Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tuchel zorgt met uitspraken voor ‘totaal onbegrip’ bij clubleiding Bayern

Laatste update:

Thomas Tuchel heeft zich niet van zijn beste kant laten zien in Duitsland. De trainer van Bayern München sprak zich voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach (1-2 winst) zeer negatief uit over het transferbeleid van zijn club. Volgens Duitse media speelt Tuchel met vuur. Vorig jaar leidden soortgelijke uitspraken tot zijn ontslag bij Chelsea.

Voorafgaand aan de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Gladbach stond Tuchel de pers te woord. In een interview bij Sky Deutschland gaf hij aan dat hij zich totaal niet kon vinden in het transferbeleid van de club. “De selectie is veel te dun, met name achterin”, verklaarde Tuchel. “We hebben zes verdedigers binnen de selectie, terwijl we met vier achterin spelen.” Onder meer Lucas Hernández (PSG) en Benjamin Pavard (Internazionale) vertrokken deze zomer uit München.

Tuchel had een week lang gezeurd om een nieuwe defensieve kwaliteitsimpuls. Uiteindelijk ketsten deals met Trevoh Chalobah, João Cancelo en Armel Bella-Kotchap, die uiteindelijk voor PSV koos, allemaal af, waardoor Tuchel zijn gewenste versterking niet kreeg. Dat de trainer na het sluiten van de markt doorgaat met zeuren, terwijl er niets meer veranderd kan worden aan de situatie, wordt intern zeer kritisch bekeken. Voor de clubleiding voelt het alsof Tuchel zich alvast beschermt tegen mogelijke sportieve tegenvallers, terwijl hij nog steeds beschikt over een miljoenenselectie.

Het gedrag van Tuchel tijdens de transferperiode werd bij Bayern München al omschreven als ‘grillig’. De Duitser was actief betrokken bij de inkomende transfers en dit leidde tot veel discussies binnen de club. Volgens Sport Bild hebben de meest recente uitspraken tot 'totaal onbegrip' geleid bij de clubbestuurders van Bayern. Vorig jaar, in zijn tijd bij Chelsea, gedroeg Tuchel zich exact hetzelfde. Dit, in combinatie met de slechte resultaten die er werden behaald, leidde destijds tot zijn ontslag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu Flick vrij komt moet Bayern er alles aan doen hem terug te halen. Zijn fullgass past daar perfect. Geen pragmaticus als Tuchel dat resultaat voetbal speelt.

7 september 2023 om 11:15

Zou niet terug keren als ik Flick was.
Hij zal zijn vorige prestaties niet kunnen evenaren, en dan zal de tweede tijdperk altijd gezien worden als een mislukking.
Sws zou ik niet zo snel ergens terug keren (als trainer), het pakt zelden goed uit.

'dit, in combinatie met de slechte resultaten die er werden behaald' Geen enkele trainer na hem, dat zijn er al 3 ondertussen, komt ook maar in de buurt van wat hij met de club heeft bereikt. We zijn van een Champions League winnaar met UEFA keeper, trainer, middenvelder en speler van het jaar, naar een middenmotor in de Premier League gegaan. Grootste fout die Boehly gemaakt heeft, heeft de downhall van Chelsea ingezet.

7 september 2023 om 11:18

Onder Tuchel was het ook gewoon al enorm slecht begin vorig seizoen.

7 september 2023 om 11:40

Dat niet alleen, maar publieke uitspraken over het transferbeleid hebben helemaal niets te maken gehad met zijn ontslag.. De reden voor zijn ontslag is dat hij zich juist liever niet met transfers bezig wilde houden en daardoor een slechte relatie kreeg met die cowboy..

Boehly's grootste blunder heeft hij in zijn eerste maanden gemaakt, het ontslag van Tuchel is op geen enkele manier goed te praten en is 1 van de vele fouten die gemaakt zijn bij Chelsea door Boehly, Egbhali en Clearlake..

7 september 2023 om 12:20

Tuchel's positie was gewoon onhoudbaar. Start was vorig jaar helemaal mislukt en met heel slecht voetbal. Weet je nog tegen Leeds( 3-0), Southampton(2-1) en het dieptepunt op Zagreb. Ook het gerommel intern heeft hem niet geholpen.
Tuchel heeft prima gepresteerd met de CL winst en daarna in die moeilijke tijden zonder eigenaar maar hij heeft ook echt wel schuld aan zijn ontslag. Lag ook echt overhoop met iedereen, zowel spelers als directie.

Hij is nu weer op weg naar de uitgang met deze uitspraken, bij een club als Bayern pikken ze dit niet.

7 september 2023 om 12:25

Het was zeker geen rozengeur en maneschijn, maar veel van de donkere wolken die rondom Tuchel hingen zijn veroorzaakt door de nieuwe leiding en met name door de incompetentie van die leiding. De mensen die door Clearlake naar buiten gewerkt zijn hadden tot in lengte van jaren met Tuchel door kunnen werken. Cech, Tuchel en Marina waren een goed geheel.

Onder Tuchel waren we geen 12e geworden vorig seizoen, dat bestaat niet. Ja, wellicht zou je alsnog buiten de top 4 beland zijn maar de extreme doffe ellende die 22-23 geworden is zou zonder Tuchel ondenkbaar zijn!

Wat is Kim dan? Materiaalman?

7 september 2023 om 11:18

Tegenover Kim zijn er wel 2 cv's vertrokken.. Tuchel heeft gelijk dat het achterin gewoon erg krap is nu.
Maar er over blijven zeuren als de transfermarkt al dicht is heeft geen nut en is puur bedoeld om zichzelf in te dekken.

7 september 2023 om 12:11

3 verdedigers zijn er vertrokken want ook Stanisic is nog vertrokken. Als je er maar 1 terughaalt. Ook alleen Laimer op het middenveld gehaald. Sabitzer en Gravenberch ook weg. Spoeling is wel erg dun zo. Tuchel heeft gewoon een punt. Bayern heeft de smallste selectie van Duitsland.

7 september 2023 om 11:18

Volgens mij is Kim gewoon basisspeler samen met die franse man. Dan heb je De ligt die je voor zoveel mln gehaald een reservespeler. Hoeveel meer heb je nodig.

Vind Tuchel niet zo geweldige coach, maar goed we zullen het zien.

Dit soort dingen moet je toch intern houden dan wel op een andere manier uiten. Niet handig.

7 september 2023 om 12:34

Tuchel doet een Bayerntje, maar dan als werknemer van Bayern, dat is niet handig. Desalniettemin moet Bayern imo niet vreemd opkijken als anderen kritisch in de media zijn, waar zij precies dezelfde mediaspelletjes spelen bij bijvoorbeeld transfers. Normaal spelen clubs wat dat betreft wel een gentlemans game, Bayern niet.

Blijkbaar mag PSV heel heel erg blij zijn dat ze Bella-Kotchap hebben kunnen huren dit seizoen.

7 september 2023 om 12:14

Inderdaad, als Bayern interesse toont in zo'n speler verwacht je niet dat PSV ermee vandoor gaat. Dat gezegd hebbende moeten we eerst nog even afwachten wat Bella-Kotchap gaat laten zien bij PSV in zijn jaar huurperiode maar ik heb daar wel een goed gevoel bij. Over een jaar probeert Bayern mogelijk opnieuw Bella-Kotchap in te lijven, we gaan het zien.

Dat Tuchel nog steeds z’n grote teams onder zijn hoede mag hebben is mij een raadsel. De CL winnen met Chelsea was meer geluk dan wijsheid, verder heeft meneer nooit echt iets spraakmakends gepresteerd. Maar hij loopt erbij alsof hij het voetbal heeft uitgevonden. Dan heb je ook nog zijn misselijk makende gedrag aan de zijlijn. Kortom een verschrikkelijke vent.

7 september 2023 om 11:26

Lulkoek van de bovenste plank. Chelsea was ontzettend goed tijdens die CL-campagne en won echt niet per ongeluk de Cl.

Ten tweede heeft hij ook met andere clubs prima resultaten behaald dus nooit iets spraakmakends gepresteerd hebben slaat ook echt op 3 keer niks.

7 september 2023 om 11:34

Met lelijk voetbal , tegen Atletico Porto, daarna met geluk real in de halve finale verslagen, voordat ze in de finale met nog meer geluk van City wonnen. Dat was heel gelukkig allemaal.

Noem eens een andere prestatie van Tuchel waardoor hij een toptrainers zou zijn.

7 september 2023 om 11:39

Met geluk van real en city gewonnen? In die wedstrijden heeft Chelsea meer kansen gecreëerd dan hun. Als Pulisic en Werner hun dikke kansen afmaakte kon het in 3-0 eindigen in de finale.

7 september 2023 om 11:42

@nielsfleuren, Ben je nu serieus? Heb je geen verstand van voetbal, probeer je te provoceren of doe je moedwillig zo dom? Tuchel's Chelsea heeft Real Madrid in 2 wedstrijden compleet van het veld geblazen en heeft Man City compleet in de tang gehad en zelf de grootste kansen bij elkaar gevoetbald.. Wat een compleet achterlijke reactie..

7 september 2023 om 11:45

Ik heb nooit gezegd dat hij een toptrainer is, ik zeg alleen dat hij prima resultaten heeft behaald met zijn getrainde clubs. Ik ga je ze niet opnoemen, die kun je prima zelf opzoeken.

Ten tweede, met geluk winnen van Real? Als Chelsea alle kansen had afgemaakt was het 7-0 thuis geworden.

7 september 2023 om 12:10

Ik meen dit serieus ja , ik vind Tuchel absoluut geen toptrainers en een irritant mannetje. Leuk die CL , met geluk en lelijk voetbal.

7 september 2023 om 12:22

Je vergist de campagne van 2012 met die van 2021.
Onder Tuchel werd de CL niet gewonnen met anti voetbal zoals met Di Matteo.

Real werd weggespeeld.

7 september 2023 om 13:48

Al werden Real en City totaal vernederd hè, dan nog steeds in Tuchel geen toptrainer, en een irritantste vent. En vraag ik me af hoe hij steeds aan z’n grote clubs komt(dit was mijn punt, en je geeft al aan hem ook geen toptrainer te vinden) hij heeft op de CL na nooit iets gepresteerd.

7 september 2023 om 14:43

Hoezo geen toptrainer?
Heeft het bij Dortmund goed gedaan, heeft het bij Psg goed gedaan (de beste periode van Psg was onder hem), heeft het bij Mainz goed gedaan.
Doet het overal wel (redelijk) goed waar die komt.
Dus qua prestaties is het logisch dat topclubs voor hem in de rij staan.
Het is ding is wel dat ie overal ruzie maakt, zij het met de spelers of met het bestuur.
Los daarvan, als je ooit een topclub hebt getraind dan zul je altijd wel een club vinden.

7 september 2023 om 19:43

Wat is volgens jou wel een top trainer dan? Zijn geen honderden trainers die de cl hebben gewonnen en gewoon nette prestaties met grote clubs hebbwn neer gezet. En wat is jou perfecte club dan? Die hebben ook nooit eem slecht seizoen en die winnen ieder jaar alles europees?

Ik begrijp hem wel. Paulinha is een goede voorbeeld dat het misging bij Bayern. Medische keuring doorlopen, heeft zelfs foto's gemaakt en een interview gehad. Later op de dag alsnog weer terug naar Londen omdat Fulham geen vervanger kon halen.
Bayern vond ik vroeger erg goed als het ging om het aankoopbeleid maar tegenwoordig een stuk minder.

Ik snap Tuchel wel. Hij verkoopt Hernandez en Pavard, maar het valt toch wel mee?
Hij verkoopt Pavard & Lucas Hernandez en krijgt er Raphael Guerreiro & Kim Min Jae voor terug. Met Kim heb je een vooruitgang en Guerreiro voor Hernandez is ook niet direct een downgrade, misschien alleen qua inzetbaarheid (lb/lcv verruild voor een LB die ook als CM / LM kan).

Stanisic verhuren makes no sense. Nu heb je alleen Mazraoui en bij nood Laimer of Kimmich die er kunnen spelen...

Sarr is niet van het niveau.

Moet zeggen dat Bayern wel een smalle selectie heeft in mijn ogen, voor zo'n topclub. Maar niet iedereen kan een Chelsea zijn hé!

Vind Tuchel overigens wel een zeer vervelende man en coach. Vind hem ook niet de topper die men hem toeschrijft...

Is het echt zo dat ze maar 6 verdedigers (op niveau dan) hebben? Dan is t toch logisch dat ie uit zn slof schiet? Wat is dat voor raar beleid?

7 september 2023 om 12:04

Zeker terecht, maar dat zullen ze dan vast intern ook wel besproken hebben toch? Het zeer zal hem meer zitten in dat Tuchel zo in de media zijn gal erover komt spuwen, dat is niet erg netjes.

Wat is die tuchel toch een triest figuur zeg en een slechte trainer, hopelijk wordt deze keer wel een andere club kampioen van Duitsland!

Bayern greep deze zomer naast een hoop targets en de grote naam van de zomer hebben ze vooral heel erg dik voor betaald terwijl hij alleen naar Bayern kon, zijn we doorgaans toch niet echt gewend. Misschien is de aantrekkingskracht toch wat minder geworden de laatste tijd, dat kan de club of de competitie als geheel zijn. Qua namen in de selectie is het ook niet allemaal heel erg bijzonder, natuurlijk goede spelers en allemaal internationals maar dat laatste zegt niet zoveel.

7 september 2023 om 12:13



Een van de beste spitsen ter wereld gehaald en de beste cv uit de Serie A geplukt en 2 dragende spelers opgepikt Bij Dortmund en Leipzig, dus hoezo geen aantrekkingskracht? Je gaat toch niet serieus middelmatige spelers als Havertz als target zien voor Bayern? Enige minpunt is laatste paar dagen gingen breedte spelers als Pavard, Stanisic en Gravenberch nog weg, daar is niemand voor teruggehaald. Die jongen van Fulham kon niet meer op tijd worden binnengehaald. 2 versterkingen in de winter erbij en er is niks aan de hand. Met City gewoon de meest uitgebalanceerde selectie ter wereld.

7 september 2023 om 12:30

Ik weet niet waarom je specifiek naar Havertz moet wijzen - en gepikeerd hem moet duiden als middelmatig, waar je overigens nog wel van terug zult komen maar dat terzijde.

Bayern wilde o.a. Rice, Havertz, Mount, Timber, Kepa, Palhinha, Caicedo en Kolo Muani. Allemaal zijn ze niet gekomen en sommige hebben voor (volgens jou in ieder geval) mindere clubs gekozen. Daarnaast hebben ze 18 veldspelers in de selectie en 4 daarvan zullen in januari weg zijn vanwege interlandverplichtingen. Het is geen goede zomer geweest voor Bayern, maar blijkbaar mag je dat niet zeggen?

7 september 2023 om 12:34



Kolo Muani waarom zal je die nog halen als Kane al gekomen is? Voor een Rice gaat Bayern toch nooit 130 miljoen voor betalen. Waarom zal je Timber nog halen als je Kim al kan krijgen voor bijna hetzelfde bedrag die nog beter is ook. Spelers die op een lijstje staan heeft elke voetbalclub. Jij noemt nu lukraak alle geruchten op van spelers en doet net of al die spelers Bayern hebben afgewezen. Palhinha was bijv. al in een Munchen gearriveerd, maar Fulham kon niet op tijd een vervanger meer vinden. Zal waarschijnlijk in de winter gewoon komen. Kepa ook weer zon naam waar Bayern nooit concreet is voor geweest. Als je op 3 posities in je basiselftal een upgrade hebt gekregen heb je gewoon een goede transferperiode meegemaakt. Enige wat verweten kan worden is dat er wellicht 1 a 2 extra spelers nog aangetrokken hadden moeten worden om elke positie dubbel bezet te houden door het vertrek van Pavard en Gravenberch nog op de slotdag van de transfermarkt. Maar goed dat zijn slechts wisselspelers.

7 september 2023 om 13:03

Sinds wanneer was Kim de beste cv van Italië? Is dat niet Bastoni van Inter?

7 september 2023 om 13:20

Moet ik je dan ook echt alles uitleggen. Kim is toch officieel verkozen tot defender of the season.

7 september 2023 om 13:30

Maar wel 100+ betalen voor Kane die nog een paar goede jaren heeft, ja logisch dan idd. Feit blijft dat Bayern geen goede zomer heeft gehad en daar dit seizoen best eens last van kan gaan krijgen.

7 september 2023 om 14:00

Voor een seizoen verkozen als de beste is niet hetzelfde als de beste zijn. Als hij voor meerdere seizoenen werd verkozen dan begrijp ik het.

7 september 2023 om 14:43

Kolasinac was verkozen tot beste lb van de BuLi toen ie naar ons kwam, zegt allemaal niet zoveel blijkt wel. Maar je kunt iemand die altijd overtuigd is van zijn eigen gelijk toch niet op andere gedachten brengen, kijk alleen al naar de reactie op mijn eerste post. Meteen aangevallen en aangebrand, alles moet ontkend worden en terloops moet er uiteraard ook een sneertje uitgedeeld worden naar Arsenal. Bayern zou hard in hun handen geklapt hebben met Rice omdat ze geen echte 6 in hun selectie hebben. Het afschuiven op de prijs is veel te makkelijk als je ook 100+ aan een 30jarige speler uitgeeft.

7 september 2023 om 15:27



Ik ben blij dat de meeste van die namen niet zijn doorgegaan. Kepa, Mount en Havertz zijn geen toevoeging, Muani een bankzitter op zijn best. Rice was welkom geweest, maar begrijpelijk dat ie in Engeland wilt blijven. Kane is buitencategorie en gaat zeker nog vijf jaar mee, zoals ik altijd zeg, voor buitencategorie zijn zulke bedragen beter te verantwoorden dan dat je voor zulke bedragen spelers met 'potentie' haalt. En goed dat Bayern niet meegaat in die Engelse waanzin door 130 miljoen met bijbehorende salaris te betalen voor een speler als Caicedo. Kim en Kane zijn topaankopen, Guerreiro en Laimer zijn zeer goede aankopen. De selectie is smal en ik zie in januari zeker wel twee à drie spelers erbij komen. Wat Bayern in mijn ogen mist is een absolute aanvallend ingestelde ster buiten Kane, iemand die de statuur en kwaliteiten van Robben had. Maar Bayern is na City een van de ploegen die dan komt.

7 september 2023 om 15:33

Ik beweer helemaal nergens dat Rice geen toegevoegde waarde voor Bayern zal zijn, maar Kane hadden ze meer nodig dan Rice laten we wel wezen.

7 september 2023 om 15:43

Ik was verbaasd toen ie zei dat ze de beste verdediger van de Serie A hadden gekocht maar dan komt ie aanzetten met Kim. Had een goed jaar en werd kampioen maar de beste? Op basis van één seizoen hem de beste noemen. Tsjah. Spelers moeten het meerdere seizoenen het laten zien voordat ze zo'n stempel krijgen. Genoeg one season wonders gezien.
Als ie nou zei de best presterende cv van het afgelopen jaar in de Serie A dan was het een andere discussie geweest.

7 september 2023 om 17:34

Gozer ik beweer dat op basis van de Serie A awards. Dat jij weer iemand anders beter vind boeit me geen reet en is slechts een mening.

Deze man zit hier hooguit 1 dit seizoen en is dan ook weer vertrokken. Overal waar hij komt maakt hij problemen.

Tuchel begint op Steijn te lijken. Of andersom. Matig presteren afschuiven op de TD. Beiden moeten nu laten zien een goed draaiend team te smeden en dat lijkt tot nu toe bij beiden nergens op. Lever je papieren in. Dat zou de beste daad zijn om de clubs weer vooruit te helpen. En o ja, natuurlijk een zak met geld mee. Voor het wanpresteren....

Tuchel zorgt bij mij ook voor onbegrip. Waarom zet je Matthijs de Ligt, die vorig seizoen nog voor bijna 70 miljoen is gekocht op de bank? Die gozer speelde afgelopen seizoen gewoon erg sterk. Upamecano was afgelopen jaar een tandje minder en heeft enkele cruciale fouten gemaakt, maar mag blijven staan naast nieuwe aanwinst Kim Min-Jae. Als je met een linksbenige en rechtsbenige CV zou willen spelen in plaats van twee rechtspoten, oké, maar Kim Min-Jae, De Ligt en Upamecano zijn gewoon alledrie rechtspoten die op beide posities in centraal achterin uit de voeten kunnen.

Dus wat de media nu zegt is dat in het grote bayern niet 1/2 verdedigers in de jeugd lopen voor af en toe te proeven ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren