Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag identificeert verrassend alternatief voor spitsenprobleem bij Man United

Laatste update:

Eric Maxim Choupo-Moting geniet interesse van Manchester United, zo schrijft The Athletic dinsdag. De aanvaller is uit de gratie geraakt bij zijn huidige werkgever Bayern München en staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek.

Manchester United ziet op zijn beurt een goedkope optie in Choupo-Moting. The Red Devils willen zich deze maand versterken met een nieuwe aanvalsleider, daar de huidige spits te licht is bevonden.

Zoals bekend kampt Ten Hag bij Manchester United met een heus spitsenprobleem. Rasmus Højlund werd afgelopen zomer voor minimaal 75 miljoen euro overgenomen van Atalanta, maar de Deen weet nog niet altijd te overtuigen op Old Trafford.

Eind december, op Tweede Kerstdag, scoorde Højlund zijn eerste Premier League-doelpunt. In de veertien competitiewedstrijden daarvoor had hij het net niet weten te vinden, al scoorde Højlund al wel vijf doelpunten namens Manchester United in de Champions League.

Ten Hag is op zoek naar een nieuwe aanvalsleider om de druk op Højlund te verzachten. In die zoektocht is Manchester United dus uitgekomen bij Choupo-Moting, die dit seizoen niet op een basisplek kan rekenen bij Bayern.

De 73-voudig international van Kameroen moet vanzelfsprekend Bundesliga-topscorer Harry Kane voor zich dulden en ook het Franse toptalent Mathys Tel is in de pikorde boven Choupo-Moting gekomen. Mede door de concurrentie verscheen de aanvaller pas drie keer aan de aftrap van een Bundesliga-duel dit seizoen.

Manchester United wil zich dus mogelijk versterken met Choupo-Moting, daar hij een goedkope optie zal zijn. The Mancunians denken daarbij aan een huurconstructie, waardoor de transfer vergelijkbaar is met die van Wout Weghorst, die in 2023 een half jaar gehuurd werd door Manchester United. Naast Choupo-Moting wordt ook de naam van Serhou Guirassy wederom genoemd door The Athletic.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goh ben je straks als modaal voetballer in dienst geweest bij Psg, Bayern en misschien wel United straks. Kunnen weinig spelers hem nadoen.

2 januari 2024 om 21:27

Ik weet niet wie Choupou's zaakwaarnemer is maar die persoon verdient inmiddels wel een standbeeld.

Als ik de leiding had bij United zou ik Erik ten Hag veel invloed geven maar niet op het gebied van transfers.

2 januari 2024 om 21:43

Morata's zaakwaarnemer verdient een gouden standbeeld.

2 januari 2024 om 23:22

Morata maakt het alleen wel waar, hij scoort een behoorlijke bak goals.

Bedenk dat hij inmiddels op meer goals staat dan Van Persie op die leeftijd.

2 januari 2024 om 23:34

Ik vind hem de belichaming van 'overrated' in de voetbalwereld.

2 januari 2024 om 23:52

Tsja, het is zo’n spits die nooit echt een ster is geweest, maar ondertussen presteert hij wel voor z’n geld. Als je het hebt over aanvallers zo van rond de 30, dan heb je Kane, Griezmann, Icardi, Lukaku en Salah…en dan heb je het zo’n beetje wel gehad met spelers die meer scoren dan Morata.

3 januari 2024 om 00:04

Son, Mane, Ben Yedder en ik vergeet er volgens mij nog wel een paar.

Het is meer dat Morata altijd wel een aardige duit heeft gekost en binnenkwam als grote aankoop (alleen bij Real niet toen ze hem terughaalde). Nooit die belofte waargemaakt. Het is een aardige spits en doet ook veel goed op het veld, maar veel scoren of clutch komen kan hij niet.

3 januari 2024 om 13:05

Mane is gestopt met topvoetbal, Ben Yedder is een stuk ouder (en had op zijn 30e minder goals dan Morata). Son wel inderdaad, al is die (net als Salah overigens) geen spits.

Ik denk idd niet dat hij ooit een Ballon d’or kandidaat zal zijn, maar hij lijkt in dit tempo uiteindelijk een carriere te krijgen als grofweg een Giroud, Kluivert of Van Persie, da’s toch ook niet slecht.

2 januari 2024 om 21:40

Kevin prince Boateng is er ook eentje van

Elke keer blijf ik klikken op de geruchten over de aanwinsten van United en elke keer denk ik weer "deze middelmatige speler is toch niet wat United nu nodig heeft". Ik heb nu Choupo-Moting, Malen, Bakayoko, Rensch en Zirkzee voorbij zien komen in een paar dagen. Blijf het apart vinden hoe een goede trainer als Ten Hag blijkbaar niet kan inschatten welke spelers zijn selectie direct kunnen versterken.

2 januari 2024 om 21:24

Het lijkt erop dat Ten Hag zich blindstaart op enkele wedstrijden van Ajax in de CL en dan automatisch denkt dat zo'n speler consistent het hoogste niveau aankan. Ik bedoel; ik denk dat bijna iedereen wel had kunnen voorspellen dat Antony dat bedrag niet eens enigszins waar zou gaan maken. Schijnbaar is het wat moeilijker om het overzicht te behouden als je er zo kort op staat. Anders kan ik niet verklaren dat zoveel trainers en Td's dergelijke fouten maken.

2 januari 2024 om 21:39

United mag zichzelf toch ook aankijken dat het maar blijft instemmen met die matige transferplannen..

2 januari 2024 om 21:51

Helemaal mee eens. United geeft elke trainer een carte blanche. Het lijkt wel alsof ze geen scoutingsapparaat hebben.

4 januari 2024 om 21:34

@john Terry - Het verbaast mij ook dat de (nederlandse) media enkel naar Ten Hag wijzen op dat vlak. Je leest maar zeer zelden de namen Darren Fletcher, John Murtough of (voorheen) Richard Arnold.

Darren Fletcher is technisch directeur, John Murtough is Director of Football, terwijl Richard Arnold tot z'n vertrek deze zomer CEO van Manchester United was. Allen hebben op papier de verantwoordelijkheid voor de aankopen en de onderhandeling. Hoe dan ook moet je naar die mensen wijzen. (zelfs) als Ten Hag zoveel invloed heeft, laten zij het gebeuren, terwijl het hun werk zou moeten zijn.

2 januari 2024 om 21:53

Man utd gebruikte tot voor kort een externe US bedrijf voor scouting e.d. (vermoedelijk op aanraden van de Glazers). Dit geeft aan dat ze achterlopen op gebied van scouting en transferzaken, en het waarschijlijk niet eens zo belangrijk vinden.
Ik vermoed ook dat dit allemaal spelers zijn die worden aangeboden of EtH opbrengt in gesprekken.

2 januari 2024 om 23:40

Dat je geen Haaland of Mbappe kon aantrekken was duidelijk, maar United had deze zomer Icardi en Lukaku gewoon voor het oppikken. Dat zijn geen moeilijk te scouten spelers, iedereen kent ze. Zo’n speler lekker afwisselen met de jonge Hojlund, en je hebt in elk geval een leuk aantal goals in huis. En tot niemands verrassing hebben die twee er dus ook respectievelijk 17 en 13 goals in liggen dit seizoen.

In plaats daarvan kiezen ze bij United opnieuw voor Martial als spits, met als voorspelbaar resultaat dat die gozer dit seizoen in 19 wedstrijden er 2 heeft gemaakt. Voorspelbaar want ja, scoren doet-ie al jaren niet.

En nu in paniek dus nu voor Choupo-Moting. Geen totale prutser, maar laten wel wel zijn, een aantal trapjes lager dan wat je had kunnen hebben.

3 januari 2024 om 09:41

Zo haalde hij bij Ajax toch ook spelers van Utrecht waarvan iedereen wist dat die niet goed genoeg waren

3 januari 2024 om 14:35

@Hakim: waarom denk je dat al deze geruchten echt uit de koker van Ten Hag vandaan komen? Het zijn tenslotte maar geruchten.

Haal Greenwood terug en je hebt een van de beste rechtsbuiten / spitsen en in potentie een van de beste spelers ter wereld in je selectie. Met Choupou ga je de oorlog echt niet winnen, ook niet als stand-in.

2 januari 2024 om 22:04

Dat word lachen met de fans van de tegenpartij in uitwedstrijden. Hoeveel creatieve liedjes kunnen ze over Greenwood verzinnen denk je?

2 januari 2024 om 23:43

Dat deed iedereen ook eventjes over Suarez, Neymar, Benzema, Ribery, Ronaldo, Pique, Rooney en al die andere voetballers met schandalen, en dat was allemaal snel vergeten bij het publiek.

Wat je ook persoonlijk van deze zaak vindt, het voetbalpubliek gaat in de praktijk snel over naar het volgende sappige schandaal.

3 januari 2024 om 01:41

Hoewel je daarin gelijk hebt. Denk ik persoonlijk dat het in het geval van greenwood wel iets langer blijft hangen. En daarbij vind ik persoonlijk ook niet dat de kwaliteiten van greenwood nou zo dusdanig goed zijn dat het het waard is om dit soort "gezeur" mbt media etc in huis te halen

Hojlund weet juist wel te overtuigen. Dat er naar een spits gekeken wordt komt omdat Hojlund de enige spits is. (Martial wordt gewoon niet meer gebruikt om hem fit te houden voor evt tramsfer) Hojlund is nog erg jong en moet eigenlijk nog rustig aan mee gedaan worden. Maar op deze manier is dat lastig. Als deze jongen weg valt is er geen echte spits meer aanwezig.
Zoals vorig seizoen is er in de winter weinig tot geen geld. (Of SJR moet met wat centen aankomen) dus moet United uit een vijver vissen zoals de spelers die de afgelopen tijd voorbij zijn gekomen. En dan gaat het ook alleen maar over het huren van een speler.
Al die spelers overtuigen mij ook gewoon nog niet, maar dat er een fitte spits bij moet komen is wel duidelijk. Werner is voor mij op dit moment de beste die ik voorbij heb zien komen, maar bij Chelsea was het ook niet best.

2 januari 2024 om 23:31

Je kan en mag eigenlijk nooit in de positie staan dat je moet vertrouwen op jonge talenten zoals Hojlund en Garnacho. Ik begrijp dat het lastig is momenteel omdat het budget van afgelopen zomer, op zijn zachts gezegd, vreemd is besteed.
Van wat er momenteel beschikbaar is op de free transfer/huur markt of zacht prijsje, zou ik eens aankloppen bij Wellbeck en Giroud.

3 januari 2024 om 11:59

Giroud speelt en scoort behoorlijk veel bij Milan, die gaan ze echt niet laten gaan. Zal bij United ook te veel meters moeten maken om goed te renderen. Danny Wellbeck daarentegen bakt er momenteel bijzonder weinig van bij Brighton. Dan is Choupo-Moting toch zeker een sterkere aanwinst.

Het schijnt dat die Guirassy een clausule heeft voor 17,5m. Zou mooi zijn als ze dat kunnen neertellen, daar heb je aanzienlijk meer aan dan alle bovengenoemde namen.

Mensen denken nog steeds dat ManU toppers kan halen. Zou niet weten wie. En dan moet speler ook nog willen.. lukt niet.

3 januari 2024 om 12:00

Stukje hierboven van Hangover is anders bijzonder sterk: "dat je geen Haaland of Mbappe kon aantrekken was duidelijk, maar United had deze zomer Icardi en Lukaku gewoon voor het oppikken."

Zijn misschien niet de absolute wereldtoppers, maar toch bijzonder goede spitsen.

Godsamme Erik, je bent op deze manier echt je eigen graf aan het graven.
Die Choupo kan er echt helemaal niets van, de meest dramatische spits die Bayern sinds tijden heeft gehad. Elke keer wanneer die weer mist ligt het niet aan hem en hij valt altijd slecht in, laat staan zijn arrogante houding, bah.

Als ik spits was had ik nooit gewild na Man Utd... Er word bijna niks gecreëerd voor je, En ze staan 18de in het maken van goals dat ligt zeker niet alleen aan de aanvallers die ze nu hebben.

Deze speler is toch niet je oplossing voor je spitsenprobleem?

Zal me niks verbazen als Manutd hier ook even 40 miljoen voor overmaakt.
Choupo-Moting gaat echt niet voor meer goals zorgen.

De hele selectie is gewoon te smal.
Je merkt direct het verlies van Martinez, een Rashford die weer terug in zijn oude vormdip zit, een Bruno die simpelweg geen leider is, een Casemiro die ontbreekt en een Varane die door nota bene Evans uit de basis wordt gehouden.

Het scoutingsbeleid is ronduit bagger evenals de absurde bedragen die ze betalen voor bepaalde spelers.

Leuke spelers in Fifa, maar dit maakt nog geen goed draaiend elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren