Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

In dit unieke shirt treedt NEC eenmalig aan in de bekerfinale tegen Feyenoord

Laatste update:

NEC Nijmegen heeft een speciaal shirt uitgebracht voor de finale van de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord. Op 21 april treedt de Gelderse club eenmalig aan in een uniek ‘bekerfinaleshirt’. Het door Robey ontworpen shirt is gebaseerd op de sfeeracties van de eigen supporters bij alle bekerwedstrijden dit seizoen.

De Nijmegenaren presenteren het shirt vrijdag vol trots via de officiële kanalen. Onder meer sterspeler Tjaronn Chery poseert uitbundig in het zwarte shirt met allerlei rood-groene accenten. NEC legt de designkeuzes uitgebreid uit.

“De N.E.C.-supporters waren dit seizoen tijdens de bekerwedstrijden zowel zicht- als hoorbaar aanwezig. Het lied 'Dans je de hele nacht met mij' van Ronnie Ruysdael werd omgedoopt tot 'bekerlied' van N.E.C. en was veelvuldig te horen en tekstueel te zien op de fantastische spandoeken in het Goffertstadion”, schrijft NEC. “Daarnaast werden de sfeeracties tijdens de bekercampagne voorzien van rood-groene confetti(slierten), een inspiratiebron voor N.E.C. en kledingpartner Robey om het bekerfinaleshirt vorm te geven.”

Ook de achterkant van het shirt heeft een speciale betekenis. “De zilveren bedrukking op het shirt is een verwijzing naar hetgeen waar iedereen in Nijmegen van droomt: de dennenappel. Wanneer N.E.C. de Rotterdammers op zondag 21 april verslaan in De Kuip mag de Nijmeegse driekleur de prijs na afloop omhooghouden.”

NEC zal de warming-up voor de bekerfinale ook uitvoeren in een speciaal ontworpen shirt, dat tevens is gebaseerd op het lied ‘Dans je de hele nacht met mij’ van Ronnie Ruysdael. Het shirt voor de warming-up is grotendeels wit, maar de titel van het nummer van Ruysdael is in de clubkleuren van NEC zichtbaar.

Het elftal van trainer Rogier Meijer kende een lange route naar de finale. NEC rekende onderweg naar De Kuip af met Roda JC, GVVV, Go Ahead Eagles, ADO Den Haag en SC Cambuur. Volgende week zondag om 18:00 uur is Feyenoord de laatste opponent.

Meijer ziet zijn ziekenboeg bij NEC langzaam leegstromen richting de finale. Dirk Proper is zondagavond weer inzetbaar, wanneer de Nijmegenaren het in eigen huis opnemen tegen PEC Zwolle. Meijer kan dan ook weer een beroep doen op routinier Bram Nuytinck. Bart van Rooij en Lasse Schöne zijn er zondag nog niet bij, maar lijken de eindstrijd in De Kuip wel te halen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks mijn woonplaats de laatste jaren en het feit dat ik om de week in Nijmegen ben en altijd al een zwak voor NEC heb gehad sorry: dit shirtje vind ik niet mooi. Doet denken aan de bekleding in een bus net als dat Nederlands elftal shirt. Vind het klassieke NEC shirt heel vet daarintegen.

12 april 2024 om 21:57

Helemaal mee eens. Dit lijkt meer op een slap aftreksel van dat Carnavalsshirt dat RKC ieder jaar uit de kast haalt. Nergens voor nodig om het klassieke shirt zo te verpesten!

12 april 2024 om 23:09

Shirt past bij de bekercampagne en sfeeracties. Voor ons geen slap aftreksel. We mogen toch niet in ons thuisshirt spelen deze wedstrijd.

13 april 2024 om 08:39

Dat is waar het is een dubbele uitwedstrijd. Veel succes in de finale voor jullie!

13 april 2024 om 10:18

Ook financieel gewoon een leuke bijkomstigheid schat ik in. Zeker als je wint, dan is het een shirt wat menig persoon zal kopen met de herinnering aan “de gewonnen finale”.

Het shirt zelf vind ik prima, zeker met de knipoog naar Nijmeegse cultheld Ronnie Ruysdael. De beste man is al sinds mijn heugenis gedraaid, ook de goaltune en de goaltune ervoor waren van hem (of nog met De Sjonnies). Alleen een lelijke witte broek en witte sokken vind ik maar niks. Warmloopshirt vind ik eigenlijk veel mooier. Wit straalt sowieso meer uit dan een zwart shirt vind ik. Het leeft in ieder geval enorm in Nijmegen! We hebben na jaren van tegenslag een mooi seizoen te pakken. Hopelijk gaan we dit ook afsluiten met de bekerwinst en/of het winnen van de play offs.

12 april 2024 om 21:59

Idd , ik bestel ze allebei. De zwarte gaat aan in de finale. Nu al zin , nog een weekje wachten en hopelijk nog een mooie overwinning as zondag

12 april 2024 om 22:53

Held!

12 april 2024 om 23:05

Ik ga er morgenochtend ook even voor zitten. Uniek shirt, zal vast snel gaan.

Mooi shirtje maarja... als je straks de Bekerfinale verliest heb je er wel weinig aan. Al leeft het nu wel heel erg en er zullen vast veel van verkocht worden voor de wedstrijd.

12 april 2024 om 23:05

“Als je straks de bekerfinale verliest, dan heb je er weinig aan”

Best een dooddoener. Hadden ze net zo goed in de eerste ronde bewust kunnen verliezen, om niet toevallig in de bekerfinale te komen, want daar heb je niets aan als je die verliest.

Vind het een leuk initiatief en vind het zwarte shirt wel mooi, maar vind dat 3e uit tenue toch wel mooier had ze liever daar in zien shinen! Want he waarvoor heb je dat shirt dan! En als ze er meer van verkocht willen hebben had ik ze iets goedkoper gehouden ipv zelfde prijs magoed! Vol gas in de finale

Vind het warming up shirt veel mooier

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren