Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tadic, Dzeko en Szymanski schieten Fenerbahçe naar derbyzege op Besiktas

Laatste update:

Fenerbahçe heeft de topper tegen Besiktas in winst weten om te zetten. De Gele Kanaries waren met 1-3 te sterk voor de Zwarte Adelaars. Edin Dzeko bezorgde de gasten al een snelle voorsprong, waarna Alex Oxlade-Chamberlain voor de gelijkmaker zorgde. Dusan Tadic benutte én miste een strafschop na rust, waarna Sebastian Szymanski het duel in blessuretijd in het slot gooide. Dankzij de zege komt Fenerbahçe weer in punten (40) gelijk met Galatasaray, terwijl Besiktas met 26 punten en een vierde plaats ver achterloopt.

Besiktas-trainer Riza Çalimbay kon niet beschikken over enkele belangrijke spelers, zoals Valentin Rosier, Arthur Masuaku en Milot Rashica. Ante Rebic en Cenk Tosun waren er wel bij. Zij moesten vanaf de zijkanten voor de aanvoer richting spits Jackson Muleka zorgen. Bij Fenerbahçe had trainer Ismail Kartal basisplaatsen in huis voor onder meer Ferdi Kadioglu, Tadic en Szymanski, terwijl Jayden Oosterwolde op de bank begon.

In de tiende minuut pakte Fenerbahçe de leiding. Kadioglu kapte zijn directe tegenstander uit en gaf mee aan Tadic, die op zijn beurt Dzeko vond. De Bosniër tikte van dichtbij simpel binnen: 0-1. Een perfecte start dus voor Fenerbahçe, dat het balbezit had en eigenlijk niets te duchten had van het tegenvallende Besiktas.

Toch zou het goede gevoel alweer snel verdwijnen bij de bezoekers. Alexander Djiku verkeek zich totaal op Tosun, die er met de bal vandoor ging richting de zestien. De spits kapte en werd onderuitgehaald door Samet Akaydin: strafschop. Een opstootje volgde en na gele kaarten voor Akaydin, Dzeko, Fred en Rebic schoot Oxlade-Chamberlain de penalty binnen: 1-1.

Al snel leek Fenerbahçe de schade te repareren. Weer had Kadioglu een prima voorzet in huis vanaf links. Irfan Can Kahveci was op er op tijd bij, raakte de bal vol op zijn wreef en zag de bal uiteenspatten op de lat. Op slag van rust kreeg Fenerbahçe nog een uitgelezen kans, ware het niet dat Kahveci in de een-op-een stuitte op Mert Günok.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Fred Fenerbahçe eigenlijk op voorsprong had moeten zetten. Szymanski liet de bal handig gaan voor Fred, die in alle vrijheid en vanaf randje zestien centimeters naast schoot. Beide ploegen werden dreigend rondom de zestien van de tegenstander, al kwamen ze net niet tot de reuzenkansen waar zij naar zochten. Zo zag Szymanski een schot geblokkeerd worden door een Besiktas-verdediger.

Na een uur werd Szymanski gevloerd door Eric Bailly. De scheidsrechter wuifde het in eerste instantie weg, tot ongeloof van Fenerbahçe. Na een VAR-check ging de bal alsnog op de stip en schoot Tadic raak: 1-2. Hoewel Besiktas zich regelmatig voor het doel bleef laten zien, was Fenerbahçe veruit de gevaarlijkere ploeg. Zo liet Djiku na om zijn fout bij de 1-1 goed te maken door uit een hoekschop naast te koppen en schoot Dzeko ternauwernood voorlangs.

Tayfur Bingöl leek daarna rood te krijgen voor het neerhalen van Szymanski, maar de arbiter kwam terug op zijn beslissing toen bleek dat Bailly nog in de buurt stond. De Ivoriaan speelde vlak voor tijd een ongelukkige hoofdrol, door een voorzet van Szymanski met zijn hand te beroeren. Na een VAR-check ging de bal op de stip en de penalty werd dankzij een knappe redding van Günok gemist door Tadic. Szymanski besliste het duel alsnog door gekruld raak te schieten: 1-3.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Galatasaray3430315993
2Fenerbahçe3327515786
3Trabzonspor33174121355
4Besiktas3315612651
5Medipol Basaksehir3314712649
6Kasimpasa3414713-349
7Sivasspor34121210-448
8Rizespor3314613-648
9Antalyaspor33111210045
10Alanyaspor33111210-345
11Adana Demirspor3491411241
12Samsunspor3410915-739
13Ankaragücü3381312-337
14Kayserispor33101013-1037
15Konyaspor3481214-1436
16Gaziantep FK339717-1334
17Hatayspor3371214-933
18Fatih Karagumruk338916-533
19Pendikspor337917-3130
20Istanbulspor334722-3516

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fenerbahçe heeft helemaal kapot gemaakt.

9 december 2023 om 19:22

Ik feliciteer alle fener supporters met de overwinning in dit vriendschappelijk duel.

9 december 2023 om 19:25

Ja als ze deze niet hadden gewonnen tegen een chronisch gehandicapt Besiktas mochten ze zich nog erger schamen dan de 10 derby’s hiervoor waar Besiktas zelfs met een man minder in Kadiköy Fener 4 om de oren schoot..

9 december 2023 om 19:32

Wat een dieptepunt was dat zeg, als Valencia die pingel binnen schoot had Beşiktaş nooit het momentum in handen gehad.

9 december 2023 om 19:34

Gelijk heb je Sergen. En ik ben dan ook blij dat dat dus niet het geval is geweest vandaag. Mert was echt in bloedvorm, anders was het potentieel 1-7 geworden.

Met jongens zoals Tayfur, Onur, Muleka speel je gewoon met 3 man minder. Afijn, gefeliciteerd Fenerbahce broeders.

9 december 2023 om 19:58

Als de andere club uit Istanbul zo had verloren dan lazen we hier hele andere reacties. Jullie geven net als ons het gentlemen voorbeeld. We hebben bjk vorig jaar een staande ovatie gegeven nadat we terecht hadden verloren van ze. En nu geven alle bjk fans het respect aan fener. Daar kan die andere club wat van leren! Gedson is misschien wel met Szymanski de beste middenvelder op dit moment. Gs heeft dus 2 x zitten slapen. Door niet door te pakken met Gedson en Szymanski na zijn rondleiding te laten glippen. Respect voor Mert. Waar hij een uitstekende wedstrijd keept tegen zijn oude club, lieten gister speler van die andere oude club het volledig lopen! Schorsen moeten ze Akbaba en vooral Belhanda! Baily had minimaal geel moeten krijgen. Kartal goed gekozen voor Crespo ipv Ismail. Maar slecht gelezen door verkeerd te wisselen en veel te laat!

9 december 2023 om 20:20

Haha, die andere club heeft je hele leven kapot gemaakt he. Ga ergens anders huilen man, zelfs na een derbyzege heb je het over ons.

9 december 2023 om 20:28

Belhanda die de groepsfoto negeert om een Uclu te doen met de Gs fans... die opeens niet meer kan voetballen wanneer hij moet aannemen en die bal erin te rossen. Zelfde geval als de bal op Szymanski. Maar dat lukt Belhanda vreemd genoeg alleen tegen fener. Bij een sliding zijn been intrekken. En dan heb ik het niet eens over Emre Akbaba. Een speler die niet zou misstaan als rotatiespeler bij de top 3, kon opeens niet meer voetballen. Zo zie je dat Mert een echte Adam is. Net zoals de bjk fans. Hun verlies nemen als echte mannen. Net als wij vorig jaar toen we bjk op bezoek kregen. Dat zie ik gewoon niet bij andere clubs. Voel je niet zo op je teentjes getrapt!

Terechte overwinning van Fener.

Alle penalty’s waren terecht en knullig weggegeven.

Dat het tot in de blessuretijd nog spannend was was te danken aan Mert.

Wij misten te veel spelers om een vuist te maken, en dan vallen voor rust nog 2 spelers uit waaronder Gedson. Na deze wedstrijd zullen er wel weer een paar blessures bijkomen.

De beslissing om Aboubakar op de bank te laten beginnen terwijl je al amper kwaliteit hebt sloeg nergens op.

Alleen Oxlade liet zijn klasse zien, verder was het niveau Dönerspor

Gefeliciteerd Fener fans

9 december 2023 om 19:15

Sergen, goede analyze niets aan toe te voegen. Besiktas moet echt richten op jongere spelers op de transfermarkt en afscheid nemen van de oude garde. Thnx voor de felicitaties. Op naar een mooie kerstavond en hoop op een mooie derby weer.

9 december 2023 om 19:25

Abou speelde een half uur mee en ik heb hem letterlijk niks goeds zien doen. Nu de Afrika Cup er aan komt lijken onze Afrikaanse spelers (helft van de selectie dus) er weinig zin in te hebben.

9 december 2023 om 19:43

Dank je wel man. Hopelijk komen jullie er weer snel bovenop

Wauw, wat is BJK slecht hey. Iedereen had van dit BJK gewonnen vandaag. Man o man het deed pijn aan mijn ogen, laat staan van de Besiktas supporters.

Fener dik verdiend gewonnen. Echter moet het spel wel beter vind ik. Het is dat BJK ongelofelijk slecht was vandaag (niet om te provoceren).

De VAR heeft goede zaken gedaan. Alle beslissingen waren terecht. Dat moet ook gezegd worden.

9 december 2023 om 19:13

Niet alleen vandaag, vanaf het begin van dit seizoen al. Niet voor niets dat het bestuur is opgestapt. Het nieuwe bestuur heeft een hele hele zware klus.

9 december 2023 om 19:20

Ja je hebt gelijk. Ik leef met jullie mee, serieus. Dit is echt verschrikkelijk voor BJK supporters.

Ik hoop dat Besiktas zich herpakt. Inonu uit 3 punten voelt als 4 punten nu. Hopen dat de volgende rivaal in Inonu moeilijker krijgt! Oprecht wat was Besiktas slecht ondanks de blessures en Kahveci heb ik helemaal uitgescholden. Vanaf nu 1 op 1 gewoon van buiten de 16 schieten ga de 16 aub niet meer in.

Fener vooral fysiek veels te sterk voor dit zoekende besiktas. Meer dan terechte overwinning van fener dat blij vlagen hogeschool voetbal liet zien. Besiktas mag vooral Mert bedanken dat het hier niet een complete pak rammel heeft gekregen.

Fener terecht gewonnen

Wij? Wij moeten beginnen met het ontbinden van zn 20 contracten.

Ondanks de grote Atilla Karaoğlan show wel gewonnen, wat is die vent een prutser zeg niet te geloven. Bailly , Cenk & Necip die eigenlijk wel geschorst zouden moeten zijn in het algemeen met het aantal overtredingen die hun zijn begaan deze wedstrijd. Samet zoals gewoonlijk weer slecht, we hebben echt een paar nieuwe centrale verdedigers nodig aangezien Djiku zal ontbreken i.v.m. de Afrika Cup en iemand naast Fred om de kwaliteit van het middenveld te verhogen. Over het algemeen fantastisch gespeeld en Beşiktaş in hun eigen stadion alle hoeken van het veld laten zien. Gefelicteerd aan alle mede Fener fans, nu Ajax nog en mijn weekend is compleet.

9 december 2023 om 19:44

Grappig dat je niet zegt dat Samet er al met rood af moest gaan bij de penalty

9 december 2023 om 19:59

Wat denk je van Bailly dan? Die heeft niet eens geel gekregen...

10 december 2023 om 05:52

Sinds wanneer is een poging tot bal spelen rood? Die regel is 10 jaar weg. Dubbele straffen zijn uit de spelregels.

Besiktas helemaal weggespeeld. Dankzij Mert slechts 1-3. Hopelijk valt de blessure van Djiku mee anders hebben we weer nog grotere problemen achterin komende weken.

12 december 2023 om 15:10

Aan jou naam te kiezen kom jij uit Mardin klopt dat? Ik kom daar namelijk ook vandaan.

Goede uitslag voor ons, het had ook 1-7 kunnen en eigenlijk moeten worden. Calimbay is een clubicoon maar hij moet het nieuwe bestuur de vrijheid geven om hun eigen plan op te zetten. Er is nauwelijks iets veranderd sinds het vertrek van Senol, heel verrassend maar niet heus. Met deze spelersgroep is er heel weinig mogelijk, ik begrijp ook niet waarom jongens als Semih en Demir Ege geen minuten krijgen. Slechter dan dit wordt het niet, we hebben niks te verliezen.

9 december 2023 om 19:49

Omdat hij de opstelling niet bepaald?

3 trainers en telkens de zelfde 11 maar dan op andere plekken.

Volgende week beter tayfur necip onur voor.

Cenk lb abou muleka cv en ghezzal rb.

9 december 2023 om 22:15

Ze hebben niet veel speelruimte met al die geblesseerde of niet-fitte spelers. Dit hadden we allemaal zien aankomen in de zomer na al die belachelijke transfers. Natuurlijk is dit geen excuus voor Riza, hij wist waar die aan begon. Achteraf klagen over de selectie vind ik zwak van hem maar ik had ook niet verwacht dat hij de ploeg op de rails zou krijgen. Dat is bijna onmogelijk, deze selectie roept om een grondige schoonmaak.

Is het raar als ik gewoon een zuur nasmaakje hieraan heb overgehouden? Fener had er hier minimaal 5 moeten prikken. Zo een zwakke Beşiktaş ga je nooit meer treffen. Al met al, lekkere revanche voor afgelopen seizoen en 3 cruciale punten!

9 december 2023 om 19:17

Thuis heb je een revanche !

Atilla 1 - Fener 3. Duistere avond in Istanbul. Het kon wel 1-10 zijn, want wat een kansen hebben we laten liggen. Denk dat Ismail maar een keer training afmaken moet opzetten. En Tadic, gewoon strepen man die penalty! Altijd weer onnodig spannend maken laatste minuten; typisch fener. Ondanks dat, gefeliciteerd mede kleurgenoten!

9 december 2023 om 19:20

Tadic is echt geen zekerheid meer met penals. Beter vanaf nu Irfancan of Syzmanski.

Fred mag ook echt serieus aan zijn afronden gaan werken. Een woord echt drama zijn schoten..

9 december 2023 om 19:36

Gewoon Dzeko! Kan die ook lekker topscorer worden.

10 december 2023 om 08:59

Met intikkers kun je ook topscorer worden, tot nu toe lukt het hem wel goed hehe

10 december 2023 om 12:07

Wat dan, moet hij 30 meter dribbelen en dan scoren? Haha! Maar ff serieus, een goede spits staat op de juiste momenten op de juiste plekken, dus intikkers zijn juist een bewijs van zijn ervaring en kunde.

10 december 2023 om 14:11

Icardi word ook bekritiseerd door Fener fans vanwege zijn penalty goals, bewijst dus ook dat Icardi een killer is met heel veel ervaring.

10 december 2023 om 15:56

Ik zou Icardi nooit bekritiseren omdat hij veel strafschoppen scoort, net als dat ik het onzinnig vond dat de performance van Valencia werd gedownplayed omdat hij veel pingels maakte. Penalty’s nemen is ook een kwaliteit. Dzeko en Icardi zijn natuurlijk allebei topspitsen. Icardi die 10 kilo te zwaar is en Dzeko die bijna 40 is maken nog steeds het verschil, laat staan als beide mannen in hun prime waren gekomen.

10 december 2023 om 16:55

Jij bent een van de weinige die objectief is Alex17, vele bekritiseren Icardi wel vanwege de penaltys die hij benut, Fener fans die dan komen met: Dzeko heeft er 11 inleggen en geen enkele penalty, vandaar dat ik over intikkers begon hehe, doelpunt is een doelpunt, al maak je hem met je anus, hij telt daar gaat het om.

Pff, dit seizoen zullen de GS-FB wedstrijden bepalender worden dan ooit. De rest van de competitie loopt echt ver achter deze twee teams.

9 december 2023 om 19:25

Bro nummer 1 en 2 hebben 40 punten, nummer 3 heeft 26 punten, verschil kwa teams zijn echt te groot, alle 3 de wedstrijden tussen GS en FB gaan spannender worden dan ooit, kan niet wachten!

Dik maar dan ook dik verdiende overwinning van Fener. Maar ik heb gewoon medelijden met BJK Fans man. Wauww dit was echt kansloos. 1 schot op goal ( en dat was die pingel) tegenover 24 schoten (10! Op goal) van Fener.

Eindelijk weer eens een Istanbul derby gewonnen, op naar Gala thuis. Hopelijk kan ik aan kaartjes komen in Kadikoy, ben benieuwd!

9 december 2023 om 19:22

Ik hoop het voor je broeder! Ik heb een passolig en ga vaak gewoon op wedstrijd dag naar dat passolig loket bij het stadion. En daar wacht ik dan op een ticket die vrijkomt :P

9 december 2023 om 19:39

Ik heb ook passolig, maar alles valt op de zwarte markt. Zwaar klote, zo’n ticket vliegt van €80 naar €350 ofso. Echt dramatisch geregeld. Via passolig is het in 1 miliseconden al uitverkocht..

9 december 2023 om 19:45

Ja man echt een gaat systeem. Maar je hebt iig kans bij die loketten, dat je het maar weet

Prachtige derby en zeer terechte overwinning voor Fenerbahce. Verder wil ik uit respect voor de Besiktas supporters, vanwege de crisis waarin hun club zit, het hierbij houden. Fijne avond

Gefeliciteerd mede Fener supporters. Voor het eerst dat de VAR terecht heeft gehandeld, ik snapte niet waarom je in deze wedstrijd met Ismail op de bank begint? Misschien omdat hij te agressief is en een korte lont heeft waardoor de kans op een rode kaart groot zou zijn? En djiku ondanks die fout speelde goed hopelijk valt het mee want hij ging zitten dat is meestal geen goed teken. Wat ik niet begrijp aan Kartal waarom is Tadic penalty specialist is altijd je hart vasthouden als hij aanlegt dit jaar al 3 gemist ofzo beter een andere laten nemen. Ik had wel verwacht dat een Emre mor of Kent zou invallen gewoon puur om die acties te maken maar goed 3 punten zijn binnen.

9 december 2023 om 19:29

De VAR heeft goed gehandeld wat inderdaad zeldzaam is, maar eerlijk gezegd had Atilla totaal niet naar de monitor gehoeven voor de eerste penalty die wij kregen aangezien het letterlijk voor zijn ogen gebeurd.

9 december 2023 om 19:48

Aub bro, zeg dit nooit meer in je leven. Ismail Yuksek kan dan misschien een bal afpakken, maar hij is afschuwelijk slecht aan de bal. Echt ongelooflijk hoe veel moeite deze gast heeft met de bal afgeven aan iemand van dezelfde kleur. Crespo is 10x de voetballer die Ismail ooit zal zijn (en dat zegt heel veel). Maar het is ook niets voor niets dat Fenerbahce 5 mil wilt betalen voor een Krunic, omdat beide heren gewoon tekort komen. Maar vooral Ismail!

9 december 2023 om 19:55

Vind je? Broer yuksek speelde begin van seizoen best goed hoor beter dan crespo toen. Maar ik zeg wel eerlijk crespo begint beter te worden als hij de crespo word die onder Kartal speelde 2 jaar geleden toen Kartal laatste 10 wedstrijden kwam joinen dan hebben we krunic niet eens nodig bro.

9 december 2023 om 20:13

Helemaal met je eens bro. Crespo heeft gwn hele grote trgval gehad onder Jesus, maar samen met Fred-Szymanski kan hij misschien weer trg komen. Ismail is inderdaad goed begonnen, maar ik denk dat dat mede lag aan Becao-djiku erachter en Fred-szymanski ervoor. En nogmaals het ligt niet aan hoe hij verdedigend staat, maar hij is gewoon echt ongelooflijk slecht als wij de bal hebben. En dat is mijn probleem met hem. Ik zie dat namelijk ook niet 1,2,3 opgelost worden.

9 december 2023 om 20:31

Klopt ik zie dat ook. Hij wilt een combinatie van Pirlo en Gatusso zijn. Eigenlijk zoals Seedorf. Maar we hebben allemaal dromen. Iso kan niet zo goed beslissingen maken. Ik zie hem ook liever niet in de basis. Helaas hadden we allemaal gehoopt op een 2e selcuk inan. Tevergeefs.

Ik denk dat de supporters een betere wedstrijd hadden gespeeld.

Dit is een een schandalige vertoning.

Trainen onze spelers überhaupt wel?

Eerste 11 lijkt nergens op. Blijkbaar zit er in de hele jeugd(wat niet bestaat in het turkije) geen lb of rb die wel wil strijden voor zijn shirt.

Voorhoede is net of je trekt aan een dood paard.

Middenveld heeft oogkleppen op.

Achterhoede haalt rare fratsen uit en dekt de man niet.

Laat de winterstop snel komen. Laat onze nieuwe baskan ballen hebben en spelers verkopen met dikke dikke verlies.

Dit kan niet zo langer doorgaan, het is gewoon ongekend in wat voor situatie we zijn terecht gekomen.

Besiktas mag dankbaar zijn dat ze in hun eigen stadion niet vernederd zijn door 7 8 doelpunten. Pfff zo een slechte team... man man man

Zullen die voorzitters en bestuursleden van Besiktas nou eens stoppen om het woord kampioenschap uit te spreken? Besiktas mag van geluk spreken als zij zich überhaupt kwalificeren voor Europees voetbal. Zij zijn hooguit subtopper op dit moment. Heel jammer van zo'n club en achterban en dit zeg ik als Galatasarayli.

9 december 2023 om 19:46

Heb je botafogo gezien in Brazilie?

Alles is mogelijk al lijkt het onmogelijk.

Nieuw bestuur is stap 1.

Verwacht in de winterstop een compleet nieuw Besiktas.

9 december 2023 om 21:41

Hebben misschien wel dezelfde clubkleuren maar ik zou nog geen euro inzetten op een kampioenschap voor BJK. Galatasaray en Fenerbahce zijn gewoon beter.

Buiten dat dit de slechtste bjk ooit is, vond ik fener heel sterk en met name Ferdi! Wauww wat speelde hij een pot zeg. Ik zie ons nek aan nek gaan met fener en kwa voetbal vind ik het ook gelijk op gaan. Toch denk ik dat wij meer individuele kwaliteiten hebben en dat dat het verschil gaat maken, maarja mogen de beste winnen.
Gefeliciteerd fener fans dik verdiende overwinning.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren