Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Treurig einde: aankoop van 65 miljoen dreigt gratis te vertrekken bij Man United

Laatste update:

Anthony Martial gaat Manchester United zeer waarschijnlijk transfervrij verlaten, zo is woensdag bekend geworden. De Franse spits stond op de nominatie om deze winter verkocht te worden, maar kan door een operatie aan zijn lies voorlopig niet in actie komen. Over een paar maanden loopt zijn contract af.

Martial heeft op Old Trafford een contract dat eind juni van dit jaar afloopt. De enige mogelijkheid om nog iets aan de aanvaller te verdienen zou dus zijn om hem deze winter van de hand te doen.

De afgelopen weken werd Martial dan ook met verschillende clubs in verband gebracht, maar echt concreet werd dat niet. Woensdag maakt Man United bekend dat de Fransman een succesvolle liesoperatie heeft ondergaan.

De club voegt eraan toe dat de aanvaller tien weken uit de roulatie is, wat betekent dat een wintertransfer definitief van de baan is. De Fransman lijkt daardoor komende zomer gratis de deur uit te lopen.

Man United, dat een optie heeft om het contract van Martial met een jaar te verlengen, stond lange tijd niet onwelwillend tegenover een vertrek van de aanvaller. Martial zelf zou echter helemaal geen trek hebben in een overstap.

Erik ten Hag liet begin deze maand doorschemeren dat Man United in gesprek was met Martial over een contractverlenging. In Engeland ontstond meteen scepsis, daar de spits al lange tijd in verband wordt gebracht met een vertrek uit Manchester.

Martial kwam in 2015 voor 65 miljoen euro over van AS Monaco. De aanvaller heeft de verwachtingen nooit helemaal waar kunnen maken. Vorig seizoen werd de rechtspoot nog een halfjaar uitgeleend aan Sevilla.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, en toch heeft deze jongen het beter gedaan dan veel van die aankopen die de laatste 2 jaar zijn gedaan. Mount, Anthony, Hojlund bijvoorbeeld. Martial heeft in ieder geval nog 2 seizoenen (zoiets?) laten zien echt wel goed te kunnen voetballen.

24 januari 2024 om 14:28

Zie je zelf niet hoe krom je vergelijking is? Je zegt zelf dat Martial in ieder geval 2 seizoen iets heeft laten zien. Hojlund en Mount zitten er nog niet eens zolang dus hoe moeten zij dan die kans hebben gehad?

24 januari 2024 om 14:41

Volgens mij waren dat namelijk de eerste seizoenen van Martial. Heeft Man United toen echt nog veel opgeleverd en was daar zelfs MVP. Komen die andere 3 nog niet eens bij in de buurt.

24 januari 2024 om 15:05

Ja dus? Als Hojlund er bijvoorbeeld zijn laatste twee contractjaar twee keer dertig intrapt, is hij toch niet minder? Kerel zit er net een half jaar en Manchester United draait niet echt vanzelf dus geef het even tijd.

24 januari 2024 om 20:09

Mount is een ander verhaal aangezien hij al heeft laten zien best van waarde te kunnen zijn, maar Hojlund is nog lang niet ver genoeg. Die laten ze echt niet twee seizoenen aanmodderen hoor. Als hij niet snel opleeft, halen ze deze zomer gewoon een nieuwe spits. Tegen de tijd dat Hojlund klaar is voor dat niveau, is hij denk ik allang afgeserveerd.

24 januari 2024 om 14:31

Martial heeft laten zien hoe goed hij is in geblesseerd raken en lui zijn, meer niet. Gigantische miskoop gebleken van United.

Wil niet zeggen dat met name Mount en Antony er ook geen pepernoot van bakken, maar dat terzijde.

24 januari 2024 om 14:43

Laatste jaren zeker, maar toch meer dan 300 wedstrijd gespeeld voor United waarin hij 90 goals en 55 assist heeft gegeven. Kunt er toch genoeg opnoemen die alleen maar kunnen dromen van zulke statistieken.

24 januari 2024 om 14:45

Hou alsjeblieft op. Zelfs een blinde kan zien dat Martial overloopt van de kwaliteit en het talent. Dat het fysiek vaak tegenzat had hij natuurlijk zelf ook liever anders gezien. De jaren onder Mourinho hebben hem ook niet bepaald geholpen.

Jammer dat het zo gelopen is, had qua talent aan de top moeten staan.

24 januari 2024 om 15:04

Als een blinde het kan zien, waarom is er dan nul interesse voor hem, en kon hij op het niveau van Sevilla niet mee?

24 januari 2024 om 16:27

Overloopt van kwaliteit en talent? Jij kijkt naar de Martial van Monaco?

24 januari 2024 om 20:12

@hangover96 - Het gebrek aan interesse ligt natuurlijk ook aan dat salaris van 16 miljoen euro. Anders was hij zeer waarschijnlijk allang weggeweest.

Overigens wordt het ook op sportief vlak steeds moeilijker om hem te slijten, maar dat is wel echt nu. Met een marktconform salaris was hij afgelopen zomer al wel weggeweest.

24 januari 2024 om 15:02

Mount heeft wat gesukkeld met blessures maar in principe zou je daarvan nog wel veel goeds mogen verwachten, die heeft bij Chelsea al meerdere seizoenen aangetoond het niveau zonder veel problemen aan te kunnen dus als dat niks wordt, dan moeten ze zich bij United echt achter de oren krabben.

Hojlund is meer een gok, die is nog erg jong en heeft nog weinig bewezen.

Martial zit er nu negen seizoenen zonder progressie, dat die er nog zit is een wonder.

24 januari 2024 om 15:09

2 van de 9? dan mogen we Mount, Anthony en Hojlund ook nog wel even de tijd geven

24 januari 2024 om 15:36

Na die goal tegen Liverpool in zijn debuutwedstrijd is het gestaag minder geworden bij Martial. De belofte was groot, maar helaas heeft het niet uitgepakt zoals men had gehoopt.

24 januari 2024 om 15:44

Mount was het grootste deel van zijn eerste half seizoen geblesseerd, hoe kun je die vergelijking nu maken? Ook Hojlund nu al vergelijken is bizar.

Zeg dan op zijn minst Sancho.

24 januari 2024 om 19:58

Mee eens, maar het is ook een erg slecht teken dat zo'n jongen op zijn 28ste al meerdere seizoenen in verval is. Nou is hij nog weleens geblesseerd, maar dat zijn ook geen hele erge blessures geweest, dus daar ligt het ook niet per se aan. Dan is het waarschijnlijk toch iets mentaals en dat is wel vreemd bij een speler met zijn leeftijd.

Overigens vind ik Mount niet in dat rijtje thuishoren. Die had vorig jaar bij Chelsea een ongelukkig seizoen en kampt dit seizoen met blessures. Die gaat United wellicht niet dragen, maar mits fit is hij wel een aardige kracht en op z'n minst een goede back-up.

Antony daarentegen is gewoon een gigantische misspeer die je van mijlenver aan zag komen. Hojlund is ook een slechte inschatting, want tegen de tijd dat die jongen klaar is voor dat niveau, is hij allang afgeserveerd. Zolang krijg je niet als je zoveel geld hebt gekost. Jong of niet, als je niet levert, halen ze iemand die dat wel doet.

Die gaat waarschijnlijk gewoon naar Turkije. Ben benieuwd of hij nog wat kan laten zien want ik was echt gecharmeerd van zijn 1e seizoen United en Monaco tijden.

Manchester United is dan ook wel echt een kanjer in het aankopen van spelers die zich elders op een vergelijkbaar niveau nog helemaal niet bewezen hebben ik

24 januari 2024 om 15:21

Dat doen andere clubs ook, elke topclub koopt wel talenten die zich nog niet op topniveau bewezen hebben.

Waar Manchester vooral goed in is, is bewezen topspelers strikken die vervolgens zwaar onderpresteren. De lijst daarvan is eindeloos. Waar ze ook goed in zijn, is onderpresterende spelers telkens verlengen in de hoop ze daarna voor meer te kunnen verkopen. Dat lukt ze vervolgens nooit: Bailly, Jones, Martial, Lingard, Mata, Fosu-Mensah, Pereira, ook dat rijtje is lang.

24 januari 2024 om 20:07

Anderzijds; wanneer is een speler nou echt bewezen? Sommige spelers zijn goed genoeg om te excelleren in de ene competitie, maar haken dan vooral in de Premier League toch af. Dat tempo en de dynamiek in de competitie is toch even wat anders en onderaan de streep is Manchester United nog steeds een enorm bolwerk van een voetbalclub.

Verder is het grootste probleem van United ook dat ze spelers halen en zowel qua transfersom als qua salaris het dubbele bieden van wat andere clubs bereid zijn neer te tellen. Dan kom je ontzettend moeilijk van spelers af als ze niet genoeg leveren en dat heeft dan ook weer invloed op het transferbudget en wat er aan salarissen mogelijk is voor nieuwe spelers. Daar hadden ze vooral afgelopen zomer veel last van.

Maar goed, eigenlijk doet die clubs op technisch gebied alles fout wat ze fout kunnen doen. Er zijn maar weinig clubs die zo'n slecht beleid voeren. Het is maar dat die club zo kapitaalkrachtig is, want dat is de enige reden waarom het nog overeind staat.

Nou mag hopen dat die plannen die United had met het eventueel verlengen van hem dat die definitief in de ijskast liggen. Martial moet je gewoon lekker laten gaan. Is de afgelopen jaren veel te blessuregevoelig en allang niet meer de speler die hij in 2015-2017 was. Scheelt je tenminste ook wat salaris. Jammer voor hem maar dat is nou eenmaal het verhaal bij hem. Veel te blessuregevoelig.

24 januari 2024 om 20:02

Toch is hij nooit heel lang geblesseerd. Die ligt er hooguit eens een maand uit en het gros van z'n blessures betreffen zo'n twee weken of zo. Dat is dus niet per se de reden van het verval. Het lijkt ook iets mentaals te zijn. Die maakte bij Sevilla niet eens meer enigszins indruk en dat moet een speler van zijn kaliber eigenlijk makkelijk kunnen. Echter is het dan nog onbegrijpelijk dat Martial zo weinig speelt als je ziet hoe belachelijk slecht Antony speelt. Je kunt nog beter een jeugdtalent opstellen.

Is het treurig, of juist goed om te zien dat United eindelijk gewoon eens haar verlies neemt en niet weer een peperduur contract verlengt met een speler die niet rendeert? Denk dat ik dat tweede eigenlijk wel treuriger had gevonden.

Hadden hem vorig jaar al moeten verkopen. Niet de spits die ze nodig hebben.

Martial x United is zo'n absurd verhaal. Die willen ze al 5 jaar slijten en dat lukt niet dus hebben ze hem in plaats daarvan maar verlengd. Zou niemand verbazen als ze het weer doen.

Tja, dit is nog altijd beter dan verlengen. Die verdient zo'n 16 miljoen euro per jaar en levert al een aantal jaren niet meer. Kijkend naar zijn leeftijd zit de kans erin dat het niet meer zoveel beter wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren