Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tevreden Ajax ziet toekomst in John Heitinga en verlengt aflopend contract

Laatste update:

Ajax en John Heitinga zijn akkoord over een nieuw contract, zo meldt de Amsterdamse club via een officieel persbericht. Het aflopende contract van de hoofdtrainer van Jong Ajax is verlengt tot medio 2025. De 39-jarige Alphenaar blijft zodoende twee seizoenen langer aan het roer bij het beloftenelftal, dat momenteel tiende staat in de Keuken Kampioen Divisie.

In het persbericht van Ajax reageert Heitinga kort op zijn contractverlenging. “Deze verlenging maakt mij trots en bovendien ben ik blij met het vertrouwen dat de club daarmee in mij uitspreekt. Ik sta elke dag met veel plezier voor de groep talenten van Jong Ajax. Samen met mijn staf werken wij dagelijks aan het proces waarbij wij deze jonge voetballers klaarstomen voor het hoogste niveau. De nieuwe verbintenis geeft mij de ruimte om ook mijzelf nog verder te ontwikkelen als trainer bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is.”

Ook technisch manager Gerry Hamstra is in zijn nopjes over het feit dat Heitinga langer in Amsterdam blijft. “We zijn heel blij dat we John langer aan ons hebben kunnen binden. Naast een echte Ajacied is hij een trainer met veel tactisch én menselijk inzicht. We zijn tevreden met de ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft laten zien en hebben er vertrouwen in dat hij ook de komende jaren van grote waarde zal zijn voor de club.”

Heitinga stopte in 2016 met profvoetbal, waarna hij direct aan de slag ging met zijn trainerscarrière. Zijn eerste functie bekleedde hij als assistent-trainer van Marcel Keizer bij Jong Ajax in het seizoen 2016/17. Tussen 2017 en 2021 was Heitinga hoofdtrainer bij Ajax Onder 18, waarna hij in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Jong Ajax. Tijdens de toenemende druk op Alfred Schreuder werd de naam van Heitinga door een deel van de supporters al in verband gebracht met een overheveling naar de hoofdmacht, maar dat gaat er dus nog niet van komen.

Is John Heitinga in de toekomst een optie als trainer van Ajax 1?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan Heitinga nog erg moeilijk peilen als trainer, soms speelt jong erg leuk en soms minder. Bij de O19 was dit hetzelfde. Leek soms in de youth league meer te gaan voor resultaat dan voetbal en ontwikkeling in zijn keuze voor spelers. Is wel een echte Ajacied met uitstraling. En weer kaal mocht hij ooit 1 halen.

16 november 2022 om 18:03

Bij de O19 en jong ajax heeft hij natuurlijk behoorlijk wisselende selecties dus dat is niet helemaal eerlijk. Alleen leek er wel meer muziek te zitten in een aantal eerdere Jong teams, of dat aan de spelers ligt of de coach weet ik niet.

Dat ze in de youth league soms voor het resultaat gaan lijkt me eigenlijk ook helemaal niet gek. Uiteindelijk moet dat ook onderdeel zijn van de ontwikkeling van spelers. Ze moeten immers in het eerste ook een resultaat over de streep kunnen trekken.

16 november 2022 om 18:20

Hij heeft inderdaad met wisselende selecties te maken maar ook binnen 1 jaar of met grotendeels hetzelfde team zit er wel echt verschil in niveau imo. Aan wat dat ligt geen idee, kan ook aan automatismes liggen. De O19 is toch vooral om op te leiden en de youth league is daarvoor ideaal. Hij koos er soms voor mijn gevoel voor een oudere degelijke speler ipv een andere talentvollere speler op te stellen wat goed zou zijn voor de ontwikkeling. Doet hij imo nu ook soms in jong met bijvoorbeeld Misehouy en Vos. Al was Vos tegen Den Bosch belangrijk en heeft Misehouy ook al redelijk wat minuten gemaakt. Zou toch graag meer zien.

16 november 2022 om 18:36

Ik weet dat de O19 er is om op te leiden. En daarin moet de doelstelling zeker zijn dat ze dominant - aanvallend voetball spelen. Maar een resultaat over de treep trekken is net zo goed onderdeel van een opleiding aan mooi voetbal zonder resultaat heb je immers niets.

16 november 2022 om 19:40

Heitinga is een zwakke trainer, ik zie totaal geen hoofdcoach in hem. Zijn tactische kennis is heel matig, niet alleen blijkt dat uit zijn analyses in de studio's maar ook langs de zijlijn.

Dit is top nieuws. Jong Ajax is een heel belangrijk elftal en Heitinga doet het gewoon goed.
Spelers ontwikkelen zich goed onder hem en de spelprincipes die Ajax hoort te hebben zijn ook grotendeels zichtbaar. Jong Ajax speelt meer Ajax voetbal dan Ajax 1. Mooi en pijnlijk tegelijk.

16 november 2022 om 18:06

Het is wel eenvoudiger om met Jong Ajax bij een bepaalde speelstijl te blijven, aangezien er totaal geen druk van buitenaf is. Zou Heitinga al als opvolger van Schreuder kunnen of moet hij nog wat meer vlieguren maken denk je?

16 november 2022 om 18:11

Het heeft net zoveel voordelen als nadelen. Steeds wisselende selecties maakt het wel weer lastig. Jaap Stam was een totale verschrikking bij de O19 bijvoorbeeld, speelde puur op resultaat. Heitinga is een goede jeugdtrainer.

Ik zou inderdaad liever zien dat ie een tussenstap maakt naar de middenmoot. Kan ie alvast wennen aan een vaste selectie en de druk van de Eredivisie. En met volwassenen werken is ook anders.

16 november 2022 om 18:40

Eerst maar eens als co-piloot lijkt me, dus meer vlieguren

16 november 2022 om 18:51

Ik denk alleen dat druk heel veel met je kan doen,dat zie je wel bij Schreuder. Die is echt helemaal de weg kwijt en niet zichzelf bij Ajax. Dan lijkt het mij handig dat Heitinga binnen nu en 2 jaar een kans gaat krijgen in de ED.

Wellicht ooit trainer van het eerste?

Ondanks dat er bij Jong Ajax weinig lijn kan zitten, heeft Heitinga het relatief goed op de rails. Hoewel in speelstijl hij een beetje neigt naar een wat minder avontuurlijk, meer solide 4-3-3, a la Frank de Boer zeg maar. Dat ultra-aanvallende wat we gezien hebben bij Bosz en Ten Hag, zie ik bij Heitinga niet. Maar wel een uiterst soldie persoon, met een stabiele speelstijl en een rechtlijnige aanpak. Kunnen we trainers niet verhuren voor een seizoen of twee? Dat hij wat ervaring opdoet elders in de Eredivisie, voordat hij bij het grote Ajax zou kunnen beginnen?

Weet nog steeds niet wat ik van Heitinga moet vinden als trainer en dan bedoel ik meer qua potentie, of er een goede trainer in Heitinga schuilt. Bij Jong Ajax vind ik het ook wisselvallig, maar daar lijkt het mij ook wat moeilijker omdat je te maken hebt met (hele) jonge spelers die dan in het betaald voetbal komen en het is ideaal om je dan te ontwikkelen. Maar juist daarom, is het lastig om echt heel goed te presteren met Jong Ajax want zodra spelers zich goed ontwikkelen maken ze de overstap naar het eerste van Ajax.


Ik zie ook regelmatig interviews van hem na een wedstrijd en ook een documentaire over Heitinga als trainer bij Jong Ajax gezien en hij zal vast wel goede ideeën hebben, maar ik werd nou niet echt veel wijzer van Heitinga in de documentaire die ik begin dit jaar op ESPN over hem zag. Maar ik heb ergens het vermoeden dat Hetinga op den duur sowieso trainer van Ajax 1 zal worden en dat idee had ik al sinds afgelopen zomer.


Toen vond Ajax het nog te vroeg om Heitinga door te schuiven als hoofdtrainer naar Ajax 1 gaven ze aan, maar ik verwacht eigenlijk dat Ajax na dit seizoen een streep door de samenwerking met Schreuder zal zetten (al dan niet, misschien al voor afloop van dit seizoen) en dat ze dan Heitinga zullen doorschuiven. Ik hoop het eigenlijk niet, want ik heb liever iemand van buitenaf en van mij mag het ook een buitenlandse coach zijn en dan lijken mij de bondscoach van Denemarken, Kasper Hjulmand, een goede kandidaat maar ook Bo Svensson (ook een Deense-coach en verricht al meerdere jaren heel goed werk bij FSV Mainz) en Urs Fischer (een Zwiterse-coach van Union Berlin, waar hij al jaren prima werk verricht en dat daarvoor ook heeft gedaan met o.a. FC Basel en FC Thun) en stiekem hoop ik dan eigenlijk op Hjulmand.

16 november 2022 om 18:51

Dat gaat natuurlijk gewoon weer een Nederlander worden, erg jammer want er zijn echt een paar hele mooie keuzes. Hjulmand zou ik graag zien, Thomas Frank levert ook geweldig werk bij Brentford, Hasenhüttl is ook een prima trainer, wel ontslagen bij Southampton nu maar een soort Peter Bosz light qua speelstijl. En de wat exotischere keuze met Gallardo al heb ik geen idee of hij Engels spreekt.

Op zich goed van ajax om te investeren in club-mensen. Maareh heitinga als toekomstig trainer vh 1e weet ik zo nog niet.

Of er een trainer van Ajax 1 in zit weet ik niet maar hij levert goed werk bij af bij Jong, erg blij dat hij heeft verlengd. Soms hoor je dat hij een resultaat trainer zou zijn maar ik zie eerder iemand die de jonge gasten wat meer als prof wilt laten spelen, een wedstrijd zakelijk uit kunnen spelen of een resultaat vast kunnen houden is iets wat bij Ajax altijd lastig lijkt te zijn en dat pakt hij gelijk op met wisselend succes.

Het belangrijkste is dat spelers zich verbeteren onder hem en dat vooral de aanvallende talenten hun draai prima vinden, verdedigend vind ik het tegenvallen maar dat heeft meer met kwaliteit te maken. Sowieso is het knap om een speelstijl erin te krijgen met zoveel wisselingen.

Een beetje de aandacht bij faalhaas Schreuder wegnemen, krijg ik de indruk bij dit bericht. V.w.b. de kwaliteiten van Heitinga als trainer, die zijn mij niet goed te duiden.

Ik mag toch hopen dat ze hem niet als toekomstige Ajax 1 coach zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren