Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Brom pakt met Croky Cup eerste hoofdprijs als trainer van Genk

Laatste update:

John van den Brom heeft zijn eerste hoofdprijs met KRC Genk gepakt. De ploeg van de Nederlandse oefenmeester was in de finale van de Beker van België, die officieel de Croky Cup heet, met 1-2 te sterk voor Standard Luik, door doelpunten van Junya Ito en Théo Bongonda in de tweede helft. De bekerwinst betekent voor Van den Brom zijn vierde prijs tijdens zijn trainersloopbaan, nadat hij eerder met Anderlecht landskampioen werd en twee keer de supercup won.

Ondanks de bij vlagen wisselvallige prestaties, plaatste Genk zich als nummer vier van de reguliere competitie voor de kampioensronde van de Jupiler Pro League met Club Brugge, Antwerp en Anderlecht. De ploeg van Van den Brom kent tevens een succesvolle bekercampagne, daar de finale bereikt werd door af te rekenen met achtereenvolgens Thes Sport, STVV, KV Mechelen en Anderlecht. Opponent Standard rekende op weg naar de eindstrijd in het Koning Boudewijnstadion van Brussel af met onder meer Club Brugge, maar ontsnapte al vroeg in het duel aan een tegendoelpunt.

Kristian Thorstvedt raakte na drie minuten spelen al de paal. Na de vermakelijke eerste minuten ontspon zich een voorzichtige wedstrijd, met kleine speldenprikjes over en weer. Genk was de meest gevaarlijke ploeg en kreeg kleine mogelijkheden, via onder meer Bryan Heynen. Het duurde tot kort na de rust voor de ban gebroken werd. Bongonda bracht Ito in stelling. De Japanner bleef in het strafschopgebied erg koel en verschalkte doelman Arnaud Bodart door de bal in de verre hoek te plaatsen.

Na de openingstreffer bleef Genk de baas in Brussel, waardoor de 0-2 meer in de lucht hing dan een gelijkmaker. Pogingen van Heynen en Thorstvedt leverden nog geen tweede treffer van de avond op. Aan de andere kant liet Jackson Muleka zich zien, maar zijn poging ging niet op doel. Met nog tien minuten op de klok besliste Bongonda de eindstrijd door de marge te verdubbelen. Muleka bracht de spanning nog terug met de aansluitingstreffer, maar de ploeg van Van den Brom hield in de slotfase stand mede doordat Moussa Sissako in blessuretijd nog moest vertrekken met een rode kaart. Genk pakte daarmee voor het eerst sinds 2013 en voor de vijfde keer in de clubhistorie de Belgische beker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is na de Papa John's Trophy toch wel de meest idiote naam voor een bekertoernooi

25 april 2021 om 22:50

Mwah, denk dat ik de Croky Cup toch nog een slagje debieler vind.

25 april 2021 om 22:55

Wij de meest idiote naam voor een bekertornooi, jullie de meest idiote naam voor een competitie met de Keuken Kampioen Divisie.

25 april 2021 om 23:00

@Vazquez Fair enough!

26 april 2021 om 15:39

Oftewel ik kan niet wachten voor de naam die de KNVB en belgische bond kunnen bedenken voor de bekercompetitie van de BeNeLiga. Wat dacht je van de Bolletje Bokaal?

Verdiende overwinning van Genk vanavond
Benieuwd wat ze in de kampioen poule kunnen betekenen beste papieren zijn voor Brugge natuurlijk
Maar laatste weken is de ploeg van van der Brom goed in vorm

Was een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Meestal is een finale nogal gesloten maar dit was niet het geval. Overigens speelt de hele top 4 nu sowieso Europees waaronder gevallen topclub Anderlecht.

26 april 2021 om 12:25

Hey vazquez rustig eh! Wij gaan die Europese competitie gewoon winnen hoor!

26 april 2021 om 16:26

De conference league? Of de champions play offs? Op zich maken onze topclubs idd wel een goede kans in de conference league, maar of je daar nu zo heel blij moet zijn. Ik zag onze clubs liever in de champions en Europa league tegen topploegen ipv straks tegen misschien wel de nr 4 uit Polen of zo.

26 april 2021 om 16:41

Ik was maar aan het lachen,zie ons beide gewoon niet winnen. Die hele conférence league ben ik ook totaal niet van op de hoogte. En idd in de EL wissel je matchen tegen mindere ploegen al eens af met een tegen Arsenal ofzo wat toch altijd mooie verplaatsingen zijn

Hier had ie al zijn hele leven over gedroomd!

Volgens mij is dit Van den Brom's 4e prijs in België! Won de Supercup al 2 maal en 1 maal Kampioen. Komt nu dus met deze Cup op zijn 4e prijs. Gun het die John wel!

Croky cup? Die Belgen doen er ook echt alles aan om niet serieus genomen te worden... een prijs die zo heet staat lekker op je cv, alsof je met de f-jes een toernooitje hebt gewonnen op zomerkamp.

26 april 2021 om 00:40

Keuken Kampioen Divisie is anders ook wel tenenkrommend lelijk.

26 april 2021 om 08:56

Klopt, die tweede divisie, zoals die in de volksmond nog steeds gewoon wordt genoemd, heeft altijd al een waardeloze naam gehad; van Gouden gids, tot Jupiler tot KKD.

26 april 2021 om 10:05

Je bedoelt natuurlijk Eerste Divisie zoals dat in de volksmond nog steeds genoemd wordt.

Vamossssssssss, net terug van het tuuten in de stad. Heerlijk om de beker nog eens te winnen en zeker tegen Standard! Onuachu wordt echt onhoudbaar, wat is die jongen een niveau boven de rest. Foooooorza Racing! Gelukkig hadden we geen tactische coach nodig vandaag, even wakker schudden in de rust en het liep beter. Let's goooooooo.

Haha de Crocky cup. Het is toch niet te geloven dat je een beker, een tastbare prijs, de naam van een zak chips mee geeft...? Als je dat in Engeland voorstelt word je met de grond gelijk gemaakt. Hoe maken we de beker nog minder interessant dan hij is? Huist, geef hem een lachwekkende naam.

Waarom zijn mensen zo verbaast over de naam van de beker? Wat is het verschil met de Barclays Premier Leaque? Of Laliga Santander? Maar al die supporters zijn dan wel weer blij met de inkomsten die zo'n naam vervolgens aan de ploegen opbrengt. Wat maakt de naam van de competitie in hemelsnaam uit zeg. Heel mooi voor Genk dat ze een prijs hebben gewonnen. Voor een ploeg die zwaar op de eigen jeugd leunt hebben ze echt absurd veel succes voor een ploeg uit de provincie. Om de zoveel jaren worden ze wel eens landskampioen of winnen ze een beker. Ook de Europese campagnes zijn daar bij Genk wel vaak succesvol. Waarom lukt het ploegen als AZ of Feyenoord niet om hetzelfde te flikken als KRC Genk?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren