Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC zet ADO aan de kant en bereikt na tien jaar weer eens halve finale beker

Laatste update:

NEC heeft zich dinsdagavond ten koste van ADO Den Haag geplaatst voor de halve finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Na een indrukwekkende eerste helft kregen de Nijmegenaren het na de rust eventjes lastig, maar uiteindelijk werd een probleemloze 3-0 zege geboekt. Winteraanwinst Tjaronn Chery was met een assist en een doelpunt de grote man bij NEC.

Rogier Meijer voerde één wijziging door ten opzichte van het gewonnen Eredivisie-duel met Heracles (3-1). De trainer geeft in het bekertoernooi de talentvolle Robin Roefs steevast een kans en dat was dinsdagavond niet anders. Jasper Cillessen begon daardoor op de bank. Verder startten dezelfde namen als op zaterdag, wat betekende dat Chery zich kon opmaken voor zijn tweede basisplek namens NEC.

Aan de kant van ADO koos Darije Kalezic voor een iets andere opstelling. De oefenmeester voerde twee wijzigingen door: Jari Vlak, die zijn debuut maakte namens de club uit Den Haag, startte als controleur en verving Lasse Vigen Christensen, terwijl Henri Koudossou een basisplek had in plaats van Joel Ideho.

In de beginfase van het duel had er maar één club iets te vertellen en dat was de thuisploeg. NEC was heer en meester in eigen huis en nam razendsnel de leiding. Al in de tweede minuut werd een hoekschop van Chery binnengekopt door Koki Ogawa: 1-0. Vanaf de daaropvolgende aftrap werd ADO enigszins gevaarlijk, maar een schot van de rand van het strafschopgebied werd tijdig geblokkeerd.

De Hagenezen werden richting het einde van de eerste helft sterker. Doelman Roefs werd nog één keer getest, toen hij snel moest uitkomen na een steekpass van Jort van der Sande. Halverwege stond echter alsnog een 1-0 voorsprong voor de Nijmegenaren op het scorebord.

Vroeg in het tweede bedrijf kroop ADO definitief uit de schulp. Na een sterke rush aan de rechterkant van Koudossou zag de buitenspeler Daryl van Mieghem vrij voor de goal staan. Laatstgenoemde leek de bal voor het intikken te hebben, ware het niet dat Philippe Sandler er nog net een voet tussen kreeg.

De uitploeg leek in het begin van de tweede helft de sterkere partij, maar het waren na een uur spelen de NEC-fans die konden juichen. Dirk Proper werd op de rand van het strafschopgebied ingespeeld, kreeg veel tijd en ruimte van de ADO-defensie en schoot knap raak in de verre hoek: 2-0.

Snel daarna gooide NEC de wedstrijd in het slot. Chery ontving de bal op de helft van de tegenstander uit de Keuken Kampioen Divisie, kon zonder aangepakt te worden richting de vijandelijke zestien dribbelen en plaatste de bal met gevoel in de linkeronderhoek: 3-0. ADO kon in de slotfase geen vuist meer maken, laat staan drie doelpunten, en dus plaatste NEC zich voor het eerst sinds het seizoen 2013/14 voor de halve finale van het bekertoernooi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou leuk zijn als ze tegen Vitesse mogen en daarna tegen Feyenoord in de finale.

6 februari 2024 om 21:59

Mooie derby in de beker

6 februari 2024 om 22:00

Zou leuk zijn als ze tegen Vitesse mogen en daarna tegen AZ in de finale

(Al was ik wel voor FC Den Haag)

6 februari 2024 om 22:26

Ergens hoop ik dat je de volgende wedstrijd thuis loot tegen AZ/Feyenoord. Als je de beker wil winnen, dan maak je dan de meeste kans. Feyenoord in de kuip in de finale zie ik NEC niet zo snel winnen.

6 februari 2024 om 22:32

We hebben de afgelopen 5 wedstrijden tegen Feyenoord 3 keer gelijk gespeeld in de Kuip en daar hoort eenmaal na penalty’s verloren in de beker bij. Daarbij twee maal 2 VAR momenten waar de KNVB excuus voor aangeboden heeft. Ik denk dat ook Feyenoord niet gerust is op NEC, en zeker niet in deze vorm. Maar we hebben eerst nog een horde te gaan voordat we kunnen dromen over de Kuip. De laatste keer dat we de finale misliepen was dat door een blunder van Gentenaar bij Zwolle (die vervolgens 4-1 de finale wonnen). Dat weet ik nog goed omdat de teleurstelling enorm was en dat het seizoen was waarin NEC degradeerde, ondanks de individuele kwaliteit. Dit seizoen lijkt alles te kloppen om de finale te kunnen halen.

7 februari 2024 om 07:44

Lijkt erop dat de rollen nu zijn omgedraaid...

7 februari 2024 om 00:51

Nee, want dan moet Vitesse van Cambuur winnen. En daar zie ik persoonlijk weinig in.

De beker is er dit jaar wel een van de zwakke broeders. Leuk om te zien, maar voor het Nederlands voetbal hoop ik wel echt dat Feyenoord hem wint.

6 februari 2024 om 22:00

Ben het helemaal met je eens , maar de ploegen die in Europa hebben gespeeld dit seizoen waren toch ook gewoon heel matig. Er zijn gewoon maar 2-3 ploegen die wat in Europa wat te zoeken hebben en dat zijn Ajax PSV en feijenoord

6 februari 2024 om 22:03

AZ toch ook aardig wat punten gepakt Europees…

6 februari 2024 om 23:41

Valt allemaal best mee. Twente in de huidige staat acht ik ook gewoon in staat om leuke dingen te doen in Europa. Hebben gewoon pech met de loting gehad afgelopen 2 jaar met Fiorentina en Fenerbahce.

7 februari 2024 om 00:11

Zonder gekheid, maar wat heeft Ajax dan te zoeken in Europa? Het is toch leuk voor kleinere ploegen om ook tegen buitenlandse (top) clubs te voetballen?!

7 februari 2024 om 06:07

Ajax heeft niks te zoeken in Europa, wat een matige club is dat gebleken.. Nee doe mij maar Vitesse als bekerwinnaar, eindelijk weer een echte topclub Europa in

Wat een heerlijke reeks voor nec . Vors gestegen op de ranglijst en nu de halve finale van de beker . Weet nog dat de eerste paar maanden van het seizoen iedereen om het ontslag van de trainer riep .. zo zie je maar weer ..

6 februari 2024 om 22:12

Een trainer is zo goed als zijn selectie.

6 februari 2024 om 22:17

Maar dit is toch dezelfde selectie als de eerste paar weken toen het voor geen meter liep .. 2 spelers vertrokken ( tavzan als ik het goed schrijf en madsson) en chery voor terug gekomen. Het is mooi dat het bestuur de trainer heeft laten zitten en het vertrouwen in hem heeft behouden .

Weer een prima goal van Ogawa . De 1e helft is NEC niet in de problemen gekomen alleen was het spel niet denderend. Begin van de 2e helft zette ADO aan maar kwam enkel tot wat kleine kansen. Na de 2-0 van NEC had NEC weer de overhand en was ADO kansloos.

Zou leuk zijn als ze kunnen stunten in de beker!

Waar NEC relatief zwak aan het seizoen begon moet ik zeggen dat het elftal echt goed in elkaar zit. Ook het vertrek van hun sterspeler hebben ze relatief goed opgevangen met Chery. Met Proper, Ogawa, Chery, Sandler, Van Rooy en Cillessen hebben ze voor eredivisie begrippen ook echt een leuk elftal. Ik zie ze de Play Offs dan ook zeker halen.

6 februari 2024 om 23:42

Nou wil ik inderdaad wel even een lans breken voor Chery. Echt niet verwacht dat hij op 35-jarige leeftijd nog zo goed zou zijn. Echt een heerlijke speler nog steeds.

Wat is die marsman slecht zeg! Zal bij de plaatselijke amateurs nog wissel staan!

Gestreden en verloren. Een poging gewaagd en het had gekunt maar als je ze zelf niet maakt dan wordt het nog lastiger, vooral met het kwaliteit wat ze daar hebben.

Marsman mag van mij weer terug naar Miami

Uiteindelijk een prima uitslag die het m.i. toch wel grote krachtsverschil goed uitdrukt. Eerste 15-20 minuten vond ik eigenlijk meer lijken op een oefenwedstrijd dan op een kwartfinale van de beker omdat ADO de bal überhaupt amper over de middellijn kreeg. Vervelende van dat grote krachtsverschil was wel dat NEC zich eigenlijk in slaap liet sukkelen, tempo ging omlaag, veel slordigheden van spelers die dat normaal niet doen, te weinig energie etc. Je had gewoon binnen 25 minuten klaar kunnen zijn maar in plaats daarvan werd het bijna per minuut slechter. Voorwaartsen zaten ook totaal niet in de wedstrijd. Van minuut 35 tot pak hem beet 55/60 werd het daarna gewoon ontzettend slecht. Daarna doet Meijer twee goede wissels met Rober en Sow en begint NEC weer een beetje fatsoenlijk te voetballen zonder echt top te zijn. Dan zie je ook dat ADO, net als in de beginfase, het tempo gewoon niet meer kan bijbenen en loop je er nog een paar keer doorheen.

Maar halve finale, dat is wel weer eens leuk. Zolang het maar niet Feyenoord-uit wordt vind ik eigenlijk alles prima.

6 februari 2024 om 22:28

Ben het eens met je wedstrijdanalyse. Ook wel luxe he, dat je kunt zeggen dat NEC een deel van de wedstrijd echt niet super stond te spelen en dat je dan gewoon 3-0 wint en zelfs spelers kunt sparen voor a.s. wedstrijd. Eigenlijk ongekend.

Die Cheryl...wat een aanwinst voor NEC. Dat soort aanvallende middenvelders met een behoorlijke technische bagage doen het toch altijd goed in Nederland

6 februari 2024 om 22:51

Fantastische opvolger van Mattsson tot dusver. We kennen hem allemaal uit zijn tijd bij Groningen en ADO en op basis daarvan was het een aanwinst. Maar het is altijd maar afwachten hoe zo’n speler terugkomt op zijn leeftijd in de Eredivisie na zo’n lange tijd.

7 februari 2024 om 09:35

Ik vind hem beter dan matsson. Cjery heeft zich overal bewezen matssom moet zo eerst bewijzen bij kopemhagen

7 februari 2024 om 11:20

Eerst maar even afwachten hoe lang Chery deze vorm vast kan houden. Mattsson was verschrikkelijk belangrijk dit seizoen.

Mooie club!! Zou leuk zijn als een club als een NEC een keer de beker wint

Pff leken er weinig zin in te hebben vandaag jammer NEC was opzich te doen. Maar ja nu maar concentreren op competitie en volgend jaar hopelijk eredivisie

7 februari 2024 om 13:53

Opzich te doen ? Als je dat bij fortuna Groningen vitesse of cambuur had gezegd begreep ik je reactie.. NEC is momenteel in hun sterkste fase bezig

Leeftijd heeft geen vat op Chery ! Heel knap hoe hij meteen presteert op 35 jarige leeftijd !

Redactie let je op, goal werd ingekopt door koki ogawa

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren