Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Superclásico ontaardt mede door ex-AZ'er in totale chaos: 7x rood in 5 minuten

Laatste update:

De Argentijnse Superclásico tussen River Plate en Boca Juniors is zondagnacht traditiegetrouw in chaos uitgemond. In blessuretijd deelde arbiter Darío Herrera liefst zeven rode kaarten uit, waaronder een voor Boca-trainer Jorge Almirón. Er ontstond een vechtpartij nadat River Plate in blessuretijd de winnende treffer maakte. Voormalig AZ-keeper Sergio Romero was een van de aanstichters.

De Superclásico tussen River Plate en Boca Juniors – de aartsrivalen uit Buenos Aires – garandeert al sinds de allereerste editie een heetgebakerde strijd. In het verleden vielen er zelfs doden en ook zondag liepen de gemoederen weer hoog op. Nadat River Plate-spits Miguel Borja in minuut 90+3 uit een strafschop de openingstreffer verzorgde, kwam er een vechtpartij op gang. Ook Romero was daarbij betrokken, al bleef de Boca-keeper gevrijwaard van een rode prent.

Die bleven bewaard voor Ezequiel Centurión, Elías Gómez, Agustín Palavecino (River Plate), Nicolás Valentini, Ezequiel Fernández en Miguel Merentiel (Boca Juniors). Ook Boca-trainer Jonge Almirón kreeg rood. Uiteindelijk liep de blessuretijd door de knokpartij op naar negentien minuten, terwijl er aanvankelijk maar vier minuten waren bijgeteld.

Het grootste kaartenfestijn dit seizoen was het echter niet voor Boca. Eerder deze jaargang kreeg de club liefst vijfmaal rood in een ontmoeting met Racing Club, waardoor er maar zes veldspelers op het veld overbleven. Daardoor werd het duel omgezet in een reglementaire 3-0 overwinning voor Racing Club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelooflijk hoe River gisteren geholpen is door de scheidsrechter. Boca werd een duidelijke penalty ontnomen en River kreeg in blessure tijd een penalty voor helemaal niks. Daarna liep het (helaas zoals verwacht) volledig uit de hand. Ook na de massale chaos was het schandalig dat er 3 van Boca en maar 1 van River werd afgestuurd. Heb zelden zon partijdige scheidsrechter gezien.

8 mei 2023 om 09:54

Heerlijke wedstrijd, ik kan echt genieten van die slachtvelden. Dit is waar voetbal om draait, strijd, passie, ruzies. Hier kun je mij wakker voor maken, niet voor een saaie 5-0 overwinning

8 mei 2023 om 10:04

Ja de wedstrijd op zich was niet best, het was een vrij rustige super Classico tot op het einde. De volgende super Classico zal zeer intens worden, zeker na alle interviews die spelers en staf van River hebben gegeven na deze wedstrijd, waarbij ze allemaal extra olie op het vuur gegooid hebben

8 mei 2023 om 11:18

En staat een discutabele penalty in blessuretijd (voor de thuisploeg) sowieso niet garanderen voor bedenkingen en de eventuele reacties daar op? 🤔

8 mei 2023 om 10:37

Rijkste club van het land, dan krijg je wel eens wat mee. Al helemaal in Argentinië natuurlijk.

Wat een kloteseizoen trouwens, blegh.

8 mei 2023 om 10:42

Ja zeker waar, River heeft de scheidsrechter niet tegen tot nu toe. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb jaren geleden de na naam La Bombonera gekozen, maar mijn club is Rosario Central, dus ik mag niet klagen over het seizoen tot nu toe

8 mei 2023 om 11:41

Mooie club! Is er al iets meer bekend over de toekomst van Di Maria? Was een tijdje geleden de bedoeling dat hij terugkeerde geloof ik.

8 mei 2023 om 11:51

Hermanos normaal gesproken ben ik het eens met jullie als het over Argentina gaat maar hier moet ik als ( misschien beetje biased River fan ) tegenin gaan. De penalty was inderdaad discutabel maar kom op Boca verdiende ook helemaal niks. Hebben ze überhaupt wel 1x op goal geschoten in de wedstrijd? In de eerste helft was het iig eenrichtingsverkeer voor ons, 2de helft was gelijk op. Wat een aggressieve mannetjes zijn Merentiel en Advincula overigens

8 mei 2023 om 13:02

Verwacht dat hij terugkeert mits juve geen CL haalt. En die kans is groot omdat er nog straffen aankomen voor juve.

8 mei 2023 om 13:31

Nee Boca verdient al het hele jaar niks en stal ook een punt bij Central een paar weken terug. Naar dan alsnog wat het geen penalty. Advincula wel een van de grootste gekken op de Argentijnse velden

8 mei 2023 om 13:35

Verwacht niet dat Di Maria terug keert helaas. Zeker met de Copa America in een jaar tijd zal hij nog in Europa willen blijven, zou mij niet verbazen als hij terugkeert bij Benfica na de zomer

8 mei 2023 om 14:56

Afgelopen woensdag in Copa Libertadoros tegen Fluminese hadden we de scheidsrechter goed tegen.
Klopt dus niet. En Boca heeft gewoon jarenlang wanbeleid, daar hebben we bij CARP goed gebruik van gemaakt.

8 mei 2023 om 12:22

Ik zie dat Boca 3 op dat moment veldspelers zijn weg gestuurd en 1 wisselspeler had rood gekregen. Bij River 1 veldspeler en 2 wisselspelers hebben rood gekregen?

Hoelang is de wedstrijd nog door gegaan? Want er was 19(!) minuten extra tijd gegeven. Indd wel heel opvallend (of toeval) dat bij de een het meer wisselspelers zijn en bij de andere veldspelers....

8 mei 2023 om 13:37

De 19 minuten was inclusief het oponthoud. Toen er eindelijk weer gespeeld weer, is er nog maar 2 minuten gevoetbald voor dat er werd afgefloten

"het is maar een spelletje"

Huh, maar volgens velen hier is dit toch een typisch Nederlands probleem? Alleen wij hebben toch tokkies die zich niet kunnen gedragen? Want in Engeland en Duitsland gaat het zo goed.

Als je in Argentinië vertelt dat wij de wedstrijden stil leggen vanwege een plastic beker op het veld komen ze de komende 3 weken niet bij van het lachen.

Edit: ik weet het al, er zaten natuurlijk Nederlanders op de tribune daar. Mystery solved.

8 mei 2023 om 10:15

Dus omdat ze er daar om zullen lachen moeten we het maar accepteren? Iets op het veld gooien is niet normaal en moet niet worden geaccepteerd. Ik ben blij dat de knvb nu optreedt daar tegen.

8 mei 2023 om 10:34

Dat je de strekking van mijn post niet snapt en/of verkeerd leest is tot daar aan toe en voor je eigen rekening, maar je moet me geen woorden in de mond gaan leggen. Waar precies zie je mij zeggen dat we die plastic bekers maar moeten accepteren?

Ik steek eerder een cynische ondertoon door mijn bericht gericht op alle reacties die ik in de laatste 3 weken hier heb gelezen waar iedereen er heilig van overtuigd is dat het een Nederlands probleem is.

Ben juist blij dat we er momenteel tegen optreden, al denk ik wel dat de huidige maatregel symptoombestrijding is en niet de koe bij de horens vat, namelijk alcohol in de stadions. Alas, dat is een andere discussie. Hopelijk verheldert dit het iets.

8 mei 2023 om 10:42

Het is toch ook een Nederlands probleem? Onze stadionproblematiek is niet relevant voor Argentinië.

Fijn dat ze in Argentinië niet bijkomen van het lachen. Daar escaleert het kennelijk naar wat je in dit filmpje ziet. Ik denk dat de huidige maatregel juist ontzettend effectief is. Je benadeelt namelijk het hele stadion, de andere fans en je club. Als je geen klappen wilt, gooi je geen beker op het veld. Heerlijke maatregel.

8 mei 2023 om 10:55

Cynisme is toch moeilijk te begrijpen voor velen..

Nogmaals: mijn post bagetaliseert niet het Nederlandse probleem noch trek ik een vergelijking met de gradatie van Argentijns geweld. Ik gaf, op cynische wijze, aan dat hier te pas en te onpas wordt geroepen dat het alleen in Nederland een probleem lijkt te zijn, en als argument dan wordt geroepen dat er in Engeland en Duitsland zoveel minder problemen zijn.

Zoals ik hierboven ook verduidelijkte, of in ieder geval probeerde, ben ik ook blij dat er iets wordt gedaan. Tegelijkertijd denk ik ook dat de maatregel niet effectief is aangezien je nog steeds ziet dat er iedere week een wedstrijd wordt stil gelegd. Dat is wat ik bedoel met symptoombestrijding: we pakken nu het gevolg aan van de oorzaak en niet de oorzaak zelf, namelijk alcohol in de stadia - of in ieder geval op de tribune. Daar verschillen wij dan van mening zo te zien.

Ban alcohol en je bant de meeste problemen. Dan komt weer het drogargument 'maar dan drinken ze thuis wel in', maar geloof me nou dat als jij na je laatste blikkie minimaal 30 minuten moet reizen, dan nog 30 minuten tot je plek om vervolgens 2 uur in het stadion uit te waaien, jij niet zo van de kaart bent als dat jij bij aankomst stadion gewoon doorgaat met tanken.

8 mei 2023 om 11:11

dat is flauw, je moet wel een biertje kunnen blijven drinken .
daders eruit halen flinke boetes mee geven . veld betreden 10k boete en een 30 dagen cel .en dit bij wet vastleggen.
niet steeds alles verbieden

8 mei 2023 om 11:24

Het is ontzettend flauw, maar dat is het stilleggen van 2 wedstrijden per weekend voor 15 minuten ook.

Alcohol is een breedgedragen en sociaal geaccepteerd probleem in onze samenleving wat zich niet alleen beperkt tot de voetbalstadia. Ga eens op een gemiddelde zaterdagavond het dorpscafé in of het centrum van een willekeurige stad, ik garandeer je dat het merendeel van de gevechten die er plaatsvinden door alcohol komen.

Mensen kunnen er simpelweg niet mee omgaan, er zijn teveel simpletons die zich na 3 glaasjes van alles denken te kunnen permitteren. Jij kunt er kennelijk mee omgaan, heel veel mensen helaas niet.

8 mei 2023 om 12:44

Excuses Zanazanyan, dan heb ik jou bericht verkeerd begrepen. Was ook niet mijn bedoeling om jou woorden in de mond te leggen.

8 mei 2023 om 16:02

Geen probleem maat, kan gebeuren, zolang het maar op een respectvolle manier gaat komen we er altijd uit. 💪🏻

8 mei 2023 om 10:18

In Argentinië hebben ze zoveel belangrijker problemen om mee te dealen, dat de regering of wie dan ook zich niet druk gaat maken over bekers op het veld etc. Bij elke corner van de uitspelende ploeg staan er twee agenten met schilden om de gegooide voorwerpen op te vangen. Het scheelt dat er geen uitsupporters worden toegelaten in de Argentijnse competitie. Al wordt daar dit seizoen bij sommige wedstrijden weer mee begonnen

8 mei 2023 om 10:31

Ik snap wat je zegt hoor en mijn opmerking was dan ook enigszins cynisch bedoeld, dacht dat dit wel duidelijk was.

Maar veel van je argumenten gaan ook op voor Nederland, albeit in mindere mate. Politie is zwaar onderbemand, we hebben een georganiseerde misdaad probleem, de kosten voor elke wedstrijd voor het politiekorps rijzen de pan uit - ook wij zouden onze beschikbare middelen beter kunnen besteden.

8 mei 2023 om 10:22

Nou, ik liet ergens in Amsterdam bij een of andere stemhok een plastic bekertje vallen en ze begonnen pardoes allemaal te vechten. Onderschat die plastic bekers niet.

8 mei 2023 om 10:34

Het typisch Nederlandse probleem is altijd maar naar andere kijken. 'kijk wat daar gebeurd, dan is het hier nog niet zo erg...' De KNVB heeft deze regels in gesteld, waar ik het helemaal mee eens ben, en wat de rest van de wereld doet moeten ze zelf weten. Denk alleen dat het voor het overgrote gedeelte van de mensen op de tribune een stuk leuker zou zijn als wedstrijden niet gestaakt hoeven te worden omdat een paar mensen zich misdragen. En denk dat het voor heel Nederland goed zou zijn als we niet miljarden uit hoeven te geven aan politie inzet bij voetbalwedstrijden. Wat dat betreft zou de Engelse voetbalwet een mooie oplossing zijn.

8 mei 2023 om 10:38

Je post beginnen met ‘Het typisch Nederlandse probleem is altijd maar naar andere kijken.’ om hem af te sluiten met ‘Wat dat betreft zou de Engelse voetbalwet een mooie oplossing zijn.’

De ironie. Je doet precies hetzelfde waar je anderen van beticht (niet eens juist, je interpreteert mijn post namelijk verkeerd) maar omdat jij het positief benaderd mag het wel?

8 mei 2023 om 11:35

Ja precies, dan mag het wel. Omdat het ergens anders erger is wil dat niet zeggen dat we het hier ook allemaal maar moeten laten gebeuren. Maar je kan wel leren van hoe ze in andere landen de dingen oplossen, dus met een voetbalwet.

Zo moeilijk is het allemaal niet om te begrijpen. Alleen past het niet in jouw straatje.

8 mei 2023 om 11:50

En welk straatje is dat precies? Denk namelijk dat we in dezelfde straat wonen omtrent dit gedachtegoed daar ik al een paar keer heb aangegeven hierboven ook voor wetgeving te zijn. Ik ben alleen van mening dat we het verkeerd aanpakken.

Jij haalt Engeland aan en hun voetbalwet, maar weet je wat vooral het geweld in Engelse voetbalstadia binnen de perken houdt? Het feit dat er geen alcohol mee mag op de tribune. Dus in plaats van de gevolgen aan te pakken hebben de Engelse een middenweg gevonden om de oorzaak (deels) aan te pakken.

Enfin, zoals ik al aangaf denk ik dat wij het in grote lijnen wel met elkaar eens zijn, alleen de aanpak iets anders zien.

Zie je zo, buurman!

8 mei 2023 om 12:13

Alcohol hoeft van mij ook niet perse in een stadion, ik kan best 2 uurtjes zonder biertje. Maar denk dat dat ook het probleem niet oplost. Want sommige komen net uit de kroeg rollen of hebben de neus helemaal vol zitten met rotzooi. Vooral dat laatste is iets wat heel veel agressie bij iemand naar boven kan halen. En hoe ga je dat weren uit een stadion?

8 mei 2023 om 12:28

Je kan best 2 uurtjes zonder bier, maar als jij na je laatste blikkie minimaal 30 minuten moet reizen, dan nog 30 minuten tot je plek om vervolgens 2 uur in het stadion uit te waaien, ben jij niet zo van de kaart als wanneer jij bij aankomst stadion gewoon door kan gaan met tanken.

Daarnaast zul je het probleem nooit helemaal uitbannen en dan kom je bij de snuifduiven waar jij op doelt. Dat is echter een veel kleinere groep dan de mensen die voor overlast zorgen in de stadia, de meeste raddraaiers doen wat ze doen vanwege alcohol.

Als het alleen de snuifduiven waren die deze problemen veroorzaakte was het niet zo’n groot probleem en zou het echt dat kleine groepje zijn wat veel mensen vaak denken dat het is.

Jouw aangehaalde voorbeeld bevestigt het zelfs: in Engeland is er sinds de invoering van alcohol vrije tribunes in 1985 jaar op jaar een daling te zien in geweld op de tribunes. Zelfs het hooliganisme kreeg een flinke knauw, omdat nuchter op de tribunes zitten toch een goeie remedie bleek voor raddraaien.

Wanneer het wel de kop opsteekt? Bij away games in landen waar alcohol op de tribunes is toegestaan. Causaliteitje?

8 mei 2023 om 12:02

Ik zal nooit zeggen dat het een typisch Nederlands probleem is, elk land heeft zijn tokkies en mensen die onderontwikkeld zijn.
De rellen in stadions verschillen echt per land, hier in China is er niks aan de hand.
Iedereen blijft netjes op zijn plek zitten en rellen zijn niet aanwezig.
Zou ook dom zijn want de politie zal hard ingrijpen en desnoods met scherp schieten.
De criminaliteit is hier niet voor niks zo laag, mensen zijn gedisciplineerd en de straffen zijn zeer hoog.

Dat duw- en trekwerk met een opstootje is wel vermaak, maar blijft ergens ook wel treurig. Uiteindelijk lijkt het heel wat omdat iedereen zich ermee bemoeit maar er worden hoogstens een paar duwtjes uitgedeeld.

Nou…nou…nou…

Had hem eigenlijk erger verwacht. Net de beelden gezien en blijft gewoon bij duw-en-getrek werk. Knap nog bij zo een beladen wedstrijd. Ook opmerkelijk aantal rode kaarten. “Maar 7 minutes of carnage and full on melee” zoals de tweet beweert zie ik niet.

Er gaat toch iets mis in het hoofd van die Argentijnen als het om voetbal gaat. Toevallig ben ik er een paar weken geleden geweest en tot mijn verbazing was het een heel rustig en beschaafd volk. Na maanden van chaos in andere Zuid-Amerikaanse landen was Argentinië een oase van rust met mensen die zelfs voor de bus netjes in de rij gaan staan. Dat gebeurt zelfs in Nederland niet. Heel anders dan de beelden die je ziet uit de Argentijnse competitie en als het nationale team speelt

8 mei 2023 om 11:01

Pure passie! In Nederland is voetbal een belangrijke bijzaak, in Argentinië is voetbal onderdeel van het leven. Het wordt gewoon totaal anders beleefd dan in Nederland

Zo te zien probeerde Romero alleen maar te sussen, dus het zou ook geheel onterecht zijn geweest als hij een kaart zou hebben gekregen.

Ze knokken in iedergeval wel voor elke vierkante meter 😀

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren