Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tjaronn Chery keert na 8,5 jaar tijdelijk terug in de Eredivisie

Laatste update:

Tjaronn Chery gaat zijn handtekening zetten onder een huurcontract bij NEC, zo bevestigt Voetbal International vrijdag na eerdere berichtgeving van Voetbalalert. De 35-jarige middenvelder wil om privéredenen vertrekken bij Maccabi Haifa, waar hij aanvoerder is. Ook sc Heerenveen leek in de race voor de handtekening van Chery, maar de geboren Hagenees kiest dus voor NEC.

Volgens journalist Jeroen Kapteijns gaat het dus om een huurdeal met Haifa. Vanwege Chery’s bewezen diensten in Israël zou de club bereid zijn mee te werken aan een tijdelijk vertrek. De vijfvoudig international van Suriname ligt nog tot medio 2025 vast in het Sammy Ofer Stadium.

Bij Heerenveen moest Chery de opvolger worden van Thom Haye, die mogelijk vertrekt naar Como 1907 in de Serie B. NEC wilde op zijn beurt nog een aanvallend ingestelde middenvelder met ervaring aan de selectie toevoegen. NEC lijkt zijn concurrent dus te hebben afgetroefd.

Chery trainde eind oktober nog mee bij FC Groningen, waar hij tussen 2013 en 2015 onder contract stond. De routinier was vanwege het conflict tussen Israël en Hamas tijdelijk in Nederland en kreeg van zijn voormalig werkgever de kans om zijn conditie op peil te houden.

Nu lijkt Chery voor langere tijd terug te keren naar zijn geboorteland. De technische linkspoot zal zich in ieder geval tot het einde van dit seizoen binden aan de Nijmeegse club.

In Israël is Chery de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote meneer. Na 206 officiële wedstrijden voor Haifa staat Chery op 56 doelpunten en 45 assists. Vorig seizoen was hij in de groepsfase van de Champions League tweemaal trefzeker. Dit jaar kwam hij met zijn club uit in de Europa League. Met Haifa werd Chery driemaal landskampioen. Daarnaast won de middenvelder twee keer de Israelische beker.

De ervaren Chery speelde in Nederland eerder voor FC Twente, SC Cambuur, RBC Roosendaal, FC Emmen, ADO Den Haag en Groningen. Met laatstgenoemde club won hij in 2015 de TOTO KNVB Beker. In het buitenland stond Chery onder contract bij QPR, Guizhou FC, Kayserispor en dus Haifa.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deed het een aantal jaren geleden nog best aardig in de CL, benieuwd wat zijn nivesu nog is nu hij al ruim in de 30 is.

Die foto doet me direct denken aan het boekje 'wie heeft er op mijn hoofd gepoept'

18 januari 2024 om 16:17

Een literaire klassieker.

18 januari 2024 om 16:22

maar dan wél leuk om te lezen

18 januari 2024 om 21:41

Haha, jij bedoeld dat kinderboek met dat molletje. Ik moest gniffelen, want je ziet de gelijkenissen

18 januari 2024 om 17:10

Bullebak, de hond van de slager!

18 januari 2024 om 22:44

Ironisch.

Kunnen wel wat creativiteit gebruiken. Zeker aangezien Mattsson gaat vertrekken. Vraag me wel af of je hieraan nog moet beginnen. Is 35 jaar, zie liever dat het geld van Mattsson en afgelopen zomer van Cissokho wordt geïnvesteerd aan een nieuwe goede nummer 10. Hebben met Schone, Nuytinck, Dost en Cillessen al vier spelers die de klappen van de zweep kennen. Zie dan liever een jongere speler die weer wat waarde op het veld zet. We hebben nu een mooie mix met die oudere spelers en jongere spelers als Proper, Van Rooij, Sano, Mattsson, Roefs, Larsen (krijgt hopelijk weer een keer zijn oude vorm terug) en Hansen. Dan nog met Sandler, Hoedemakers, Verdonk en Ogawa spelers die daar qua leeftijd goed tussen horen. Volgend jaar een goede buitenspeler en creatieve middenvelder bij en wat breedte versterkingen staat er best een mooi stel als je de selectie redelijk intact kan houden.

19 januari 2024 om 22:59

Met een half jaar huren zit er weinig risico aan, denk ik. Echt een noodoplossing om de selectie breed te houden na een aanstaand vertrek van Tavsan. Ik denk, omdat Chery de afgelopen jaren vooral op 10 stond, hij voor die positie is gehaald en dat Mattsson tussen de linies vanaf de flank weer zal gaan spelen.

Ik zou het mooi vinden als hij terugkeert naar FC Groningen, al zal hij wel niet in de KKD willen voetballen. Volgend jaar speelt Groningen wel weer Eredivisie waarschijnlijk en aangezien hij in zijn eerste periode al publiekslieveling was zou hij dat nu bij een terugkeer wel helemaal worden.

Geen idee wat zijn niveau overigens is nu, maar ik vond hem op het laatst bij Groningen wel erg goed; volgens mij ook nog wel een prima tijd gekend bij QPR en met Maccabi een aantal jaar geleden niet onverdienstelijk in de Champions League een keer.

18 januari 2024 om 17:01

Groningen staat 8ste. Hoezo denk jij dat ze waarschijnlijk wel weer eredivisie gaan spelen.

18 januari 2024 om 17:03

Laatste tijd zijn we weer in staat punten te pakken. We hebben zelfs excelsior vetslagen. Directe promotie zal wel niet haalbaar zijn maar play offs kan zeker.

Tja, het verbaast me dat clubs nog zo gek zijn om zo'n speler aan te trekken. Daar had je een aantal jaren geleden wellicht nog iets aan, maar hij is inmiddels 35 jaar. Voor de KKD of als gok bij de bodem van de Eredivisie snap ik het nog, maar hier moet je als Heerenveen of NEC zijnde toch niet meer aan beginnen? Dat geld kun je wel beter investeren.

18 januari 2024 om 18:05

Hij is de aanvoerder van een Israëlische topclub en kan ook op 35-jarige leeftijd nog steeds goede cijfers overleggen. Die kan je er als goede middenmoter echt nog wel bij hebben voor een halfjaartje. Kan zeker voor NEC net het zetje zijn richting play-offs voor Europees voetbal, ook omdat Tavsan gaat vertrekken.

19 januari 2024 om 21:56

Dat geld zal niet veel zijn. Dus een mooie kans voor NEC. Misschien wel gelijk de speler met de beste trap in de Eredivisie. Een mooie speler om naar te kijken in ieder geval. Inderdaad 35, dus een hoop ervaring, hij is aanvoerder en heeft scorend vermogen. Ik zou niet weten waarom je hier precies zo zuur om zou moeten zijn.

Hopelijk gaat die niet maar hveen, heeft dit seizoen zelfs nog met groningen meegetraind. Kom gewoon lekker bij ons voetballen en misschien wel weer de beker binnenhengelen

Cherry is een prima voetballer. Denk dat de clubs buiten de top 5 hem goed kunne gebruiken. Heeft goed overzicht, prima schot, is vaak aanspeelbaar en best prima techniek op een bepaald tempo. In Haifa zijn ze dol op hem en is hij lang daar een van de sterren. Heeft ook leuke dingen laten zien op Europees niveau. Ik ben meer fan van Maccabi Tel Aviv, maar het Sammy Ofer stadion in Haifa is leuk, daar zijn ze ook gek van voetbal.

Chery is een sierlijke speler met ervaring. Denk dat hij makkelijk nog meekan in Eredivisie. Heerenveen zou mooie stap zijn voor hem...

Zit Groningen na zijn tijdelijke terugkomst nu zo erg te slapen????

Toch een leuke carrière.
En echt op een leuke plek daar kunnen wonen en werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren