Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: NEC schuift doelman door na plotseling vertrek Kirsten

Laatste update:

NEC kondigde zondagavond het einde van de samenwerking met Benjamin Kirsten aan. Het contract van de 28-jarige doelman werd vanwege een verschil van inzicht over een knieoperatie verscheurd. “Ik ben op het verkeerde moment geblesseerd geraakt”, zegt hij in gesprek met De Gelderlander.

/

“Er is een kleine ingreep nodig. NEC was er niet blij mee en wilde die operatie uitstellen. Ik volg de raad van mijn arts en wil eventuele schade op de langere termijn uitsluiten”, aldus de Duitser, die eerder voor Dynamo Dresden, Waldhof Mannheim en Bayer Leverkusen speelde.

“Voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle had ik gericht getraind en was ik gewoon fit. Dat ik naar de tribune werd verwezen, kwam onverwacht. Het is uiteindelijk jammer dat zes mooie maanden zo eindigen”, besluit Kirsten.

Update 8 december 09.05 uur - NEC schuift doelman door na plotseling vertrek Kirsten
Guy Smit is de nieuwe reservedoelman van NEC. De negentienjarige keeper, die in de zomer werd weggehaald uit de jeugdopleiding van Vitesse, is na het vertrek van Benjamin Kirsten doorgeschoven. Dat meldt De Gelderlander. Omdat Joshua Smits (polsblessure) en de IJslander Hannes Halldórsson (schouderkwetsuur) nog maandenlang uit de roulatie zijn, heeft Ernest Faber alleen Marco van Duin en Smit nog over. Volgende maand kan NEC wel weer een nieuwe keeper kopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach volgens mij had de arts van NEC erna gekeken en besloot dat hij nog even doorkon tot de winterstop. Ook niet vertellen over het gebruik maken van zijn positie als doelman om een dik contract te vragen voor langere periode.

7 december 2015 om 18:23

stel dat was fout gegaan en die jongen zat dadelijk zonder contract er een jaar uitgelegen ?

7 december 2015 om 18:31

NEC wilde het contract verlengen tot het eind van het seizoen, dus dat hij nu zonder club zit is zijn eigen schuld. Een medische staf laat een speler niet spelen als dat niet gaat, lijkt me.

8 december 2015 om 09:31

Nu was de nood hoog dus dan kan je wel eens onverantwoorde risico's nemen. Kirsten geeft aan dat hij met het oog op de toekomst geen risico wilde nemen. Doet hij dat toch dan is het logisch dat hij een langer contract wil dan tot het einde van het seizoen.

7 december 2015 om 19:25

Inderdaad een hoop krokodillentranen en een substantieel deel van het verhaal achterwege laten. Meneer had buiten de club om een bodyscan laten maken. Hij 'kon' zondag wel keepen zonder problemen maar alleen als er per direct een contract voor 1 1/2 jaar afgesloten werd. Zo niet wilde hij per direct de operatie ondergaan (???)

Je bent geblesseerd en moet geopereerd worden op je bent fit en kan spelen! Dat hangt niet af of je contract voor 6 maanden verlengt gaat worden of niet.

Duidelijk een gevalletje overschatting van deze clown.

Bedankt en tot ziens!

7 december 2015 om 20:09

Je kan ook zeggen, met contract wil hij het risico wel lopen, zonder niet. Zo gek is dat niet, als je weet dat ze na 31 december gratis van je af zijn terwijl je zelf het risico loopt er lang uit te liggen zou ik ook het risico niet nemen. Vervelende situatie, deze man heeft aan zijn eigen belang gedacht maar niet buitensporig. Ik zou het risico ook niet lopen als mijn werknemer niet het wederzijdse commitment toont.

7 december 2015 om 20:23

Nec zou verlengen als hij zou spelen tot de winterstop wat volgens de clubarts gewoon kon.

7 december 2015 om 20:55

NEC heeft deze grappenmakker een verlengde aanbieding gedaan met de wetenschap dat hij een operaratie zou ondergaan. Ga het verhaal nu niet omdraaien en dezelfde krokodillentranen huilen. NEC heeft correct en als een goede werkgever gehandeld naar eer en geweten.

7 december 2015 om 21:36

Okay, dat word niet vermeld in het artikel. Als hij al een aanbieding gekregen had moet hij inderdaad niet zeuren.

Overigens niet nodig om direct zo te reageren. Buiten wat mensen op twitter is er weinig info over hoe de situatie nou zit.

8 december 2015 om 09:32

als ik het goed begrepen had kon hij volgens de club arts in zijn huidige situatie door tot de winterstop en zou hij dan via NEC een operatie ondergaan die tijdens de winterstop dan kon helen wegens de rust.

dit ook mede door dat NEC niet het risico wilde nemen dat als hij nu een operatie onderging dat het erger zou worden en hij niet kon spelen wegens de rust.

tevens wilde NEC hem dan een contract laten tekenen voor 6 maanden, maar meneer wilde een operatie "voor" het spelen of een contract van 1,5 jaar en geen 6 maanden.

ik denk dus dat er in totaal een verschil is qua wensen en risico afweging.

8 december 2015 om 07:40

Hij eiste 1.5 jaar vanaf de winterstop als hij zich nu zou laten opereren. Vind ik een vrij logische eis als je daarvoor je operatie uitstelt. Dat hij een machtspositie had kan je hem niet aanrekenen. Het is NEC die geblesseerde keepers heeft. En in dat licht zou ik ook mijn eigen arts eerder vertrouwen dan een clubarts. Zeker omdat die laatste bevooroordeeld kan zijn.

Dit klinkt wel als een raar besluit van NEC. Je zou toch mogen aannemen dat een operatie het verstandigst is, wanneer de arts dit aangeeft. Vervolgens wanneer de speler weer fit is hem ontslaan. Het kan aan mij liggen, maar dat lijkt een beetje op "ik ontsla omdat ik beledigd ben en omdat ik dat kan".

7 december 2015 om 18:46

Denk je dat ze bij NEC geen arts hebben? Die zal wel een andere mening gehad hebben

7 december 2015 om 18:47

Zijn contract zou in de winter verlengd worden.

7 december 2015 om 18:47

Zijn contract liep 31 december af, dus het is geen ontslag. NEC heeft 4 keepers momenteel en Kirsten was een tijdelijke oplossing ivm blessure Joshua Smits. Nu raakte Haldersson ook geblesseerd en was Kirsten opeens 1e man. Ze wilde met hem verlengen, maar haalde dit grapje uit en vroeg een hoge financiele vergoeding voor verlenging. Hij maakte eigenlijk dus "misbruik" van de situatie.

7 december 2015 om 19:17

De arts van NEC had aangegeven dat hij vol belastbaar was en dat het geen probleem zou zijn om de operatie uit te stellen tot de winterstop. Kirsten was zelf ook bereid om de operatie uit te stellen tot de winterstop, mits hij een anderhalf jaar contract zou krijgen tegen een veel te hoog salaris. Hij ging hoog in de boom zitten omdat hij wist dat Smits en Halldarsson nog een tijdje uit de running zijn. Pure chantage dus.

NEC had in principe willen verlengen tot het einde van het seizoen, maar door de manier waarop hij zich nu opstelde hebben ze daar helemaal vanaf gezien.

Het blijft een heel raar verhaal. Kirsten kon zoals in de tekst staat gewoon keepen tegen Pec. Dus waar de haast m.b.t. die operatie vandaan komt... Had prima die 3 wedstrijden tot de winter kunnen keepen om daarna de kleine ingreep te doen. Daarbij lag er voor hem gewoon een contract tot het einde van het seizoen klaar, zou zelfs als het 'mis' zou zijn gegaan netjes doorbetaald krijgen. Had daarbij ook de kans gehad om zich na de winter in de kijker te spelen voor een nieuwe club of contractverlenging.

Gewoon zijn hand overspeelt door (volgens Nec) een contract voor anderhalf jaar te eisen en te weigeren te keepen voordat dat geregeld was. Dan kan je als club ook niet veel anders.

Leuk voor Smit, maar ik neem aan dat ze in de winterstop een nieuwe doelman gaan halen. Van Duin deed het redelijk afgelopen zondag, maar die kun je niet de komende maanden als eerste doelman laten staan met alleen een 19 jarige jongen daarachter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren