Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Talent wordt bij Ajax nog hoger ingeschat dan in Duitsland’

Laatste update:

Marvin Höner heeft bij Ajax nog niet veel kunnen laten zien, want de van Arminia Bielefeld overgenomen aanvaller raakte al snel na zijn komst in Amsterdam geblesseerd. De negentienjarige jeugdinternational van Duitsland, die bij Jong Ajax tot vier wedstrijden kwam, legt in gesprek met Ajax Life zijn keuze voor Amsterdam uit.

/

“Het Duitse voetbal loopt een paar jaar voor op het Nederlandse”, zegt Höner. “Bij alle grote clubs loopt al veel jeugdtalent rond. Het verschil is dat Ajax zich volledig op eigen jeugd richt. Talent wordt bij Ajax nog hoger ingeschat dan in Duitsland.”

In Duitsland stond Höner bekend als een groot talent, maar veel kansen in de hoofdmacht van Arminia Bielefeld kreeg hij niet. Hij speelde geen officiële wedstrijden in het eerste team. “Hier heb ik veel meer spelplezier”, zegt hij dan ook over zijn dienstverband in Amsterdam. “Als ik straks weer fit ben, wil ik vooral constant in mijn spel worden”, klinkt het.

Ajax heeft de beste jeugdopleiding van Nederland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik heb hem gezien tijdens een toernooi vorig jaar, toen vond ik hem erg tegenvallen. Of tegenvallen: hij liet weinig gezien. Maar het is een jonge jongen, wie weet. Als hij wat fitter is en volgend jaar kan aansluiten, zou het goed zijn om een jaartje te verhuren aan een clubje.

16 januari 2014 om 15:01

Ik zou hem niet verhuren, hij speelt toch in Jong Ajax?

16 januari 2014 om 15:02

hij liet weinig gezien??

16 januari 2014 om 15:04

Jong Ajax zou ook kunnen, maar ik denk dat een team in de middenmoot van Eredivisie ook niet verkeerd zou zijn.

16 januari 2014 om 15:16

Niet verhuren. Eerst eens een tijdje blessurevrij trainen en wedstrijden spelen. Dan kan ingeschat worden hoe goed hij daadwerkelijk is. Dan eventueel volend seizoen weer kijken of hij beter verhuurd kan worden of juist dicht tegen het eerste aanzit.

16 januari 2014 om 15:31

Dit is een groot talent en hij heeft absoluut gelijk.

Het enige wat dan weer nadelig is voor alle talenten bij Ajax.
Juist doordat wij puur kijken in onze eigen jeugdacademie is de concurrentie moordend.
Er zijn zoveel grote talenten bij Ajax dat het daardoor indirect weer moeilijk wordt om door te breken.

Maar als je eenmaal bij Ajax rondgelopen hebt, dan staat dat goed op je cv en kom je wel ergens aan de bak.
Het is niet voor niets zo dat Ajax de club is die de meeste profvoetballers voortbrengt.

Maar over Honer. Hij heeft het zeker in zich. Ik ben ook naar dit talent weer reuze benieuwd!

16 januari 2014 om 21:26

ajax de club die de meeste profvoetballer voortbrengt? weet je dat wel zeker dan moet dat sinds kort zijn..

16 januari 2014 om 22:04

Nee het is deels waar.
nu (punt) nl/sport/3382901/ajax-heeft-meest-vruchtbare-jeugd...
Ajax heeft het hoogste percentage spelers voortgebracht die hier hun opleiding genoten en in Europa zijn gaan spelen.

Wel top dat een ventje van 19 ons even verteld dat het voetbal in Nederland een paar jaar achterloopt op het Duitse. Alsof we nog niet lachwekkend genoeg waren...

16 januari 2014 om 15:06

@ Grimaldijn

Hij verteld dat we achterlopen op Duitsland, maar dat wisten we al.
Tegelijkertijd verteld hij ook weer een aantal positieve noten alleen die zie je over het hoofd.

Zo geeft hij aan dat in Nederland talenten veel meer de kans krijgen
Dat Ajax heel veel focus geeft aan jeugdige talenten
Daarnaast geeft hij in zijn laatste alinea aan dat het spelen bij Ajax een beter gevoel geeft dan in Duitsland. Ook bij Ajax zal hij voorlopig niet in het eerste staan maar in Jong Ajax heeft hij meer spelplezier dan in jong Arminia Bielefeld.

En juist die dingen zijn heel belangrijk voor de Nederlandse clubs. Innovatief zijn en je talenten op andere manieren aantrekken dan met geld. Maar met faciliteiten, service, trainingsniveau, kansen, opleidingsmogelijkheden.

16 januari 2014 om 15:09

Kwestie van geld. Heeft niks met ´achterlopen´ te maken. Je zou dan ook kunnen stellen dat het Nederlandse voetbal jaren voorloopt wat betreft het opleiden. Met 16 miljoen inwoners even een wk-finale halen, terwijl Duitsland het met 70 (?) miljoen mensen niet zo ver schopt.

16 januari 2014 om 16:28

81 miljoen

16 januari 2014 om 16:40

Duitsland heeft al 3 WK titels en 3 EK titels...
Wat dat betreft doet Duitsland het dus ook gewoon beter.

16 januari 2014 om 18:45

Wel aardig dat je enkel 2010 erbij haalt. Duitsland komt altijd ver op toernooien. Helemaal de laatste paar eindtoernooien.

WK 2002 - Finale. Waar was NL ?
EK 2004 - Eerste ronde eruit, NL halve finale.
WK 2006 - 3e plaats.
EK 2008 - Finale
WK 2010 - 3e plaats
EK 2012 - 3e/4e plaats.

Je kan zeggen wat je wilt maar de Duitsers zijn veel constanter en hebben nu ook een veel betere selectie en de groep is nog vrij jong.

17 januari 2014 om 03:22

Duitsland en Nederland vergelijken slaat bijna nergens op. Het land is vele malen groter, met circa 5x zoveel inwoners en veel meer geld. Voor een klein landje als Nederland presteren we helemaal niet slecht internationaal gezien, alleen zijn wij pas tevreden als we het WK winnen.

Ajax heeft een goede jeugdopleiding, maar het is wel overschat. Ze brengen alleen verdedigende talenten voort. De aanvallers uit de jeugdopleiding worden vaak aangekocht als ze als een jaar of 15-16 zijn.

16 januari 2014 om 15:02

Welke NL club brengt nog wel aanvallers voort uit hun opleiding? lijkt wel of ze in Nederland niet meer bestaan. Feyenoord wellicht met Boetius maar veel meer grote talenten zie ik niet

16 januari 2014 om 15:08

Fischer en Kishna zijn geen talenten?

16 januari 2014 om 15:54

Kishna kan ik nog niks over zeggen, zou inderdaad een talent kunnen zijn.
Fischer mist mij veel teveel kansen, heeft wel kwaliteiten maar valt regelmatig behoorlijk tegen.

16 januari 2014 om 15:57

Fischer is toch ook gekocht? Kishna is wel een talent uit de eigen jeugd

16 januari 2014 om 17:01

Kishna speelt vanaf zijn veertiende bij ajax en was daarvoor van Ado. Beide clubs verdienen dus credits. Ado voor het ontdekken en ontwikkelen en ajax maakt hem nu klaar.voor hoogste niveau

16 januari 2014 om 22:08

Na je 14e blijf jij je ook nog ontwikkelen he

Net als 15 jarige zoals hier boven word tegengesproken.
Ook als je 15 bent ben je eigen jeugd.
Want vanaf je 13-14-15e gaat jou lichaam zich pas echt ontwikkelen, en dus ook de voetballende kwaliteiten.

16 januari 2014 om 15:06

Dus omdat er weinig aanvallers uit de jeugd doorstromen, is de opleiding overschat? Zeer sterke redenering, chapeau!
Ajax heeft het toekomstige centrale duo van het Nederlands elftal in handen (denswil, Veltman), de rechter aanvallende middenvelder / nummer 10 (klaassen) en dan heb je nog speler die er nu al staan, zoals Blind. Ja, zeer overschat die opleiding.

16 januari 2014 om 15:11

Zo zo.. Blind, Klaassen.. wereldtoppers zeg. Dat zijn leuke spelers voor de Nederlandse competitie. Feyenoord, Twente en PSV brengen minstens zulke talenten voort. Niks speciaals aan de opleiding van Ajax.

16 januari 2014 om 15:16

Buiten het feit dat ik het statement over Denswil/Veltman, Klaassen en Blind (deze wellicht iets minder) al discutabel vindt, is het niet zo bewonderenswaardig dat Ajax deze in handen heeft. Het zijn geen Jaap Stam, Frank de Boer, Marc Overmars, Arjen Robben, Mark van Bommel of Edgar Davids. Het hele Nederlands elftal loopt in kwaliteit achteruit dus dan is het ook gemakkelijker om spelers uit je jeugdopleiding te leveren. Kan het nog wel de beste van Nederland zijn, maar zoveel hoeft dat nog niet te zeggen.

16 januari 2014 om 15:17

Al discutabel vind* uiteraard

16 januari 2014 om 15:19

Het enigste waar ik het mee eens ben is Klaassen verder zijn denswil en veltman nog verre van een betrouwbaar duo en zal Van Dijk vrijwel zeker een plek bemachtigen in het toekomstige oranje. En blind?? Laat me njet lachen zo een overschatte speler, heeft het grote geluk dat er geen één degelijke LB die aan spelen toekomt..

16 januari 2014 om 15:23

Wacht nou maar even, dan zie je heus het verschil wel.

16 januari 2014 om 15:25

Frappant eigenlijk he Beauk dat juist Cruyff, Bergkamp, Kluivert, van Basten etc. allemaal bij Ajax zijn begonnen. Alleen die 1e 2 namen al.. Nee niks speciaals eigenlijk.

Klaassen wordt een hele grote dat ziet iedereen en die prikt er zowieso 1 in tegen Feyenoord binnenkort (als Siem hem al niet voor is gezien Feyenoord verdedigers zijn favoriete slachtoffers zijn).

16 januari 2014 om 15:32

Twente ja? Wie uit de jeugd van Twente is er net zo goed als Klaassen? Feyenoord kan ik me in vinden, heeft net als Ajax een goede jeugdopleiding.

16 januari 2014 om 15:33

Hoe wil je in hemelsnaam internationaal toptalent *kweken* als je speelt op een lager niveau?
De tegenstand is hier minder en er wordt veel minder van talenten verwacht dan bv in de PL. Duhh

16 januari 2014 om 15:33

Stam kende niemand op zijn 20ste, Van de Boer werd in zijn jonge jaren gezegd dat hij niet geconcerteerd genoeg was (het foutje van De Boer), van Bommel is op relatief late leeftijd naar psv gegaan en kwam daar pas tot bloei. Overmars was ook nog niet geweldig op zijn 20ste. Alleen Robben en Davids zou ik uit dit lijstje willen noemen als spelers die gelijk goed waren.

Alhoewel Robben in zijn psv tijd vaak kritiek kreeg dat hij teveel met het hoofd omlaag ging pingelen en zat in het begin vaak genoeg op de bank en van Davids werd gezegd dat ze liever Van het Schip op zijn plek zagen. Maar weinig mensen die van deze spelers rond hun 19e a 20e al zagen dat het wereldspelers zouden worden. Ook zei werden onderschat.

16 januari 2014 om 15:53

Lee112, natuurlijk speel je in de eredivisie op een lager niveau en de tegenstand zal iets minder zijn. Maar waarom doen sommige spelers die in de Eredivisie gespeeld hebben het dan na hun overstap uitstekend in het buitenland? Daar hebben de spelers in de Eredivisie dan toch ook tegen gespeeld. Als zij het niveau aankunnen van die betere competities dan zal het niet zo slecht zijn als iedereen hier altijd maar blind loopt te roepen. Zou je ook niet denken dat het voor een talent makkelijker is om bijvoorbeeld een dertigjarige international met jarenlange ervaring in de grotere competities van Europa naast je of achter je in het veld te hebben die je regelmatig corrigeert en ook jouw fouten corrigeert, dan dat je een leeftijdsgenootje hebt staan die ook nog wel is een slippertje maakt zo nu en dan? Dan maak je minder fouten en ook zeker met een fatale afloop. Je kan in Nederland prima internationaal toptalent kweken, alleen geloven wij het pas als ze in het buitenland spelen. Boetius, Klaassen en Depay (om maar een paar voorbeelden te noemen) zijn gewoon internationale toptalenten.

16 januari 2014 om 16:01

Jij heb een hoge dunk van je clubbie. Denswil en Veltman toekomstige cv's van NL. de Vrij, BMI, Rekik, Ake, Hendrix zijn minstens even grote talenten.

16 januari 2014 om 16:04

Hoe kunnen jullie dat nou zeggen? Ook deze grote spelers waren op die leeftijd nog niet bepalend en super goed, zeker Stam niet. Ze hebben potentie of het er echt uit komt kun je over 5 jaar pas zeggen.

16 januari 2014 om 16:33

De talenten van nu zijn echt niet minder dan de talenten van 10 of 20 jaar terug. Echter is het zo dat de kwaliteit van de eredivisie achteruit gaat waardoor het lijkt of de talenten ook minder goed zijn als vroeger.

Met Depay, Vilhena, Boëtius, Ake, Rekik, Veltman, Denswil, Bruma, Willems, Kongolo, Kyle Ebecilio, Ola John, Locadia, Klaassen, Van Ginkel, Maher, Martins Indi etc. loopt er genoeg talent jonger dan 21 jaar rond waarvan tweederde gewoon de absolute top zal halen, daar ben ik van overtuigd. En dan laat ik de lichtingen van Ajax en Feyenoord 018 en O17 nog buiten beschouwing...

16 januari 2014 om 16:46

@ Mansie

Wij hebben amper internationaal toptalent.
Om maar eens een voorbeeld te noemen: Maher.
Vorig jaar held in NL. Goeie techniek en overzicht.
In Spanje alleen al zie je meer dan 20 soorten Maher rondlopen in de jeugd. Kleine, technische mannetjes. Hier is het blijkbaar bijzonder.
Depay vind ik wel een uitzondering en Wijnaldum ook wel, maar ja wie volgt?
Uiteraard is dit maar mijn mening hoor maar die werd kei hard bevestigd tijdens dat jeugd EK. Buitenshuis vallen onze talenten amper op.

16 januari 2014 om 16:55

OBV wat baseer jij dat dan?
Ik zie de ene naar de andere talent falen in het buitenland.
Ze worden te makkelijk gehypt hier.
Niet hun fout overigens dat iedereen doet alsof ze super zijn. Het zijn gewoon leuke talenten meer niet.
Altijd die verhaaltjes van te vroeg vertrokken, nee!
Je hebt het of je hebt het niet. Van Persie bijvoorbeeld had het, dat was pas een echte toptalent evenals vd Vaart/robben. En ja er waren er wel meer hoor maar de huidige lichting is echt niet van hetzelfde niveau als die spelers toen hun nog maar pas begonnen.
VD vaart was al een goudhaantje op 17/18 jarige leeftijd.

En ja ik weet heus wel dat vd vaart speelde in een goed Ajax, maar hij knokte zich in de basis. Met alle respect maar Blind had echt niet in de basis gestaan van dat Ajax.

16 januari 2014 om 17:18

Jonge kan je wel zeggen, zo zo, maar alsnog zijn het de grootste talenten, onee Maher is ons pareltje hahaha maar ik zag het verkeerd dat hij helemaal niks bijzonders is, net als ik je nu zeg dat Fischer en Klaassen beide een grotere toekomst tegemoet gaan tov welke speler bij feyenoord of psv dan ook..feyenoord is de enige die mee kan in het produceren van talent, maar lopen nog achter met het doorontwikkelen..

Ajax is de enige die juist nog spelers van niveau aflevert, kijk even om je heen zonder je anti oogkleppen op..

En ik wist niet dat Ajax verantwoordelijk is voor het algehele niveau, maar dat blijkt wel weer, zie ook Oranje. Het hele niveau is een klasse minder nu, maar mensen moetten ook niet overdrijven alsof alle spelers vroeger allemaal buitencategorie was.

16 januari 2014 om 17:38

Lee112, jij hebt echt oogkleppen op of niet? Spelers zijn alleen een toptalent als ze goed zijn bij hun ploeg op hun 17e of 18e? Wat een eenzijdige blik.

Er zijn jongens waar het talent van af spat, maar die nog enkele verbeterpunten hebben, voordat ze een bepaald niveau halen. Spelers met een hoge bovengrens zijn er natuurlijk genoeg, maar het is de bedoeling dat de ondergrens zo dicht mogelijk daar tegenaan komt te liggen. Bij talenten bij de oudere jeugd is dat een van de belangrijkere dingen. Overzicht, techniek en fysiek is leuk, maar zodra je hele goede dingen afwisselt met veel fouten kom je nergens. Een speler wordt beter, naarmate hij ouder wordt, ervaring krijgt en die foutjes eruit werkt. Sommige spelers pikken dat eerder op dan andere.

Welke Ajax-talenten falen dan? Sulejmani zie ik niet als zelf opgeleid en de meeste anderen niet als toptalent, maar meer als bruikbare spelers in de breedte (boerrigter, Koppers, Bonevacia, Jozefzoon). Eriksen en Vertonghen doen het niet slecht, Alderweireld krijgt ook meer speelgelegenheid. Anita en Van der Wiel zijn toch ook niet de minsten bij hun club. Emanuelson doet het ook niet verkeerd. Stekelenburg is de enige waarbij ik mijn bedenkingen heb, maar in mijn ogen komt dat omdat hij geen keeper voor de Italiaanse competitie is. Nu bij Fulham moet het er wel weer uit gaan komen.

Dat Ajax weet dat sommige spelers de top niet halen is trouwens overduidelijk. Dat wil echter niet zeggen dat ze niet goed genoeg zijn voor het huidige niveau van Ajax. Spelers als Moisander en Boerrigter werden niet goed genoeg bevonden toentertijd. Echter ontwikkelden ze zich en werden goed genoeg bevonden voor het niveau op dat moment. Op de lange termijn moet het eerste elftal ook weer doorgroeien, mede door de grote talenten beter op te leiden en meer toe te passen. Maar om nou te zeggen dat er geen grote talenten zijn, dat vind ik een beetje kort door de bocht.

16 januari 2014 om 18:39

Dus omdat ik ze niet geweldig vind heb ik meteen anti oogkleppen op? Nogmaals het is mijn mening en die mag ik geven. Voor zover ik weet woon ik niet in noord korea.
Leuk en aardig dat ze goed genoeg zijn voor ajax, maar ajax heeft dan ook geen Internationale top team.
En waarom kom je alleen met voorbeelden over ajax talenten? Het gaat om Nederlands talent en niet zozeer ajax talent. Dat er een paar slagen betekent niet meteen dat het niveau in Nederland hoog ligt.

16 januari 2014 om 18:44

Ik gebruikte blind alleen maar als voorbeeld, betekent niet meteen dat ik de ajax opleiding afkraak want daar is geen reden toe. Velen overdrijven gewoon over de talenten in de eredivisie. Maar ja dat vind ik.

16 januari 2014 om 20:11

@frim87

Promes? Doet het fantastisch dit seizoen. 8 Doelpunten en 4 assists zijn ook geen verkeerde cijfers.

16 januari 2014 om 22:10

Haha PSV man die normaal, als je toch over aangekochte talente gaat praten.
Depay,willems, Locadia allemaal gekocht.
Minstens zulke talenten?
Omdat PSV een keertje wat leuke spelers heeft, en Twente er bij noemen is met alle respect ronduit belachelijk.

17 januari 2014 om 11:14

Ja joh, noem eens een ander klein land met zoveel legendarische spelers als Nederland? met je lager niveau, dat heeft er toch geen klap mee te maken pannekoekl! Het gaat om de juiste trainingsschema's, trainers, manier van trainen etc. etc.

16 januari 2014 om 15:15

Vertel, wie dan?

16 januari 2014 om 15:29

Hou aub op zeg. Hoeveel Ajax aanvallers spelen er wel niet bij andere clubs?
Omdat ze toevallig niet in Ajax 1 spelen betekend niet meteen dat ze niet worden voorgebracht.

16 januari 2014 om 19:55

Daar spreek je over vijf jaar heel anders over want er komen er een paar aan.

Dit lijkt me dan toch een talent van de B garnituur in Duitsland. Die zijn echt niet gek daar, als het zo'n toptalent was geweest had hij op deze leeftijd allang minuten gemaakt bij een mooie Bundesliga club.

16 januari 2014 om 15:09

Lees nou eens de 2e alinea... zijn maar 2 zinnetjes. Als er bij Man City ofzo geen speler doorbreekt omdat hij geen kansen krijgt kan hij er zeker ook niks van?

16 januari 2014 om 15:12

Heb jij het artikel wel gelezen of gewoon blind reageren?

16 januari 2014 om 15:20

Guidetti wordt bijna 22 en heeft nog steeds geen minuten gemaakt in de Epl. Wat zegt dat dan?

16 januari 2014 om 18:01

Dat Guidetti ook een talent uit de B garnituur is natuurlijk, anders kwam hij niet in de Eredivisie terecht. Uiteraard heeft hij ook wat pech gehad met zijn vervelende blessure, wie weet had hij anders wel eens een kansje gekregen zo nu en dan.
Als dit werkelijk een talent alla Götze of Draxler was geweest, denk je dan echt dat zijn club hem laat gaan?

16 januari 2014 om 18:51

Ja want Eredivisie is b-garnituur. Suarez, Vertonghen, Vermaelen, Strootman, van Persie, Robben, Zlatan, Sneijder, van der Wiel, N. de Jong, Maxwell... allemaal b-garnituur.

16 januari 2014 om 19:06

Zucht, het gaat hier om een Duitser! De Duitse competitie is veel sterker dan de Eredivisie, wijsneus.

16 januari 2014 om 19:24

Nochtans deed Guidetti het behoorlijk in de Eredivisie. Als Honer dezelfde statistieken kan overleggen dan heeft Ajax dus niks te klagen lijkt me.

17 januari 2014 om 11:19

Ja omdat het land misschien 5 keer zo groot is en er 5 keer meer geld in rond gaat, wijsneus. Dat is geen reden om ex-Eredivisie spelers af te doen als 'b-garnituur' want dat is gewoon onzin

De weg naar talent dus het ontwikkelen van talent is het beste bij Feyenoord maar de weg van talent naar een volwaardige professional die het Internationale niveau aankan is het beste bij Ajax.

Ik vind toch dat het Duitse voetbal leuke spelers produceert de laatste paar jaar. Met Ozil, Gotze, Reus etc. heb je spelers die ook echt willen voetballen. Veel creativiteit enzo. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld 15 jaar terug, hadden ze haast altijd wel voetballers aan wie je echt een grafhekel had. Effenberg, Mattheus, Jeremies, Scholl etc.
Echt volledig 180 graden gedraaid wat hun instelling betreft, nu heb ik zowaar respect voor het Duitse team. Zelfde geldt eigenlijk voor Bayern. Als je vroeger voor Bayern was had je haast geen vrienden meer over

16 januari 2014 om 15:21

De spelers die jij noemt waren toen allang geen talenten meer. Eerder aan het eind van hun carrière. Als ik aan Duitse talenten rond die tijd denk, denk uk aan lahm, schweinsteiger, klose gomez kurany etc etc

16 januari 2014 om 15:22

Sorry zie nu pas wat jr bedoelt, in dit geval brn ik het met je eens

Lekkere poll weer.. voetbalzone zou zich niet toch dergelijke polls moeten verlagen. Dit geeft alleen maar weer onenigheid in de reacties tussen supporters.

En wie de beste jeugdopleiding heeft? Ach, het zal (op dit moment) niet zoveel verschil zitten tussen de jeugdopleiding van Ajax of Feyenoord en eerlijk gezegd boeit dat me ook niet zoveel. Als beide clubs gewoon elk jaar 2 of 3 talenten kunnen doorschuiven naar het eerste is dat goed voor het Nederlandsvoetbal en maakt de competitie ook gewoon leuker. Wie het stickertje beste opleiding heeft maakt dan ook niet zoveel uit.

16 januari 2014 om 15:50

Idd..Zie weinig punten waar ajax verder mee is dan Feyenoord..De jeugd van Feyenoord loopt jaren voor op ajaxjeugd..Kijk maar naar de vertegenwoordigende jeugdteams..40% is Feyenoorder!

16 januari 2014 om 15:57

Kijk ook nog even waar de producten van de jeugdopleiding nu spelen.. die ajacieden zitten bij topclubs in het buitenland en de feyenoord talenten zijn op hetzelfde niveau blijven hangen. De positieve uitzondering; van Persie (deels Arsenal opgeleid) en Kalou zijn al een tijd geleden vertrokken. Ook Bruma, Ebecilio, Ake, Rekik etc. hebben het (nog) niet waargemaakt in Engeland. Ook wint ajax 1 veel belangrijke prijzen met een groot aandeel jeugdspelers en Feyenoord voorlopig nog niet. Dus gefeliciteerd met je 40 % vertegenwoordiging (voor zover dat klopt), maar je wint er niks mee.

16 januari 2014 om 16:06

@stanafca,

Talenten Talenten bij Feyenoord zijn ze al gebracht als ze 17 a 18 zijn bij Ajax pas als ze 20 zijn.
We moeten helemaal niet bezig zijn met wie beter is. Ajax en Feyenoord zijn al haren de toonaangevende clubs in Nederland. Waar Ajax budget heeft om mega talenten als Fisscher, de Jong, Honer, Kisna, Bazoer, Andersen en Boilessen te halen dat heeft Feyenoord niet.
Maar dan nog steeds heeft Afclucas een punt het belangrijkste is dat de spelers de kans krijgen. Ajax haalt prijzen maar veelal met gekochte jeugd of overgenomen jeugd. Of talenten van 20 jaar.
Het is en blijft een discussie maar dat ze beiden goed bezig zijn is toch ook een mooi teken.

16 januari 2014 om 16:30

En weet je wat nu zo mooi is? Er komen nu talenten aan die weldegelijk al jaren voor Ajax spelen. Dus niet alleen gekochte jeugd, ook jeugd die de opleiding al jaren kent! Mooier kan toch bijna niet?.

16 januari 2014 om 16:37

@ jouses

Veel al met gekochte jeugd?...lol. De hele achterhoede is niet gekocht, maar gewoon opgeleid. (incl. Vermeer)

Talenten van 20 jaar?, welke 20 jarige heeft Ajax dan binnengehaald?

En volgens mij was er laatst nog een jongen van 17 beslissend tegen Roda.
Je kan een talent door opleiden en dat doet Ajax, maar er zijn nog zat jongens die vanaf de f-jes er zitten hoor, sommige redden het en sommige niet. Kijk maar hoeveel profs in de jeugd bij Ajax zaten.

Je moet niet net doen of alle talenten van Ajax doorkomen of ze nu vanaf hun 16e of 15e worden overgenomen, dat het meteen Briljantjes zijn en Ajax kampioen maken.

Maar wel lekker dat we met onze talenten tenminste wat bereiken zoals 4 jaar CL spelen 3x kampioen en spelen in San Siro, Berna Beu of Camp Nou of verkocht worden voor min. 20 Mil. En mooie woorden van Buitenlandse kranten over onze spelers en Coach!

Daar kunnen de talenten van Feijenoord van dromen en heel Feijenoord kan daarvan dromen. Dan mogen jullie jezelf prijzen dat jullie winnen als Collectief van de leeftijdsgenootjes, maar in de 1e lukt dat ineens niet meer.

Ra ra hoe komt dat?

International worden bij Feijenoord is het hoogst haalbare....(tot nu Toe)

Face it, dit zijn de feiten!

16 januari 2014 om 17:22

Je weet toch uit welke positie Feyenoord komt? Er was en is nog steeds vrijwel geen geld om te investeren, ik vind het juist knapper van Feyenoord om zo te presteren dan een club met veel grotere begroting (op dit moment). Zie het begrotingsverschil, dat verschil zie je niet terug in de ranglijst afgelopen 3 jaren. In de jeugdelftallen domineert Feyenoord de boel. Feyenoords tijd komt nog wel, het geld staat nu op het veld.

16 januari 2014 om 18:07

Dat komt niet door je talentjes maar door de grootste beurs..Begroting ligt 30 mil hoger bij Ajax..Dat feyenoord nu nog steeds een betere jeugdopleiding heeft is alleen maar te prijzen..

16 januari 2014 om 21:42



Ach ja, troost jezelf maar dat het knap is wat er in de jeugd gebeurt daar...ok, ik zeg eerlijk...ik hoop voor Feijenoord dat ze eens een x een speler voor dik geld verkopen.

Jullie vergeten dat het aan Ajax zelf te danken is waar ze staan en wat ze bereikt hebben....na alle drama van de jaren voor het kampioenschap. Ik vind het juist knap, dat Ajax het zolang volhoud met telkens een vernieuwde jonge team. Dat vind ik nog knapper....ook met de spelers die verkocht zijn, dat de meeste van ze toch van waarde kunnen zijn bij hun nieuwe club.

Hoe kan een jonge jongen die van Bielefeld overkomt weten of het Nederlandse opleiden enkele jaren achterloopt op het Duitse opleiden? Hij heeft bij Arminia Bielefeld geen echte kans gekregen en is sinds zijn komst grotendeels geblesseerd geweest. Op basis van wat kan hij een conclusie trekken of zulke grote zaken?

Ik vraag het me namelijk af of dit klopt. Wij leiden talenten, naar mijn mening, net zo goed op. Misschien zelfs beter. Het verschil zit hem er, in mijn ogen dan, meer in dat talenten als zij eenmaal bij de eerste elftallen terecht komen en speeltijd krijgen in Duitsland meer uitgedaagd worden. Hier moeten de grote talenten die vanaf het begin makkelijk meekunnen eigenlijk motivatie en scherpte uit zichzelf halen, terwijl het in Duitsland door het hogere niveau moeilijker is gemakzuchtig te worden. De Bundesliga vraagt meer van spelers en dus zullen de echt goede talenten scherper en gemotiveerder zijn.

Spelers als Boetius, Depay, Maher en Vilhena zouden in Duitsland ook tot de grootste talenten behoren. Daar ben ik van overtuigd. Het verschil is echter dat zij hier al (bijna) gezien worden als zeer bepalende spelers voor hun clubs. Zij kunnen met hun talenten al voor een groot gedeelte bijdragen aan het niveau bij hun club in wedstrijden, terwijl talenten als Draxler, Volland etc. ondersteund worden door betere en meer ervaren spelers. Zij moeten langer goed presteren om echt een basisplaats te veroveren en een status als bepalende speler te veroveren, omdat de spelers om hun heen beter zijn.

Als ik zie wat wij op het onder 21 Europese Kampioenschap voor elftal hadden of qua leeftijd hadden kunnen hebben; Depay, Maher, Vilhena, Boetius, Van Ginkel, Klaassen, Veltman, Rekik, Martins Indi, Ola John, Blind, Strootman, Clasie, Fer, Wijnaldum, Luuk de Jong... Dat is allemaal toch niet verkeerd. Sterker nog; erg goed. Weinig landen kunnen daaraan tippen.

Ook vind ik het opvallend dat Honer aangeeft dat het Duitse opleiden enkele jaren voorloopt op dat van Nederland, terwijl Duitsland volgens mij pas 10 (?) jaar echt professioneel begonnen is met het opleiden van spelers..

16 januari 2014 om 16:46

Het is nog maar sterk de vraag of die jongens (boetius, Depay, Maher en Vilhena) ook bij de grootste talenten bij Duitsland zouden behoren. Ik durf gerust te stellen dat dat niet het geval zou zijn.boetius, Depay, Maher en Vilhena komen niet eens in de buurt bij het talent van Gotze en Draxler. En dan ben ik nog niet eens begonnen over spelers zoals Werner en Meyer. Ik denk dat die juist vallen in de categorie van het talent dat een speler als Arnold bij Wolfsburg heeft. Leuke talenten maar zeker niet de grootste.

Je geeft aan dat een Volland beter ondersteund zou worden door betere en ervaren spelers. Dan vraag ik me af of je Hoffenheim wel eens ziet spelen, daarnaast moet je ook niet vergeten dat ze tegen tegenstanders spelen die veel beter zijn dan de tegenstanders in Nederland. Misschien betere ondersteuning maar ook betere tegenstand. Kan elkaar gewoon opheffen dus.

Wat is er trouwens opvallend aan dat Honer aangeeft dat het Duitse opleiden enkele jaren voorloopt op dat van Nederland? Duitsland is er overigens zo'n 13-14 jaar geleden echt mee begonnen en heeft verschrikkelijk veel geld en energie in gestoken. Dus de hele generatie die nu opkomt heeft profijt gehad van dat nieuwe systeem. Dan is het toch niet vreemd dat ze opeens voorliggen op het opleiden van Nederland.

16 januari 2014 om 18:10

Gotze was met 17/18 jaar al een van de beste spelers in de Bundesliga en is dat gebleven tot nu. Die spelers die Detoekomst opnoemt waren dat niet al op die leeftijd.

Ik ben toch benieuwd naar hem. Er zijn genoeg voorbeeld van spelers die via een minder logische weg een wereldspeler zijn geworden met name Reus en Götze. Dat zou bij mij wat betreft Höner helemaal uit de lucht komen vallen maargoed je weet nooit. Hij was/is wel Duits jeugd international, een groot land met veel aandacht op dit gebied. Wel knap dat wij hem dan aan hebben kunnen trekken.

16 januari 2014 om 16:56

Hoe is Gotze via een minder logische weg een wereldspeler geworden?

Dat Duits jeugd international stelt trouwens niets voor, hij viel 2 keer in bij U19. 1 keer 20 minuten voor het einde en 1 keer 12 minuten voor het einde.

16 januari 2014 om 17:16

Excuus, het was met name Reus.

De beste spelers van Oranje golden ook als de grootste talenten van hun tijd. Robben en Van Persie hebben zich echter pas in het buitenland serieus ontwikkeld. Huidige Ajax-talentjes kunnen over 5 jaar compleet vergeten zijn, er valt niks van te zeggen. Op dit moment valt het vies tegen met het exceptionele talent in de Eredivisie. Behalve Boëtius is het eigenlijk allemaal kansloze middelmaat waar ze in de grote competities nog geen bijziende scout op af sturen. Stelt geen bal voor.

Tsja het zijn niet allemaal schoten in de roos. Misschien ontwikkelt hij zich nog, anders kan hij altijd bij een middenmoter in de eredivisie aan de slag dadelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren