax, zijn terugkomst en daarbij de minachting naar de club en fans na alles wat ze voor je hadden gedaan en nu bij de nationale ploeg. Nee, een ding is me duidelijk, alles moet in het straatje van Onana passen anders loopt meneer weg van de situatie!

30 november 2022 om 03:17

Zonde he, eigenlijk. Beste keeper sinds voor het laatst Gomes, die zulke pieken hebben/hadden. Vond hem sinds hij van Barca B over kwam als een goede reflex keeper die goed kon mee voetballen, zijn ware persoonlijkheid ken ik niet maar alles bij elkaar is het geen fijne situatie.

Een voordeel is dat hij een basisplaats heeft veroverd bij Inter en hij kan nog lang mee en hopelijk word hij snel een gentlemen want keepen ken hij wel!

30 november 2022 om 06:32

Je had het in z’n eerste maanden bij Ajax al kunnen zien hè. Kwam als jonge jongen in de winter na Ajax en zat na een paar maanden al te miepen. Meneer was ongeduldig en had al verwacht in Ajax 1 te keepen. Koekoek.

Ik heb zo'n idee dat het hier van 2 kanten komt. Onana zijn trots botst met de eigenwijsheid van Song. Maar ik kan me niet zo 123 voorstellen dat een coach je gaat vragen om je manier van keepen te veranderen. Prima bij een amateurkeeper, maar met Onana heb je (nu dan wel weer) een keeper die prima weet wat hij doet.

De problemen lijken Onana altijd weer te vinden, zielig voor zo'n jongen.

"we are capable of going very far in this competition"

Oftewel in goed Nederlands: Wie ken kom een end !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren