Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spakenburg-uitblinker Dekker strooit zout in wonden van Klaiber na bekerstunt

Laatste update:

Vince Gino Dekker kan het nog nauwelijks geloven dat hij met Spakenburg in de halve finales van de TOTO KNVB Beker staat. De Tweededivisionist zorgde dinsdagavond voor een enorme stunt door FC Utrecht in de Domstad met 1-4 aan de kant te zetten. Dekker was met twee asssists een van de uitblinkers aan de zijde van Spakenburg. De aanvaller kon het na afloop niet laten om eerdere uitspraken van Utrecht-verdediger Sean Klaiber aan te halen.

“Dit zijn de mooie potjes. Niemand ging ervan uit dat je dan ook nog resultaat weet te halen. Dit is bizar”, zei Dekker voor de camera van ESPN. “We komen 1-0 voor en houden de nul bij rust. We hadden al gezegd dat met die tussenstand de rust halen top zou zijn. En daarna zouden we het wel zien. Dan wordt het 0-2, is er een VAR-moment (een afgekeurde goal FC Utrecht, red.) en win je uiteindelijk met 1-4. Dat verzin je niet.”

“Het was op een gegeven moment wel even billenknijpen, want Utrecht was echt veel druk aan het zetten, maar we hebben snelle jongens in de counter. Mooi dat het dan zo uitpakt”, vervolgde de vleugelaanvaller. Het viel Dekker op dat Utrecht-verdediger Klaiber zich niet goed had voorbereid op het bekerduel. “Klaiber zei dat hij geen enkele speler van Spakenburg kende en niet wist wie onze buitenspelers waren. Het is wel mooi dat ik nu dan twee assists geef en dat Luuk (Admiraal, red.) en Floris (van der Linden, red.) scoren.”

De voormalig jeugdspeler van Ajax weet al wie hij wil treffen in de halve finale van de KNVB Beker. “Ik hoop stiekem op Feyenoord-uit, Ajax-uit hebben we al een keer gehad. Dit is gewoon bizar. We gaan ook nog een paar dagen met z'n allen naar Ibiza. Het is ongekend.” Feyenoord moet woensdagavond eerst nog zien af te rekenen met sc Heerenveen. De loting van de halve finales van het bekertoernooi is zaterdagavond live te zien op ESPN in het televisieprogramma De Eretribune.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar… wie is Klaiber?

1 maart 2023 om 07:26

Nou weet ik het ook niet meer? Dat was toch de beste Ajax aankoop allertijden?

1 maart 2023 om 08:08

Dat was idd een heel slimme aankoop toentertijd, daar er klaarblijkelijk niks in de jeugd rondliep om 2 langdurig geblesseerde op te vangen. Man, man, man, en dat noemt zich een Ajacied uit Breda. Te hopen dat je een Naccer bent uit Amsterdam, anders begrijp ik je opmerking echt niet.

1 maart 2023 om 10:48

Was niks slims aan. Heeft niets toegevoegd aan Ajax. Er waren echt wel betere opties. Hij is alleen naar Ajax gehaald omdat hij een vriendje van Ten Hag was. Was toen al matig en dat bewijst hij ook nog wekelijks bij Utrecht.

1 maart 2023 om 11:44

Dat gezeur op Klaiber altijd. Net als met Sanchez nu. Wat verwachten we nu eigenlijk van de tweede rechtsback van Ajax? Moet die mee kunnen draaien met het eerste van City of moet je al blij zijn als die een beetje tackelen kan?

1 maart 2023 om 13:25

Klaiber speelde toentertijd meer dan verdienstelijk voor FC Utrecht. Ajax moest tijdens de winterstop een rechtsback aantrekken omdat alle backs bij Ajax er minimaal een paar maanden uit zouden liggen en Ajax zowel de titel veilig moest stellen als Europees voor de dag moesten komen. Maz kwam sneller terug dan verwacht. Maar de paar wedstrijden heeft Klaiber gewoon verdienstelijk gevoetbald. Voor Overmars was het gewoon heel simpel; 6 miljoen uitgeven om miniaal 40 miljoen veilig te stellen en evt. zonder verlies of met beperkte winst doorverkopen. Dat Ten Hag hem goed kende was een pré voor die paar wedstrijden.

Niks meer, niks minder.

Spakenburg voelde zich gisteravond als een ‘vis’ in het water in de Galgenwaard 😉

Als hem gevraagd wordt of hij de buitenspelers kent moet hij toch wat zeggen? Als het hem niet gevraagd wordt is het nogal dom. Maar als hem gevraagd wordt of hij spelers kent is het niet gek lijkt mij.

1 maart 2023 om 07:36

Je bereid je als verdediger toch voor op zo’n wedstrijd..

1 maart 2023 om 07:39

Dan doe je dat toch niet op basis van namen maar rugnummers?

1 maart 2023 om 08:05

Ik weet niet of Spakenburg met vaste nummers werkt. Ik vind het ook veelzeggend. Als je je voorbereid weet je dat wel. Echt ongelofelijk onderschat. Hoe Klaiber en vd Hoorn ook staan te dekken bij dat kopdoelpunt joh. Gewoon tussen twee man het duel winnen, niet te filmen.

1 maart 2023 om 08:07

Dit soort dingen hoor je toch zo vaak? Coaches die geen speler kennen van een club waar ze tegen geloot zijn etc. Hoort er gewoon een beetje bij.

Denk je bijv dat KDB wel de spelers van Bristol wist op te noemen.

1 maart 2023 om 08:13

Ja maar je hoort het meestal als ze verloren hebben. Goeie coaches zorgen ervoor dat ze zelfs kleinere tegenstanders analyseren en spelers moeten zeker weten wie hun directe tegenstander is. Maar ik vind het zeker dom, of misschien meer arrogant van Klaiber, dat hij zegt geen een speler te kennen. Dus ik snap echt niet dat jij dit een beetje gaat bagatelliseren. Klaiber staat toch kompleet voor lul zo?

1 maart 2023 om 08:28

Maar wanneer is dat intervieuw met Klaiber geweest? Voor de wedstrijd zal hij vast geweten hebben wat hij kon verwachten van zijn individuele tegenstander. Daar hoef je toch ook geen dagen/weken van te voren mee bezig hoeven te zijn.

1 maart 2023 om 08:34

Haha serieus??
Als dat gebeurde in de eredivisie dan zou ik als coach elke wedstrijd de nummers door mekaar gooien, als dat mag tenminste.

1 maart 2023 om 08:43

Dat is juist het punt. Rugnummers mag je niet veranderen…

1 maart 2023 om 09:42

Mag wel. Sparta speelt altijd met 1 t/m 11.

1 maart 2023 om 10:02

Nou, zelfs in de 6e klasse spelen ze met vaste nummers...dus een 2e divisieclub dan helemaal lijkt me.

1 maart 2023 om 11:22

Ik verwacht van De Bruyne dat die weet op welke speler van Bristol City hij moet letten ja. Helemaal met een Guardiola als trainer.

1 maart 2023 om 10:27

De trainer houdt toch besprekingen en noemt dan toch man en paard?

1 maart 2023 om 10:30

Dus moet je alle namen onthouden?

1 maart 2023 om 10:42

Je hoeft niet alle namen te onthouden maar lijkt me wel handig dat je al rechtsback iig weet wat hun linkerflank is en waar ze goed in zijn

1 maart 2023 om 10:50

Dat kan toch ook zonder namen? Het is nou niet zo dat Spakenburg wekelijks met een andere opstelling speelt oid, en het een complete verrassing zou zijn tegenover wie Klaiber stond.

Verbaas me dat deze jongen nog bij Spakenburg speelt. Het is niet dat ik vaak naar Spakenburg kijk maar de keren dat ik ze nu gezien heb in de beker viel hij me zeer positief op. Gisteren speelde hij ook weer top. Die moet toch gewoon mee kunnen bij een top kkd club / onderkant van de eredivisie?

1 maart 2023 om 07:33

Waarom zou hij dat moeten willen? Andere ambities.

1 maart 2023 om 07:47

Wil hij dat niet dan? Ik weet het niet maar als jij het zegt zal het wel kloppen. Prima uiteraard als dat zo is.

1 maart 2023 om 10:43

Dekker wil geen profvoetbal spelen, voor het geld hoeft hij het ook niet te doen, en bij Spakenburg zal die ook wel redelijk verdienen

1 maart 2023 om 07:34

Hij is 15 en is semi prof. Krijgt welicht bij Spakenburg net zoveel als bij een KKD club. Snap dan wel dat hij daar goed zit.

1 maart 2023 om 07:39

Grappig, hij lijkt ouder

1 maart 2023 om 07:50

Hij lijkt niet alleen ouder, hij is het ook: 25.

1 maart 2023 om 08:13

Sterker nog, je kan in het amateurvoetbal vaak meer verdienen. Dat was 30 jaar geleden al, al was het geld toen vaak zwart.

1 maart 2023 om 08:23

Die jongen heeft geld zat en kan zo bij zijn ouders in het bedrijf werken. Zijn ouders zijn de eigenaren van Vingino Jeans, vernoemd naar hem, en uiteindelijk zal hij dat wel over gaan nemen en daar nu al een grote rol in spelen. Verder is de begroting van Spakenburg bijna 3 miljoen, meer dan veel profclubs, en dus zal er aardig wat verdiend kunnen worden. Zeker als je er gewoon nog bij kan werken en niet fulltime voetballer bent.

1 maart 2023 om 08:53

Waha wat een aannames. Ik denk dat deze jongen de komende jaren gewoon lekker blijft voetballen voor een vorstelijk salaris (want dat krijgt hij bij Spakenburg) en helemaal niet gaat werken.

1 maart 2023 om 14:42

Enig idee wat een belangrijke speler bij Spakenburg ongeveer verdient per jaar? Ben oprecht wel benieuwd.

1 maart 2023 om 15:50

Zou me niks verbazen als die rond de 60k bruto zit exclusief winstpremies en reiskostenvergoedingen, dus alles bij elkaar kom je dan op een dik salaris uit voor een bijbaantje.

Blijft ontzettend nattevingerwerk natuurlijk, maar in 2017 heeft Spakenburg een arbitragezaak gehad met een ontslagen trainer waar uit naar voren kwam dat die rond de 70k bruto verdiende en heb ik van teams uit de Hoofdklasse wel eens gehoord dat de sterspelers daar al rond de 20k/30k zitten. Spakenburg voetbalt op het hoogste amateurniveau en heeft een begroting van bijna 3 miljoen. Dat is groter dan KKD-ploegen als bijvoorbeeld TOP Oss (2.3 miljoen) en Telstar (2.6 miljoen).

Dan werd ik ook absoluut amateurvoetballer in de Tweede Divisie als ik van het niveau middenmoot KKD was. Je verdient nog meer dan bij de kleine ploegen in de KKD terwijl je er gewoon een carrière naast kan hebben en hoewel de topteams in de KKD natuurlijk beter zijn is het niveau in de Tweede Divisie echt niet zo slecht omdat daar best veel jongens voetballen die die afweging hebben gemaakt.

1 maart 2023 om 08:26

Tja, bij Jong AZ en Go Ahead Eagles was hij geen succes. Kerel heeft een fantastische voorzet, maar mist een beetje de snelheid voor linksbuiten. Ik dacht in de Ajax jeugd dat hij misschien als linksback door zou breken als voetballer in een Blind achtige rol want zijn voorzet is echt heel mooi. Maar als het dan bij de profs heel moeizaam gaat snap ik wel dat je bij Spakenburg gaat ballen, prima niveau nogsteeds en ze betalen denk ik ook goed.

1 maart 2023 om 08:58

Het verbaast mij niets. Hij wilde namelijk ergens anders spelen maar werd vervolgens met de dood bedreigd, weet je nog?

1 maart 2023 om 17:09

Hij is al enorm welvarend. Hij is eigenaar van het kinder-kledingmerk Vingino (dat trouwens naar hem is vernoemd). En bij een top amateurploeg uit de Tweede Divisie (afc, Katwijk, Spakenburg etc.) verdien je aanzienlijk meer dan bij een ploeg uit de KKD, en dat terwijl je drie keer in de week traint en één keer een wedstrijd speelt op zaterdag. Eieren voor je geld kiezen, je ziet tegenwoordig meer en meer profs de stap maken naar de Tweede Divisie. Scheelt je tijd, je krijgt evenveel/beter betaald en je kan naast het voetbal nog een maatschappelijke carrière opbouwen in de vorm van werk etc.

Wie is een kenner van alle regels? Wanneer psv, ajax en feyenoord winnen, klopt het dan dat spakenburg al europa ingaat? (uitgaande dat psv, ajax en feyenoord op basis van de ranglijst al europa ingaan)

1 maart 2023 om 07:37

Het schuift volgens mij alleen door als de plek in de competitie een hogere plek is dan de ticket van de beker. Dus als PSV 4e eindigt en in de finale zou komen dan schuift hij door naar de competitie. Maar is de finale Feyenoord -Ajax en beide eindigen 1e en 2e dan wél.

Correct me if im wrong.

1 maart 2023 om 08:38

Nee dat is al een tijd terug gewijzigd. Het bekerticket schuift automatisch door naar de competitie in het geval de bekerwinnaar een 'beter' ticket haalt in de competitie (lees: naar de CL gaat). Verliezend finalist (of in dit geval halve finalist) levert je niks op qua tickets.

Ah Klaiber. De man die al eerder zulke slimme uitlatingen deed. Bijvoorbeeld dat hij never nooit naar Ajax zou gaan, om vervolgens in een Ajax tenue te spelen. Die gozer valt niet echt serieus te nemen.

1 maart 2023 om 08:58

Waar geld regeert, gebeuren soms rare dingen...

1 maart 2023 om 09:06

@crlo als hij letterlijk never nooit heeft gezegd dan heeft hij dus niet gelogen en gedaan wat hij zei..

1 maart 2023 om 11:10

In dit geval is het eigenlijk geen gekke uitspraak toch? Dat je de spelers niet kent van een amateurclub. Je zou het eerder Utrecht moeten kwalijk nemen, dat ze klaarblijkelijk niet die kennis hebben gedeeld. Maar wat zou Klaiber moeten doen om de spelers te kennen?

Even als klein tegengeluid op al het gejubel rondom Ten Hag; Klaiber was op voorspraak van hem naar Ajax gehaald.

1 maart 2023 om 10:33

Goed punt, alleen ging het er toen om dat ze vooral Nederlandse spelers wilden halen als dat kon, die bekend waren met de eredivisie en voor de rechtsback-positie was dit een goede optie. Soms is het zo simpel. Kristensen werkte ook niet op rechtsback dus sommige transfers blijven een gok, ook al ben je Ten Hag.

Ik heb gisteren vrij stellig lopen verkondigen dat ze Europa niet in konden. Maar daar blijk ik naast te zitten. Dus bij deze mijn excuses voor het rondstrooien van foute informatie

Lekker Gino. Het wordt eens tijd dat die overbetaalde profs eens hard op hun plek worden gezet. En helemaal na gisteravond. Wat een schandalige vertoning van FC Utrecht. En wij maar hardop zeggen dat de Eredivisie een goed niveau is qua competitie en weerstand. Haha. Laat me niet lachen. Gisteren zie je dat ook 90% van de FC Utrecht-selectie niet veel beter is dan de amateurs van Spakenburg. Het is dat ESPN zó goed met commercie om kan gaan en de Eredivisie beter praat dan dat het is, want anders is het echt ieder weekend comedycapers op de Nederlandse televisie.

Enfin. Spakenburg dik en dik verdiend door. En nu op naar De Kuip hopelijk? Het is geweldig, dit soort resultaten!

Idd raar van Klaiber. Tijdens de voorbereiding zouden de spelers van Utrecht op de hoogte moeten zijn van de kwaliteiten van oa Vince. Door het antwoord wat Klaiber gaf is te merken dat dat niet ter sprake is gekomen. Onderschatting dus

Spakenburg en wel meer tweede divisie clubs voeren een uitstekend beleid. Het zou wat mij betreft daarom ook echt een voorkeur hebben tot een echte voetbalpiramide, waarbij gedegradeerd en gepromoveerd wordt tussen eerste en tweede divisie. De regels voor full-profs moeten gewoon losgelaten worden. Als jij met semi-profs in de eerste divisie kunt voetballen is daar toch niks mis mee.

Knap van Spakenburg!

Ambieerde deze man trouwens niet ook een rapcarrière ?

Misschien had Klaiber niet dag en nacht op call of duty moeten zitten en zich voorbereiden op deze wedstrijd

Frank de Boer heeft toen hij destijds hoofdtrainer was van Ajax gezegd dat de voorzet van deze Vince Gino Dekker de beste is die hij in zijn hele leven heeft gezien. En Frank de Boer heeft toch niet met de minste spelers gespeeld en heeft ook niet de minste spelers getraind. Jammer dat hij het bij Ajax en in het profvoetbal an sich niet heeft kunnen maken. Die voorzet op van der Linden was werkelijk perfect.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren