Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie voert gesprek met Heerenveen en staat open voor stap naar Friesland

Laatste update:

Robin van Persie heeft een gesprek gevoerd met sc Heerenveen en staat open voor een stap naar Friesland, zo meldt Sander de Vries namens de Leeuwarder Courant. De veertigjarige jeugdtrainer van Feyenoord ‘brandt van de ambitie en wil hoofdtrainer worden’, zo klinkt het. Van Persie beschikt over een aflopend contract in Rotterdam. Feyenoord wil verder met de jeugdtrainer, zo meldt Mikos Gouka namens het Algemeen Dagblad.

Omrop Fryslân meldde maandagavond dat Van Persie in de belangstelling van Heerenveen staat. Kees van Wonderen vertrekt na dit seizoen bij de huidige nummer elf van de Eredivisie en de oud-spits geldt als een optie om hem op te volgen. Van Persie wil dolgraag hoofdtrainer worden, maar bij Feyenoord is dat logischerwijs niet mogelijk zo lang Arne Slot er met de scepter zwaait.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daarnaast is het nog maar afwachten of Dennis te Kloese het bij een eventueel zomers vertrek van Slot aandurft om Van Persie zonder ervaring als trainer op het hoogste niveau voor de leeuwen te gooien. “Hij wil hoofdtrainer worden en bij Feyenoord zijn vervolgstappen momenteel niet mogelijk. Vandaar dat hij verder kijkt”, aldus De Vries.

“Van Persie wilde luisteren naar het verhaal van Heerenveen, verkerend in de wetenschap dat deze club mogelijk een ideaal vertrekpunt als hoofdtrainer is.” De Vries schrijft dat de oud-spits ‘niet onomstreden’ is in de jeugdopleiding van Feyenoord.

“Zijn trainerskwaliteiten worden erkend en zijn loopbaan als voormalig topvoetballer behoeft geen toelichting. Keerzijde is dat Van Persie van Feyenoord Onder 18 naar verluidt volledig zijn eigen plan trekt, compleet met een door hem samengestelde begeleidingsstaf van zo’n vijftien (!) personen.”

De Vries benadrukt dat Van Persie vooralsnog één van de kandidaten is voor de trainersvacature in Heerenveen. Zoals bekend staan ook Rick Kruys en Maurice Steijn op de lijst.

Feyenoord wil verder met Van Persie


Feyenoord probeert Van Persie binnenboord te houden, zo meldt het AD dinsdagmiddag. De club wil de jeugdtrainer langer aan zich binden, maar die gesprekken hebben vooralsnog geen nieuwe verbintenis opgeleverd. “Bij Feyenoord weten ze dat de oud-spits de ambitie heeft om hoofdtrainer te worden”, schrijft clubwatcher Gouka.

“Van Persie heeft ook gesproken met Te Kloese over de toekomst, maar een akkoord kwam er (nog) niet. Feyenoord laat weten zelf ook graag verder te willen met Van Persie”, zo klinkt het.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie optie! Heerenveen verrast wel vaker met grote namen als trainer. Voor Van Persie ook een perfecte stap in zijn carrière. Hopelijk kan Van Persie onze spelers weer bijbrengen dat we spelen om te willen winnen. De laatste jaren speelden wij te vaak om ‘niet te verliezen’!

9 april 2024 om 13:17

Maar wat zijn nou eigenlijk de verwachtingen bij Heerenveen? Waar zijn de supporters aan het eind van de rit tevreden mee? Want bij mij als buitenstaander komt Heerenveen altijd over als een club waarbij de supporters veel meer eisen dan dat er mogelijk is met het materiaal op het veld en altijd toch weer net niet tevreden genoeg zijn.

Nogmaals, dit is puur gebaseerd op reacties die ik online lees en club coryfeeën die zich uitspreken, maar ook zo’n powerpoint die aan Steijn werd voorgelegd met ‘Weg naar Europa’. Is dat de doelstelling? En waar is dat op gebaseerd? Zo vaak heeft Heerenveen toch helemaal niet Europees gespeeld de afgelopen jaren? Niks mis met ambitie maar als trainer zijnde is het dus totaal geen risicoloze job lijkt me. Vandaar ook mijn vraag: wat is nou bevredigend? Play-offs winnen met goed voetbal? Vinden jullie dat realistisch met een Utrecht, Twente en AZ waarvan één er altijd meedoet aan de PO’s en normaliter sterker is? Is die ambitie dan niet meer een absoluut einddoel waar ook een heleboel geluk bij moet komen kijken?

Nogmaals, dit is totaal geen steek richting Heerenveen maar serieus een vraag die ik heb als buitenstaander. Het wordt hier gebracht door velen als een goede kans voor Van Persie, maar ik zie toch een club die vasthoudt aan ‘the good old days’ en de bijbehorende verwachtingen die elke trainer uiteindelijk de kop kost.

9 april 2024 om 13:57

Hoe doet hij het bij Feyenoord eigenlijk?
En dan doel ik meer op managementstijl, hierarchie, beter maken van spelers, coaching, saamhorigheid dan dat ik naar een ranglijst kijk.

Vaak zie je dat topspeler het als coach lastig hebben in de subtop, omdat dingen die zij als vanzelfsprekend beschouwen, daar niet vanzelfsprekend zijn.

Zo zijn Gullit, Van Basten en Rijkaard toch wel geflopt als trainer in de subtop, waar Rijkaard in de absolute top de CL won.

9 april 2024 om 14:38

Niemand verwacht dat we de komende jaren Europees voetbal gaan halen, al helemaal niet als je kijkt naar de financiële mogelijkheden en de huidige selectie. Het minste wat de meeste fans willen is weer leuk aanvallend voetbal. Dat zit al zolang ik me kan herinneren in het Heerenveen DNA. Dit afbraak voetbal is verschrikkelijk om naar te kijken en een klap in het gezicht naar alle seizoenskaarthouders.

Daarnaast moet er weer kapitaal opgebouwd worden. Door weer aanvallend voetbal te spelen kunnen middelmatige spitsen weer boven zichzelf uitsteken (denk aan een Uth of Finnbogason).

Supporters zijn niet veel eisend, maar fatsoenlijk voetbal op de mat leggen is wel het minimale. Iets wat van Wonderen niet gelukt is en we met Steijn ook nooit gaan behalen.

9 april 2024 om 15:38

@DNS geen idee, ik kijk de O18 nooit. De enige potjes die ik meepak indien mogelijk zijn de YL potjes en daarin deed hij het goed. Zijn tactische keuzes gedurende de wedstrijd waren vaak beslissend tegen sterkere tegenstanders.

Daarnaast is er een docu geweest over een toernooi in Kroatië waarin spelers zeiden dat ze beter geworden waren onder Van Persie doordat hij ook zo’n vakidioot schijnt te zijn. Hij schijnt vooral qua tactische besprekingen en het overbrengen van het belang van zijn eisen erg sterk te zijn.

@StraStra Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Eigenlijk is dat hoe ik Heerenveen heb leren kennen, als een club met een scouting waar menig ED club jaloers op was en een plek waar jonge talenten konden opbloeien.

Als ik dan als buitenstaander naar de huidige selectie kijk zet ik vooral vraagtekens bij de visie van de huidige scouting. Leuk, aanvallend voetbal begint ook met de spelers hebben daarvoor en dus is een goede scouting van levensbelang, nog meer dan een trainer misschien. Als ik dan achterin een Kohlert en Van Beek zie staan dan springen mij wel de tranen in de ogen. Hetzelfde geldt voor een Brouwers. Dat zijn rouwdouwers met nul finesse, totaal niet geschikt voor leuk, aanvallend voetbal. Ik weet niet hoe de scouting van Heerenveen tegenwoordig ervoor staat, maar dat leek me altijd de levensader van Heerenveen en is totaal niet terug te zien in de huidige selectie.

Een trainer zou wel
meer uit de huidige selectie moeten halen, vooral in zo’n zwakke Eredivisie. Zo’n Sahraoui en Walemark op de flanken zijn in principe best leuke wingers namelijk, maar zo inconsistent.

Mocht die Meijers van NEC niet verlengen zou ik als Heerenveen zijnde hem proberen binnen te halen of Hake van GAE. Die hebben bewezen met een oké selectie leuk en aanvallend voetbal te kunnen spelen.

9 april 2024 om 15:57

Voor mij is het makkelijker: ik wil inzet zien. Van Persie lijkt me iemand met winnaarsmentaliteit dus ik zou daar vertrouwen in hebben.

9 april 2024 om 16:00

Met je eens dat de scouting enorm belangrijk is en al jaren niet meer van het niveau is van vroeger. Echter zijn er toch wel weer jongens als Sahraoui en onlangs Sarr binnengekomen.

We hebben zoals je aangeeft leuke vleugelspelers maar we hebben ook een voetballend erg sterk middenveld. Haye en Olsson doen het zeer goed en met Brouwers heb je er een leuke speler bij. Nico in de spits heb ik ook enorm veel vertrouwen in zodra hij meer gaat spelen. Daarnaast niet met je eens mbt Köhlert. Is een pijlsnelle back die een enorm sterke tandem vormt met Sahraoui. Alleen het centrum is misschien te traag om met een hoge defensieve lijn te spelen. We moeten wel degelijk beter scouten en meer restwaarde gaan creëren, maar ik geloof echt niet dat je met deze selectie alleen maar kan verdedigen.

Uiteindelijk ontbreekt het op bestuurlijk niveau aan een duidelijke visie. Van een van Wonderen naar waarschijnlijk een Steijn is echt dramatisch. Wat willen we nou als club? Wat ervaren jongens zonder restwaarde halen als Haye en van Beek en voor het goal hangen en dan hopen dat we wat punten bij elkaar harken? Of gaan we nou eindelijk weer opleiden, attractief voetbal spelen en het publiek vermaken.

9 april 2024 om 16:03

@friestho,

Inzet vind ik toch wel echt een dooddoener. Het lijkt al gauw op weinig inzet als iedereen te laat bij de bal is, maar in werkelijkheid is er gewoon geen duidelijk plan. Ik zie al tijden geen lijn in het spel, wat is nou de tactiek? Die jongens hebben geen idee waar ze moeten lopen en er zijn geen patronen in het spel te bekennen. Het is de bal zo snel mogelijk aan Sahraoui geven of lang peren naar Pele en hopen op het beste.

9 april 2024 om 16:49

Voor mij staat op 1 het voetbal dat je op de mat legt moet aantrekkelijk zijn. Dat vind ik aanvallend ingesteld om het publiek te vermaken. Daarnaast een team met 200% inzet dat durft te voetballen. Liever 3-3 dan 0-0. Verdedigen zijn we nooit goed in geweest, ook niet nu onder Kees, en dat zullen we ook nooit worden. Wij moeten het meestal hebben van onze aanval, dus dat is het bealngrijkste. Vervolgens denk ik dat het realistisch is om als eindklassering playoffs/middenmoot te hebben. Maar voor mij als supporter is het vooral belangrijk op wat voor manier je speelt. Want de laatste seizoenen was er in elk geval geen touw aan vast te knopen

Dat zou een goede stap voor hem zijn.
Beetje in de luwte. Redelijke selectie die echt wel hoger hoort te staan dan dat het nu staat.

Misschien een paar spelers uit de jeugd van Feyenoord erbij. Win / win. Spelers worden getest op het hoogste niveau en Heerenveen heeft de kans om hoger te eindigen.

9 april 2024 om 12:59

Redelijke selectie? Er kleeft aan bijna geen enkele speler een mooie restwaarde, behalve Sarhaoui.

9 april 2024 om 13:16

@nation, Behalve de echte grote talenten zoals Sauer, Van der Belt, Beelen en Milambo zijn er toch niet echt talenten die middenmoot / eredivisie direct aan een hogere positie op de ranglijst gaat laten eindigen? En bovendien zullen dit de talenten zijn die Feyenoord zelf wilt houden, de categorie die Feyenoord zal willen verhuren kunnen van waarde zijn, maar dat zijn niet echt de spelers die Heerenveen gaat doen laten stijgen op de ranglijst.

Gewoon gewaarde selectiespelers zoals Walemark oid. Die pakt zijn minuutjes mee, maar dat is verre van een speler die ze kansen heeft om hoger te eindigen.

Terug naar Van Persie, ik zou dit een mooie, maar ook een gewaagde stap vinden van Heerenveen. Geweldige speler natuurlijk geweest, maar niets als trainer laten zien. Nul betaald voetbal ervaring, ik zou als ik Heerenveen was toch een wat meer bewezen trainer nemen. Pak iemand die zich heeft getoond in de ED of KKD. Steijn is in dat licht een veel logischere keus, al zou ik die niet nemen vanwege zijn persoonlijkheid. Als het even tegen zit ontwikkeld hij zich tot iemand die enkel aan zichzelf denkt, en spreekwoordelijk bereid is om de hele winkel in de brand te steken als hij daar zelf beter uitkomt.

Ik zou eerder gaan voor iemand met ervaring, Van Bronkhorst proberen, of Van den Brom, Keizer, Pascal Jansen oid.

9 april 2024 om 13:53

Heerenveen hoort als club wel in het linkerrijtje thuis, maar met deze selectie staan ze wat mij betreft gewoon op de plek waar ze thuis horen. Veel middelmaat en compleet afhankelijk van de uitspattingen van Sarhaoui en misschien een strak steekballetje van Haye.

Goede stap dit voor van Persie, in plaats van gelijk Feyenoord te gaan leiden eerst even starten bij een club waar de druk wat lager ligt. Ben erg benieuwd hoe hij het als trainer in de ED zal gaan doen.

Ik vind hem alleen qua type en uitstraling niet helemaal bij Heerenveen passen, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Ik zie ook graag Jans komen bij Ajax en die past ook totaal niet bij ons. Wel jammer dat v Nistelrooy geen optie lijkt te zijn voor Heerenveen (wil zelf niet?) dat zou een mooie match zijn geweest en dan kan hij weer rustig gaan bouwen aan zijn trainerscarriere.

Benieuwd hoe dit allemaal uitpakt.

9 april 2024 om 14:59

Ik zou het begrijpen wanneer vpersie de stap maakt. Ik zou het vanuit Heerenveen niet begrijpen. Mooie exposure, maar je hebt geen idee of je kwaliteit binnenhaalt. Ik ben iig al blij dat de traditionele topclubs afgestapt lijken te zijn van de gedachte dat een goede speler een goede trainer is (en daar zijn eerste ervaringen op laten doen).

9 april 2024 om 15:29

Ik ben er niet zo zeker van dat ze van die gedachtegang af zijn. Vorig jaar om deze tijd zaten van Nistelrooij en Heitinga nog bij Psv en Ajax. En Feyenoord heeft nu "geluk" met Slot, maar afgelopen jaren hebben ze het ook gewoon geprobeerd met Gio en Stam.

9 april 2024 om 15:47

Sterker nog, de beste coaches waren meestal middelmatige spelers (een paar uitzonderingen daargelaten).

Kan je gedachtengang wel volgen, maar je kunt je afvragen in welke vijver Heerenveen anders moet gaan vissen. Steijn zou ik na al het drama bij Ajax en NAC niet zo snel aan beginnen. Je zou ook Alex Pastoor kunnen benaderen maar ik denk dat die liever nog een stapje hoger inzet (lijkt me een goede optie voor AZ mits hij zich over zijn eerdere uitspraak heen kan zetten, of misschien Twente indien Oosting weggaat).

9 april 2024 om 19:30

Ik vind het eigenlijk wel mee vallen hoe hij qua uitstraling bij Heerenveen past.
Waar een aantal voetballers op hun 40ste nog steeds dezelfde karakter eigenschappen hebben als op hun 20ste (en deze vaak niet langer leuk of relevant zijn), heeft van Persie zich in mijn ogen heel anders ontwikkeld.

De van Persie die ooit begon bij Feyenoord en Arsenal zou daar absoluut niet passen inderdaad. De van Persie die ik terug zag komen bij Feyenoord kwam op mij over als een heel warm en aimabel persoon die je prima op de stoel van Foppe kan zetten.

Voor RvP een prachtige club om je trainingscariere te beginnen en voor Heerenveen zal de naam RvP (cliche; goede voetballer is niet per definitie een goede trainer) toch makkelijker spelers doen besluiten te komen.

Na mijn weet staat RvP er goed op binnen de Kuip. Stap naar Heerenveen is een mooie klus om te ruiken en het trainerschap en vervolgens de stap naar de Kuip te maken

Van Persie heeft een uitgebreid carrière-pad uitgestippeld en ik kan me niet voorstellen dat Heerenveen daar deel van uitmaakt. Dat de journalist in kwestie roept dat Van Persie op dit moment dolgraag hoofdtrainer wil worden, toont al aan dat dit waarschijnlijk een losse flodder is.

9 april 2024 om 13:11

Want het coachen van jeugd teams is zo ambitieus? Van Persie heeft de top bereikt als voetballer en wil dit waarschijnlijk als coach nogmaals halen. Natuurlijk ga je dan voor een stap omhoog... Bij Heerenveen kan je eerder een stap omhoog maken dan bij Jong Feyenoord. Als Feyenoord hem nog niet van plan is aan te stellen als hoofdcoach na Slot dan is dit gewoon een goeie stap.

9 april 2024 om 13:21

Nogmaals; Van Persie heeft uitgebreid over zijn carrière-planning gesproken en op dit moment hoofdtrainer worden is daar geen onderdeel van. Hij heeft geen enkele haast om zijn ambities te bereiken. Daarnaast is hij nog bezig met het behalen van zijn UEFA-Pro papieren.

Onderstaande sprak hij een paar maanden geleden uit in een interview:

"ik wil gewoon als trainer elke dag het gevoel hebben dat ik goed bezig ben. Ik ben op de goede weg en maak goede stappen, maar ik ben zelf nog niet klaar om een eerste elftal te trainen, denk ik. Ik moet meer leren en meer situaties als deze toernooien ervaren, meer stresssituaties ervaren. Constant reflecteren en evalueren van hoe ik dingen zou willen doen. Het is niet niks om straks als hoofdtrainer een groep van 20 tot 30 man staf aan te sturen, 30 spelers aan te sturen, technische mensen boven je te hebben en ook nog media en fans. Je runt eigenlijk een groot bedrijf waarin je de hele dag belangrijke keuzes moet maken. Daar heb ik gewoon tijd voor nodig om mezelf te trainen."

9 april 2024 om 15:16

Klinkt alsof hij het goed aanpakt. Je kan beter gewoon een tijdje jeugdelftallen trainen en zoveel mogelijk ervaring op doen. Ik snap die trainers die gelijk professioneel willen trainen niet. Je hoeft maar twee klussen niet goed aan te pakken en je komt nergens meer aan de bak.

9 april 2024 om 15:53

@tottenham71, niet iedereen vind het zo leuk om met jeugd te werken en kan dit ook, zeker bij jongere jeugd is het echt anders. Het is ook net als met docenten. Sommigen vinden basisschool kids leuk, sommige middelbare school kids en sommigen moeten er niet aan denken en willen op een hbo / volwassen onderwijs aan de slag. Als je toch allang set for life bent en je krijgt de kans, dan snap ik wel dat je gaat doen wat je leuk vindt.

Aflopend contract? Dat is voor mij nieuwe informatie. Te Kloese wakker worden alsjeblieft. Behoud RVP voor onze club. Iedereen weet dat hij ooit hoofdtrainer wordt. Bij de onder 19 zie je dat hij de ploeg heel goed laat voetballen.

Wellicht zou het mogelijk zijn om met Robin een zelfde soort pad te bewandelen als met Pascal Bosschaart.

Heerenveen kiest vaak voor beginnende trainers he? RvP was een fantastische speler maar hoe hij als trainer is moet toch echt nog blijken. Al moet eerst blijken dat dit verhaal wel waar is...

Mocht het waar zijn. Komt er natuurlijk een hele grote meneer binnen in de kleedkamer van Heerenveen die aanzien heeft in binnen en buitenland, daar kijken de spelers echt wel met heel veel respect naar. Iedereen weet wie Robin van Persie is. Die status heeft Kees van Wonderen natuurlijk wel veel minder.

Al moet van Persie het nog wel laten zien een grote naam betekent helemaal niks. En kan ook helemaal fout gaan omdat de trainer faalt. Daar weten ze bij Heerenveen ook alles van. Zie Marco van Basten

9 april 2024 om 13:28

Nou Van Wonderen was toch ook gewoon een gerespecteerde speler en international? Misschien geen internationale carriere, maar mister Feyenoord met bijna 10 dienstjaren. Mag je op zich ook wel tegenaan kijken toch?

9 april 2024 om 14:04

Van wonderen is een hele grote meneer in Rotterdam waar zeker tegenop gekeken mag en eigenlijk moet worden, rvp is echter wel van een ander kaliber, die is echt wereld top geweest en over de hele voetbal wereld een grote meneer, iets wat van wonderen niet is.

9 april 2024 om 16:25

@westend, al die buitenlanders en jonge twintigers hebben zonder Google echt geen idee wie van Wonderen is. van Persie, die kennen zelfs de echte voetbalhaters nog.

9 april 2024 om 16:40

Vergis je niet in het verloop en het historisch besef van (buitenlandse) 20ers. Van Persie is inmiddels ook al 40 en zijn actieve carriere is op zijn top ook alweer meer dan 10 jaar geleden. Denk dat de nieuwe jonge talenten meer zijn opgegroeid met Neymar, Messi, Suarez en Ronaldo dan met Van Persie tbh. Vraag me wel af of 'een grote naam uit het verleden' voor spelers heel veel anders betekend. Je moet sowieso respect voor je trainer hebben. Het zijn per slot van rekening toch allemaal maar boomers.

Overigens Slot, Ten Hag, Bosz, Van Gaal, Hiddink waren uiteindelijk ook niet echt spelers van 'o my god heb ik jou daar'

9 april 2024 om 17:24

@westend, iemand met de status als van Persie kennen ze echt wel. Ik denk dat een grote naam echt wel iets doet. Mijn managernaam Primetime komt toevallig van een oud NFL en MLB speler die inmiddels al tegen de 60 loopt en nu football coach is op een college. In Amerika gigantisch veel ophef veroorzaakt door bizar veel spelers te halen in een jaar en te lozen. 70+ spelers gekomen, veelal gekomen voor zijn naam. In Amerika krijgen spelers een ranking en een deel was met een andere coach echt nooit gekomen. College zelf was een van de slechtste in de competitie, hadden seizoen ervoor maar 1 wedstrijd gewonnen om je een idee te geven.

Tegenover concurrentie met zelfde kwaliteit / geld, geeft een grote naam sws wel een verschil in transfers.

Van Persie lijkt me trouwens typisch iemand die over 15 jaar nog steeds niet als boomer wordt beschouwd.

Het lijkt me op zich een prima trainer voor ons, er van uitgaande dat hij een beetje dezelfde speelstijl wil gaan spelen als dat hij zelf heeft gedaan. Wel lijkt het me van belang dat er een goede inspanningsfysioloog gaat komen, want dit seizoen zijn de heren hier allemaal na 20 minuten helemaal kapot. Dat is echt een gigantische ergernis op de tribunes, helemaal als je bedenkt dat wij hier zijn opgegroeid met Foppe en Gertjan waarbij de selecties altijd superfit waren.

Zo’n trainer op het veld die iedere bal nog beter en mooier raakt dan de rest van de selectie bij elkaar.
Kreeg zelf Kieft nog even als (assistent) trainer vroeger, daar hadden wij dat al.
Laat staan een van Persie….
Mooi moet dat zijn

Hele leuke optie! Al heb ik qua voetbalverstand/coachkwaliteiten geen idee, maar toch zijn er al veel pluspunten:

1. Geen Maurice Steijn
2. Een prima uithangbord voor de club, waar het een hele sympathieke gast is
3. Geen Maurice Steijn
4. Een aanvaller. Dus ik neem aan dat er eindelijk weer eens aanvallend gespeeld gaat worden
5. Een verrassing uit de hoge hoed. Altijd leuk
6. Geen Maurice Steijn

Dus top! Ik juich dit zeker toe!

9 april 2024 om 13:33

Steijn is echt geen verkeerde trainer, en zeker niet voor een club kaliber Heereveen. Al met al blijft Steijn ook nog een sympathieke gozer. Bij Van Persie moet je nog maar afvragen wat je krijgt natuurlijk. Iemand als Van Nistelrooij deed het bij PSV bijvoorbeeld ook vrij mager. Ondanks zijn status

9 april 2024 om 13:38

Maurice Steijn heeft geen plan. Maurice Steijn is alleen bezig met Maurice Steijn. Mensen onder de bus duwen is hem niet onbekend. Een tactisch idee ziet er niet in. Of je moet "olij kan goed keepen, Kitolano kan alles op het middenveld oplossen en Lauritsen is zo vreselijk lang, knal alles maar naar hem toe" een plan noemen.

Ik was het niet eens met Jan Olde Riekerink. Ik was het niet eens met Jurgen Streppel. Echter hebben zij nog een klein beetje laten zien als trainer. Maar Maurice Steijn? Niets. Echt helemaal niets. Behalve dan een hele nare gast zijn. Daarin is hij onderscheidend.

9 april 2024 om 13:43

Gebruik maken van de kwaliteiten van je elftal lijkt me anders een uitstekend plan. En bij Sparta (VVV en NAC) daardoor ook gewoon heel goed gedaan. Ik denk op zeker dat je aan Steijn een goeie hebt. Zeker voor een club kaliber Heereveen. Ajax is een politiek slangennest, daar was niemand boven komen drijven. Zelfs hardcore ajaxmensen redden het daar momenteel niet.

9 april 2024 om 13:44

@westend,

bij Heerenveen hebben ze zelf met van Basten ervaren dat een goede voetballer niet per definitie een goede trainer is.

9 april 2024 om 13:46

We zien het compleet anders. Ook voor Heerenveen een hele zwakke trainer en ik weet zelfs niet wat ik zou doen als hij echt onze trainer zou worden. Ik ga dan niet meer heen vermoed ik. Zo erg zie ik het niet zitten. Een lachtertje vind ik het. Net als Fräser. Zelfde laken en pak. Enig verschil is dat Fräser mij geen naar mens lijkt. Maurice Steijn is iemand die lachend danst op je graf. Heel vervelend karakter.

Een enigszins capabele trainer had er natuurlijk meer van gemaakt dan deze gozer.

9 april 2024 om 13:47

@superfarmers:
Ik ben ook niet overtuigd van Van Persie. Dat zei ik letterlijk. Ik zeg alleen dat ik al zeker weet dat hij beter is dan Steijn. Al denk ik dat elke medewerker bij elke BVO beter is dan Maurice Steijn. Zijn karakter wel meegenomen in deze uitspraak.

9 april 2024 om 14:07

Steijn heeft het bij Sparta toch gewoon uitstekend gedaan.
Bij mensen blijft een negatieve periode helaas langer hangen dan een positieve.
Overigens had met dit Ajax, niet veel trainers er wat van gebakken.

9 april 2024 om 14:13

@madini: Gelukkig ben ik altijd stabiel geweest hierover en vond ik hem bij Sparta ook al maar matig. Met al het geluk van de wereld vaak de 0 gehouden. Met ook door een geweldige doelman en Kitolano. Bij Ajax was ik er dan ook van overtuigd dat hetgeen is gebeurd wat er nu gebeurde: Faliekant falen. En dat zal bij Heerenveen ook weer gebeuren.

Dus nee. Het negatieve blijft niet meer hangen.

9 april 2024 om 14:26

Beetje makkelijk om zeggen dat als het goed gaat, het geluk is, en niet goed dan ligt het aan de kwaliteiten.
Ik vond Steijn ook qua type niet bij Ajax passen, maar dat het mislukt is, ligt zowel bij Steijn, als bij de dramatische selectie van Ajax

9 april 2024 om 14:32

Dat zeg ik nergens. Wederom verdraai je iets.

Verlengen en 3 jaar stallen bij Heerenveen (mits hij presteert daar uiteraard). Lijkt me een prima constructie.

Leuke stap voor Van Persie. Heeft jarenlang ervaring opgedaan in de jeugd bij Feyenoord. En nu lekker voor het eerst aan het werk in de Eredivisie bij Heerenveen. Ben wel benieuwd hoe hij het dan gaat doen bij Heerenveen.

Kunnen we hem niet verhuren aan Heerenveen als trainer? Bestaat er zo iets? Want het lijkt mij heel erg goed als die daar hoofdtrainer wordt. Als die dan heel goed blijkt te zijn kan die het later overnemen van Slot.

9 april 2024 om 13:40

Denk dat je als Feyenoord zijnde ook gewoon eerlijk moet zijn en duidelijk. Verhuren van zo'n trainer heeft helemaal geen zin. Heb je hem nu niet nodig (omdat je Slot hebt), laat hem dan vertrekken. Eventueel neem je weer contact op met Van Persie als Slot vertrekt. Eventueel zet Van Persie in zijn nieuwe contract met Heereveen een clausule voor Feyenoord. Maar dat verhuren met als hoop om hem aan het lijntje te houden moet je niet doen. Als die goed genoeg is, komt hij wel terug. Valt hij daar door de mand, heb je dat ook weer gezien.

Het mooiste vind ik het als een spelers van het kaliber Van Persie verdwijnt uit de voetballerij.
Voor zo’n geweldige speler is het afbreukrisico te groot. Als ik de mislukte trainers Gullit en Van Basten bij rondo zie zitten dan doet dat af en toe gewoon pijn aan de ogen.

Het mooiste voorbeeld hoe het wel moet vind ik Litmanen. Af en toe opdraven bij de Ajax legends, in een leuk filmpje van de club of een mooi interview op tv over vroeger.

Maar ver weg van een trainer die uitleg moet geven over zijn onlogische opstelling, de analist die alleen maar negatief is of de directeur die stamelend uit zijn woorden komt.

9 april 2024 om 13:47

Tsja wat moet je dan? Een uitkering aanvragen en maar niks doen. Dan ga jeje toch ook vervelen. Je weet toch uiteindelijk ook pas dat je het niet kan, als je het probeert. Een Cruijff, Zidane, Guardiola zou je dan ook niet hebben. Zou ook weer zonde zijn. Al is het uiteindelijk wel een heel ander vak: speler of trainer zijn (of analist zoals van der gijp bijvoorbeeld).

9 april 2024 om 13:50

Hij zal vast geen uitkering kunnen krijgen in zijn leven. Of hij moet het echt verkloten :-)

Ik snap hem wel. Je gaat hen denk (mogelijk) als matige trainers herdenken in plaats van grote spelers. Ik had ook gehoopt dat Kuijt niets meer had gedaan na zijn carrière. Want daar is de sympathie ook ineens ver te zoeken. Aanzienlijk minder grote naam, maar wel een groot voorbeeld aan waar je hem nu herinnert.

9 april 2024 om 13:55

UWV kan je uiteraard nog steeds een uitkering aanvragen voor werkloosheid. Dat hij het niet nodig heeft daargelaten .

9 april 2024 om 14:23

Het is gewoon iets wat ik het mooiste vind. Een fantastische voetballer als fantastische voetballer herinneren ipv als trainer, analist,directeur of zelfs mens.

Heb hetzelfde met al die documentaires. Rooney en Beckham waren in mijn ogen fantastische voetballers en eigenlijk hoe beter ik ze heb leren kennen door die documentaires hoe minder mooi de herinnering is geworden. Ga ze ook niet meer kijken.

Maar ze moeten doen waar ze zelf gelukkig van worden en ze hoeven geen rekening te houden met mijn tere zieltje hoor😊

Niet doen. Bij Heerenveen kan je nog altijd terecht mocht het bij de eerste stap bij een grotere club anders uitpakken dan gehoopt. Gebeurt dit bij Heerenveen heeft dit gelijk een stempel. Gewoon lekker bij Feyenoord blijven vooralsnog.

Ik ben er geen voorstander van om een startende trainer direct als hoofdtrainer aan te stellen. Los van het feit wie het is komt er veel bij kijken en helemaal bij ons.

Geef mij maar Pastoor. Is ervaren en roeit met de riemen die voorradig zijn.

Ontzettend domme move zou dat zijn. In naam en qua aanhang is Heerenveen mooie club maar er is werkelijk waar niets mogelijk. Alle toptalenten zijn weggehaald door Ajax, PSV en Feyenoord; de overgebleven talenten hebben geen geduld en kiezen voor KKD, geld is er niet en kapitaal op t veld minimaal.
Als RvP denkt een middelmatig elftal beter te kunnen maken, welkom. Maar met weinig ervaring in degradatiegevaar komen met slecht voetbal en t is gedaan met je.
Niet echt slimme keuze dus

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren