Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toptalent Vitor Roque staat nu al voor vertrek bij FC Barcelona’

Laatste update:

De komst van Vitor Roque naar FC Barcelona heeft voor beide partijen nog niet uitgepakt zoals wellicht gehoopt. Het Braziliaanse toptalent kwam in januari vroegtijdig over van Athletico Paranaense, maar wist in het Spotify Camp Nou de hoge verwachtingen niet waar te maken. Volgens ABC wacht daarom na dit seizoen een uitleenbeurt en twee LaLiga-clubs zijn in de markt.

Barcelona ziet in dat het voor de ontwikkeling van Roque niet ideaal is om als stand-in te fungeren. Een tijdelijke overstap naar een kleinere club kan daarom uitkomst bieden.

De voorkeur van Barcelona gaat absoluut uit naar een uitleenbeurt aan een andere Spaanse ploeg. Op die manier kan Roque wennen aan het land en de Spaanse competitie, terwijl het voor de Catalanen makkelijk blijft om hem te volgen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Inmiddels hebben twee clubs die aan die eis voldoen zich aangediend. Real Betis en Sevilla zouden voor Roque in de markt zijn en willen hem op huurbasis overnemen van Barcelona.

De negentienjarige aanvaller maakte per 1 januari van dit jaar voor veertig miljoen euro de overstap naar Catalonië. Dat bedrag kan met behulp van bonussen oplopen.

Aanvankelijk zou Roque pas medio 2024 aansluiten bij de selectie van Xavi. Door de langdurige blessure van Gavi had Barcelona echter een plekje over in de selectie en werd er gekozen voor een vroegtijdige komst van Roque, die dus direct naar de jaarwisseling overkwam vanuit Brazilië.

Sinds zijn komst naar Barcelona speelde rechtsbenige spits, die ook op beide flanken uit de voeten kan, slechts 310 minuten in het eerste van Barça. Hij was daarin goed voor twee doelpunten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou prima bij Betis passen! Want Borja is weg en dit zou een leuke oplossing zijn.

1 mei 2024 om 18:13

Borja komt (helaas) na de zomer terug. Was naast Joaquin een van de sfeermakers in de selectie, maar bracht zeker het afgelopen jaar niks extra’s. Maar eens, Roque zou zeker van waarde zijn voor Betis!

1 mei 2024 om 20:55

Waarop gebaseerd? Heeft niet heel veel laten zien

1 mei 2024 om 23:02

Omdat Betis niet zo’n type spits heeft en daardoor nu kan wisselen tussen Borja en Roque

Dat is snel .. maar dan moet er wel een extra spits bij want met alleen lewandowski ga je het natuurlijk niet redden. Ferran kan er spelen maar is geen echte 9 .

40m betalen voor een speler die je vervolgens moet verhuren..

1 mei 2024 om 18:16

Welkom bij Barcelona!

Heb ook niet het gevoel dat Xavi hem echt wou. Wordt amper gebruikt niet eens als wissel tegenwoordig zoals afgelopen maandag tegen Valencia. Heb meer het gevoel dat Laporta per sé een jonge Braziliaanse speler wou omdat ze Endrick misliepen. Maar ja Roque heeft nog niet de techniek aan de bal om van waarde te kunnen zijn voor Barcelona. Je ziet dat zijn aanname al niet best is als die speelt. Dus snap wel dat ze hem verhuren. Maar ja zonde om zoveel geld aan hem uit te geven als je al niet in een goeie financiã«le positie zit. Zeker omdat je met dat geld een verdedigende middenvelder had moeten halen na het vertrek van Busquets.



1 mei 2024 om 19:45

Dat gedeelte over ook een Braziliaan willen omdat Real Madrid Endrick binnenhaalde, dat vermoeden heb ik ook.

Dus ging Laporta maar voor Braziliaans talent nummer twee. Met als allergrootste verschil dat Endrick niet hoeft te scoren om te zien dat hij kwaliteiten heeft. Roque valt alleen op als hij scoort, want aan de bal is het echt niet veel. Bij Barcelona valt me vooral op dat hij ongelofelijk veel ovetredingen maakt. Hij heeft een bepaalde onrust in zijn spel. Hij trapt heel wild richting de bal als hij hem verliest, in een poging om hem weer af te pakken van een verdediger. Alleen trapt hij altijd de verdediger om in zijn enthousiasme. Hij wilt té graag, en dat begrijp ik wel als je in een half seizoen nog geen 300 minuten speeltijd krijgt.. als je dan een keer speelt heb je direct het gevoel van nu moét ik me laten zien.

1 mei 2024 om 20:03

Denk dat Roque inderdaad 1-2 jaar op huurbasis elders ervaring op moet doen. En zich ontwikkelen dat hij straks weer terug komt als een spits die veel beter aan de bal zal zijn dan wat hij nu is. Denk ook dat er volgend seizoen niet zoveel perspectief voor hem is. Xavi is duidelijk geen fan van die kerel.

1 mei 2024 om 23:30

Barca zou zich moeten focussen op Estevao (rechtsbuiten) en Gabriel Mec (linksbuiten).

2 mei 2024 om 01:11

Estevao gaat richting de 60 miljoen kosten toch? Mec kan ik niet inschatten, maar Braziliaan, jong, talentvol, en heeft een trucendoos. Dat kan niet onder de 50 miljoen zitten.

Lijkt me wel wat voor ajax, speelopvatting verschilt nauwlijks van die van Barca. En jaa ik weet hij gaat naar een spaanse club maar dr waren eens tijden dat dit soort gasten naar ajax kwamen.

1 mei 2024 om 19:24

Ajax zou hier zich niet voor uit moeten lenen. Historisch gezien is het succes van Ajax het doorgroeien van eigen jeugd. Dat ga je dan belemmeren. En dat snap ik wanneer het een buitenkansje is. Maar dat is nu absoluut niet het geval. Ook voor de speler zou het een gekke link zijn, zwakkere competitie, Conference League en bestuurlijke geouwehoer op dit moment. Denk dat die in Spanje beter tot zijn recht zal zijn

Ik had eigenlijk vanaf het eerste moment twijfels bij deze speler. Je moet als spits wel heel goed zijn wil je met zijn lengte succesvol zijn.

Denk ook dat het beter is voor Vitor Roque als die 1 jaar wordt verhuurd want Lewandowski gaat ie niet uit de basisspelen.

1 mei 2024 om 19:48

Maar dat hoeft hij ook helemaal niet. Hij moet gewoon wissel zijn achter Lewandowski en hier en daar zijn minuten meepakken. Alleen Xavi gunt hem die minuten niet.

Ik ben geen voorstander van een huurdeal. Laat hem de voorbereiding bij het eerste meedoen, mocht hij echt niet kunnen aanhaken kan je hem later in de transferperiode nog verhuren.

Kan je een voorbeeld noemen van een Barcelona speler die verhuurd werd en beter terugkwam? Alleen Fermin, maar die zat al jaren in de jeugd en kende het Barcelona spelletje al.

Het kerkhof wat barca heet…:. Slaat eigenlijk nergens op dat zo een jonge knul daarnaartoe gaat. Het is marktwerking. Iedereen is zo bang de nieuwe Messi of Ronaldo mis te lopen dat men krankzinnige bedragen betaalt voor spelers die wellicht het niveau hebben wat je zoekt. Laat gasten verplicht 3 seizoenen bij club van herkomst spelen. Dan kun je altijd nog eens kijken. Dit slaat nergens op.

Wat een onzin, wie gelooft dit nou? Hij is er niet eens 6 maanden, hoe kan hij nu al wegwillen?

Dit is gewoon riooljournalistiek. Deze jongen is nog maar 18 en heeft gewoon even tijd nodig. Dat zal Xavi hem heus wel duidelijk hebben gemaakt.

Girona zou een goede club voor hem zijn, denk ik. In de buurt van Barcelona. Tuurlijk is dat geen hele grote factor maar toch.

Tsja. Ik had zo een talent sowieso eerst laten wennen bij een middenmotor ofzo, zonder druk.

Nu komt hij als ''top''talent vanuit Brazilië. Dan meteen ''presteren'' is alleen echt voor de Neymars etc weggelegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren