Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ultra's van Ajax-opponent Marseille hebben confrontatie met spelers

Laatste update:

Olympique Marseille is donderdagavond de tegenstander van Ajax in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Bij Ajax is het momenteel zeer onrustig, maar ook Marseille-fans hebben genoeg te klagen over hun ploeg. De supporters van de Franse ploeg waren woedend na het gelijkspel tegen Toulouse (0-0) zondagavond, waarna het tot een confrontatie kwam met de staf en selectie van Marseille.

Eerder dit seizoen liep de ploeg ook al plaatsing voor de groepsfase van de Champions League mis toen het na penalty's werd uitgeschakeld door Panathinaikos. De Ajax-opponent kwam dit weekend voor de derde keer dit seizoen niet verder dan een gelijkspel, dit keer zelfs tegen een laagvlieger in de vorm van Toulouse. Deze wedstrijd bleek voor een aantal fanatieke supporters de druppel.

"Maak je shirt nat of ga weg", klonk het tijdens de wedstrijd al vanaf de tribunes in het Stade Vélodrome. Na afloop werden de spelers door de ultra's geconfronteerd met de in hun ogen teleurstellende prestaties. "Het is normaal dat de supporters veel van ons eisen", vertelde basisspeler en aanvoerder Valentin Rongier na afloop voor de camera bij Prime Video. "Maar er zitten geen saboteurs in deze groep en dat is ook te zien, denk ik."

Ook trainer Marcelino ziet dat zijn ploeg nog niet het gewenste niveau haalt. "We mistten vandaag precisie in de laatste fase van de aanval, onze aanvallers hadden pech", vertelt de Spaanse coach. "We moeten meer als een team spelen, maar waar ik me het meest zorgen om maak is hoeveel moeite we hebben met scoren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lamme tegen de blinde donderdag, gaan we even goed voor zitten....of na 10min uitzetten.

18 september 2023 om 12:25

Ze hielden in ieder geval de 0. Ik verwacht dat een gelijkspel momenteel het meest haalbare is voor Ajax helaas.

18 september 2023 om 13:54

Ach ja, tegen beter weten in zet ik iedere keer weer de TV vol goede moed aan om me vervolgens 90 minuten lang de bek vol te laten schijten door ons fantastische elftal.

18 september 2023 om 14:58

Joh ik keek ook gewoon door tot 10-0 destijds. Hoort erbij.

18 september 2023 om 14:59

Ook als het slecht gaat moeten we er zijn! We hebben erg vette jaren gehad. Ik ben bang dat er nu een aantal zeer magere aankomen....

18 september 2023 om 19:59

Ga a.s donderdag en zondag weer naar de arena, het is 1.5 uur rijden bijna. Iets met in voor en tegenspoed, helaas....

18 september 2023 om 14:16

Nee joh niet uitzetten, gewoon overschakelen naar Brighton tegen Athene, dan krijg je gegarandeerd goed voetbal te zien.

18 september 2023 om 14:31

Volgens mij kan je alleen die andere wedstrijden zien als je espn hebt toch? Of is er ook een schakelprogramma voor de EL?

Olympique Marseille, brrrr rillingen nog steeds als ik aan die club denk. Europese wedstrijden zijn leuk, maar ik raad Ajax supporters niet aan om daarheen te gaan, tenzij je van een mes tussen je ribben houdt natuurlijk.

18 september 2023 om 12:44

En dan hebben ze het met Athene ook niet lekker getroffen qua veiligheid

18 september 2023 om 12:44

Ook als er daar niet gevoetbald wordt moet je oppassen voor een mes tussen je ribben.

18 september 2023 om 12:51

Doe niet zo overdreven man, ik heb met een vriend gewoon door Marseille (en dan niet het toeristische deel) gelopen, met de locals gesproken. Als je geen gevaar opzoekt, of vormt gaan ze je echt niet zomaar neersteken. Was nog tijdens die rellen ook trouwens, maar voelde me niet onveilig daar.

Tijdens/rondom voetbalwedstrijden is het zeker wel een risico.

En natuurlijk niet met dure spulletjes lopen (bijv. Een Rolex). Maar dat is nergens slim meer tegenwoordig.

18 september 2023 om 12:59

Dat hangt echt heel erg af per wijk. Er zijn wijken in Marseille waar je als toerist echt niet hoeft te komen (al helemaal 's avonds of 's nachts). Marseille is niks voor niks een van de gevaarlijkste steden in Europa als je buiten het toeristische deel komt.

18 september 2023 om 13:02

@Dsquared

Het is een wereld van verschil of je daar op een willekeurig moment in het jaar als toerist komt, of als supporter van Feyenoord of Ajax rondom een wedstrijd. Dan ben je daar vogelvrij verklaard en zien ze Feyenoord- en Ajax-supporters als een soort trofee.

Pet en sjaal of harde kern, dat maakt ze in Marseille niet uit.

18 september 2023 om 13:10

Klopt ik zou er ook niet heengaan met een Ajax-shirt, maar men illustreerde het nu wel heel extreem. Alsof je daar gewoon random neergestoken wordt terwijl je niemand kwaad doet.

18 september 2023 om 14:05

Overdreven ja zonder dure spulen al hielen likend kom je bijna overal mee weg. Marseille is gevaarlijk vooral voor toeristen

18 september 2023 om 13:06

Van wat ik op social media en op de tribunes heb vernomen zijn die Hooligans van Ajax hartstikke blij met de loting. Beide uitwedstrijden (marseille en AEK) zal helaas uit de hand lopen en zal de harde kern massaal afreizen. Zie Napoli uit daar had je 1000 man gekken in het zwart in het uitvak waarvan een handje vol puur voor het voetbal kwam.

18 september 2023 om 13:11

Ja, die tak is puur uit op matpartijen en staan de ander letterlijk naar het leven…. Absurd….

18 september 2023 om 13:16

Ze moeten gewoon uitsupporters verbieden voor die twee wedstrijden, om het erge te voorkomen.

18 september 2023 om 13:40

@Ajax Rotterdam

“Beide wedstrijden zal het helaas uit de hand lopen” en “ze moeten uitsupporters verbieden om het erge te voorkomen”.

Wat ben ik blij dat jij niet over dit soort dingen gaat en puur op onderbuikgevoelens zo’n maatregel wilt treffen waar je enkel de goedwillende supporters mee straft. De kwaadwillende gaan toch wel, linksom of rechtsom.

18 september 2023 om 14:01

Ik ben normaal gesproken tegen het verbieden van uitsupporters. Ik bedoel, Vrijheid voor alle supporters 100 procent! Maar deze twee wedstrijden liggen net wat gevoeliger. Luister: Ajax en Panathinaikos die een vriendschap hebben met elkaar waarvan Panathinaikos weer een aartsrivaal is van AEK. Ajax die ook zijn vrienden uit krakow zullen meenemen. En dan heb je ook nog eens dat AEK en Marseille vriendschapsbanden hebben met elkaar. Het spijt me zeer maar dit gaat gewoon niet goed komen. Dat de thuiswedstrijden bij Ajax goed zal verlopen is zeker, aangezien we het hier goed voor elkaar hebben wbt ME en dergelijke. Maar daar in Griekenland en Frankrijk zijn ze corrupt als de pest en kunnen ze vrijuit doen wat ze willen die hooligans.

18 september 2023 om 14:34

In mijn herinnering kwamen de OM sups je in Ajax shirts tegemoet. Dat zal dan waarschijnlijk wel meevallen

Lekker om tegen Ajax te spelen als je moeite hebt met scoren

18 september 2023 om 12:33

Lekker om tegen Marseille te spelen als je moeite hebt met resultaat halen.

Dat gaat een erg treurige wedstrijd worden donderdag....

18 september 2023 om 12:46

En gifbeker zal dan niet leeg zijn, dat volgt na oorwassing zondag..

En daarna

RKC (schat hoger in dat Excelsior en Fortuna), AZ, Utrecht en Psv..

Dat wordt pijn lijden.

18 september 2023 om 16:32

Je krijgt na Feyenoord eerst nog (de inhaal) wedstrijd tegen Volendam. Het is voor ajax te hopen (en dat zou toch moeten kunnen) om tegen Volendam en RKC een resultaat te halen. Waarbij ik besef dat alle wedstrijden dicht achter elkaar komen en je weinig tijd hebt om op patronen te trainen.

18 september 2023 om 13:58

Tijdens Europese wedstrijden komen de echte fanatieke supporters naar de Arena, hopelijk zijn ze niet te kritisch en blijven ze 90minuten lang achter deze ploeg staan. Een goede sfeer zal dit team goed doen! Ik heb er vertrouwen in, 3 punten blijven in Amsterdam

18 september 2023 om 14:04

Eerder andersom, de echte fanatieke zitten er tegen FC Almere, excelsior fc emmen etc

18 september 2023 om 14:55

Hahaha alsof men in Amsterdam ooit 90 minuten lang achter hun ploeg hebben gestaan als ze niet goed spelen.

Welkom in Utopia vriend.

Het zal mij niets verbazen dat als Ajax donderdag niet wint en zondag met 0-3 achter staat, dat ook de F-Side zich zal laten horen/zien en dat de wedstrijd gestaakt gaat worden.

18 september 2023 om 12:46

En toch zie ik een aantal Ajax supporters praten over 'het proces'. Blijkbaar wordt het toch door een deel geaccepteerd.

18 september 2023 om 13:05

@Andres13

Dat zijn over het algemeen niet de mensen die op de F-Side staan en al helemaal niet de mensen die de F-Side tegen gaan houden als ze weer met een ‘sfeeractie’ komen waarmee ze hun eigen stadion in de hens zetten (net als bij het Picorni-doek recent).

18 september 2023 om 13:08

Proces, zo kan je een crisis ook noemen.
Gewoon wegkijken en het anders benoemen zodat het minder erg lijkt.
Wat er nu gebeurd is nauwelijks te bevatten in Amsterdam en dan word er o.a. naar de media gewezen due problemen opblazen etc...

18 september 2023 om 13:15

Andres13 en Jorisvbenthum

En hoe vaak is er een wedstrijd in de Arena gestaakt sinds de nieuwe regels?

De uitwedstrijden daarentegen....

Groningen - Ajax... rookbommen
Psv - Ajax ... glas richting Berghuis
Feyenoord - Ajax ... aansteker naar Klaassen.

Zowel Feyenoord en PSV zaten beter in de wedstrijd op dat moment... echt super slim! Zagen we gisteren bij Zwolle - Eagles ook wel weer.... Eagles pakt daar een punt dankzij de 'supporters' van Zwolle!

18 september 2023 om 13:20

@shenkie En wat is jouw punt? Ik zeg namelijk alleen dat een deel van de Ajax aanhang de slechte resultaten blijkbaar wel accepteert. Je hoort mij niet over het staken van wedstrijden door Ajax supporters

18 september 2023 om 13:32

Wat is het alternatief Tinus45? Dat ik met een bivakmuts de bus op ga wachten? Doordat alle sterkhouders zijn vertrokken en er jeugdige spelers die moeten wennen aan het niveau zijn teruggehaald zit je inderdaad in een proces. Dat had niet mogen gebeuren maar is wel de situatie waar Ajax in zit.

18 september 2023 om 13:58

Shenkie bij PSV - Ajax werd er geen glas gegooid maar een (plastic) beker. Verder eens.

18 september 2023 om 14:01

@shenkie vergeet heracles utrecht van afgelopen weekend niet, bekertje tot 2 keer toe, keeper wordt zelfs geraakt en het ligt maar 1 minuutje stil, dus je moet wel heel wat doen om het gestaakt te krijgen.

18 september 2023 om 13:15

Ja, je kunt er helaas op wachten…. Ze weten heel goed wat ze moeten doen om gehoord en gezien te worden…. Wel anoniem en met een verkeerde wijze van de boodschap overbrengen. Maar het heeft impact en dat is wat men wil. Die wedstrijd wordt, bij achterstand, echt niet uitgespeeld ben ik bang. Maar goed, we gaan ervoor zitten en zien wel hoe lang het duren mag.

Het blijft ergens ongemakkelijk dat een harde kern zich geroepen voelt om spelers en andere medewerkers van de club tot de orde te roepen. Spelers naar hun vak roepen, de spelersbus opwachten, het stadion bestormen of zelfs tijdens de Corona-rellen 'hun stad te beschermen'. Alsof ze zich geroepen voelen om in te grijpen, terwijl geen van hen de vaardigheden of mentaliteit heeft om het zelf op een betere manier te doen. En nog veel belangrijker, geen van hen heeft de positie of verantwoordelijkheid om in te grijpen. Spelers dienen zichzelf te verantwoorden richting hun oefenmeester en richting de clubleiding, niet richting een stel doorgesnoven supporters. Ik zou me bijvoorbeeld ook goed kunnen voorstellen dat er op een gegeven moment een speler is die denkt 'ik laat me zelf niet op een dusdanige manier behandelen door iemand die zelf nog geen bal rechtuit kan spelen' en gewoon naar binnen loopt.

Het helpt ook niet als je Ounahi op de bank zet. Toch wel een van de betere spelers van Marseille. En onze Aubameyang is allang niet meer het oude, treurig om hem zo te zien.

18 september 2023 om 12:47

Klopt. Vele Franse journalisten snappen er niks van. Hij speelt nu met 4 dezelfde middenvelders terwijl je een geweldige nr 8 op de bank hebt die juist voor dat gene kan zorgen wat volgens de trainer ontbreekt . Marcelinho altijd wel een goede trainer geweest in Spanje met mooi aanvallend voetbal bakt er niks van in Frankrijk

Voor Ajax in huidige doen is het ideaal dat Marseille er ook niet heel veel van bakt. Ik verwacht toch dat Brighton eenvoudig eerste wordt in de poule, en dat Ajax en Marseille strijden voor plek 2. Als je nu Marseille thuis wint dan is het begin in ieder geval hoopgevend voor Ajax.

18 september 2023 om 14:00

Als Brighton met de goede 11 speelt, dan worden ze inderdaad eenvoudig nummer 1 in de poule. Topploegen spelen nog wel eens met b garnituur in Europa. Kansen genoeg voor Ajax.

De ene kant zet Ounahi (heerlijke speler) op de bank. De andere kant kon met gemak Ounahi betalen maar haalde de meest vreemde spelers. Zo zonde 🤦🏼‍♂️

Voor 1 van beide teams kan dit ook een lichtpuntje aan de horizon worden. Hopelijk is dat Ajax.

Hopen op de ommekeer deze Donderdag. We moeten ergens beginnen. Ik begrijp er eigenlijk niks van trouwens dat Steijn niet anderhalve week met de spelers die waren achter gebleven ging trainen. Je moet ergens beginnen.
Het zijn rare tijden, ik verheug mij bijna nog meer op Feyenoord Celtic dan Ajax Marseille... Mag ook hopen dat we niet 100k moeten betalen eb beide clubs de volgende pot zonder fans moeten spelen. Onze hooligans tegen dat hele leger van Marseille fans moet je niet aan beginnen.

Maar moest hier lezen dat dit een CL waardige poule is. Marseille is echt ontzettend zwak.. I

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren