Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transferverkeer tussen Chelsea en Barça eindelijk compleet: Alonso onthuld

Laatste update:

Marcos Alonso is speler van Barcelona, zo is te zien op beelden van de Catalaanse club op Twitter. De Spaanse linksback maakt de overstap van Chelsea, waar zijn contract in onderling overleg is ontbonden. Daarmee is er een einde gekomen aan zesjarige periode van Alonso op Stamford Bridge.

De interesse van Barcelona komt niet als een verrassing, daar de geboren Madrileen al langer in verband wordt gebracht met los Azulgrana. Barcelona-trainer Xavi sprak eerder op vrijdag al zijn verwachting uit dat de transfer rond zou komen. "De registratie van Alonso? Ja, we zijn optimistisch dat alles voor middernacht zal worden opgelost." De club moet nog enigszins haast maken om hem op tijd te registreren voor de Champions League. De deadline voor inschrijving verloopt vrijdag om middernacht. Ook werd Xavi gevraagd naar de status van zijn 33-jarige concurrent Jordi Alba. "Daar heb ik geen twijfels over. Ik wil hem hier bij ons hebben."

Barcelona heeft er met de komst van Alonso een serieuze optie bij op de linksbackpositie. Alba is doorgaans eerste keus, terwijl jeugdspeler Alejandro Baldé daar ook uit de voeten kan. Alonso speelde in de jeugdopleiding van Real Madrid, voordat hij in 2010 de overstap maakte naar Bolton Wanderers. Na drie jaar trok hij naar Fiorentina, waar hij kortstondig werd verhuurd aan Sunderland. Na zijn terugkeer werd hij een vast.e waarde in Florence, waarop hij in 2016 voor 23 miljoen euro werd verkocht aan Chelsea.

Alonso kwam in zes seizoenen tot 212 officiële wedstrijden voor Chelsea, waarin hij 29 keer scoorde en 23 assists afleverde. Gedurende zijn tijd in Londen wist hij beslag te leggen op de Champions League, Premier League, FA Cup, UEFA Super Cup, Europa League en het WK voor clubteams. Nadat toenmalig trainer Antonio Conte in 2016 overstapte naar een 3-4-3 systeem, was Alonso lange tijd een vaste waarde bij de Blues.

Is Marcos Alonso een goede versterking voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alonso was altijd een hele nuttige speler die bij Chelsea toch gewoon praktisch elke prijs gewonnen heeft. Hij was in zijn eerste seizoen weergaloos, maar zodra 3 man achterin vaker gezien werd in de PL en men begreep hoe ze hem konden neutraliseren was het met hem en zijn fantastische vorm snel gedaan. Hij heeft daarna zelden nog een 7 of een 8 gespeeld, eigenlijk was hij alleen tegen Tottenham altijd goed. In mijn ogen had hij na zijn ruzie met Lampard wel mogen vertrekken, hij speelde zelden op niveau en hij heeft zich toen echt van zijn slechtste kant laten zien. Wat mij betreft is hij daar nooit meer echt bovenop gekomen.

3 september 2022 om 10:24

Vind het wel een gedurfde transfer met de blessuregevoelige Chilwell en Cucurella daar achter.

Vreemde transfer vind ik zelf. Alba blijft toch gewoon en Balde is een mooi talent dat speeltijd verdient. Nodig is hij dus niet echt. En offensief heeft hij een uitstekende trap en voor een verdediger een relatieve neus voor de goal maar defensief is het toch allemaal maar matig.

2 september 2022 om 20:50

Ze hoopte Alba laatste dag van de transfermarkt natuurlijk te lozen bij Inter. Denk dat Xavi van Alba af wil, moet iets gebeurd zijn tussen die twee.

2 september 2022 om 20:59

Maar als dat niet lukt dan doe je het toch gewoon niet?

2 september 2022 om 21:16

In de winter kunnen ze dat gewoon opnieuw proberen, dan hebben ze de vervanger al in huis. Kan die alleen wel direct ingeschreven worden?

2 september 2022 om 21:18

Even vergeten dat ze daar natuurlijk geld met hopen hebben.

Met Christensen, Garcia, Bellerin en Alonso heb je dan ook wel wat om naast Kounde te spelen. Ook loopt ene Araujo daar rond. Dat is pas echt een klasbak, een absolute wereldtopper.

2 september 2022 om 20:55

Op Kounde en Araujo na is het natuurlijk gewoon middelmaat.

2 september 2022 om 20:59

Eric Garcia tot nu toe dit seizoen de beste verdediger van Barcelona, die jongen is een pispaaltje voor iedereen maar ontwikkelt zich geweldig. Christensen is ook geen koekenbakker gewoon een redelijke verdediger verre van middelmaat.

Vleugel verdedigers vind ik wel een groot probleem.

2 september 2022 om 21:25

Eric Garcia is niet de beste verdediger van Barcelona, dat is Ronald Araujo met een straatlengte. Sterker nog, Araujo is de beste speler van Barcelona over de gehele linie genomen. Ja, beter dan Pedri. (Al is dat wel close).

2 september 2022 om 21:27

Vind je dat echt RM? Lewa is nog wel een niveautje hoger toch? Pedri vind ik ook beter, maargoed met zo’n nickname zal je me wel niet serieus nemen, en dat neem ik u niet kwalijk.

2 september 2022 om 21:34

Niemand twijfelt aan het feit dat Ronald Araujo de beste verdediger van Barcelona is, neemt niets weg van het feit dat Garcia geweldig aan het seizoen is begonnen en Xavi een moeilijke beslissing te wachten staat.

Araujo, Pedri & Ansu Fati zijn voor mij de drie met de meeste potentie. Mooi verdeeld over drie linies.

2 september 2022 om 21:34

Ik vind het echt. Araujo kan je op bijna elke positie spelen (misschien niet in het doel. Maar hij kan op elke plek in de verdediging, hij kan aanvallen over de vleugel, hij kan als pinch hitter en zijn pass is uitstekend. Fysiek superieur aan vrijwel de hele ploeg ook nog. Als ik 1 speler bij Barcelona mocht uitpikken om voor mijn club te spelen zou ik niet eens hoeven nadenken.

2 september 2022 om 21:34

Veel goaltjes meepikken of beste speler zijn 2 totaal verschillende dingen. Ik ben meer onder de indruk van Pedri dan van Lewandoski!

2 september 2022 om 21:45

Je hebt geen verstand van voetbal of kijkt nooit naar Barca. Pedri is een van de beste voetballers die ik tot toe heb gezien bij Barcelona. Ik vind hem zelfs beter dan Xavi en Iniesta als het om puur voetballende kwaliteiten gaat. Is veel verder dan Iniesta en Xavi waren op zijn leeftijd in een team die veel minder is. Ook vind ik Araujo maar een prima verdediger. Wordt totaal overdreven hoe goed die jongen is. Is zeer sterk en goed in de lucht maar heeft totaal geen voetbal in zich. Daar is Eric García weer veel beter in.

2 september 2022 om 21:54

Eens man. Behoorlijk complete verdediger. Fysiek sterk, goede inspeelpass, een echte mandekker en kan gerust met wat ruimte in zijn rug spelen omdat hij de snelheid heeft.

2 september 2022 om 21:57

Cilmi, over Araujo geef ik je gelijk. Hij kan echt wel verdedigen maar lijkt soms positioneel ook niet helemaal juist te staan. Alleen niet eens met wat je zegt over Pedri. Geweldig talent hoor en gaat 1 van de allerbeste op zijn positie worden maar ik vond Iniesta net wat mooier om naar te kijken. Hij had de bal letterlijk aan een touwtje en was echt iedereen voetballend de baas. Maar verschillende meningen zijn er altijd en juist leuk haha. Voor mij is Iniesta één van de allerbeste middenvelders ooit.

2 september 2022 om 22:05

Ja inderdaad, of dat natuurlijk, ik heb geen verstand van het spel en ik kijk nooit Barcelona. Dat kan natuurlijk ook Cilmi. Vooral omdat Araujo totaal geen voetbal in zich heeft zoals jij stelt.

2 september 2022 om 22:06

Rm, dus jij schat Araujo hoger in dan bijvoorbeeld een Militao? In mijn ogen is hij ook een hoger niveau hoor, maar ik kan me voorstellen dat een Madrista twijfelt of ie over Militao basis zou staan.

2 september 2022 om 22:12

Araujo en militao zijn ongeveer gelijk. Beide in beste vorm is militao een klasse beter.

2 september 2022 om 22:22

Dat dus wat Kaka zegt, Pedri. Ik vind dat hij en Militao van hetzelfde niveau zijn.

3 september 2022 om 02:00

Hoe kan je araujo nou de beste speler van barça vinden? Is verdedigend geweldig, maar kan helemaal niks aan de bal.

3 september 2022 om 04:23

@cilmi

Haha iemand toesnauwen dat hij geen verstand heeft van voetbal, maar dan zeggen dat Pedri puur voetballend beter dan Xavi en Iniesta is.

Wauw.

Pedri staat verder op zijn leeftijd dan beide heren , klopt. Laten we afwachten hoe ver hij staat in zijn prime. Iniesta is in mijn ogen met Zizou de beste middenvelder die ik ooit heb zien voetballen.

3 september 2022 om 08:01

"Araujo en militao zijn ongeveer gelijk. Beide in beste vorm is militao een klasse beter."

Wauw je zelf tegen spreken in zo'n kort stukje moet een record zijn. Leest men hun eigen reactie weleens terug alvorens men deze post?

Is Alonso niet die gozer die een jaar of 10 geleden dronken achter het stuur te kroop, veel te hard reed en daarbij een jonge vrouw van begin 20 de dood in joeg?

2 september 2022 om 21:02

Dat klopt idd, de clown vond het nodig om stomdronken achter het stuur te kruipen. De reden dat die er met een tik op de pols vanaf kwam is schijnbaar omdat het meisje van 19 geen gordel om had en met Alonso in de auto zat. Zij wist van tevoren dat Alonso dronken was, maar ging alsnog met hem in de auto zitten. Daarnaast zijn de straffen voor overtreding van de wet onder invloed van alcohol een grap in Spanje.

2 september 2022 om 21:35

Hij is er toch mee weggekomen omdat die juist veel geld betaalde? Hij moest de cel in maar hij ging in hoger beroep en betaalde een flinke bak met geld en toen was het voorbij? (Correct me if I am wrong)

2 september 2022 om 21:48

Hij heeft de familie van dat meisje betaald en daardoor werd zijn straf van justitie ook milder. Hij kwam er van af met een fikse boete en rij-ontzegging van een paar jaar, wat een dode mus was, want de straf werd opgelegd in 2016 en het ongeval was in 2011 of zo.

2 september 2022 om 22:17

Hij zou 4 jaar moeten zitten, wat uiteindelijk naar een boete en rijontzegging is verminderd (ongetwijfeld nadat er een zak geld is neergelegd). Het feit dat hij voor zo iets serieus maar 4 jaar zou krijgen laat zien wat voor een grap het Spaanse rechtssysteem is.

3 september 2022 om 10:22

Voor zover ik weet had hij een promillage van 0,45. Dan ben je dus niet stomdronken. In Nederland mag je gewoon rijden met dat promillage (in Spanje niet). Volledig fout wat hij heeft gedaan, maar stomdronken was hij niet.

2 september 2022 om 21:03

Yep, dat klopt. Hij reed iets van 110 waar de limiet 50 was, op een nat wegdek en had meer dan de wettelijke maat aan alcohol op.

2 september 2022 om 21:14

Hoezo is alcohol achter het stuur überhaupt mogelijk?

2 september 2022 om 21:22

Het schijnt dat in 2010 of 2011 een limiet van 0.5mg per liter bloed toegestaan was daar (weet niet wat het nu is) en hij had bijna 2x die hoeveelheid op.

3 september 2022 om 02:03

Je bent ook echt een mogool als je met alcohol op 2 keer zo hard als de snelheidslimiet gaat rijden. Als je al zo iets doet (doet bijna iedereen dit in spanje, want zonder auto kom je daar nergens) rijd dan in ieder geval heel rustig.

3 september 2022 om 11:00

Zeer terechte vraag. Ik ben fan van twee clubs: Ajax en Barcelona. Er zijn nog meer clubs waar ik wel een zwak of sympathie voor heb, maar van die twee clubs zou ik mijzelf wel fan willen noemen. Dat is ook meteen de reden dat ik het nu oprakel. Voorheen speelde Alonso bij Chelsea. Die club doet mij niet zoveel. Ja, ik volg de club een beetje omdat Ziyech er nu zit, maar dat is meer uit interesse in een oud-Ajacied dan in daadwerkelijke interesse in Chelsea.

Ik ben een fel tegenstander van alcohol in het verkeer. Het is iets dat mij persoonlijk raakt omdat enkele jaren geleden mijn beste vriend is doodgereden door een beschonken bestuurder die de controle over zijn auto verloor.

Ik wil dus helemaal niks met Marcos Alonso te maken hebben. Ik gun hem geen sportief succes, ik wil hem zo min mogelijk op tv zien en ik wil hem al helemaal niet in het shirt van een van mijn cluppies zien.

Onbegrijpelijke aankoop als je juist je salarishuis wilt verlichten. Nu heb je met Balde, Alonso en Alba 3 linksbacks die waarschijnlijk samen een miljoen of 8 verdienen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren