Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitgejoelde Boilesen: ‘Mooi dat de supporters van PSV mij herinneren’

Laatste update:

FC Kopenhagen was donderdagavond geen schim van de ploeg die het PSV vorige week zo moeilijk maakte. Na het 4-4 gelijkspel in Eindhoven maakte de ploeg van trainer Roger Schmidt in de Deense hoofdstad aan alle onzekerheid een einde met een klinkende 0-4 zege. Nicolai Boilesen heeft geen verklaring voor de inzinking van zijn ploeg. De voormalig Ajacied werd voor aanvang van het duel uitgefloten en uitgejoeld door de PSV-aanhang.

PSV kwam al snel in het duel op voorsprong via Eran Zahavi en bouwde de score uit via Mario Götze, opnieuw Zahavi en de voor Ritsu Doan ingevallen Noni Madueke. Vrijdagmiddag horen de Eindhovenaren wie de tegenstander is in de kwartfinale. "Ik vond ons de eerste helft niet goed genoeg aan de bal", blikt Boilesen bij Veronica terug op het duel. "We kozen te snel voor de lange bal. Je moet durven te voetballen en dat hebben we nagelaten. Na die vroege goal weet je dat het moeilijk wordt voor ons. Uiteindelijk hadden wij gewoon onze dag niet. Dan wordt het lastig tegen een ploeg als PSV."

Boilesen heeft geen verklaring voor de gigantische inzinking van zijn ploeg. "Dat vind ik moeilijk om aan te geven", aldus de Deen. "Dat heeft met verschillende zaken te maken. We durven te weinig. Als we niet aan de bal waren stonden we niet slecht. Maar PSV kreeg te vaak de bal en dan speel je te veel op je eigen helft. Als je dan de bal krijgt is het nog tachtig meter naar de goal. Ik denk dat we nog negentig minuten hadden kunnen spelen zonder te scoren en zonder echt een kans te krijgen om te winnen. Het is meer dan verdiend dat PSV een ronde verder gaat. Het was slecht vandaag."

Voorafgaand aan het duel werd Boilesen middels gejoel en gefluit ontvangen door de PSV aanhang toen hij via het uitvak naar de kleedkamer moest. "PSV-fans zijn PSV-fans, het is wat het is", aldus Boilesen, die tussen 2011 en 2016 het shirt van Ajax droeg. "Zij hebben ongetwijfeld een mooie avond in Kopenhagen. Dat is verdiend, want zij hebben gewonnen. Ik ga niks zeggen, dit hoort bij voetbal. Het maakt me geen 'f' uit dat ze dingen roepen, dat hoort bij het voetbal. Het is alleen maar mooi dat ze mij nog een beetje herinneren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het zelf altijd niet veel toevoegen dat fluiten, doet altijd pijn aan mn oren. Vind het altijd beter om je eigen team/spelers aan te moedigen.

Off: weet iemand waarom Noni niet echt juichte bij zijn goal?

18 maart 2022 om 09:01

Nee. Kan vanalles zijn. De vierde goal, t was al gespeeld. Of balen dat hij wissel stond. Of dat t eigenlijk een fout van de keeper was en niet zo goed ingeschoten. Zeg t maar. Noni moet hoe dan ook aan de bak, want Doan speelt op zijn plek nu gewoon goed en behoorlijk stabiel.

18 maart 2022 om 09:15

Het blijft gissen natuurlijk maar ik vrees dat Noni zo deed omdat hij op de bank zat. Ik hoop dat hij zich over zijn eigen ego en emoties kan zetten want we weten na Ihattaren (daarvoor natuurlijk ook al) wat zo'n mentaliteit met een jong talent kan doen. Madueke moet voor het team spelen en niet elke keer proberen 5/6 man voorbij te dribbelen of met een verongelijkte houding te gaan staan als iemand anders de bal verliest.

Tja. Wie de bal kaatst…maar verder een sportieve reactie. Ik vond m bij Ajax wel een leuke speler, en dus vond ik het ook raar dat hij destijds van groot talent en aanvoerder plots een soort pispaaltje werd.

18 maart 2022 om 09:03

Bij Ajax kreeg je destijds nogal snel de sticker “groot talent” opgeplakt. Nicolai Boilesen, Viktor Fischer, Ricardo van Rhijn, Danny Hoessen, het viel allemaal wel reuze mee.

18 maart 2022 om 09:04

Overigens enorm knap van F. de Boer dat ie met dat brandhout 4 keer op rij kampioen is geworden van de Eredivisie.

18 maart 2022 om 09:06

Gregory van der Wiel, Lucas Andersen, Per Schuurs…

18 maart 2022 om 09:08

Van dat hele rijtje vond ik boilesen wel de beste. Als hij destijds in een team zou zitten met Tadic, alvares, Martines dan zou hij denk ik prima meedraaien. Niet de druk van een aanvoerder en drager van het team.

18 maart 2022 om 09:25

@boemboemtheoJe begrijpt duidelijk niet wat de term groot talent inhoud. Dat betekend namelijk niet dat je met zekerheid een grote speler wordt. Het betekend dat je ergens laat zien dat je dat niveau misschien kan gaan halen. Viktoria Fischer scoorde in z’n 1e 20 eredivisieduels 10 keer. Als je dan geen groot talent ben wanneer dan wel? En Boilesen was in het begin ook gewoon heel veelbelovend. Dat je Hoessein er ook bij zet zegt veel over je. Die is nooit als groot talent gezien bij Ajax.

18 maart 2022 om 09:30

Aaah Markus Rosenberg, nog zo’n toptalent, maar dan van iets langer geleden.

18 maart 2022 om 09:42

Vd wiel is toch geen koekenbakker wel.. en bij Fischer was het z’n zware blessure, dat was echt wel een talent hoor

18 maart 2022 om 09:51

@Yoda, ik weet niet of je sarcastisch bent, maar Boilesen heeft maar een korte periode 'prima' gespeeld bij Ajax. Na zijn zware blessures heeft ie nog drie jaar echt zwak gevoetbald, elke wedstrijd weer.

18 maart 2022 om 09:52

@Rosenberg Dacht dat daar die bewerkknop voor was, maar dat zal dan wel aan mij liggen.Hoop trouwens dat je een goede week hebt gehad. Ikke namelijk wel, PSV door, verdediging van mijn eindscriptie gehaald en als kers op de taart morgen naar Real-Barca. Wat een week

18 maart 2022 om 09:56

Wie van de Ajacieden noemt Perr Schuurs een groot talent, of heeft dat ooit gedaan?

18 maart 2022 om 09:59

Het is niet aan jou en je opmerkingen te merken, of er zit nog wat azijn op je lippen..

18 maart 2022 om 10:04

@boemboemtheoNoemen ze het tegenwoordig eindscriptie? Toen ik groep 8 zat heette het gewoon nog Cito-toets.

18 maart 2022 om 11:49

Hey bongiorno, ik was niet sarcastisch. Dan had ik misschien een ander beeld van hem dan jij. En ik zag in die tijd lang niet zoveel complete wedstrijden van Ajax dan nu.

18 maart 2022 om 10:45

Nou hij was lang geblesseerd, speelde daarna lang als een natte krant, maar had wel allemaal noten op zijn zang. Dus zo gek was het toch niet, dat hij een pispaaltje werd?

18 maart 2022 om 11:50

Vernon, dat van die noten herinner ik me niet meer. Ben ook geen Ajax fan of volger, maar als buitenstaander vond ik het wel een goede speler destijds. Al zag ik dus wel minder wedstrijden van Ajax dan tegenwoordig.

Tja, Amsterdamse arrogantie blijft in het bloed, zelfs wanneer je zelf ondertussen bij een van de mindere goden actief bent.On; leuk toch, ik hou er wel van om ex spelers van de rivaal tegen te komen in andere landen die je dan in in een Europese competitie weer eens ziet. Geeft teams zoals Kopenhagen en Benfica net dat beetje kleur waar je naar zoekt in een wedstrijd.

18 maart 2022 om 09:54

Amsterdamse arrogantie? Jij draait het mooi om! Die kerel wordt de hele wedstrijd uitgefloten en dan heeft ie daar een gepaste reactie op, maar dan is hij arrogant? Heb je misschien overwogen dat de uitjoelende PSV-fans gewoon stumpers zijn?

18 maart 2022 om 10:01

Klopt maar dat kan je ze ook niet verwijten, anders waren ze wel fan geworden van een echte club

18 maart 2022 om 10:11

@flyingman ... hoop niet dat 1985 je geboortejaar is, dat zou je reactie nog triester maken dan hij al is.

18 maart 2022 om 10:47

Bongiorno

Hij werd uitgefloten omdat hij vooraf had gezegd dat hij het bij Ajax zo gewend was om van PSV te winnen. Dus het ligt iets genuanceerder.

Verder kan ik niks met die "amsterdamse arrogantie". het wordt te pas en te onpas gebruikt, als andere teams een grote bek opzetten dan is het opeens niet arrogant, kortom, het slaat nergens meer op.

18 maart 2022 om 13:26

Hij is helemaal niet de hele wedstrijd uitgefloten? Heb je gekeken? Hij is misschien voor de wedstrijd een keertje uitgefloten. Zowel vorige week als vandaag is er in de wedstrijd in ieder geval niet of amper gefloten.

Sportieve reactie van Boilesen op een onsportieve reactie van die supporters.
Maar mede door zijn fouten bij de eerste wedstrijd ging het verkeerd en kon de tegenstander zo vaak scoren.

18 maart 2022 om 09:05

Wat is er zo onsportief aan het uitfluiten van een speler die vooraf nog zelf ook wat plaagstootjes uitdeelde?(en nog steeds, door psv fans zijn psv fan, te zeggen). Hoort dat niet gewoon bij de rivaliteit van de wedstrijd? T wordt wat anders als het persoonlijke verwensingen zijn met ziektes en alles erbij, maar uitfluiten is toch wel de meest onschuldige vorm van je tegenstander dwarsbomen zou ik zeggen.

18 maart 2022 om 09:33

Overigens wel eens dat boilesen zelf meer had kunnen doen om tegentreffers te voorkomen. Aan de bal vond ik m wel vaak rustig.

Mooie reactie van Boilesen. Kopenhagen had idd nog 90 minuten door kunnen voetballen, zonder kansen te creëren. Wel een beetje kinderachtig van de PSV fans om iemand die jaren geleden bij Ajax heeft gevoetbald extra uit te fluiten. Ik zou me echt kapot schamen als ik daar tussen zou staan. 30/40/50 jarige mannen die een jongen van rond de 25 staan uit te fluiten, puur omdat hij voor een andere club heeft gevoetbald.

18 maart 2022 om 09:05

Was hij ook niet de speler die voor de eerste wedstrijd niet riep / zei dat hij het altijd zo goed doet tegen PSV en vaak / altijd won ? Ik keur het niet goed, maar met zulk soort opmerkingen krijg je ook zulk soort reacties.

18 maart 2022 om 09:21

@Janssen

Wat moet hij dan zeggen? Dat hij altijd slecht speelt tegen PSV en vaak heeft verloren terwijl dat niet zo is? Veel supporters moeten een heropvoeding krijgen, is toch te bizar voor woorden dat je bijvoorbeeld als volwassen man (vele zijn ook nog vaders) om een jongen die VOETBALT uit te maken voor weet ik veel wat, alleen omdat hij voor een andere club speelt/heeft gespeeld. Supporters zouden al hun energie moeten steken in hun eigen club en er alles aan doen om het team naar voor te schreeuwen… Kan er echt niet bij komen dat je zoveel haat naar iemand hebt om die reden.

18 maart 2022 om 09:34



Blaise. Hij mag zeggen wat ie wil. En dan gewoon risico lopen dat je de bal terug gekaatst krijgt, zoals nu. Als het bij gefluit is gebleven, niet te moeilijk over doen. Als het gaat over allerlei verwensingen die over de grens gaan, dan zou ik zeggen dat dat natuurlijk niet nodig is.

18 maart 2022 om 10:51

@blaise

Je mist het punt. Ze fluiten hem niet uit omdat hij ooit voor Ajax heeft gespeeld. Ze fluiten hem uit omdat hij vantevoren had gezegd dat hij zo gewend was om van PSV te winnen, wat feitelijk niet eens waar was.

Ja, het blijft gek dat volwassen mannen dan gaan staan fluiten. Maar dat hoort wel een beetje bij de emotie van de wedstrijd. Als iedereen stil op zijn stoel zit is er ook niks aan.

Je zou eens bij wielrennen moeten kijken. Daar staan (vaak rijke) mannen zich als kinderen te misdragen omdat ze een bidon of een zakje snoep willen hebben. Is echt veel genanter.

18 maart 2022 om 09:13

Sommige supporters maken hele spandoeken gewijd aan de tegenstander, hoe kinderachtig is dat dan wel niet.

Hij liep ook als laatste naar binnen bij de warming up. Tijdens de wedstrijd is hij niet uitgefloten. Maar prima reactie van hem.

Oud Ajax spelers uitfluiten is, middelbareschool Niveau.

Los van dat dit van laag niveau is, wat is Boilesen ver afgezakt. Wilde weg bij Ajax om de volgende stap te zetten (was zijn goed recht en vond Ajax toen ook kinderachtig handelen) en had interesse van Atletico en Sevilla. Vervolgens werden die clubs niet concreet, gaat hij noodgedwongen een stap terug van Ajax naar Kopenhagen. Dat jaar was de opmars van Ajax in Europa en was het niet meer 1, maar 2 of 3 stappen terug wat hij maakte. Die zal gebaald hebben als een stekker. Anderzijds had Ajax dan nooit Tagliafico gehad die tot begin dit jaar het ontzettend goed deed.

Laat ze toch lekker fluiten. Is dit het niveau hier dat we dat moeten bekrittiseren?

Ik heb 90 minuten lang geen gefluit gehoord en in het Philips stadion ook niet. Er zal ongetwijfeld een keer iemand gefloten hebben. Nou, oké.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren