Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça is overtuigd en komt met contractverlenging van twee seizoenen

Laatste update:

Marcos Alonso kan snel een nieuw tweejarig contract tegemoet zien van Barcelona, verzekert Marca. De van Chelsea overgekomen verdediger tekende afgelopen zomer vanwege de Financial Fair Play-regels een eenjarig contract, maar heeft sinds zijn overgang dusdanig overtuigd dat men in Catalonië langer met hem door wil. Het valt nog te bezien of het een eenjarig contract wordt met een optie voor een tweede jaar of twee gegarandeerde jaren.

Alonso werd begin september door Barcelona transfervrij overgenomen van Chelsea. Xavi maakte zich persoonlijk hard voor de komst van de Spanjaard en slaagde er met enige moeite in hem naar het Spotify Camp Nou te halen. Alonso zou in eerste instantie voor drie seizoenen tekenen, maar werd uiteindelijk voor één jaar vastgelegd. De Financial Fair Play-regels lagen daaraan ten grondslag. Barcelona zal Alonso nu alsnog een nieuw tweejarig contract aanbieden, waardoor hij straks tot medio 2025 vast ligt.

Alonso kwam in zijn eerste maanden in Spaanse dienst tot zeven LaLiga-wedstrijden, waarvan vier keer als basisspeler. In de groepsfase van de Champions League verscheen hij in vijf van de zes wedstrijden aan de aftrap. Reden voor zijn stroeve start is onder meer het feit dat hij later in het seizoen is aangesloten. Ook heeft hij nauwelijks op zijn vertrouwde linksbackpositie kunnen spelen. Door de vele blessures in het hart van de defensie voelde Xavi zich genoodzaakt te schuiven met de negenvoudig international.

Spaanse media stellen dat Alonso zich de laatste weken meer en meer op zijn gemak begint te voelen, getuige zijn uitstekende optreden in Pamplona tegen Osasuna. De komende weken moet duidelijk worden of het een gegarandeerd contract wordt van twee jaar of één seizoen met de optie op een tweede seizoen, bij het behalen van enkele doelstellingen. Alonso geniet op dit moment van een korte vakantie. De verdediger is niet opgenomen in de WK-selectie van Spanje en kan zich richten op de tweede seizoenshelft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een grap toch?

Wat een ongelofelijk slechte speler is dit zeg. Echt bizar hoe je hem überhaupt kan aantrekken, laat staan een verlenging kan geven.

Manmanman wat moeten we met Alonso? Even serieus, in deze kan ik Xavi totaal niet volgen. Deze man is tot nu toe alleen maar door de mand gevallen, heeft nog steeds nachtmerries over Vinicius. Had dan Dani gewoon behouden ofso.

Als dit klopt is dit gewoon onbegrijplijk. De beste man kan gewoon niet mee, noch als linksback, noch als CV.

Ik neem aan als ervaren speler voor op de bank? Anders is het onbegrijpelijk

De enige reden die ik mij kan bedebken is dat Xavi wat ervaring achterin wil hebben. Pique is weg, en Alba zal ook wel snel volgen denk ik. Als dan ook nog andere ervaren rotten als Busquets vertrekken, dan hou je wel heel weinig ervaring over. Maar is Alonso dan de ideale man? Daar heb ik toch wel echt serieus mijn twijfels bij.

17 november 2022 om 14:33

Die ervaring heb je dan weer geen hol aan als de desbetreffende speler met ervaring er niks van kan. Oprecht elke keer teleurgesteld als deze niksnut opgesteld wordt. Traag, heel onrustig, defensief zeer zwak, heeft alleen een leuke trap. Dat zou geen reden moeten zijn om zo’n speler te houden.

Wel hebben we een speler op links nodig, tenzij Alba blijft. Alleen Balde is niet voldoende, achteraf was Tagliafico echt een buitenkansje.

17 november 2022 om 15:17

Dat kan werkelijk de enige reden zijn. Baldé de nummer 1 en Alonso erachter als reserve, zodat de focus kan liggen op de RB positie. Veder schijnt Xavi interesse te hebben in Arnau Martinez van Girona. Doet het daar goed, is erg jong en kent het systeem. Maar de interesse is ook nog niet zó concreet dat er sprake is van een bod.

Busquets is na dit seizoen weg. Dat was vorig jaar al duidelijk. Het bestuur (en schijnbaar ook Xavi) is Jordi Alba liever kwijt dan rijk en laatstgenoemde heeft al gezegd dat ie wil vertrekken, mits hij al het resterende geld meekrijgt. Ofwel: wordt vervolgd.

Soms vraag ik me echt af of Xavi nou doelbewust alles aan het saboteren is?

17 november 2022 om 15:18

Voor iemand die doelbewust alles aan het saboteren zou zijn, staat ie er meer dan prima voor. Dan faalt ie wat betreft zijn sabotage.

17 november 2022 om 15:44

Wellicht overdreef ik een beetje met mijn post.

Maar kom op Almogaver, Marcos Alonso hoort toch eigenlijk niet in een Barça shirt te spelen? Laat staan verlengen voor twee jaar… ook als back-up niet. Het zelfde geld voor Bellerin naar mijn mening.

Deze man heeft alleen een aardige trap in de poten en heeft het een tijdje goed gedaan bij Chelsea. Voor de rest is dit erg typerend voor het beleid van Barça, veel Spaanse spelers, maar met weinig kwaliteit.

Hahahaha Alonso wat doet hij überhaupt bij Barca en dan willen ze hem nog een contractverlenging geven ook

Alonso wordt dit jaar al 32 en daar wil Barcelona nog 2 jaar aan vast plakken. Ook zeker als centrale verdediger als je ziet hoe Xavi hem tegenwoordig gebruikt. Tja sorry hoor maar wat heb je aan die kerel voor zo'n lange tijd. Die kerel is niet eens goed genoeg als linksback voor Barcelona laat staan als centrale verdediger...

Is dit serieus? Als back komt hij snelheid en handelingssnelheid te kort. Als centrale verdediger komt hij defensieve kwaliteiten te kort. Zowel zijn ingrepen als zijn looplijnen/inzicht.

Wat moet Barcelona nu met hem? Laat hem lekker gana. Haal volgend jaar een goede rechtsback erbij en eventueel Cv?

Je hebt dan een aankoop - Koundé - Araujo - Baldé met een Alba, Roberto, Chirstensen, Eric Garcia bijv. nog op de bank.

Omg het het slechtste wat je kunt doen is hem een nieuw contract geven. Wat is hij slecht zeg. Geeft dat geld nou aan speler die wel verdienstelijk presteert, zoals Pedri.

Mooie deal. Mocht gewoon 5 jaar zijn wat mij betreft. Als hij maar geen grootverdiener wordt gemaakt want anders heb je straks weer moeite om nieuwe spelers te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren