Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Juventus en Atalanta naar Eredivisie: ‘Ik ken mijn nieuwe club van FIFA’

Laatste update:

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Federico Mattiello, zo melden de Deventenaren via de officiële kanalen. De 27-jarige rechtervleugelverdediger was na zijn vertrek bij Atalanta transfervrij en tekent in De Adelaarshorst een contract voor één seizoen. Bij Go Ahead gaat hij de concurrentiestrijd aan met Mats Deijl en Jamal Amofa.

Voor Mattiello is zijn verbintenis bij Go Ahead zijn eerste avontuur in het buitenland. Toch kende de back, die ook aan de linkerkant uit de voeten kan, de huidig nummer zeventien van de Eredivisie al van de populaire game FIFA. “Ik heb met Go Ahead Eagles gespeeld op FIFA. Waarom? Vanwege het opvallende rood-gele tenue. En omdat er heel veel jonge spelers in dat team zaten. In de career mode kun je die heel mooi een paar seizoenen ervaring op laten doen en op die manier een hoog niveau laten halen.”

Mattiello arriveerde zondag in Nederland en werd maandag door Kowet vastgelegd. “Schitterend hoe dicht de tribunes op het veld staan”, zegt hij over het stadion van zijn nieuwe werkgever. "Het doet me een beetje denken aan mijn vorige club SPAL, waar dat ook het geval is.” Ook over de stad Deventer is hij te spreken. “Een mooie stad. Wat me opviel, is dat de straten hier zo schoon zijn. Dat is in sommige Italiaanse steden wel anders.”

Mattiello doorliep de jeugdopleiding van Juventus, voor wie hij in 2014 in de wedstrijd tegen Parma debuteerde in de Serie A. Ook in de daaropvolgende wedstrijd tegen Lazio kwam hij als invaller binnen de lijnen, maar daar bleef het bij. Na uitleenbeurten aan Chievo Verona en SPAL kocht Atalanta hem voor vijf miljoen euro. Eenmaal daar werd hij achtereenvolgens verhuurd aan wederom SPAL, Bologna, Cagliari, Spezia en Serie B-club Alessandria.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit niet de man die op gruwelijke wijze zijn been brak in een duel met nainggolan, dacht ergens in 2014/2015. Lijkt me dat hij toch makkelijk in de basis moet komen bij GAE gezien zijn ervaring in de serie a.

5 september 2022 om 19:27

Hij begon net door te breken in het eerste elftal en toen brak hij inderdaad zijn. Pfff ... zowel scheenbeen als kuitbeen gebroken en dat beeld toen hij opstond en er doorheen zakte.

Ik ken al die spelletjes niet, maar het is fantastisch dat een Italiaanse voetballer onze club kent en er heel positief is over het stadion en de stad Deventer. Go Ahead goes international! Ik zie uit naar het debuut van deze Italiaanse topper.

5 september 2022 om 18:18

Iets zegt me dat hij hier populair wilt doen bij GAE supporters. Van alle clubs die er zijn kiest hij met alle respect GAE vanwege de kleuren? Makkelijk praten als je zelf speler bent van de club.

5 september 2022 om 18:37

Ik heb voor career mode ook genoeg teams gekozen op basis van tenue😅

5 september 2022 om 20:36

Hetzelfde hier haha. Soms is het leuk om daarop je keuze te baseren.

Hahaha wat een geweldige reden. Maar als hij FM had gespeeld had hij de Eagles nog beter leren kennen. Fifa geeft helaas niks om career mode

5 september 2022 om 18:32

Zo jammer hoe ze veruit het leukste speltype zo hebben laten versloffen.

5 september 2022 om 18:38

Dit verval is ingezet met de introductie van fifa ultimate team

Ik geloof geen snars van hem met zijn fifa verhaal.
En deventer is leuk en schoon, maar je kan het amper een stad noemen en je hebt ondertiteling nodig als ze gaan praten.

Hoop wel dat ze er in blijven, heb liever volendam/emmen en excelsior weg

5 september 2022 om 18:28

Deventer amper een stad noemen? Het is een van de oudere steden van Nederland.
En ik denk dat hij bij elke stad in Nederland ondertiteling nodig heeft, verwacht niet dat hij nu al accentloos Nederlands kan

5 september 2022 om 18:31

Bedoel geen als Nederlander ook. Altijd als je rond Amersfoort komt is alles ten noorden en oosten van dat de mensen amper verstaanbaar haha.

En het is er echt leuk en mooi, maar wel echt heel klein

5 september 2022 om 18:33

Amper een stad? Ondertiteling nodig? Ga je mond spoelen als je het over onze mooie Demtah hebt

5 september 2022 om 18:40

Ja, want in de randstad spreken ze allemaal zonder accent. De enige plekken waar je ondertiteling nodig heb is Friesland (buiten Leeuwarden) en het zuiden van Limburg.

5 september 2022 om 19:02

Dus omdat we de allochtonen niet meer over 1 kam mogen scheren pakken we nu maar de mensen uit het noorden/oosten van het land?Zielige opmerking van je Salerno..

5 september 2022 om 18:37

Wat een domme opmerking, allereerst heeft Deventer een enorm rijke historie als stad en daarnaast spreekt men gewoon ABN over het algemeen. Daarnaast is het ook een heerlijke stad om te wonen

5 september 2022 om 18:56

Geen idee waar jij in deventer bent geweest, maar meeste mensen spreken gewoon abn. Accenten zie je meer bij de dorpen eromheen

5 september 2022 om 19:03

Als je nou Twello had gezegd, ok, maar als je in Deventer ondertiteling nodig hebt, ligt dat meer aan jezelf :P

5 september 2022 om 19:08

Niet allemaal zo happen man, heb er in 1996 mijn eerste carlo colluci gekocht dus warme herinneringen aan.

Maar blijf erbij dat ik zijn verhaal niet geloof

5 september 2022 om 19:09

Ach zelfs in Twello praten mensen gewoon normaal, opmerking van Salerno slaat gewoon nergens op, 5 kilometer voordat je Amsterdam in rijdt zie je ook alleen maar weilanden maar hun zijn high class!! On: zeer blij met deze toevoeging, eindelijk een beetje bekende naam bovendien iemand die het niveau (als het goed is) makkelijk aan kan. Paultje top gedaan!!
Nu nog een spits en een verdedigende middenvelder en misschien nog een stuk of 12 fysios voor alle geblesseerden.

5 september 2022 om 20:19

Bij ons in Olst word het al een stukje lastiger hoor haha. De boeren in het buitengebied versta je echt geen zak van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren