Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danny Blind onthult waarom hij niet vorig jaar al instapte bij Ajax

Laatste update:

Danny Blind is officieel terug bij Ajax. De oud-speler en -trainer werd woensdag tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC). De benoeming geldt tot november 2027.

De terugkeer van Blind komt niet geheel uit de lucht vallen. Ajax maakte eind oktober al bekend dat de 62-jarige oud-speler officieel wordt voorgedragen als lid van de RvC. Toen moest alleen nog een geschikte datum gevonden worden voor een Buitengewone Vergadering voor Aandeelhouders.

Nu keert Blind dus definitief terug. "Ik heb het al drie jaar gedaan, van 2018 tot 2021. Toen moest Van Gaal zo nodig bondscoach worden. Ik ben meegegaan als assistent en daardoor ben ik destijds teruggetreden als commissaris. Destijds heb ik het met heel veel plezier gedaan. Dat is ook de reden dat ik er nu weer voor openstond."

Ook legt Blind uit waarom hij een jaar geleden niet al instapte. "In een jaar is er natuurlijk heel veel gebeurd. Ik had er mijn persoonlijke redenen voor om toen niet terug te keren. Ik had nu geen bezwarende redenen om dat niet te doen. In een jaar zijn er heel veel dingen anders geworden. Dat is de reden waarom ik nu wel ben ingestapt. Ik denk dat het ook belangrijk is om vooruit te kijken en niet te veel terug te kijken."

"Zonder arrogantie kan ik wel zeggen dat ik verstand heb van bepaalde voetbalzaken", gaat Blind verder. "Alle processen, alle zaken, die echt om het voetbal spelen, qua opleiding en transfers, daar heb ik ervaring mee. Wat mij betreft: fijn dat ik terug mag komen."

Blind heeft al ervaring in de rol van commissaris bij Ajax. De 493-voudig Ajacied was in de periode van april 2018 tot augustus 2021 ook al lid van de RvC. Daarna werd Blind assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, tot en met het WK van 2022. Tot op heden kluste hij alleen wat bij als analist.

Naast speler en commissaris bekleedde Blind nog velerlei functies in Amsterdam. Hij was eerder al directeur spelersbeleid, hoofd jeugdopleidingen, hoofdtrainer, assistent-trainer en technisch directeur bij Ajax. Voor het restant was Blind alleen werkzaam bij het Nederlands elftal als bondscoach en assistent-bondscoach.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is een echte mister Ajax.
Als de club hem nodig heeft op welk front dan ook staat hij klaar om de club te helpen.
In het ene is hij meer geschikt dan het ander maar hij staat er en neemt verantwoording, heel veel respect daarvoor.
Dit zijn de mensen die Ajax nu en in de toekomst nodig zal hebben.

27 december 2023 om 13:22

Helemaal mee eens, mensen zouden zich hier eens wat meer moeten verdiepen in wat deze man voor Ajax betekend heeft ipv altijd maar de mannen van vi na-papegaaien.

27 december 2023 om 13:30

Waardeloze trainer , waardeloos bestuurder.
Leuke voetballer.
Krijgt 1000x meer de kans op wat alles hij doet terwijl andere mensen na 1x falen al geen kans meer krijgen.
Dat zo iemand met zijn track record bv bondscoach word ( zelfde als de Boer) is ongelofelijk.

27 december 2023 om 13:31

De meeste kritiek gaat vooral over zijn kwaliteiten als uitvoerende persoon, zoals z'n trainerscapaciteiten. Ik denk dat veel mensen best wel snappen dat een Danny Blind een uitstekende optie is voor een plaats in de RvC van Ajax.

27 december 2023 om 14:21

@sirius,
Maar waarom is het een uitstekende optie ? Omdat hij van alles en nog wat gedaan heeft ? Maar is datgene dat jij verwacht van een lid van de RvC gelijk aan datgene dat de RvC verwacht ? Voor mij past het "scholletje" wel prima in het rijtje van Praag en van Gaal. Mensen die zeker iets voor de club en het voetbal betekend hebben, maar ook een groep die bijna "to close is" met elkaar.

27 december 2023 om 15:16

Hij heeft het in zijn vorige periode in de RVC toch prima gedaan.
De eerste transfer waar hij als RVC lid over ging was die van Tadic en de laatste die van Berghuis. Daarna hebben Overmars, H2 en Mislintat geen fatsoenlijke inkomende transfer meer gedaan voor Ajax.

27 december 2023 om 15:30

Dat iemand met zo’n track record zoveel kritiek krijgt van een of andere nitwit is ongelofelijk.
Aanvoerder van het team dat in 1995 en 1996 Europa en de wereld veroverde een “leuke voetballer” noemen zegt veel over jouw kijk erop.
Of hij een waardeloze bestuurder is kun jij niet zeggen. Ik ga er gemakshalve maar vanuit dat je niet in de rvc of in het bestuur van Ajax zit. Anders neem ik m’n woorden terug als je dit concreet kunt aantonen…..
Zelfs “waardeloze trainer” kun jij niet gefundeerd roepen. Ik zou je alleen gelijk kunnen geven als je bedoelt dat de resultaten onder Blind niet geweldig waren.
Kortom: dom gezwets

27 december 2023 om 13:37

Rustig aan hè, er is maar 1 mister Ajax! 😉

In deze rol kun je Danny Blind er prima bij hebben. Geen dagelijks bestuur, maar als controleur op de dagelijkse leiding vind ik hem wel geschikt.

28 december 2023 om 12:26

Pantelic

27 december 2023 om 13:43

Blind is natuurlijk geen mister Ajax maar een baantjesjager die zichzelf telkens weer binnen weet te slijmen. Hij heeft niet voor niets Scholletje als bijnaam en zit er met name voor zichzelf. Bovendien overschat zichzelf schromelijk. Buiten de voetballer Danny Blind heeft hij zeer matig gepresteerd in de overige functies die hij bij Ajax heeft gehad.

27 december 2023 om 15:16

Natuurlijk heeft hij niet altijd gepresteerd maar als Ajax hem nodig had nam hij verantwoording, en dat vaak in de moeilijkste tijden.
En in mijn ogen deed hij dit niet uit eigenbelang maar uit clubliefde.
Daar mag je zeker respect voor hebben.
Dat hij niet altijd functioneerde doet daar niks aan af.

27 december 2023 om 15:40

Master 1, wat zijn wij met ons aller blij dat ook jij jou verantwoordelijk neem als rad Ajacied. Met jou niet aflatende critiek op de naam Blind kan het door jou inzet alleen maar beter gaan. Maar iets zegt mij dat jij, net als ik, te weinig kennis en kunde daarvoor hebben en men meer vertrouwen in Blind als commissaris mag hebben dan aan ons samen.

27 december 2023 om 16:16

Waarom is hij er dan niet eerder ingestapt? Dan hadden ze van Halst die overal gefaald is ook niet nodig gehad.

En zijn persoonlijke redenen om het niet te doen waren natuurlijk omdat hij het niet eens was dat ze zoonlief wisselspeler zetten en later lieten gaan. Nu van de Sar en nog een paar weg zijn kan Blind in de schaduw van v. Gaal weer een nieuw baantje krijgen. Zoals het altijd gaat. Tja Louis zorgt goed voor zijn vrienden.

27 december 2023 om 14:28

Blind mister Ajax noemen is echt schandalig Dice....echt schandalig.

27 december 2023 om 15:14

Leg uit Soccerfan.
Waarom is dit schandalig?
Zijn hele carriere staat in het teken van Ajax. Als speler, trainer, bestuurslid of als lid van de Rvc.
Als Ajax hem nodig had was hij er altijd. Dat hij sommige capaciteiten niet bezit doet er niet aan toe, hij springt er altijd in en zeker niet in de makkelijkste tijden.
Dat jij dit niet respecteert vind ik schandalig.

27 december 2023 om 15:39

Ik denk dat hij bedoelt dat er ook nog ene sjakie swart rondloopt

In mijn ogen is een rol in de RvC van Ajax ook de ideale functie voor hem. Hij weet veel (misschien wel alles) van de club, maar het is ook wel gebleken dat hij interessanter is in een controlerende functie dan in een uitvoerende. Verstand van voetbal en een voetbalbedrijf heeft hij wel.

Overigens kan ik wel begrijpen dat je in de puinhoop van vorig jaar niet in wilt stappen. Kom maar eens tussen die zakenmannetjes die dachten wel even te weten hoe je een voetbalbedrijf runt, waardoor je machteloos zou moeten toekijken hoe men de club van z'n kwaliteiten stript. Dan wordt je naam er nog aan verbonden ook.

27 december 2023 om 13:40

Zakenmannetjes? Volgens mij was de familie Blind gewoon op hun teentjes getrapt door het gedwongen vertrek van junior..

27 december 2023 om 14:02

Misschien, maar kijkend naar de uitleg van Blind en de chaos bij Ajax op controlerend vlak de afgelopen twee jaar, valt er ook prima iets voor de uitleg van Blind te zeggen.

27 december 2023 om 14:29

Welke uitleg van Blind ? Het is nu achteraf heel makkelijk om te zeggen dat het goed was om toen niet in te stappen. Maar eigenlijk klopt dit niet. Als hij vorig jaar ingestapt was en eerst leiding gegeven had aan van de Sar (met de vreemde aankopen van H2) en nu Sven wel onder controle had gehad was Ajax nu in een veel minder diep dal terecht gekomen. Hij heeft toen geen verantwoordelijkheid willen pakken. Waarom? Dat zegt hij niet.

27 december 2023 om 16:08

Welke uitleg? Gaf hij maar uitleg. Hij zegt alleen maar ‘ik ga niet meer terugkijken, ik wil alleen vooruit kijken’. Lekker makkelijk.

Met alle respect voor Van Praag, Van Gaal, Van Wijk, Blind etc., maar ik vraag me af of al die oudgedienden Ajax weer kunnen laten terugkeren naar de top. Het wordt voor een nieuwe generatie beleidsbepalers met een frisse blik op het hedendaagse topvoetbal. Er zijn voldoende ex-Ajacieden met kwaliteiten die hiervoor in aanmerking (zouden) kunnen komen.

27 december 2023 om 13:58

Zoals wie dan?

27 december 2023 om 14:22

Bergkamp, Seedorf, Sneijder, Cruyff, De Jong, Van de Vaart om er maar een paar te noemen. Natuurlijk is niet iedereen beschikbaar of geschikt omdat bestuurlijke ervaring ontbreekt (maar dat gold destijds ook voor Blind, Overmars en Van der Sar). Het zijn wel ex Ajacieden die in de top hebben gevoetbald. Ajax valt nu terug op 60 en 70 plussers terwijl er ook een jongere generatie is die het stokje kan overnemen.



27 december 2023 om 14:30

Bergkamp???? Seedorf? vd Vaart? Die middelste is dan nog de meest serieuze maar die heeft al een goede baan. Die andere 2 hoef ik niet bij Ajax te zien. vd Vaart spreekt voor zich en Bergkamp.....we waren blij dat hij vertrokken was toen.

27 december 2023 om 16:11

Oke, dus als Van Praag en Van Gaal vandaag omvallen is Ajax ten dode opgeschreven want er is niemand anders met een beetje kennis van zaken van het voetbal van nu te vinden. Pijnlijke constatering…

27 december 2023 om 14:00

Het probleem is alleen wel dat die nieuwe generatie mensen nauwelijks bagage hebben en de mensen die dat wel hebben, hebben al een betere functie bij de KNVB of staan zelf voor de groep. Sowieso hoeven zij ook niet het beleid te bepalen, maar enkel te controleren. Dat kunnen oud-gedienden ook prima doen naar mijn mening.

27 december 2023 om 14:12

De RvC stelt wel (mede) de mensen aan die het beleid bepalen en hebben dus ook indirect invloed op het beleid. Ik vind dat Ajax teveel terugvalt op het verleden (1995). Dat vind ik nooit erg sterk. De voetbalwereld verandert in een razendsnel tempo en daar horen ook nieuwe mensen en frisse ideeën bij naar mijn mening.

27 december 2023 om 15:42

Deels mee eens hoor, maar lang niet iedereen ziet zo'n rol in de RvC zitten. Nieuwe generaties staan vaak zelf nog op het veld of zijn beleidsmakers.

27 december 2023 om 15:45

Master 1, beetje tekort door de bocht. Immers een Beukers of hij ook heet, begint per 1 januari en een nieuwere voorzitter is ook aanstaande. Ook al komen ze niet uit jouw rijtje, de keuze lijkt mij niet verkeerd. Tussen wat "wij" willen en beschikbaar en capabel zit vaak nogal wat verschil.

27 december 2023 om 14:16

Welke ex Ajacieden dan ?

Persoonlijke redenen? Zeer persoonlijk inderdaad, want het ging natuurlijk om Daley. Nu die op z'n plek is bij Girona is er rust op dat vlak.

Ik denk wel dat deze functie ideaal voor Blind is, hij weet hoe de voetbalwereld in elkaar zit en is geen onbekende bij Ajax. Een controlerende en adviserende rol lijkt voor hem prima

Iedereen kraakt Danny Blind af en Daley Blind, maar beiden staan er wel steeds. Na hoeveel zee aan kritiek ouden de meeste al breken of zelfs de rug toekeren? Ik heb diepe respect voor hun sterke mentaliteit en doorzettingsvermogen. Presteren is 1, maar jezelf mentaal laten mishandelen daar zijn de meeste hier niet opgewassen

27 december 2023 om 15:21

Hier sluit ik me bij aan. Danny Blind heeft niet altijd even geweldig gepresteerd, maar ik vind het ook prijzenswaardig dat hij toch maar weer instapt om te helpen. Als analist op TV vond ik ook dat hij vaak wel zinnige dingen zei, en het lijkt me geen onsympathieke kerel. Ik snap de negatieve tendens tegenover hem nooit zo goed.

Dus degene die Van der Sar en vooral ook Overmars moest controleren op beleid en dergelijke, en die Overmars van Ajax dus een ordianaire koopclub liet maken zonder enig oog voor jeugd, en de organisatiestructuur dusdanig liet veranderen met als gevolg dat Overmars de technische alleenmacht had, samen met zijn bevriende trainer, een passant, en volledig aan het Hoofd Jeugopleiding en Hoofd Scouting voorbij kon gaan, terughalen?

Logisch man. Die inzichtlozen hebben nog steeds het idee dat het pas misging toen Overmars vertrok.
Dat het toen nog erger misging is precies vanwege wat ik hierboven schrijf; technische alleenmacht van een TD die zijn eigen dingetje mag doen, anderen links kan laten liggen, zoals Hoofd Scouting. Bij vertrek ontstaat er dan een technisch vacuüm waar niet de technische mensen inspringen, maar mensen van bovenaf, met geen enkel voetbalinzicht en -verstand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren