Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het was een verschrikkelijke avond, ineens ligt daar je beste vriend’

Laatste update:

Nicolai Boilesen heeft in gesprek met ESPN uitgebreid teruggeblikt op het drama rond Christian Eriksen tijdens het EK afgelopen zomer. De verdediger, die Eriksen al zo'n vijftien jaar kent en onder meer met hem samenspeelde bij Ajax, zag alles vanaf de zijlijn gebeuren. Boilesen was bankzitter en liep tijdens het bewuste moment warm, toen hij zijn goede vriend met een hartstilstand naar de grond zag gaan. Nog altijd heeft de voormalig Ajacied het er zwaar mee als het onderwerp ter sprake komt.

"Ik ken Christian meer dan vijftien jaar. Voetbal is leuk, goed en belangrijk, maar wat er afgelopen zomer is gebeurd...", vertelt Boilesen in aanloop naar de return in de Conference League tegen PSV. "Ik ben blij om hem weer te zien spelen. Of hij nou tegen Oranje speelt of lekker thuis zit met zijn vrouw en twee kinderen... Ik ben blij voor hem, hij is een vriend van mij. Maar uiteindelijk moet je ook verder. Het leven gaat verder." Deze week werd bekend dat Eriksen terugkeert bij de Deense selectie voor de vriendschappelijke interland tegen Nederland op 26 maart.

"Het was een verschrikkelijke avond", gaat Boilesen verder. "Het begon geweldig, een Europees kampioenschap in eigen land. Het was de openingswedstrijd. Het eerste half uur was er niks aan de hand en ineens ligt je beste vriend op de grond. Ik heb samen met hem gewoond, gespeeld, ken zijn vrouw en kinderen, vader en moeder. Je weet dat hij gezond is, heeft bijna duizend wedstrijden gespeeld. Vier keer per jaar krijg je een harttest en uit het niets ligt hij daar. Een half uur daarvoor waren we nog aan het lachen in de bus en hadden we het over hoe mooi het toernooi zou worden."

Boilesen is blij dat alles met een sisser is afgelopen. "Daar ben je heel dankbaar voor", aldus de verdediger, die zelf op de bank zat tijdens het bewuste moment. "Ik was bezig met de warming-up en zag ineens onze aanvoerder (Simon Kjaer, red.) naar Christian sprinten. Ik dacht eerst dat hij niet genoeg water gedronken had. Het was best warm. Maar na een minuut of twee zag ik tussen de benen dat ze aan het reanimeren waren. Dan staat de wereld een paar minuten stil. Toen hij werd weggedragen hoorden wij dat hij bij was. Een dag later hebben we contact gehad via FaceTime."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

natuurlijk is zo'n moment enorm heftig en hoopt iedereen dat hij of zij zoiets nooit mee hoeft te maken op het veld.
maar goed dat het allemaal goed is afgelopen met eriksen anders was de impact hiervan nog groter



Ik verwacht een staande ovatie voor Eriksen aankomende 26 maart in de Arena!

17 maart 2022 om 13:33

Misschien kunnen we de 3 punten ook wel cadeau doen? Is toch maar een oefenwedstrijdje.

17 maart 2022 om 14:24

Slaat nergens op...reageer dan niet. Gevoelloos naar ventje. 🙄Zou mooi zijn idd, Galacticos!

17 maart 2022 om 15:38

Bijzondere reactie... als voetballiefhebber kan je het toch alleen maar toejuichen dat Eriksen weer terug is op het hoogste niveau. Gaat toch om de persoon Eriksen. En jij weet ook dondersgoed dat op het moment dat het eerste fluitsignaal klinkt alle sentimenten overboord worden gegooid en iedereen wil winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren