Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zeker niet de beste loting, maar ik was met Ajax gewend te winnen van PSV’

Laatste update:

Nicolai Boilesen zag vrijdagmiddag hoe FC Kopenhagen in de achtste finale van de Conference League werd gekoppeld aan PSV. De dertigjarige verdediger kijkt uit naar het weerzien met de Eindhovenaren, die hij in zijn tijd met Ajax al verschillende keren trof. "Ik ben eigenlijk gewend om van ze te winnen, dus laten we het daar maar op houden", knipoogt Boilesen op de website van Kopenhagen.

De bewering van Boilesen is grappend bedoeld, maar is feitelijk niet helemaal juist. De Deen stond in zijn periode in het shirt van Ajax in totaal vijfmaal op het veld tegen PSV en kan slechts een gelijke balans overleggen: tweemaal winst, eenmaal gelijkspel en tweemaal verlies. Terwijl Boilesen onder contract stond in Amsterdam (van 2011 tot 2016) speelde Ajax ook zes keer tegen PSV (vier keer winst, twee keer verlies) zónder dat hij in actie kwam. Die duels miste hij vooral door blessures, al maakte Boilesen in zijn laatste contractjaar geen onderdeel meer uit van de A-selectie vanwege onmin met toenmalig coach Frank de Boer.

Op een serieuzere noot weet Boilesen dat Kopenhagen het lastig krijgt tegen PSV. "Het was zeker niet de beste loting die we konden krijgen", aldus de centrumverdediger, die in Nederland vooral als linksback speelde. "PSV is echt een sterke ploeg. Samen met Ajax hebben ze de afgelopen jaren gestreden om de beste van Nederland te worden, en het spreekt voor zich dat het een moeilijke en een mooie uitdaging voor ons. Het is een grote club die men van tevoren kent en die trotse tradities heeft in Europa. En typisch een technisch sterk team met goede individuele kwaliteiten."

Kopenhagen gaat op donderdag 10 maart eerst op bezoek bij PSV. "We moeten onszelf een goed uitgangspunt hebben verschaffen in Nederland en dan hopen we het in een gevuld Parken (het stadion van Kopenhagen, red.) af te maken. Het lijdt geen twijfel dat de fans voor die wedstrijd een beslissende factor voor ons kunnen zijn, dus ik kan iedereen alleen maar aanmoedigen om kom binnen en steun ons op 17 maart", besluit de ex-Ajacied.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan mij niet herinneren dat wij met Boilessen achter elkaar van Psv wonnen.... Overigens zie ik Psv ondanks het slechte spel van gisteren eenvoudig doorgaan.

25 februari 2022 om 18:43

Natuurlijk een mega open deur, maar hoe gaaf zou het zijn als alle Nederlandse teams nog een ronde door zouden gaan.

25 februari 2022 om 19:17

Dat zou ontzettend gaaf zijn!

25 februari 2022 om 22:37

Krijg je straks PSV - Vitesse in de kwartfinale haha

25 februari 2022 om 18:45

D8 precies hetzelfde. Maar even nagecheckt. Het was bijna om en om.

25 februari 2022 om 18:59

Wel meerekenen dat hij 80% van de tijd geblesseerd was. Kan zomaar zijn dat hij in die jaren maar 2x tegen psv gespeeld heeft 😉

25 februari 2022 om 19:45

Volgens mij raakte hij zelfs bij PSV uit zwaar geblesseerd na een hele goede reeks. Nooit meer wat geworden daarna.

25 februari 2022 om 19:02

Boilesen boezemde PSV alles behalve angst in haha

25 februari 2022 om 21:41

En Gakpo is er dan ook weer bij

26 februari 2022 om 07:26

Zo slecht was het allemaal niet.
Ze waren ruim 70 minuten de (veel) betere ploeg. Enige probleem is echt die spits die de trekker overhaalt. Dat is momenteel het grootste pijnpunt.

27 februari 2022 om 10:35

Over welke wedstrijd heb jij het nou?

Het is ongeveer 50 procent geweest dat ajax van psv won met boilesen haha. Maar goed moet voor psv geen probleem deze ronde met Kopenhagen.
Alle Nl clubs in de kwartfinale zou geweldig zijn toch

Hij heeft meer gevoel voor humor dan voor de bal.

25 februari 2022 om 20:16

Ik denk dat niemand op Boilesen zit te wachten in elk geval, met dit soort opmerkingen. Ajacieden zijn klaar met die gast, en ik kan me voorstellen dat Psv'ers hier ook niks mee kunnen.

Heeft ie vanaf de bank een keertje meegemaakt denk ik?

25 februari 2022 om 21:55

Inderdaad niet echt de speler die nu dat recht heeft om hoog van de toren te blazen. Vind Boilesen niks bijzonders en blij dat dergelijke kwaliteit bij Ajax verleden tijd is. Zie PSV de klus tegen Kopenhagen wel klaren. De meeste spelers zijn terug gekomen van blessures. En je ziet toch dat zo'n Madueke direct een gevaarlijke aanvallende impuls is voor PSV.

Zo, ik had niet door dat deze jongen al 30 jaar oud is. Zonde van zijn zware blessure en dat zijn talent er daarna nooit meer is uitgekomen.

Ik ben benieuwd naar de komende Europese wedstrijden van de Nederlandse clubs. Er zitten een paar mooie potjes tussen en het is altijd leuk om te zien waar onze Nederlandse clubs staan in Europa

Nou PSV fans jullie mogen van mij het hem dik terug betalen. Afmaken dat Kopenhagen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren